Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00

[Λάρισα] Συγκέντρωση υπεράσπισης των χώρων & των συντρόφων μας

Καλούμε σε αντιφασιστική συγκέντρωση- πορεία για την υπεράσπιση των χώρων μας το Σάββατο 6:00 μ.μ. στη πλατεία των Έξι Δρόμων.

Τα γεγονότα όπως συνέβησαν:

3/12 Κατά την διάρκεια αφισοκόλησης εντοπίστηκαν 3 άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους να βάφουν ελληνικές σημαίες στο κέντρο της πόλης. Κρίναμε απαραίτητη τη παρέμβαση μας. Τα άτομα αυτά κυνηγήθηκαν με σωματική πάλη κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν τόσο συντρόφια μας, όσο και άτομα από τους «πατριώτες»- σύμφωνα με τα λεγόμενα τους!!

4/12 Κάποιοι από τους συντρόφους μας στοχοποιήθηκαν από τα συγκεκριμμένα άτομα και δέχτηκαν επιθέσεις στους χώρους εργασίας τους. Νωρίτερα την μέρα εκείνη ομάδα 15 ατόμων- των ισχυριζόμενων φίλων των συγκεκριμένων ατόμων - ήρθαν έξω από τη κατάληψη Ντουγρού απαιτώντας να ζητήσουμε συγγνώμη, τονίζοντας ότι από τη δική τους πλευρά το συμβάν ήταν κάτι προσωπικό. Εμείς αντιλαμβανόμαστε το ζήτημα ως καθαρά πολιτικό, καθώς ο εθνικιστικός παροξυσμός το τελευταίο διάστημα παίρνει τραγικές διαστάσεις δίνοντας αφορμή σε φασιστικές γκρούπες να αφομοιωθούν ως κομμάτια της κοινωνίας.

5/12 Η ίδια κατάσταση συνεχίστηκε και την επόμενη μέρα με ακόμη ένα σύντροφο μας να δέχεται τραμπουκισμό στο χώρο εργασίας του.

7/12 Τη μέρα αυτή η ένταση κλιμακώθηκε με τα εξής να συμβαίνουν. Αφού πρώτα ομάδα 5 ατόμων επιτέθηκε σε 2 συντρόφους μας το απόγευμα στο ίδιο μαγαζί, το ίδιο βράδυ 20 άτομα μεταξύ των οποίων οι 5 προαναφερθέντες, άτομα από το γήπεδο και δηλωμένοι φασίστες επιτέθηκαν στη κατάληψη, προσπαθώντας να σπάσουν τη πόρτα για να μπούν μέσα. Καταφέραμε να τους απωθήσουμε και εκείνοι αποχώρησαν. Ελέγχουμε τη πληροφορία η κύρια μάζα να ξεκίνησε συντονισμένα από συγκεκριμμένο στεγασμένο χώρο. Ελέγχουμε τις υπόγειες ή λιγότερο υπόγειες διασυνδέσεις φασιστών, γηπεδικών και λούμπεν. Καλούμε όλους και όλες να πάρουν θέση.

Κάτω τα χέρια από τα συντρόφια και τους χώρους μας.

Οι φασιστικές και τραμπούκικες συμπεριφορές δε χωράνε στις γειτονιές μας

Το όνομα δεν έχει καμία σημασία, σε Ελλάδα, Τουρκία, Αλβανία, Μακεδονία… ο εχθρός είναι στις τράπεζες και στα υπουργεία.

Εμπρός σύντροφια - πίσω τραμπούκοι

Ούτε στη Λάρισα ούτε πουθενά τσακίστε τους φασίστες σε πόλεις και χωριά

Κατάληψη Ντουγρού

πηγή : https://el-gr.facebook.com/ntougrou/