Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.30

10 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

[Θεσσαλονίκη] Αντιφασιστική συγκέντρωση

κάλεσμα : Σχολείο - ελεύθερος κοινωνικός χώρος για τη μάθηση της ελευθερίας


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Η αναθέρμανση του μακεδονικού ζητήματος αποτέλεσε μια σπάνια ευκαιρία για κάθε λογής εθνικιστικό και φασιστικό κατακάθι να πάρει μια θέση στον δημόσιο λόγο και να προσπαθήσει να προωθήσει τα δολοφονικά πολιτικά του σχέδια. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια του Γενάρη σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα εξυπηρέτησαν αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Έγινε φανερό και στους πλέον αφελείς, ότι ο υποτιθέμενα α-κομμάτιστος και α-πολίτικος χαρακτήρας των συλλαλητηρίων, που διαφημίστηκε με τόση επιμέλεια από τα ΜΜΕ, ήταν απλώς μια προβιά που από κάτω της κρύφτηκε το θηρίο -και όπως αποδείχτηκε, δε του πήρε πολύ να νιώσει σίγουρο και να φανερώσει το πραγματικό του πρόσωπο. Κάπως έτσι, οι χρήσιμοι ηλίθιοι μετατράπηκαν σε επικίνδυνους ηλίθιους. Είναι προφανές πως αρκετές τάσεις του ακροδεξιού κι εθνικιστικού χώρου θεωρούν πως ήρθε η ώρα για ένα κοινοβουλευτικό κόμμα της ακροδεξιάς πέρα από τη νεοναζιστική Χρυσή Αυγή. Επίσης προφανές είναι όμως πως από το ιδεολόγημα της εθνικής ενότητας, που αποβλέπει στην ενστάλαξη της συμφιλίωσης με την ταξική και κοινωνική ανισότητα και καταπίεση, δεν ωφελούνται μόνο αυτοί οι κύκλοι αλλά σχεδόν το σύνολο της κυριαρχίας, καθώς η εξάπλωση του εθνικιστικού δηλητηρίου κατακερματίζει την κοινωνική βάση και την αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά της προβλήματα και συμφέροντα, ειδικά σε περιόδους καπιταλιστικής κρίσης.

Επί σειρά ετών έχουμε από την εδώ πλευρά των συνόρων μια παράλογη απαίτηση να έχει το ελληνικό κράτος τον κύριο λόγο απέναντι στην ονομασία ενός άλλους έθνους-κράτους, η οποία δυστυχώς στηρίζεται κοινωνικά από σημαντικό μέρος της ελληνικής κοινωνίας. Μια απαίτηση που μετριάζεται πλέον από τη θέληση της ΕΕ να εντάξει τη Δημοκρατία της Μακεδονίας στους κόλπους της και την ανάγκη του ΝΑΤΟ να επεκτείνει τη σφαίρα επιρροής του. Από την άλλη πλευρά των συνόρων βλέπουμε έναν αυξανόμενο εθνικισμό ο οποίος στοχεύει στην δημιουργία και παγίωση του δικού τους «εθνικού μύθου» και συχνά παίρνει εντελώς γελοίες μορφές, σαφώς όμως ούτε ελάχιστα πιο γελοίες από ότι ο «δικός» μας εθνικισμός. Μια ματιά στις φωτογραφίες από τα δύο συλλαλητήρια επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Για εμάς το όνομα της γειτονικής χώρας δεν έχει καμία σημασία. Αυτό όμως που μας νοιάζει είναι το ότι αυτή η ιστορία έχει αποτέλεσε μια αφορμή που εκμεταλλεύτηκαν οι φασίστες ώστε να νομιμοποιήσουν την παρουσία τους στο κέντρο της πόλης μας, το ότι αποτέλεσε ένα πάτημα για να διαδώσουν την πιο μισάνθρωπη, απεχθή και δολοφονική ιδεολογία που έχει γνωρίσει ποτέ η ανθρωπότητα. Το Σάββατο μία από τις εθνικιστικές γκρούπες της πόλης επιχειρεί να αρπάξει ξανά αυτήν την "ευκαιρία" καλώντας σε φασιστική συγκέντρωση και πορεία στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό μας νοιάζει -και μάλιστα πολύ!

Τους τελευταίους μήνες είδαμε ξανά και ξανά την προσπάθεια διάφορων γκρουπών, αλλά και διάφορων πιο "ουδέτερων" σχημάτων -προμετωπίδα των πρώτων- να καταλάβουν δημόσιο χώρο. Και, μέσα από το Μακεδονικό είδαμε προσωρινά να το πετυχαίνουν.

Είδαμε τους κάθε λογής πατριώτες να σπεύσουν να δώσουν το παρόν σε εθνικιστικά συλλαλητήρια, πλάι-πλάι με δηλωμένους ναζί, την ίδια ώρα που εξανίστανται ότι δεν είναι φασίστες. Είδαμε Μακεδονικές στολές να ξαναβγαίνουν από τη ντουλάπα, τη φάτσα του Μεγαλέξανδρου και το αστέρι της Βεργίνας να ξαναμοστράρονται παντού, ευφάνταστα συνωμοσιολογικά πανό να ξεμυτάνε (πραγματικά ευχαριστούμε αυτούς που όντως δε δίστασαν να αναγράψουν στα πανό τους τα παραδοσιακά -υποθέτουμε- συνθήματα των μακεδονομάχων "KILLUMINATI" και "ROTHSCHILD το τέλος σου έρχεται")· είδαμε ναζιστικά συνθήματα να πρωταγωνιστούν από τους «αγνούς πατριώτες» («αναρχικοί και μπολσεβίκοι, αυτή η γη δε σας ανήκει» και «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά»), απογυμνωμένους κώλους μακεδονομάχων πλάι σε παπάδες με αντιασφυξιογόνες μάσκες που κραδαίνουν εικόνες της Παναγίας να εμφανίζονται στις οθόνες μας, γεμίζοντας μας παράλληλα με "εθνική υπερηφάνεια" (!). Είδαμε με λίγα λόγια τους (όχι κεκαλυμμένους) φασίστες να αδράττουν μία πρώτης τάξης ευκαιρία να βγουν στο προσκήνιο, μέσα σε ένα συνονθύλευμα από πανηλίθιους συνωμοσιολάγνους που πιστεύουν κάθε απίθανη μαλακία που τους λένε -όπως π.χ. ότι για το σοκαριστικά χαμηλό επίπεδο των διανοητικών και αντιληπτικών τους ικανοτήτων υπεύθυνοι είναι οι συγκαλυμμένοι αεροψεκασμοί με άκρως απόρρητη υπερτεχνολογία που οργανώνουν οι μυστικές υπηρεσίες!- και σκοταδιστές της εκκλησίας ή παραθρησκευτικών οργανώσεων που συνηθίζουν να θυμιατίζουν γλυπτά και θεατρικές παραστάσεις για να τα ξορκίσουν. (Δεν είναι να απορεί κανείς λοιπόν που οι φασίστες του ''Ιερού Λόχου'' και του ''Στόχου'' νιώθουν οικεία σ' ένα τέτοιο διανοητικό περιβάλλον.)

