Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018 στις 19.00

Συνέλευση για την αίτηση αναίρεσης απόφασης εφετείου για τους "ατομικούς τρομοκράτες"

Παρασκευή 30 Νοέμβρη ανοιχτή συνέλευση στις 7μμ στο ΕΜΠ κτήριο Γκίνη σχετικά με την αίτηση αναίρεσης της απόφασης του εφετείου των "ατομικών τρομοκρατών" από τον Άρειο Πάγο.

Θα υπάρχει τηλεφωνική παρέμβαση - ενημέρωση για την υπόθεση από τον σύντροφο Νίκο Ρωμανό.

Στις 4 Δεκεμβρίου έχει οριστεί η έναρξη της συζήτησης της αναίρεσης της απόφασης περί "ατομικής τρομοκρατίας".

Στην περίπτωση της αποδοχής του αιτήματος από τον Άρειο Πάγο, το εφετείο που θα οριστεί εκ νέου θα αφορά συγκεκριμένα τα νομικά ζητήματα για τα οποία ο Άρειος Πάγος θεωρεί ότι έσφαλε το εφετείο που καταδίκασε τους συντρόφους μας. Οι συνεδριάσεις του Αρείου Πάγου εξετάζουν μόνο αν συντρέχουν νομικοί λόγοι αναίρεσης της απόφασης γι' αυτό και γίνονται χωρίς την παρουσία μαρτύρων.

Στις 26 Μαρτίου 2018ολοκληρώθηκε το εφετείο, με πρόεδρο την Αναστασία Μουζάκη και εισαγγελέα την Σοφία Αποστολάκη, που αφορούσε μια σειρά επιλογών του αναρχικού αγώνα και επέβαλε εξοντωτικές ποινές στους συντρόφους μας Α. Ντάλιο 27 χρόνια, Ν. Ρωμανό 18 χρόνια, Δ. Πολίτη 12 χρόνια, Γ.Μιχαηλίδη 11 χρόνια καθώς και στο μέλος της Σ.Π.Φ. Γ. Τσάκαλο 5 χρόνια.

Από το πρωτόδικο δικαστήριο με πρόεδρο τον Κ. Γκανιάτσο η αντιτρομοκρατική σε συνεργασία με την δράκα των πρόθυμων δικαστικών που διαθέτει επιχείρησε με νομικίστικους ακροβατισμούς και δικονομικές καινοτομίες, αξιοποιώντας τις τόσο μελετημένες «ασάφειες» του «αντιτρομοκρατικού» νόμου, να διευρύνει το πεδίο δράσης του αντιτρομοκρατικού νόμου (187 Α).

Έτσι, ενώ οι τέσσερις πρώτοι σύντροφοι αθωώθηκαν από την ένταξη στην Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς, οι επιμέρους πράξεις που κατηγορούνταν χαρακτηρίστηκαν ως «τρομοκρατικές» και οι ίδιοι ως ατομικοί «τρομοκράτες» αφού από την έδρα υιοθετήθηκε η άποψη ότι η ίδια πράξη αν διαπραχθεί από αναρχικό έχει άλλη ποινική βαρύτητα και εμπίπτει στον «αντιτρομοκρατικό», αναφέροντας αρκετές φορές ως επιβαρυντικό στοιχείο το ότι οι κατηγορούμενοι δηλώνουν αναρχικοί.

Μπορούμε να πούμε ότι πλέον η αναρχική πολιτική ταυτότητα λειτουργεί ως ένα νέο ιδιώνυμο και φτάνει για να χαρακτηρίσει κάποιον ως «τρομοκράτη», και σαν επακόλουθο θα έχει αναβαθμισμένες στο έπακρο ποινές.

Το κίνημα αλληλεγγύης και το σύνολο του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου καλείται να απαντήσει με όλα τα μέσα, ώστε να αποτελέσει ανάχωμα τόσο στις προαναφερθείσες μεθοδεύσεις όσο και στη γενικότερη προσπάθεια του κράτους να αποπολιτικοποιήσει και να απονοηματοδοτήσει τον αγώνα των συντρόφων μας.

Συνέλευση ενάντια στον τρομονόμο (187Α)

https://athens.indymedia.org/post/1593445/

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Νοέμβριος 19h