Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.30

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Αθήνα] Αντιφασιστική συγκέντρωση για τον Petrit Zifle που δολοφόνησε η Χρυσή Αυγή

Την Δευτέρα 26/11 η εγκληματική ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή πραγματοποιεί άλλη μία πολιτική δολοφονία με θύτη τον εκλογικό αντιπρόσωπό της εις βάρος του Αλβανού Petrit Zifle στην περιοχή της Λευκίμμης στην Κέρκυρα. Για άλλη μια φορά, στέλεχος των ναζί αποφασίζει να λύσει τις διαφορές του με θανατηφόρο βία. Η αντιπαράθεση για το Μακεδονικό και η αλβανική εθνική ταυτότητα ήταν η «πρόκληση» που όπλισε τα χέρια του χρυσαυγίτη.

Τα μέλη και ειδικά οι "κομματικοί" αντιπρόσωποι της Χ.Α. αποτελούν γαλουχημένους νεοναζί που εκπαιδεύονται για να εφαρμόζουν τη βία και το θάνατο σε κάθε έναν που διαφέρει από την ναζιστική ιδεολογία. Πρόκειται για την πολιτική γραμμή της οργάνωσης για την επιβολή του φασισμού και διαπερνά κάθε βαθμίδα της Χρυσής Αυγής. Τα μέλη και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής δεν βλέπουν ανθρώπους - συμπολίτες στα πρόσωπα των κοινωνικών και πολιτικών εχθρών τους, αλλά αντικείμενα ανάξια ανθρωπίνων πολιτικών δικαιωμάτων. Οι τοπικές οργανώσεις και εκδηλώσεις της Χ.Α. παραμένουν ορμητήρια για τις δολοφονικές πρακτικές τους, θυμίζουμε ότι λίγες μέρες πριν, κλιμάκιο της Χ.Α. είχε πραγματοποιήσει εξόρμηση στη Λευκίμμη.

Οι οργανώσεις του ταξικού κινήματος οφείλουν να δρουν αποφασιστικά στην εκδίωξη των φασιστών από κάθε μορφή πολιτικού κινήματος και αγώνα του λαού. Από τα σχολεία και τη Nαυπηγοεπισκευαστική Zώνη του Περάματος μέχρι τον αγώνα ενάντια στον ΧΥΤΑ στη Λευκίμμη Κέρκυρας δεν πρέπει να υπάρξει η παραμικρή ανεκτικότητα, ώστε να παρουσιαστούν οι ναζί ως «κινηματικό» κοινωνικό στοιχείο.

Η συγκρότηση διεθνιστικής αντικαπιταλιστικής στρατηγικής και η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και κοινών αγώνων με αλβανούς, τούρκους και μακεδόνες εργάτες είναι ο μοναδικός πολιτικός άξονας που μπορεί να αντισταθεί στην προσπάθεια συγκρότησης μαζικής εθνικιστικής ακροδεξιάς.

Η Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού στηρίζει και καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια την Πέμπτη 13/12 στις 18:30 που οργανώνει η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη.

Παράλληλα, το Σάββατο 15/12 διοργανώνουμε μικροφωνική πληροφόρησης - διεθνιστικής προπαγάνδας στις 11.30πμ στην πλατεία Συντάγματος.

Αθήνα, 11/12/2018

Οργάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού


1 2 3 4 5 6

πηγή : https://lefkimmi.wordpress.com/
πηγή : email που λάβαμε στις 11 Δεκέμβριος 20h


1 2 3 4 5 6

Ούτε στη Λευκίμμη, ούτε πουθενά. Όλοι/ες στην αντιφασιστική συγκέντρωση την Πέμπτη 13/12 για την δολοφονία του Πετρίτ Ζίφλε από τον Δημήτρη Κουρή