Είδαμε όλο τον πατριωτικό εσμό να παρελαύνει συχνά πυκνά στους δρόμους της πόλης μας. Είδαμε τα αποτελέσματα της συνολικής κίνησης του εθνικού κορμού και των φασιστών μπροστάρηδών του: εμπρησμός κατάληψης Libertatia, επιθέσεις στον Ε.Κ.Χ. Σχολείο, στον Ε.Κ.Χ. Φαβέλα, στο Ελεύθερο Αυτοδιαχειριζόμενο Θέατρο Εμπρός, σε οπαδούς και παίκτες της αυτοοργανωμένης ποδοσφαιρικής ομάδας της Προοδευτικής Τούμπας,στην Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, στο πρώην Νεκροτομείο στην Αλεξανδρούπολη, βεβηλώσεις του Μνημείου του Ολοκαυτώματος των Εβραίων και του εβραϊκού νεκροταφείου, επιθέσεις κατά μεταναστών ή περαστικών επειδή φέρουν μουσουλμανικά θρησκευτικά σύμβολα.

Είδαμε φασίστες να υποκινούν μαθητικές καταλήψεις και ακροδεξιά συνθήματα και σύμβολα να κρέμονται έξω από σχολεία. Είδαμε όμως και την μαθητική κοινότητα να αντιδρά στη ρητορική μίσους, που τόσο επιμελώς αναπαράγεται από φασίστες και ΜΜΕ· να μπλοκάρει τις εθνικιστικές καταλήψεις, που συχνά γίνονταν χωρίς κάποια συλλογική απόφαση των μαθητικών κοινοτήτων, από μια παρέα εθνικιστών μαθητών που προφανώς υποκινούνται από τους φασίστες εκείνους που σκέφτηκαν ότι το Μακεδονικό είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να μολύνουν τα μυαλά των μαθητών με μίσος.

Όποια και όποιος έχει σκοπό να μη σταθεί άπραγος όσο οι φασίστες μετατρέπουν τις πόλεις μας, τις πλατείες μας, τα σχολεία μας σε μέρη που όλες και όλοι εμείς δε χωράμε ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΑΡΚΕΤΑ. Ο κόσμος του αγώνα, οι εκμεταλλευόμενες/οι και οι καταπιεσμένες/οι, όλες και όλοι που δεν έχουμε ξεχάσει την κτηνωδία του ιστορικού παρελθόντος, οφείλουμε να αναχαιτίσουμε δραστικά οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης του φασισμού, με όποια αφορμή και αν αυτός ξεμυτίζει. Οφείλουμε να τσακίσουμε τον φασισμό σε όλο το κοινωνικό πεδίο στο οποίο κινούμαστε και ζούμε: στους δρόμους, στη δουλειά, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές μας.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΡΕΦΕΙ

ΚΑΜΙΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ. ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ:
ΣΑΒΒΑΤΟ 1/12, 18:30, ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

κάλεσμα : Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης- μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας

επικοινωνία :

lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αντιφασιστική - αντιεθνικιστική συγκέντρωση, Σάββατο 1 Δεκέμβρη

Αντιφασιστική - αντιεθνικιστική συγκέντρωση
Σάββατο 1 Δεκέμβρη
Η φασιστική/νεοναζιστική προπαγάνδα διέτρεξε όλο το κοινωνικό φάσμα στη Βόρειο Ελλάδα, ξεκίνησε από τον εθνικιστικό βούρκο του Λευκού Πύργου τον περασμένο χειμώνα και κατέληξε πρόσφατα μέσα στα σχολεία στα Δυτικά της Θεσσαλονίκης. Η συζήτηση περί «αυθόρμητου» κύματος δεν αντέχει και πολύ σε κάποια κριτική. Πέρα από τις άμεσες παρεμβάσεις των ακροδεξιών συμμοριών της Χρυσής Αυγής και του Ιερού Λόχου, η κίνηση αυτή έχει την υποστήριξη όλου του εθνικιστικού και συντηρητικού συρφετού της πόλης από τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων (οι οποίοι για όσους γνωρίζουν ειδικά σε περιοχές όπως ο Εύοσμος στη Θεσσαλονίκη στελεχώνονται από αστυνομικούς και στρατιωτικούς) από την εκκλησία ασφαλώς προεξάρχοντος του γνωστού καθάρματος Άνθιμου, έχει ουσιαστική υποστήριξη σε κεντρικό επίπεδο από τη Νέα Δημοκρατία, είτε γιατί οι φασίστες που ανήλθαν σε κορυφαίες θέσεις του κόμματος δεν μπορούν να κρύψουν τη χαρά τους είτε γιατί απλά οι μαθητικές καταλήψεις είναι χρήσιμες πολιτικά ως άλλη μια εστία «αντιπαράθεσης» με την κυβέρνηση, την οποία η ΝΔ μπορεί να εκμεταλλευτεί προεκλογικά.
Στην πραγματικότητα βέβαια όπως πάντα καμία αντιπαράθεση δεν υπάρχει με την κυβέρνηση, η οποία τρίβει τα χέρια της, αφού πάντα η φασιστική κίνηση είναι απολύτως εκμεταλλεύσιμη από το κράτος. Πιο συγκεκριμένα η κυβέρνηση παρακολουθεί την όλη κίνηση αποπροσανατολισμού των μαθητών και κατ' επέκταση της κοινωνίας, αφού αντί να αναζωπυρώνεται το μαθητικό κίνημα για να παλέψει για τις ανάγκες του και να οργανώσει την αντίστασή του απέναντι στον νέο νόμο Γαβρόγλου, η κυβέρνηση βρίσκει την ευκαιρία να παρουσιαστεί ως «προοδευτική δύναμη» σε αντίθεση με τους φασίστες. Με αυτή την κίνηση τροφοδοτεί το νέο -χιλιοειπωμένο στο παρελθόν- προεκλογικό αντιδεξιό της αφήγημα. Αφού έφεραν νέα μνημόνια, συνέχισαν την καταλήστευση και την κοροϊδία των εκμεταλλευομένων σε συνεργασία με τους ακροδεξιούς ΑΝ.ΕΛ., τώρα χρησιμοποιούν τη φασιστική κίνηση, η οποία ευτελίζει την κατάληψη ως μέσο πάλης για να φιλοτεχνήσουν το αριστερό προφίλ τους.
Όλοι λοιπόν εξυπηρετούνται από το παιχνίδι των φασιστών, οι οποίοι ασφαλώς χρησιμοποιούν το Μακεδονικό -ελλείψει ενός ισχυρού αντιπολεμικού/διεθνιστικού κινήματος που θα ξεσκέπαζε τον ρόλο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στις μεθοδεύσεις- για να στρατολογήσουν στις γκρούπες και τα ναζιστικά μορφώματα νέα παιδιά. Αυτό ασφαλώς δεν σημαίνει ότι αντιμετωπίζουμε τους μαθητές ως εξ' ολοκλήρου ενεργούμενα των φασιστών, ειδικά όσους επιλέγουν να συμμετέχουν στις πορείες που καταλήγουν μετά από υποδείξεις των φασιστών έξω από καταλήψεις, όπως η κατάληψη 111 στην Εγνατία που δέχτηκε επίθεση από φασίστες υπό τα ουδέτερα συνθήματα «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά» κ.λπ.
Ότι οι φασίστες χρησιμεύουν σε όλους και έχουν την άμεση και έμμεση υποστήριξη των μπάτσων, των κηδεμόνων, των πολιτικών κομμάτων, της εκκλησίας και των ΜΜΕ δεν σημαίνει ότι εμείς θα καθίσουμε άπραγοι να παρατηρούμε τις εξελίξεις. Ήδη έχουν ξεκινήσει παρεμβάσεις στα σχολεία με σπρέυ, τρικάκια, προκηρύξεις και συζητήσεις με τους μαθητές, ενώ η πορεία της 29ης Νοέμβρη την οποία οι φασίστες προπαγάνδιζαν επί μέρες και κατέβαλαν προσπάθειες για να πιέσουν τους μαθητές να συμμετέχουν ήταν στην πραγματικότητα αποτυχία, αφού όλες οι φασιστικές γκρούπες μαζί με μια περιορισμένη μάζα μαθητών από τα δυτικά δεν κατόρθωσαν να δώσουν όγκο στην πορεία. Ωστόσο θα πρέπει να εξαλειφθεί πλήρως η απόπειρα των φασιστών να χρησιμοποιούν άλλα κοινωνικά σώματα, όπως τους μαθητές για να μπορούν να πατήσουν το πόδι τους στο κέντρο της πόλης. Σημαντικό επόμενο σταθμό θα αποτελέσει η απόπειρά τους για νέα συγκέντρωση το Σάββατο 1 Δεκέμβρη και η δική μας απάντηση. Καλούμε μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους και νεολαίους, οργανώσεις και συλλογικότητες να συστρατευθούν στο στήσιμο ενός καθοριστικού μπλόκου απέναντι στον φασισμό και τον εθνικισμό το Σάββατο 1 Δεκέμβρη.

