Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία για την γυναικοκτονία της Ελένης Τοπαλούδη

Η ομάδα γυναικών της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε συμμετέχει στην Ανοιχτή συνέλευση για την γυναικοκτονία στη Ρόδο και καλεί στην πορεία που διοργανώνει την Παρασκευή 14/12 στις 18.00 στην Καπνικαρέα.

Το κάλεσμα της Ανοιχτής συνέλευσης για την γυναικοκτονία στη Ρόδο:

Η Πατριαρχία Γυναικοκτονεί - Για κάθε Ελένη Είμαστε σε Πόλεμο.

Στις 28 Νοεμβρίου η Ελένη βρέθηκε δολοφονημένη στη Ρόδο. Την Ελένη κακοποίησαν, βασάνισαν και δολοφόνησαν οι Μανώλης Κούκουρας και Αλέξανδρος Λουτσάι, επειδή δεν συναίνεσε να κάνει σεξ μαζί τους. Τη δολοφόνησαν επειδή αντιστάθηκε. Για εμάς ήταν σαφές από την πρώτη στιγμή ότι βρισκόμασταν μπροστά σε μία ακόμη γυναικοκτονία, πως η Ελένη δηλαδή είχε δολοφονηθεί επειδή ήταν γυναίκα. Η Ελένη δεν ήταν, άλλωστε, η πρώτη. Στην περίπτωση της, όπως και σε χιλιάδες άλλες περιπτώσεις γυναικοκτονιών στον κόσμο, είναι οι άντρες εκείνοι που διεκδικούν την κυριαρχία στο σώμα και στην ίδια τη ζωή των γυναικών και των θηλυκοτήτων. Σε τέτοιο βαθμό που να μιλάμε πια για παγκόσμια μάστιγα, αφού η νούμερο ένα αιτία θανάτου των γυναικών για το 2017 ήταν η βία που υπέστησαν από το οικογενειακό/συντροφικό τους περιβάλλον.

Για άλλη μια φορά πάνω σε μια γυναικοκτονία, συναντήθηκαν ο κοινωνικός κανιβαλισμός και ο μιντιακός βόθρος, που έσπευσαν να βάλουν στο μικροσκόπιο τη ζωή της Ελένης, τις κοινωνικές της σχέσεις, το πόσο καλή φοιτήτρια και ήρεμη ήταν ή δεν ήταν. Για άλλη μια φορά οι γυναικοκτόνοι διαχωρίστηκαν σε ντόπιους και μετανάστες, σε Έλληνα και Αλβανό, σε «καλό παιδί από πλούσια οικογένεια» που παρασύρθηκε από τον «βίαιο μετανάστη». Εμείς, όμως κοιτάζοντας τους, βλέπουμε δύο άντρες καθημερινούς, βλέπουμε δύο άντρες και όχι έναν Έλληνα και έναν Αλβανό, γιατί οι βιαστές και οι γυναικοκτόνοι δεν έχουν φυλή, έθνος και τάξη.

Κι όσα ακολούθησαν, τα μισογυνικά και ρατσιστικά σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οι εκπομπές που πούλησαν και βεβήλωσαν το νεκρό της σώμα, η αγία ελληνική οικογένεια που για άλλη μια φορά σοκαρίστηκε, τίποτα από αυτά δεν είναι καινούριο, τίποτα από αυτά δε μας είναι ξένο. Την ίδια ρητορική, το ίδιο μίσος ξέρασαν και στην περίπτωση της ομοφοβικής, τρανσφοβικής δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου αλλά και κάθε φορά που το δολοφονημένο σώμα δεν χώραγε μέσα στην πατριαρχική, σεξιστική, ρατσιστική, εθνικά υπερήφανη κοινωνία.

Γιατί δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία.

Κι έτσι από μικρές μάθαμε να παρατηρούμε την πατριαρχική βία θεωρώντας την κανονική, ότι ο άντρας, ο πατέρας, ο σύζυγος, ο σύντροφος, ο γείτονας, το αφεντικό μπορεί να χτυπάει μια γυναίκα, να την σκοτώνει επειδή θεωρεί ότι το σώμα της του ανήκει, να την κλειδώνει στο σπίτι γιατί έτσι θέλει, γιατί είναι τσούλα, γιατί δεν συμμορφώνεται. Να την βιάζει γιατί τα «ήθελε ο κώλος της», γιατί η εξουσία του μπορεί να επιβληθεί, τοξικά και αρρενωπά πάνω στα σώματά μας. Να ξέρει ότι δεν θα κριθεί ένοχος στα μάτια της κοινωνίας, της αστυνομίας, των δικαστών, του πατριαρχικού κράτους, που χρόνια τώρα αδρανούν. Κι έτσι καταλήγουμε να φταίει πάντα το θύμα, αφού προκάλεσε, δεν αντιστάθηκε, «δεν είχε μυαλό στο κεφάλι της», κυκλοφορούσε μόνη της τα βράδια ή είχε σεξουαλική ζωή. Κι έτσι εκπαιδευτήκαμε να αισθανόμαστε ένοχες, ότι φταίμε που τους νευριάσαμε, προκαλέσαμε, δεν σωπάσαμε όταν μας κατηγορούσαν, φταίμε που αμυνθήκαμε απέναντι στη βία που μας ασκήθηκε.