Την Κυριακή 25 Νοέμβρη, ο 63χρονός αλβανός εργάτης γης Πετρίτ Ζίφλε δολοφονείται εν ψυχρώ στην Λευκίμμη από γνωστό χρυσαυγίτη της περιοχής, Δημήτρη Κουρή. Νωρίτερα στο καφενείο του χωρiού, ο δολοφόνος παρεμβαίνει σε συζήτηση για το Μακεδονικό και αρχίζει να προσβάλει ρατσιστικά όλους τους μη Έλληνες, στοχοποιώντας ευθέως με τις απειλές του τον Πετρίτ, που απαντάει στις προσβολές του. Στην συνέχεια, έστησε ενέδρα στο θύμα του και στην επιστροφή για το σπίτι του, τον πυροβόλησε με κυνηγετική καραμπίνα και τον σκότωσε.

Πρόκειται για μια ξεκάθαρη περίπτωση ρατσιστικής δολοφονίας και μάλιστα η τρίτη κατά σειρά που πραγματοποιείται από μέλος της Χρυσής Αυγής. Θα περίμενε, λοιπόν, κανείς πως με την δίκη της ΧΑ να είναι ακόμη ανοιχτή, μια τέτοια υπόθεση θα αναδεικνύονταν από τα ΜΜΕ. Στην πραγματικότητα, η ατυχία του να είσαι Αλβανός στην Ελλάδα συνόδευσε το θύμα, ακόμη και μετά τον θάνατο του, αφού μετά την δολοφονία τα media κανιβάλισαν και κατασκεύασαν μια ιστορία προκειμένου να αφαιρέσουν το γεγονός από το αρχικό του πλαίσιο. Ακολουθώντας την ίδια «χρυσή» συνταγή με την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, ακούστηκε ότι το θύμα αυτοκτόνησε, έπειτα του χρεώθηκε συμμετοχή σε κύκλωμα διακίνησης και τέλος, προκειμένου να απονοηματοδοτηθεί η πράξη, αποσιωπήθηκε η σχέση του θύτη με την Χρυσή Αυγή, ενώ ακόμη παρουσιάστηκε να συνδέεται με το ΚΚΕ. Έπρεπε να περάσει μια βδομάδα και να μεσολαβήσει η ανακοίνωση της Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη, για να γίνουν γνωστές οι συνθήκες που έχασε την ζωή του ο Πετρίτ Ζιφλέ, καθώς και τα κίνητρα της δολοφονίας. Είναι σημαντικό, επίσης, να αναφερθεί πως το προηγούμενο διάστημα, η παρουσία των φασιστών σε δημόσιες εκδηλώσεις εναντίον της κατασκευής ΧΥΤΑ στην περιοχή, είχε νομιμοποιηθεί από εκπροσώπους πολιτικών χώρων και κατοίκων του χωριού.

Η δολοφονία στην Λευκίμμη δεν είναι παρά μια έκφραση του εθνικισμού και του ρατσισμού που αυτός παράγει. Όσο μεγαλώνει το εθνικιστικό μίσος και βρίσκει χώρο να αναπτύσσεται, περιστατικά σαν και αυτό της Κέρκυρας, θα αρχίσουν να πληθαίνουν. Έτσι, μέσα σε ένα μικρό χρονικό διάστημα, βρισκόμαστε απέναντι σε δυο πολύ χαρακτηριστικές εκφράσεις αυτού του μίσους που βρήκε χώρο. Η αυτοπεποίθηση που έχει δημιουργηθεί στον ελληνικό εθνικισμό, είναι αυτή που οδήγησε τον ναρκέμπορο Κατσίφα να μπει στην Αλβανία με καλάσνικοφ και τον Δημήτρη Κουρή να σηκώσει όπλο για να σκοτώσει έναν Αλβανό εργάτη γης. Φυσικά, δεν ειναι η πρώτη ρατσιστική δολοφονία Αλβανού μετανάστη στην Ελλάδα, άλλωστε υπάρχει μεγάλη ιστορία αντιπαράθεσης με τα πρώτα κύματα Αλβανών μεταναστών από το '90 και μετά, καθώς και πογκρόμ στο κέντρο. Με βασικό όχημα τα μακεδονικά συλλαλητήρια η εθνικιστική αφήγηση έχει εισχωρήσει τόσο στον δημόσιο λόγο που βρίσκει υποστηρικτές σε όλο το πολιτικό φάσμα και όλα τα κόμματα του κοινοβουλίου που θεωρούν υποχρέωση τους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμήν ενός ένοπλου εθνικιστή.