18.00 ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ Κ ΣΙΑΤΙΣΤΗΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΗ MUNDO ΝUEVO

18.30 ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΣΙΜΙΣΚΗ & ΓΟΥΝΑΡΗ

ΝΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ & ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΜΑΥΡΟ & ΚΟΚΚΙΝΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΑΝΑΡΧΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ

LIBERTATIA, ΣΥΛΛΟΓΙΚΌΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΌ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΌ


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Για τη Θεσσαλονίκη που δεν θα πέσει ΠΟΤΕ στα χέρια των φασιστών, των εθνικιστών, των ρατσιστών...

Σε καιρούς εκτεταμένης καπιταλιστικής κρίσης, όπου το κεφάλαιο και το κράτος επιτίθενται όλο και περισσότερο στα υποτελή κοινωνικά στρώματα,είναι αναμενόμενο να ξεπηδούν αγώνες και αντιστάσεις. Από το σχολείο μετους μαθητικούς αγώνες ενάντια στην εξοντωτική αλλά και ταξική εκπαίδευση μέχρι τους χώρους δουλειάς για την κατοχύρωση καλύτερων συνθηκών εργασίας, από την πάλη ενάντια στην λεηλασία της φύσης στον βωμό της κερδοφορίας του κεφαλαίου μέχρι τις μαχητικές δράσεις ενάντια στα αντεργατικά μέτρα που υπαγορεύονται από την Ε.Ε., τον ΣΕΒ, τους εμπόρους και τους εφοπλιστές, δημιουργούνται κοινότητες που αφήνουν ανοιχτό το στοίχημα του να ζήσουμε ζωές αξιοβίωτες με δικούς μας όρους.

Όπου οι από τα πάνω συναντούν αυτήν την αντίσταση και δεν μπορούν να την κάμψουν μέσω της αφομοίωσης ή της "επίσημης" καταστολής, έχουν πάντα μια εφεδρεία έτοιμη στο να φέρει εις πέρας τα σχέδια για την όλο και μεγαλύτερη υποτίμηση των όρων ζωής μας. Αυτή η εφεδρεία δεν είναι άλλη απ' τους φασίστες. Με πρόσχημα την «διάσωση της πατρίδας απ' τους προδότες πολιτικούς» και με κεντρική πολιτική που συμβαδίζει με τις επιταγές ξένων και ντόπιων αφεντικών, τα εθνικιστικά-φασιστικά μορφώματα παίρνουν θέση στον ταξικό πόλεμο απέναντι στους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους που αγωνίζονται, απέναντι σε όσους προσπαθούν να πάρουν τις ζωές τους στα χέρια τους και απέναντι σε όσους δεν ταιριάζουν στα φυλετικά τους πρότυπα.

Έχουμε όμως και μνήμη σχετικά με την πρόσφατη ιστορία της ντόπιας έκφρασής τους. Ξέρουμε το ποιοι συνεργάστηκαν με τους ναζί αλλά και το αν οι ίδιοι λίγα χρόνια αργότερα σκότωναν, φυλάκιζαν, βασάνιζαν κομμουνιστές, ξέρουμε ποιοι φρόντισαν να μεγαλώσει ο πλούτος της ντόπιας αστικής τάξης την περίοδο της δικτατορίας, ξέρουμε ποιοι έσπαγαν μαθητικές και φοιτητικές καταλήψεις και εργατικές περιφρουρήσεις τις τελευταίες δεκαετίες, ποιοι ξεκρεμούσαν πανό για νεκρό εργαζόμενο στα Mikel και το κρατούσαν σαν λάφυρο, ξέρουμε ποιοι είχαν και έχουν σαν στόχο τους πιο αδύναμους ή αυτούς που αντιστέκονται στις κρατικές και καπιταλιστικές προσταγές.

Ίδιος ο ρόλος τους μέσα στο χρόνο, με μοναδική αλλαγή τα ονόματα, ίδια και η απάντηση που παίρνουν στις μικρές και μεγάλες μάχες με αυτούς που αγωνίζονται για να πάψει η εκμετάλλευση και η καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο. Δειλοί, ρουφιάνοι, έμμισθοι υπάλληλοι του κάθε αφεντικού, τους αξίζει τόση μνεία και ενασχόληση, όσο αξίζει για αυτούς που πιστεύουν ότι μπορούν με τα χέρια να σταματήσουν την κίνηση μίας τεκτονικής πλάκας προς την άλλη, όσο αξίζει για αυτούς που πιστεύουν πως για χάρη του όποιου έθνους μπορεί να σταματήσει η εκδήλωση της ταξικής πάλης.