Γιατί ο βιασμός είναι το κατεξοχήν έγκλημα που αξιολογείται και ενοχοποιείται το θύμα, βγαίνουν λάδι οι δράστες, κανονικοποιείται η έμφυλη βία και ορίζονται ο φόβος και η ντροπή ως ρυθμιστές της τσαλαπατημένης επιθυμίας και του τραυματισμένου σώματος. Χιλιάδες γυναίκες και θηλυκότητες βιάζονται, κακοποιούνται και εξοντώνονται καθημερινά πίσω από τις «καθαγιασμένες» πόρτες του οικογενειακού θεσμού, στους χώρους δουλειάς, σε σκοτεινούς δρόμους, στους προσφυγικούς καταυλισμούς της αθλιότητας τύπου «Μόρια», στα κρατητήρια και στις φυλακές από τους σύγχρονους «ανθρωποφύλακες». Και όσες γυναίκες αμύνονται απέναντι στην έμφυλη βία διώκονται, διαπομπεύονται και τιμωρούνται για την αντίσταση τους, καθώς οδηγούνται στη φυλακή. Γιατί το κράτος δεν αναγνωρίζει το δικαίωμα μας να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, τις επιθυμίες μας και τα σώματα μας. Η εξουσία μας θέλει βουβές, βιασμένες, δολοφονημένες. Η εξουσία θέλει να γινόμαστε σκισμένα ρούχα, κηλίδες αίματος που σκουπίστηκαν γρήγορα, φέρετρα που όλη η γειτονιά ήξερε ότι μας περίμεναν αλλά κανείς δε νοιάστηκε, τυποποιημένες καταγραφές στα αστυνομικά συμβάντα και γαργαλιστικά ψέματα που ενεργοποιούν τα πιο ταπεινά αντανακλαστικά στα τηλεοπτικά σκουπίδια που σερβίρει με το κιλό η κάθε Τατιάνα.

Γιατί δεν έχουν όλες οι ζωές την ίδια αξία.

Κι έτσι δύο μήνες πριν βρέθηκαν δολοφονημένες τρεις γυναίκες προσφύγισσες στα σύνορα στον Έβρο, μάνα και δύο κόρες, και κανείς ποτέ δεν έμαθε τα ονόματα τους, τι έγινε, ποιος τις δολοφόνησε, καμία έρευνα δεν διατάχθηκε κι ας είχε βρεθεί το στρατιωτικό μαχαίρι που τις έσφαξε ακριβώς δίπλα στα κορμιά τους. Κι έτσι την προηγούμενη εβδομάδα σε ένα χωριό στην Κέρκυρα ένας φασίστας χρυσαυγίτης έστησε καρτέρι και εκτέλεσε εν ψυχρώ τον Αλβανό εργάτη Petrit Zilfe αλλά κανένα κοινοβούλιο δεν τήρησε ενός λεπτού σιγή γιατί ο θάνατος του δεν θεωρήθηκε άξιος να πενθηθεί, τον Ιούνιο ένας «νοικοκυραίος» δολοφόνησε τη 13χρονη Ρομά Γιαννούλα Καραχάλιου και μια μισητή αγέλη ανθρωποειδών τον χειροκροτούσε όταν απολογούνταν, το Φλεβάρη ένας μπάτσος σκότωσε με το υπηρεσιακό του όπλο την κόρη του, τη γυναίκα του και την πεθερά του στους Αγίους Αναργύρους. Και ξέρουμε πολύ καλά ότι πολλοί ακόμα μπάτσοι έχουν στρέψει τα υπηρεσιακά όπλα τους στις γυναίκες και στις κόρες τους, σε τοξικοεξαρτημένους και πρόσφυγες, σε τρανς άτομα , όπως ακριβώς το έστρεψε ο Επαμεινώνδας Κορκωνέας πριν 10 χρόνια στην καρδιά του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ήταν η Ελενα από την Κύπρο που αυτοκτόνησε ύστερα από τους βιασμούς που υπέστησε για χρόνια από τον θετό πατέρα της, ιερέα, αφού τον είδε να αποφυλακίζεται, ο Βαγγέλης Γιακουμάκης που εξοντώθηκε από «λεβέντες», λεβέντες που αφέθηκαν κι αυτοί ελεύθεροι, ο Παύλος Φύσσας και ο Σαχζατ Λουκμαν που έπεσαν από τα χέρια της φασιστικής βίας, κι οι δίκη ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί. Και πόση μάτσο κουλτούρα έχει κατακλύσει τους δρόμους μέσα στις ελληνικές σημαίες του εθνικιστικού και μιλιταριστικού κύματος, ποια είναι η αξία της ζωής μας μέσα στην εθνοπατριαρχία;

