Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018 στις 20.15

Προβολή ταινίας & ντοκιμαντέρ & συζήτηση για τα γεγονότα της εξέγερσης του Δεκέμβρη

Με αφορμή τη συμπλήρωση μιας δεκαετίας από τη δολοφονία του Αλέξη, από τον ειδικό φρουρό Κορκονέα στα Εξάρχεια...
Μετά το τέλος της ταινίας (κατά τις 10.30) θα προβληθεί το 36 λεπτών ντοκιμαντέρ "Και τι δεν ήταν: Μιλώντας για το Δεκέμβρη του 2008".Θα ακολουθήσει κουβέντα για τα γεγονότα της εξέγερσης του Δεκέμβρη.

Υπόθεση Ταινίας: ΔΕΝ είναι ταινία για τον Αλέξη Γρηγοροπουλο , είναι εμπνευσμένη από την δολοφονία του . Θέμα της είναι το τελευταίο 24ωρο ενός 16χρονου στην καλοκαιρινή Αθήνα . Οικογένεια , φίλοι έρωτες περιπέτειες τα ζούμε μαζί του μέχρι την τραγική κατάληξη .Χωρίς εύκολους εντυπωσιασμούς, κρατά το ενδιαφέρον του κοινού σε όλη τη διάρκεια αυτού του σύγχρονου, συναρπαστικού δράματος.Γυρισμένη μέσα σε δυο μήνες με πολλούς αυτοσχέδιους διαλόγους εύκολα σε βάζει στη ζωή του 16χρονου .

Ντοκιμαντέρ: Τέσσερα χρόνια μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008, και την κοινωνική εξέγερση που ακολούθησε, η σκηνοθετική ομάδα "Χάι Λάιφ" (http://highlifemovies.wordpress.com/) αναζητά απαντήσεις στο ερώτημα "τι ήταν τελικά ο Δεκέμβρης του 2008". Μια παραγωγή του Pathfinder.gr.
Ο ζεστός μας χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8 με Glühwein (ζεστό γλυκό κρασί με καρυκεύματα), μπίρες/τσίπουρο, φαγητό, ποπκόρν, χαριστικό παζάρι, κινηματικό βιβλιοπωλείο. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" σε τρόφιμα μακράς διαρκείας για συντρόφισσες/ους μας που έχουν ανάγκη.

πηγή : https://www.facebook.com/events/2179275875658…