Για την επανεμφάνισή τους με αφορμή το "Μεκεδονικό"

Από τον περασμένο Γενάρη και εφορμώντας από την - επιβεβλημένη από τοΝΑΤΟ και την Ε.Ε. - συμφωνία για την ονομασία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, πραγματοποιούνται συλλαλητήρια, κυρίως στην Β. Ελλάδα καιτην Θεσσαλονίκη. Χαρτζιλικωμένοι από ρώσικα κεφάλαια μιας και η Ρωσία δε θέλει να χάσει την επιρροή της στα Βαλκάνια, σύλλογοι εφέδρων, μπάτσων, πατριωτών όλων των αποχρώσεων αλλά και το σύνολο των μητροπόλεων της περιοχής, πραγματοποιούν πορείες.

Ομάδες κρούσης αυτών των πορειών δεν αποτελούν οι γνωστοί φασίστες της πόλης, οι οποίοι έχουν αποδεκατιστεί και έχουν δεχτεί μεγάλα χτυπήματα από τον αναρχικό και ευρύτερα αντιφασιστικό χώρο, αλλά μία μειοψηφία φασιστών οπαδών που μαζί με τους ελάχιστους του Ιερού Λόχου και της Χρυσής Αυγής και με την πλήρη ανοχή και προστασία της αστυνομίας (φεύγαν αγκαλιά μετά από επιθέσεις σε αναρχικούς, καταλήψεις κλπ) επιβεβαιώνουν το ρόλο τους - που αναφέραμε παραπάνω - χωρίς ντροπή,χωρίς προσχήματα:

Μούγκα για το ΝΑΤΟ, μούγκα για την Ε.Ε., μούγκα για το ελληνικό κεφάλαιο και από την άλλη μέσα σε λίγους μήνες πυρπόληση της λιμπερτάτια, αποτυχημένες επιθέσεις στον ΕΚΧ σχολείο, ξυλοδαρμοί μεταναστών καιεπιθέσεις σε ομοφυλόφιλους, βεβήλωση του μνημείου για το ολοκαύτωμα των Εβραίων, σπάσιμο εναλλακτικών μαγαζιών, ξυλοδαρμοί περαστικών (ναι έγινε και αυτό, επειδή κοιτούσαν τα "αντράκια" μία κοπέλα στο δρόμο).

Στην ουσία, παρατηρούμε για μια ακόμη φορά, ο εθνικισμός να λειτουργεί συμπληρωματικά για τις ιμπεριαλιστικές βλέψεις και να ανεβάζει την ένταση ανάμεσα στην πολυεθνική εργατική τάξη των Βαλκανίων. Όπως υπήρξαν χρηματοδοτούμενοι - από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ- οι φασίστες στην Ουκρανία πριν λίγα χρόνια, έτσι σήμερα οι φασίστες στην Ελλάδα και στην Δημοκρατία της Μακεδονίας χρηματοδοτούνται από τις ίδιες τσέπες και ακόμα πιο τραγικά για αυτούς: Και οι δύο αμείβονται από τα ίδια ακριβώς χέρια για να φωνάζουν οι μεν "για τη Μακεδονία του Αιγαίου" και οι δε "στα όπλα να πάρουμε τα Σκόπια". Σπέρνουν μίσος, για να θερίσουν φράγκα από τον πόλεμο και τις εντάσεις οι ισχυροί αυτού του κόσμου.

Την ίδια στιγμή, πολλοί πατριώτες, φιλοσυριζαίοι αλλά και δεξιοί, λουφάζουν για τη συμφωνία με τη Μακεδονία και την επικείμενη με την Αλβανία γιατί βλέπουν ότι η περαιτέρω πρόσδεση στο ΝΑΤΟ (με αυτές τις συμφωνίες, με τον πολλαπλασιασμό των βάσεων του στην Ελλάδα και την περιοχή, με αύξηση του ήδη τεράστιου ποσοστού του ΑΕΠ που πάει για εξοπλισμούς - ενώ εμείς αδυνατούμε να καλύψουμε μια σειρά από βασικές μας ανάγκες όπως στέγαση, σίτιση, νερό, ενέργεια, μετακινήσεις,περίθαλψη), θα δώσει στην Ελλάδα πλεονεκτική θέση απέναντι στην Τουρκία. Σε αυτό το πλαίσιο πάλι μούγκα για την ανάπτυξη ενεργειακών/οικονομικών/ στρατιωτικών σχέσεων με το Ισραήλ που αιματοκυλά την Παλαιστίνη, με τη δικτατορία της Αιγύπτου και την Κύπρο, μία συνεργασία που πιθανώς να επιτρέψει στην Ελλάδα να ανακηρύξει μονομερώς ΑΟΖ , να πετάξει εντελώς απ' έξω την Τουρκία και να γίνει ο τοπικός σερίφης του ΝΑΤΟ στην περιοχή με τα αντίστοιχα οφέλη για την ελληνική αστική τάξη.

Όλοι τους, "αριστεροί" και δεξιοί εθνικομπουρδολόγοι, νοιάζονται μόνο για το πως θα γίνει η "Ελλάδα ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων" ή από την άλλη "η χώρα των δύο Ηπείρων και των πέντε θαλασσών", και όπωςσυνηθίζεται, το τέλος και των δύο αυτών εθνικών επιδιώξεων συναντάται μόνο με τον πόλεμο και τη δικιά μας σφαγή, είτε για τα φυσικά αέρια,είτε για λίγα μέτρα γης, πάντα όμως για το απαραίτητο φρεσκάρισμα του ντόπιου (αλλά και του παγκόσμιου) καπιταλισμού που ακόμα αδυνατεί να ξεπεράσει την κρίση του.

Τονίζουμε ξανά: ο φασισμός, ο εθνικισμός και ο ρατσισμός είναι πολύτιμα εργαλεία στα χέρια του καπιταλισμού και ως τέτοια πρέπει να τα αντιμετωπίζουμε, αγωνιζόμενοι και αγωνιζόμενες για να παύσουν οι πόλεμοι, η εκμετάλλευση, η καταπίεση στα Βαλκάνια, στη Μέση ανατολή και σε όλο τον κόσμο.