Δεν αρκεί να καταδικάσουμε γενικά και αόριστα τον φασισμό και να προχωρήσουμε με τις ζωές μας. Το αντιφασιστικό/αντιεθνικιστικό κίνημα οφείλει αφενός, αν θέλει να συνεχίσει να προσδιορίζεται ως τέτοιο, να διαχωρίσει την θέση του από όσους χαιδεύουν τα αυτιά στον εθνικισμό και να απαντήσει ευθέως στο κυρίαρχο μύθο γύρω από τον οποίο συγκροτούνται οι έλληνες φασίστες ότι: η μακεδονία δεν είναι ούτε μια, ούτε ελληνική. Αφετέρου, το γεγονός ότι ο Πετρίτ Ζίφλε είναι αλβανός επέτρεψε στα ΜΜΕ να υποτιμήσουν το γεγονός και να περάσουν την είδηση στα ψιλά, κάτι που είναι ολέθριο λάθος αν συμβεί και από την μεριά του κινήματος. Αν η απάντηση σε αυτή την πράξη δεν είναι μαζική, σε λίγο καιρό θα θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε στηρίζει και καλεί στην αντιφασιστική συγκέντρωση για την δολοφονία του Πετρίτ Ζίφλε Πέμπτη 13 Δεκέμβρη, στα Προπύλαια, στις 18.30. Να μην αφήσουμε πιθαμή χώρου στους φασίστες, να αντικρούσουμε κάθε πολιτική και στάση μίσους και θανάτου που θεμελιώνουν τον εκφασισμό της κοινωνίας. Να προωθούμε καθημερινά την αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς, την ισότητα, την ελευθερία και τον ανειρήνευτο πόλεμο ενάντια στο Κράτος και το Κεφάλαιο.

http://rocinante.gr/oute-sti-lefkimmi-oute-po…

Την Κυριακή 25 Νοέμβρη, ο 63χρονός αλβανός εργάτης γης Πετρίτ Ζίφλε δολοφονείται εν ψυχρώ στην Λευκίμμη από γνωστό χρυσαυγίτη της περιοχής, Δημήτρη Κουρή. Νωρίτερα στο καφενείο του χωρiού, ο δολοφόνος παρεμβαίνει σε συζήτηση για το Μακεδονικό και αρχίζει να προσβάλει ρατσιστικά όλους τους μη Έλληνες, στοχοποιώντας ευθέως με τις...

πηγή : http://rocinante.gr/oute-sti-lefkimmi-oute-po…


1 2 3 4 5 6

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΕΝΟΣ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΘΕΝΤΟΣ ΘΑΝΑΤΟΥ

Η Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία καλεί στην πορεία με αφορμή τη δολοφονία του αλβανού εργάτη στη Λευκίμμη. Προπύλαια, Πέμπτη 13/12, 6:30 μ.μ.

Θα γινόταν. Αργά ή γρήγορα κάποιος ξένος εργάτης θα έπεφτε νεκρός από τα δολοφονικά χέρια των φασιστών.

Η Λευκίμμη εξακολουθεί να είναι "Γκουαντάναμο" με τα ΜΑΤ στα χωριά. Από τις προεκλογικές υποσχέσεις του Τσίπρα "δεν θα πέσει χαρτοπετσέτα" ως την επέλαση των εταιρειών και το αποτυχημένο δίδυμο Νικολούζου - Γαλιατσάτου έχει περάσει πολύς χρόνος.