Ως αναρχικοί, λέμε πως η βίαιη σύγκρουση με τους φασίστες και όσα αντιπροσωπεύουν δεν είναι μία ανοιχτή "δρομίσια" βεντέτα μεταξύ των φασιστών και κάποιων αντιφασιστών "ειδικών της βίας", ο δρόμος άλλωστε ανήκει χωρίς ιδιαίτερο κόπο στα παιδιά του, σε αυτούς που μεγάλωσαν, έπαιξαν, έζησαν, κυνήγησαν και κυνηγήθηκαν με τους μπάτσους σε αυτόν, στους εργάτες, στους διαφορετικούς, στους περιθωριακούς, στους αγωνιστές, στους εξεγερμένους. Είναι όμως υποχρέωση του συνόλου των εκμεταλλευόμενων να μην επαναπαύομαστε, και να αγωνιστούμε για να μη θρηνήσουμε άλλο νεκρό από μαχαίρι φασίστα, άλλο λιντσαρισμένο από ιδιοκτήτες-νοικοκυραίους, άλλον κυνηγημένο μετανάστη, άλλες μαφιόζικες επιθέσεις - παραγγελίες από τα αφεντικά και ακόμη χειρότερα άλλους πολέμους. Ζούμε, δουλεύουμε και διαδηλώνουμε στους δρόμους μιας πόλης που για αιώνες συνυπήρχαν πληθυσμοί που μιλούσαν δεκάδες διαφορετικές γλώσσες και διαλέκτους, που στις αρχές του προηγούμενου αιώνα συναντήθηκε και αγωνίστηκε από κοινού το ντόπιο προλεταριάτο σπάζοντας τα καλούπια και τους διαχωρισμούς της θρησκείας και του έθνους. Και αυτή την ιστορία θα την κρατήσουμε ζωντανή, με οποιοδήποτε κόστος.

Με οποιοδήποτε κόστος λοιπόν, αλλά και με οποιοδήποτε μέσο μπορεί να κάνει επιτυχημένη και αποτελεσματική την αυτοάμυνά μας, δημόσια αλλά καιταυτόχρονα μαχητικά, μετωπικά αλλά αντιθεσμικά και ως κομμάτι μιαςσυνολικής αντικρατικής και αντικαπιταλιστικής προοπτικής, θα υπερασπιστούμε την ιστορία και το μέλλον της τάξης μας αλλά και τη δυνατότητα της να υπάρχει και να αγωνίζεται σήμερα.

Θα υπερασπιστούμε τις καταλήψεις και τα στέκια μας, τους αγώνες και τους αγωνιζόμενους. Τα κορίτσια που θα συνεχίσουν να φιλιούνται άφοβα στα πάρκα και τα αγόρια που θα περπατάν χέρι χέρι στην παραλία, τους μετανάστες ως το πιο υποτιμημένο κομμάτι της τάξης μας, που με ακόμη χειρότερους όρους από εμάς, πουλάει φτηνά την εργασία του στα αφεντικά και δέχεται άγρια καταστολή από το κράτος στα Camps, από τα αφεντικά στις Μανωλάδες, από τους φασίστες στους δρόμους. Θα υπερασπιστούμε τους μαθητές και τις μαθήτριες, που οι φασίστες μάταια προσπαθούν να προσεγγίσουν, θα υπερασπιστούμε την δυνατότητα μας να απεργούμε, να κατεβαίνουμε σε διαδηλώσεις χωρίς να έχουμε στο νου τις ομάδες εφόδου που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους δυνατούς αυτού του κόσμου.

Απέναντι στην προσπάθεια κάποιων γραφικών "Μακεδονομάχων" να πραγματοποιήσουν πορεία, ξεκαθαρίζουμε: Το Σάββατο 1/12 οι δρόμοι αυτήςτης πόλης πρέπει να μείνουν και θα μείνουν δικοί μας...

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ/ ΑΝΤΙΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΒΒΑΤΟ 1/12 18.30 ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ

συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αντιφασιστική συγκέντρωση | Σάββατο - Τσιμισκή με Ναυαρίνου (18:30)

Με το φασισμό δε συνυπάρχουμε και δε συμβιβαζόμαστε.

Να μην αφήσουμε κανένα φασίστα να δρα ανενόχλητος σε σχολεία, σχολές και γειτονιές.

Μαχητικός αντιφασισμός.

πηγή : https://el-gr.facebook.com/ANETH0/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Στη 1 Δεκέμβρη φασιστικές γκρούπες καλούν συγκέντρωση στον Λευκό Πύργο. Όλοι/ες στην προσυγκεντρωση 18:00 στη Mundo Nuevo, και αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:30 Τσιμισκή με Δημητρίου Γούναρη (Ναυαρίνου).

Μέσα σ' ένα κλίμα εθνικιστικού παροξυσμού, οι φασίστες προσπαθούν για άλλη μια φορά να βγουν στον δρόμο, ενώ την ίδια στιγμή μαθητικές καταλήψεις για την Μακεδονία αποτέλεσαν καλή ευκαιρία για αυτούς να δείξουν την φαινομενική νίκη τους, και την συσπείρωση της νεολαίας. Το παρακράτος επιχειρεί να οργανωθεί και να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τον αληθινό εχθρό του, το κράτος και το κεφάλαιο. Απέναντι στις αντιδράσεις για το νομοσχέδιο Γαβρόγλου, η κυβέρνηση πάντα μαζί με το παρακράτος προωθούν φασιστικές μαθητικές καταλήψεις, θεωρώντας πως θα απογυμνώσουν τα αληθινά επαναστατικά μέτωπα. Δε θα τους αφήσουμε. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να γεμίσει την πόλη μας με συνθήματα μίσους και ναζιστικά σύμβολα -όπως κάνανε όλο τον προηγούμενο καιρό- με συνθήματα που προωθούν την έχθρα μεταξύ των λαών, την μιζέρια και τον πόλεμο. Οι φασίστες είναι, ήταν και θα είναι εχθρός μας κι εχθρός της ίδιας της κοινωνίας. Εμείς ως αναρχικοί/ές, διεκδικούμε ζωή με αξιοπρέπεια, ειρήνη, προωθούμε την χειραφέτηση, την ελευθερία και την αλληλεγγύη. Δεν θα τους αφήσουμε να σταθούν εμπόδιο στις διεκδικήσεις μας.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΘΑ ΣΑΣ ΛΙΩΣΟΥΜΕ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ.

ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΣΑΛΟΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ.

ΥΨΩΝΟΥΜΕ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΑΝΑΧΩΜΑΤΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΙΣΟΣ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ.

ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

Αναρχική Μαθητική Ομάδα: Αταξία


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Δεκέμβριος 04h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Καταλήψεις για τις ανάγκες μας και τα ταξικά μας συμφέροντα, όχι για τον εθνικισμό και τον φασισμό.

Ανακοίνωση του Ελευθεριακού Σχήματος Φιλοσοφικής σχετικά με τις εθνικιστικές καταλήψεις που πραγματοποιήθηκαν ανά την επικράτεια στις 29/11 και κάλεσμα για συμμετοχή στις αντιφασιστικές και αντικρατικές-αντικατασταλτικές κινητοποιήσεις στις 1/12 και στις 6/12.

«Όταν πήγα στο σχολείο φυλακή που μου πήρε κάθε δίψα για ζωή ένας δάσκαλος μας είπε βλοσυρά να κοιτάζεις τη δουλειά σου υπάρχουν άλλοι που μπορούν να βγάλουν το φίδι από την τρύπα κι ας χαθούν. Τώρα ο δάσκαλος έχει χαθεί κι έχει μείνει η χυδαία προτροπή που μέσα της έχει εκκολαφθεί το φίδι εκείνο που από μόνο του έχει βγει»

Το φίδι και η τρύπα, Ζωή Τάχα

Το τελευταίο διάστημα έγινε αρκετός λόγος για τις μαθητικές καταλήψεις με κορυφαία την «πανελλαδική μέρα δράσης για τη Μακεδονία». Στη Θεσσαλονίκη, είδαμε (φρικτό θέαμα!) ανήλικους να συνοδοιπορούν με οργανωμένους παρακρατικούς, φωνάζοντας εθνικιστικά και φασιστικά συνθήματα, όπως «δε θα γίνεις έλληνας ποτέ, σκοπιανέ» και «μαχαίρι στην καρδιά του κάθε αντιφά». Από την κινητοποίηση δεν έλειψαν ναζιστικοί χαιρετισμοί, χτυπήματα σε κατάληψη επί της Εγνατίας, και φυσικά οι γνωστοί ροπαλοφόροι 40χρονοι ναζί του Ιερού Λόχου, που διοργάνωσαν τη δράση. Η προσπάθειά τους σε βίντεο που αναρτήθηκε να συκοφαντήσουν τους αναρχικούς ότι «χτυπάνε παιδιά» είναι μια ακόμη γελοία απόπειρα σπίλωσης ίδια με αυτές των πολιτικών τους προγόνων.

Θέλουμε να ξεκαθαρίσουμε σε αυτό το σημείο πως, φυσικά, το σύνολο από τα πιτσιρίκια που κατέβηκαν στην «πορεία» σαφώς και δεν είναι ναζί. Πολλοί εξ αυτών σίγουρα ήθελαν να χάσουν απλώς μάθημα με τις καταλήψεις, κάτι που είναι απόλυτα κατανοητό, δεδομένης της καταπίεσης που υφίστανται και της εντατικοποιημένης σχολικής πραγματικότητας. Οι αιτίες όμως για αυτά τα βιώματά τους θα έπρεπε να αναζητηθούν στην αποικιοποίηση του χρόνου από τη μεριά του κεφαλαίου, που μας κλέβει τον χρόνο από τις ζωές μας για να τον επιτάξει στις ανάγκες της παραγωγικής διαδικασίας και να τον χρησιμοποιήσει για την αναπαραγωγή της καπιταλιστικής κοινωνικής μηχανής. Η καθημερινότητά μας είναι σε συντριπτικό βαθμό αλλοτριωμένη και εμείς αποξενωμένοι από αυτήν, καθώς δεν έχουμε την κυριότητα και τον έλεγχο για το μεγαλύτερο κομμάτι της, κατά το οποίο απλώς αναπαράγουμε τις κυρίαρχες κοινωνικές και παραγωγικές σχέσεις. Από την άλλη, είτε στο σχολείο είτε στη σχολή, το κράτος ως πολιτικός ρυθμιστής των συμφερόντων και των αναγκών του κεφαλαίου διαμορφώνει μια επιβεβλημένη από τα πάνω ασφυκτική πραγματικότητα, αποσκοπώντας στην πειθάρχηση του μελλοντικού εργατικού δυναμικού και στην εμπέδωση της ιεραρχίας. Ακόμα και η ανάγκη για τεμπελιά, λοιπόν, έχει σαφείς ταξικές αναφορές, γι' αυτό και είναι απόλυτα θεμιτή. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, προς χάριν του απολύτως δικαιολογημένου σκοπού της τεμπελιάς αγιάζονται τα μέσα, δηλαδή οι καταλήψεις με εθνικιστικό περιεχόμενο και η συμπόρευση στον δρόμο με φασίστες. Η συναίνεση στις εθνικιστικές καταλήψεις βαραίνει με ευθύνες και τους συναινούντες και τους αδρανείς. Μπορεί ο αστικός αναθεωρητισμός να επιχειρεί να αναπλάσει ή να ξεγράψει εντελώς κομμάτια της ιστορίας κατά τα συμφέροντα των από τα πάνω, μπορεί η θεωρία των δύο άκρων να είναι κοινωνικά διάχυτη ξεπλένοντας στην ουσία τον φασισμό προς χάριν των ψηφοθηρικών συμφερόντων των αστικών κομμάτων, συντελώντας στην αντιδραστικοποίηση και τη συντηρητικοποίηση της κοινωνίας, ενισχύοντας έτσι τον κοινωνικό εκφασισμό, αλλά από την άλλη υπάρχει και ένα ισχυρό αντιφασιστικό λαϊκό αίσθημα από όσους δεν έχουν ξεχάσει τις θυριωδίες του παρελθόντος και τις επαναλήψεις τους σε μικρογραφικό βαθμό στο παρόν, από όσους δεν έχουν ξεχάσει πως είναι χρέος της εργατικής τάξης να τσακίσει τον φασισμό, για να μην μας τσακίσει όλους η σιδερένια μπότα με τον αγκυλωτό σταυρό. Γι' αυτό, λοιπόν, είναι καθήκον μας να πολεμήσουμε τον φασισμό και να μην αφήσουμε ούτε σπιθαμή γης στους φασίστες και τους εθνικιστές, παλεύοντας ταυτόχρονα για την καταστροφή της μήτρας που γεννά τον φασισμό και τον θρέφει, δηλαδή του καπιταλισμού και του κράτους.

Ωστόσο τον ηγεμονικό ρόλο, στις καταλήψεις και τις πορείες που έγιναν στις 29/11 τον είχαν οι εθνικιστές που προσπάθησαν να συσπειρώσουν τη νεολαία στις γραμμές τους με τη γνωστή ρητορική μίσους προς το διαφορετικό. Γνωρίζουμε καλά ότι ο φασισμός παρεισφρέει ύπουλα σε κάθε κοινωνικό χώρο, από τον χώρο δουλειάς μέχρι τις σχολές, και έρχεται για να διαλύσει τους αγώνες των καταπιεσμένων, να αποπροσανατολίσει και να καταστείλει τους αληθινούς αγωνιστές. Οι φασίστες έχουν επενδύσει τα μέγιστα στα σχολεία, προσεγγίζοντας σαν πιόνια τους μαθητές για να διατρανώσουν την εθνικιστική ρητορική τους. Καμία έκπληξη που δεν λένε τίποτα για όσα περνάνε αυτή τη στιγμή στην εκπαίδευση, με το Νέο Λύκειο να θυμίζει δυστοπικό ίδρυμα κοινωνικών φρονημάτων, το νόμο Γαβρόγλου να λεηλατεί την προοπτική ολόκληρων γενιών και την απλήρωτη πρακτική στα ΕΠΑΛ να ανοίγει δρόμο για την αμίσθωτη εργασία. Εμείς επιλέγουμε να χρησιμοποιούμε τις καταλήψεις ως πολιτικό εργαλείο και μέσο για να διεκδικήσουμε την ικανοποίηση των αναγκών μας και για να υπερασπιστούμε τα ταξικά συμφέροντά μας, όχι για τους αντιδραστικούς σκοπούς που προάγουν τον ρατσισμό, τον εθνικισμό και θρέφουν τον φασισμό, αποτελώντας ενισχυτικό στήριγμα για την κρατική εξουσία και τα αφεντικά, που είναι οι μόνοι που έχουν υλικά συμφέροντα από τον εθνικισμό και τον φασισμό.