Στην αρχή ήταν το Τεμπλόνι. Σκουπιδαριό δίπλα στις σκηνές των Ρομά. Ύστερα επιλέχθηκε η Λευκίμμη. Τουρισμός για τους φτωχούς, κάδος απορριμμάτων, μακριά από τα φαραωνικά συγκροτήματα που πληγώνουν την Κέρκυρα. Υστέρα είχαν φτάσει και οι ξένοι εργάτες κυρίως αλβανικής καταγωγής γιατί οι Ευρωπαίοι είχαν πιάσει τα «ψηλά ποσοστά». Είκοσι χιλιάδες μετανάστες αναζητούσαν μία καλύτερη ζωή. Χωρίς αυτούς οι ηλικιωμένοι θα πέθαιναν πρόωρα, οι ελιές θα ξεραίνονταν, η οικοδομή θα φτώχαινε και ο τουρισμός δεν θα 'βρισκε "χειρωνακτική εργασία" Στο μεγαλύτερο μέρος τους οι ξένοι εργάτες αλβανικής καταγωγής, έσμιξαν με τους ανθρώπους του νησιού, πήγαν τα παιδιά τους στα ελληνικά σχολεία, βοήθησαν τους Κερκυραίους και το νησί, πηγαινοέρχονταν στους Αγ. Σαράντα. Χωρίς προβλήματα, ώσπου ο φασισμός ο εθνικισμός και η μισαλλοδοξία άρχισε να αφήνει το δηλητήριο του σε όλη τη χώρα και στην Κέρκυρα. Αξιοποιώντας τις ένθεν και ένθεν εθνικιστικές κραυγές, σηκώνοντας πολύ σκόνη για το όνομα της Μακεδονίας, παραγνωρίζοντας εντελώς το ρόλο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, ΕΕ και όλων των αντιθέσεων που κάνουν τα Βαλκάνια μπαρουταποθήκη.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο ο Petrit Zilfe αργά ή γρήγορα θα έρχονταν αντιμέτωπος με το φίδι που αφέθηκε να μεγαλώσει. Είναι βαριές οι ευθύνες όσων άφησαν στη Λευκίμμη -με τη μεγάλη αριστερή παράδοση- να εκλεγεί ο βουλευτής του νεοφασισμού "το δέον γενέσθαι". Είναι βαριά η ευθύνη όσων στο όνομα του "όλοι οι καλοί χωράνε" να βλέπουν μόνο λύσεις για τα σκουπίδια αλλά να μη βλέπουν ούτε τη φάκα ούτε.. τη γάτα. Διαφωνούμε απολύτως με αυτήν την τακτική διότι το πρόβλημα των σκουπιδιών δεν είναι τεχνοκρατικό. Είναι πολιτικό και έτσι πρέπει να το δούμε.

Και η νικηφόρα εξέλιξη του αγώνα στη Λευκίμμη και η δημοκρατική συνύπαρξη των εργαζομένων δεν είναι θέμα της TV, αλλά του λαού και του αγωνιστικού κινήματος.

Είναι βαριές οι ευθύνες του συνόλου του συστήματος διαχείρισης του εξαρτημένου ελληνικού καπιταλισμού και σήμερα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που ενισχύουν την κρατική τρομοκρατία και καταστολή και δίνουν αέρα στα πανιά του φασισμού!

Είναι βαριές οι ευθύνες όλων αυτών που επιδιώκουν να ΣΥΓΚΑΛΥΨΟΥΝ και να υποβαθμίσουν τη δολοφονία του αλβανού εργάτη!

Το ζήτημα της ειρηνικής συμβίωσης ντόπιων και ξένων δεν αφορά τους ειδικούς αλλά όλους μας.

Δεν υπάρχει όμως «μαύρο» παντού. Τα «κίτρινα γιλέκα» και η οπισθοχώρηση και οι ελιγμοί του Μακρόν το πιστοποιούν. Οφείλουμε ξεκάθαρα να καταδικάσουμε τα μαύρα χέρια των δολοφόνων του Petrit Zilfe!

Να προβάλουμε πως οι μαζικοί λαϊκοί και εργατικοί αγώνες μπορούν να τσακίσουν το φασισμό και το δολοφονικό του χέρι!

Οφείλουμε να εργαστούμε σαν ένας άνθρωπος για την ειρηνική συνύπαρξη των εργαζομένων και των λαών. Για μία Λευκίμμη χωρίς σκουπίδια, για Βαλκάνια χωρίς πολεμοκάπηλους και για λαούς χωρίς προστάτες.

Για όλους εμάς, για τον «δίπλα», τον ξένο, τον διαφορετικό, το ερώτημα είναι πώς συντελεί στην πρόοδο, πώς βοηθάει τη ζωή και στον αγώνα μας. Το χρώμα, η φυλή, το φύλο η θρησκεία δεν έχουν κανένα λόγο για διαχωρισμό.

Για να μην πάει χαμένο το αίμα του Petrit Zilfe και όλων των ξένων εργατών μεταναστών που δολοφονήθηκαν στη χώρα μας!

Για να ξημερώσουν για όλους καλύτερες μέρες, μέσα απ΄ τους αγώνες και τις αντιστάσεις μας!

13.12.2018

Λαϊκή Αντίσταση - Αριστερή Αντιιμπεριαλιστική Συνεργασία

πηγή : https://la-aas.blogspot.com/2018/12/blog-post…


1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Πέμπτη 13 Δεκέμβρη, 6.30μμ Ισόβια στον νεοναζί δολοφόνο του μετανάστη εργάτη γης Πετρίτ Ζίλφε

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ

Αντιφασιστική συγκέντρωση, Πέμπτη 13 Δεκέμβρη, 6.30μμ

Ισόβια στον νεοναζί δολοφόνο του μετανάστη εργάτη γης Πετρίτ Ζίλφε

Συμμετέχουμε στην αντιφασιστική κινητοποίηση διαμαρτυρίας για την φασιστική δολοφονία του Πετρίτ Ζίλφε που καλεί η Πρωτοβουλία Αγώνα και Αλληλεγγύης στη Λευκίμμη την Πέμπτη 13 Δεκέμβρη.

Η δολοφονία του Πετρίτ Ζίλφε στη Λευκίμμη της Κέρκυρας την Κυριακή 25 Νοέμβρη είναι ένα έγκλημα σοβινιστικού μίσους από ένα αδίστακτο φασίστα με ενεργή δράση στο πλευρό της Χρυσής Αυγής. Στις τελευταίες εκλογές ήταν εκλογικός αντιπρόσωπος του ναζιστικού μορφώματος.

Είναι γνωστό ότι στην περιοχή διατηρεί γραφεία-ορμητήρια η Χρυσή Αυγή.
Ηθικός αυτουργός είναι η υπόδικη ναζιστική οργάνωση Χρυσή Αυγή που καλλιεργεί εθνικιστικό και ρατσιστικό μίσος κατά των Αλβανών μεταναστών εργατών ωθώντας σε ενέργειες αντεκδίκησησ για τη δολοφονία Κατσίφα από την Αλβανική Αστυνομία.

Η αλληλεγγύη των εργατών σε Ελλάδα και Αλβανία είναι ο μόνος τρόπος για να βάλουμε φραγμό στους παράλογους ανταγωνισμούς και στο ρατσιστικό και σοβινιστικό δηλητήριο που χύνουν οι φασίστες.