Στην ουσία, οι φασίστες δεν έχουν πρόβλημα με αυτά. Αν ποτέ έρθουν στην εξουσία (όπως έδειξε η ιστορία, η οποία δεν πρέπει να επαναληφθεί και αυτό είναι στο χέρι μας ) είναι οι πρώτοι που θα επιβάλλουν τους χειρότερους όρους σε κάθε πεδίο της κοινωνικής ζωής. Από την πλευρά μας ξέρουμε ότι οι φασίστες δρουν ως το μακρύ χέρι του κράτους και των αφεντικών. Δεν θα τους δούμε ποτέ να διεκδικούν τα επίδικα των αγώνων όπως είναι η δωρεάν σίτιση για όλους. Αντίθετα θα τους δούμε να έχουν άριστες σχέσεις με τις ναρκομαφίες (όπως ο ναρκέμπορας ηρωοποιημένος νεκρός Κατσίφας) και τα κυκλώματα της νύχτας (βλ. στελέχη και μέλη της Χρυσής Αυγής που πουλούσαν προστασία σε νυχτερινά μαγαζιά ή έκαναν trafficking) να σιγοντάρουν την εξαθλίωση στις εστίες, να μη λένε κουβέντα για τους ανάπηρους και το μη προσβάσιμο για αυτούς πανεπιστήμιο. Οι μόνοι στους οποίους εναντιώνονται είναι οι πρόσφυγες, που στοιβάζονται ανά δεκάδες στα hotspots, οι απεργοί λιμενεργάτες που διεκδικούν τα δεδουλευμένα τους (βλ. COSCO), οι φοιτητές που έχουν δείξει μέχρι πού φτάνει η φωνή τους. Κι αυτό γιατί οι σημερινοί ναζί ταυτίζονται ιδεολογικά με τους συνταγματάρχες της χούντας, τους ταγματασφαλίτες, με μια σωρεία αντεπαναστατών δικτατόρων. Οι φασίστες φοράνε τον μανδύα του αντισυστημικού/αντικυβερνητικού και έτσι εναντιώνονται στους ταξικούς αγώνες, προσπαθώντας να πείσουν ότι κυρίαρχο ζήτημα είναι το όνομα του γειτονικού κράτους.

Δεν έχουμε ψευδαισθήσεις: δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε με τους Μακεδόνες - Αλβανούς - Διεθνείς συμμαθητές μας, αφού βρισκόμαστε στην ίδια μεριά της βάρκας πληττόμενοι από τα ίδια μέτρα που υπαγορεύει η συνολικότερη επιθετική αναδιάρθρωση του κεφαλαίου σε παγκόσμια κλίμακα. Οι μόνοι τους οποίους πρέπει να αποτινάξουμε είναι τα αφεντικά μας - ντόπια και υπερεθνικά - είτε αυτά είναι κεφαλαιοκράτες, υπουργοί, κυβερνήσεις είτε είναι τα τσιράκια τους, δηλαδή το λεγόμενο παρακράτος. Οι ναζί είναι αυτά ακριβώς τα ανθρωποειδή που όσο μαίνεται η μάχη για μια πιο αξιοπρεπή ζωή, σκυλιάζουν για να επαναφέρουν τη «ζωή» όπως αύτη ήταν επί Χίτλερ. Η εθνική ενότητα -την οποία επικαλούνται- είναι στην ουσία κενή νοήματος για τους καταπιεσμένους, αφού η μόνη ενότητα που μπορεί να υπάρχει με υλικές και όχι με φαντασιακές βάσεις είναι η ταξική. Δε συμμαχούμε με τους καταπιεστές μας, είτε γεννήθηκαν από την εδώ είτε από την εκεί πλευρά των συνόρων.

Ειδικά το τελευταίο διάστημα, είδαμε τους μαθητές να βγαίνουν δυναμικά στο προσκήνιο με συνεπή πολιτική παρουσία και να μάχονται ενάντια στις επιταγές του κεφαλαίου και τα νέα αβάσταχτα μέτρα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μέσα από αδιαμεσολάβητους αγώνες που παίρνουν ζωή. Στην Αθήνα, η κατ' εξοχήν μαθητική ταξική συγκέντρωση ενάντια στους φασίστες και το παρακράτος στις 29 Νοέμβρη είχε μεγάλη επιτυχία και έδωσε την εμπειρία αντίστασης που λείπει από τη νεολαία. Δεν φοβόμαστε: σιχαινόμαστε τους φασίστες. Εμπνεόμαστε βαθιά από τις μαθητικές κινητοποιήσεις ενάντια στα αληθινά προβλήματα, όπως το 1993 ενάντια στις φασιστικές συμμορίες (τότε Χρυσαυγίτες είχαν χαράξει σβάστικα στο μέτωπο μιας μαθήτριας στο Πολυκλαδικό Λύκειο Αμπελοκήπων), όπως το 2008 με τη δολοφονία του αναρχικού μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως στο σήμερα μέσα από οριζόντια, ταξικά σχήματα ενάντια στο νόμο Γαβρόγλου. Η μάχη για ζωή και αξιοπρέπεια, μέσα και έξω από σχολεία και τις σχολές, είναι καθολική και θα περάσει πάνω από τους παρακρατικούς. Εμπρός οι μαθητές - φοιτητές να βγούμε μπροστά για ακηδεμόνευτους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες ενάντια στο σύστημα που γεννά την εκμετάλλευση και τη φτώχεια, την καταπίεση, την αδικία και τους πολέμους, που υποβαθμίζει τους όρους ζωής και εργασίας μας. Να απαντήσουμε συλλογικά στις επιθέσεις του κράτους, του κεφαλαίου και του πιο επιθετικού-δολοφονικού επικουρικού μηχανισμού τους, δηλαδή τους φασίστες, ισοπεδώνοντάς τους.

Καλούμε τους φοιτητές, τους μαθητές και τη νεολαία να δώσουν το παρόν στον δρόμο κατά τις προσεχείς κινητοποιήσεις του ταξικού και αντιφασιστικού κινήματος:

-Υψώνουμε αντιφασιστικά αναχώματα στο δρόμο, ενάντια στην επιχειρούμενη επέλαση των φασιστών τη μέρα διεξαγωγής του εθνικιστικού συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, το Σάββατο 1/12, πλάι με τον κόσμο του αγώνα και αντιφασίστες/ριες συντρόφους και συντρόφισσες.