Ζούμε μαζί, δουλεύουμε πλάι-πλάι και δεν επιτρέψουμε την διάσπαση με τις πολιτικές του εθνικισμού και του ρατσισμού που καλλιεργούν οι κυβερνήσεις κλιμακώνοντας τους ανταγωνισμούς στα Βαλκάνια για το όνομα της Μακεδονίας, για τις εξορύξεις υδρογονανθράκων και τα περάσματα αγωγών αερίου. Οι μειονότητες και οι μετανάστες δεν θα γίνουν πιόνια στα χέρια τους. Αντίθετα, με τον κοινό αγώνα των εργατών έχουμε να κερδίσουμε την ειρήνη και την αλληλεγγύη ενάντια στα συμφέροντα των ισχυρών του πλούτου που απειλούν με νέες εκκαθαρίσεις και ματοκυλίσματα.
Δώσαμε μάχη την δεκαετία του 1990 ενάντια στις ρατσιστικές επιθέσεις κατά των Αλβανών μεταναστών εργατών, κατά των δολοφονικών επιθέσεων που δέχονταν από τους φασίστες και φτάσαμε στην μαζική νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων που μένουν από τότε στις πόλεις, τα χωριά και τις γειτονιές και έχουν πρόσβαση πλέον στις κουτσουρεμένες διαδικασίες ιθαγένειας πολιτογράφησης. Ούτε βήμα πίσω, αντίθετα διεκδικούμε ίσα δικαιώματα και ψήφο στους μετανάστες στις δημοτικές εκλογές, ιθαγένεια για όλα τα παιδιά και τους γονείς χωρίς αποκλεισμούς.
Γι αυτό και πρέπει να τσακίσουμε την σοβινιστική εκστρατεία μίσους που έχει εξαπολύσει η Χρυσή Αυγή και βρίσκει στήριξη και από τη ΝΔ.
Είναι απαράδεκτο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την προσφυγή της στην καταστολή των κατοίκων της Λευκίμμης για να επιβάλει ένα ΧΥΤΑ να αφήνει τα περιθώρια για να δρουν ανενόχλητα από τα γραφεία-ορμητήρια τους οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής. Κανένα τμήμα του κινήματος δεν μπορεί να κάνει αποδεχτεί την παρουσία των δολοφόνων του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν. Χρειάζεται να απομονωθούν πλήρως εδώ και τώρα.
Είναι ώρα να επιταχυνθεί η δίκη της Χρυσής Αυγής για να πάνε φυλακή οι δολοφόνοι.
Απαιτούμε να σταματήσει κάθε προσπάθεια συγκάλυψης των ευθυνών της Χρυσής Αυγής για τη δολοφονία του Πετρίτ Ζίφλε. Να προχωρήσει άμεσα η δίκη του δολοφόνου και να κλείσουν εδώ και τώρα τα γραφεία-ορμητήρια των νεοναζί.
Καλούμε τα συνδικάτα, την αριστερά, τη νεολαία, τις κοινότητες μεταναστών στην Κέρκυρα και όλη την Ελλάδα να καταδικάσουμε τη φασιστική δολοφονία του Πετρίτ Ζίφλε και να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις για να τσακίσουμε την φασιστική απειλή.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/25…


1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση για τη φασιστική δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Petrit Zifle - Πέμπτη 13/12, 6:30μμ, Προπύλαια

Στις 25 Νοέμβρη, στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, ο Petrit Zifle, 63χρονος εργάτης γης, αλβανικής καταγωγής έπεφτε νεκρός από την κυνηγετική καραμπίνα φασιστοειδούς της περιοχής. Είχε προηγηθεί κουβέντα στο καφενείο για το Μακεδονικό, όπου ο φονιάς έβριζε και πρόσβαλλε τους μετανάστες, και μάλιστα απείλησε τον Zifle, που τόλμησε να απαντήσει στις χυδαιότητές του. Μετά την εν ψυχρώ δολοφονία, το φασιστικό κτήνος πέταξε το πτώμα σε χαντάκι, όπου βρέθηκε το επόμενο πρωί από διερχόμενο κάτοικο της περιοχής.