Αντιφασιστική συγκέντρωση ενάντια σε κάθε εθνικισμό:

Σάββατο 1/12, 18:30, Τσιμισκή με Γούναρη (Ναυαρίνου)

-Όλοι/ες στον δρόμο την Πέμπτη 6/12. Συμμετέχουμε και στηρίζουμε την αντικρατική-αντικατασταλτική πορεία τιμώντας τη μνήμη του δολοφονημένου από το κράτος Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Να δώσουμε με τη σειρά μας τους δικούς μας αγώνες για τις ανάγκες μας στο τώρα και την υπεράσπιση των ταξικών μας συμφερόντων. Να προχωρήσουμε σε καταλήψεις σχολείων και σχολών στις 6/12 για να γίνουν οι δρόμοι ποτάμι, το ποτάμι που θα πνίξει τους κυρίαρχους που καθορίζουν τις ζωές μας.

Αντικρατική-αντικατασταλτική πορεία:

Πέμπτη 6/12, 12:00, Καμάρα.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΕΣ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ, ΠΡΟΤΑΣΣΟΥΜΕ ΤΑ ΤΑΞΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΕΟ ΛΥΚΕΙΟ, ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ

ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΖΙΚΕΣ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΕΜΠΡΟΣ ΓΙΑ ΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΕΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΣ

Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής

mail επικοινωνίας: eleuextheriakoexsxhmafilexolosofikexhs@espivex.net

fb: facebook.com/eleutheriakosximafilosofikisauth

πηγή : https://www.facebook.com/eleutheriakosximafil…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ
ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΩΣ ΣΥΝΑΙΝΩ ΣΤΟΝ ΕΚΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΡΣΗ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

  • Σημαίνει πως συναινώ και υπερασπίζομαι τις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιήσει οργανωμένοι και μη, φασιστικοί σχηματισμοί τόσο στην κατάληψη Libertatia, όσο και στον ελεύθερο κοινωνικό χώρο «Σχολείο για τη μάθηση της ελευθερίας».
  • Σημαίνει πως συναινώ και υπερασπίζομαι τις επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί σε μετανάστες κατά τη διάρκεια πογκρόμ που ξεσπούν μέσα από τις εθνικιστικές πορείες των σύγχρονων μακεδονομάχων. Το τελευταίο διάστημα έχουν καταγραφεί δεκάδες επιθέσεις τόσο σε μετανάστες απο «διαδηλωτές», όσο και σε σύμβολα μνήμης ενάντια στις ναζιστικές σφαγές όπως το μνημείο του ολοκαυτώματος και του εβραϊκού νεκροταφείου στο ΑΠΘ.
  • Σημαίνει πως συναινώ και υπερασπίζομαι τα πολιτικά, στρατιωτικά, διπλωματικά και επιχειρηματικά συμφέροντα που κρύβονται πίσω από τον ξαφνικό εθνικό αλλαλαγμό. Γιατί ψάχνοντας λίγο παραπάνω από το μέσο φανατισμένο, αλλά κατά τα άλλα αγνό, πατριώτη θα δούμε πως κρύβονται συγκεκριμένοι(!) πολιτικο-επιχειρηματικοί κύκλοι. Από τη μια οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί για τη βαλκανική υπεροπλία που θέλουν τη Μακεδονία απαραίτητα μέλος του Βορειοατλαντικού συμφώνου και από την άλλη τα επιχειρηματικά συμφέροντα αρχιμαφιόζων σαν το Σαββίδη που από την πρώτη στιγμή δίνει γη και ύδωρ (προφανώς όχι με το αζημείωτο) για τον «αγώνα ενάντια στην εθνική προδοσία», προωθώντας στην πολιτική σκηνη νέα στελέχη όπως τον στρατηγό Φράγκο Φραγκούλη (κεντρικό ομιλητή του πρώτου συλλαλητηρίου), κατευθύνοντας και χρηματοδοτώντας διάφορες μακεδονικές ενώσεις που ξεπηδούν ξαφνικά σα τα μανιτάρια και επανδρώνοντας την ομάδα κρούσης με οπαδούς - υπαλλήλους.

ΟΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΙΔΕΕΣ ΓΕΝΝΟΥΝ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΑ
Ή ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΘΡΕΦΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ,
ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΟΥΝ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΑΧΟΝΤΑΙ

Όσο περνάνε οι μέρες, στενεύουν και τα περιθώρια των δικαιολογιών. Γιατί κάθε συμμετοχή στα συλλαλητήρια είναι και μια νέα ψήφος εμπιστοσύνης στην επανεμφάνιση ταγμάτων εφόδου στους δρόμους. Και θα έρθει σύντομα εκείνη η στιγμή που το πραγματικό διακύβευμα του μακεδονικού ζητήματος (που δεν είναι άλλο απο τα πολιτικοοικονομικά συμφέροντα και τις στρατιωτικές επιδιώξεις) θα επιτευχθεί και όλοι οι επίδοξοι θιασώτες του ναζισμού θα μείνουν έκθετοι στά χέρια του κόσμου του Αγώνα. Του πραγματικού Αγώνα που δίνουν διαχρονικά και με συνέπεια και συνέχεια οι καταπιεσμένοι όλης της Γης. Του Αγώνα που έχει παρελθόν και μέλλον. Γιατί κινήματα που δεν έχουν παρελθόν δεν έχουν και θέση στο μέλλον.

ΕΚΕΙΝΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ, ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟ ΤΙΜΩΡΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ
ΔΕ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ

Απέναντι στην έξαρση του εθνικισμού και τη διάχυση της ρητορικής του μίσους για κάθετι διαφορετικό, πολεμάμε τον φασισμό στην ίδια την καθημερινότητα: στους δρόμους και τις γειτονιές μας, στα σχολεία και τις σχολές μας, στους χώρους εργασίας μας.

Αντιφασιστική συγκέντρωση, 1-12 18:30 Ναυαρίνου με Τσιμισκή

ενάντια στο νέο εθνικιστικό συλλαλητήριο

πηγή : email που λάβαμε στις 1 Δεκέμβριος 11h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10

Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Φασίστες, εθνικιστές, πατριώτες, ευϋποληπτοι πολίτες, μικροαστοί, σιωπηλοί συνένοχοι και κάθε λογής εξουσιαστές...

Θα μας βρίσκετε διαρκώς μπροστά σας. Δε θα σας αφήσουμε σπιθαμή ζωτικού χώρου. Θα είμαστε πάντα εκεί δημιουργώντας τριγμούς στις εθνικιστικές σας αφηγήσεις.

ΟΥΤΕ ΦΑΣΙΣΜΟΣ, ΟΥΤΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΤΩ Ο ΚΡΑΤΙΣΜΟΣ, ΖΗΤΩ Η ΑΝΑΡΧΙΑ

Κατάληψη 111