Ο φονιάς είναι γνωστός για τις σχέσεις του με την Χρυσή Αυγή, υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπός της στις τελευταίες εκλογές στη Λευκίμμη και πολλές φορές συνόδευε τα «κλιμάκια» της ΧΑ στην περιοχή. Παρόλα αυτά, τα ΜΜΕ της Κέρκυρας δεν έχουν κάνει την παραμικρή αναφορά στη σχέση του δολοφόνου με την εγκληματική οργάνωση της ΧΑ. Αλλά και τα όποια «ρεπορτάζ» για το περιστατικό κάνουν λόγο για «διαπληκτισμό στο καφενείο» εξισώνοντας τον θύτη με το θύμα, υποβαθμίζοντας τις διαρκείς προκλήσεις, απειλές και επιθέσεις από τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης στη Λευκίμμη και σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Η φασιστική δολοφονία έγινε γνωστή από καταγγελία της «Πρωτοβουλίας Αγώνα και Αλληλεγγύης για τη Λευκίμμη», κίνηση κατοίκων της περιοχής ενάντια στον ΧΥΤΑ νότιας Κέρκυρας. Στην ανακοίνωση καταδεικνύονται ως συνένοχοι «όσοι δείχνουν εγκληματική ανοχή απέναντι στη ΧΑ, αποδεχόμενοι την παρουσία της στα πλαίσια του αγώνα ενάντια στον παράνομο ΧΥΤΑ, στη λογική του κανείς δεν περισσεύει από τον αγώνα». Αλλά και η κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί επέλεξαν σαν κοινωνικό αντίπαλο τη ΧΑ στην προσπάθεια τους να επιβάλουν με τα ΜΑΤ τον ΧΥΤΑ».

Και όχι μόνο: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, όπως και οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις είναι ένα διαρκές έγκλημα σε βάρος των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, της νεολαίας. Με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, την εξάπλωση της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της ατομικοποίησης, υποδαυλίζουν το ρατσιστικό μίσος και τα φασιστικά εγκλήματα. Τον φασισμό και την ακροδεξιά τους θρέφει το ίδιο το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και οι υπηρέτες του, που αντιμετωπίζουν τόσο τους ντόπιους όσο και τους πρόσφυγες / μετανάστες σαν κτήνη, χωρίς κανένα δικαίωμα, χωρίς καμία ελευθερία. Η «δικαιοσύνη» τους αφήνει ελεύθερο τον Ρουπακιά πέντε χρόνια μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά καταδικάζει την 53χρονη καθαρίστρια για κατάχρηση δημόσιου χρήματος σε ποινή κάθειρξης 15 ετών, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο του Δημοτικού για να πιάσει μια δουλειά. Ειδικά με την συμφωνία των Πρεσπών για το Μακεδονικό υπηρετούν πρόθυμα τα πολεμοχαρή σχέδια των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ για όλα τα Βαλκάνια, και ταυτόχρονα δίνουν βήμα σε κάθε λογής εθνικιστές και αντιδραστικούς, προετοιμάζοντας ακόμα πιο αντιδημοκρατικές εξελίξεις.

Οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, στη Λευκίμμη και παντού, πρέπει να αντισταθούμε και να παλέψουμε ενάντια σε αυτόν τον κοινωνικό κανιβαλισμό! Σε αυτό τον αγώνα να διακρίνουμε τους συμμάχους μας, αλλά και τους εχθρούς μας. Να απομονώσουμε τα θρασύδειλα φασιστοειδή της ΧΑ, αλλά και τους υποκριτές Συριζαίους. Άλλο πράγμα η αγωνιστική, μαχητική ενότητα για την έμπρακτη υπεράσπιση των αναγκών μας, κι άλλο η απαράδεκτη ανοχή σε κάθε φασισμό, και αυτόν των ναζί χρυσαυγιτών αλλά και τον ύπουλο των «δημοκρατών» μνημονιακών. Με την οργάνωση και τον αγώνα μας, βασισμένοι στην ταξική αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό, να αντισταθούμε στις μνημονιακές πολιτικές και την κοινωνική αποσύνθεση που τα συνοδεύει, να υπερασπιστούμε τα κοινωνικά, δημοκρατικά, ανθρώπινα δικαιώματα και ελευθερίες.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/8537