Και ποιος φταίει τελικά;

Όχι δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό. Δεν είναι η κακιά στιγμή. Δεν «θόλωσε», άσκησε αυτό για το οποίο εκπαιδεύτηκε, τη βία, όπως συμβαίνει καθημερινά στα διαλείμματα και στις τουαλέτες των σχολείων, όπως συνέβη στην Αμάρυνθο. Δεν είναι καλό παιδί που παραστράτισε, ούτε ψυχικά ασθενής που δεν ήξερε τι έκανε. Είναι η πατριαρχία, ο καπιταλισμός, ο φασισμός που καταπιέζουν τις ζωές μας και εφαρμόζουν το δόγμα της θανατοπολιτικής πάνω μας. Από την Ιρλανδία ως την Αργεντινή, από τη Βραζιλία ως την Ισπανία, από τη Σαουδική Αραβία ως την Κύπρο, από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως τη Ρόδο και τη Λευκίμμη το σύστημα αναδιπλώνεται στο πιο βάρβαρο πρόσωπο του και βγάζει νύχια απέναντι στα κινήματα αντίστασης και ανατροπής.

Είμαστε σε πόλεμο.

Ξέρουμε πως στη θέση της Ελένης, της Έλενας, της Γιούλας, του Ζακ, του Πετρίτ και τόσων άλλων, θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε από μας, και αν δεν παλέψουμε θα υπάρξουν κι άλλες.

Παλεύουμε για φεμινιστικές συλλογικότητες σε κάθε γειτονιά, για γυναίκες, θηλυκότητες, λοατκια+, μετάναστ(ρι)ες/προσφύγισσες, τοξικοεξαρτημένες, ανάπηρες, εργαζόμενες, άνεργες και φτωχές που θα αντλούμε δύναμη η μία από την άλλη και μαζί θα διεκδικούμε όσα μας ανήκουν. Παλεύουμε για τις κακοποιημένες γυναίκες, για τα κακοποιημένα, διπλά καταπιεσμένα, λοατκια+ άτομα. Παλεύουμε για τα δολοφονημένα αδέρφια μας, για τις δολοφονημένες αδερφές μας. Παλεύουμε για όλα τα σώματα χωρίς σημασία μέχρι να τσακίσουμε την πατριαρχία και τον καπιταλισμό αλλά και κάθε εξουσιαστική δομή που γεννά καταπίεση και εκμετάλλευση.

Είμαστε σε πόλεμο και θα νικήσουμε.

Ανοιχτή Συνέλευση για τη Γυναικοκτονία στη Ρόδο.

κάλεσμα : Ομάδα Γυναικών Ροσινάντε

πηγή : http://rocinante.gr/h-patriarchia-ginekoktoni…


1 2 3

Ο φασισμός (Λευκίμμη) και ο σεξισμός (Ρόδος) δολοφονούν! Πορεία Παρασκευή 14/12 στις 6μμ Πλ. Καπνικαρέα

Αναδημοσιεύουμε την κοινή ανακοίνωση-κάλεσμα για την πορεία στις 14 Δεκέμβρη, 6μμ, πλ.Καπικαρέα.

Στο χωριό Δραγωτινά στην Νότια Κέρκυρα στις 25 Νοέμβρη έγινε μια εν ψυχρώ ρατσιστική δολοφονία. 44χρονος χρυσαυγίτης έστησε καρτέρι και με κυνηγετική καραμπίνα σκότωσε τον 63χρονο Petriet Zilfie εργάτη γης από την Αλβανία.

Πρόκειται για την πρώτη δολοφονία με θύτη χρυσαυγίτη μετά από αυτές του Σαχζάτ Λουγκμάν και του Παύλου Φύσσα το 2013.

Ο χρυσαυγίτης για χρόνια είχε βάλει στο στόχαστρο τον Πέτρο, όπως τον ήξεραν όλοι στο χωριό καθώς ζούσε εκεί για πολλά χρόνια χωρίς ποτέ να ενοχλήσει κανέναν. Απαιτούσε να μην του δίνουν δουλειές «γιατί είναι Αλβανός», τον απειλούσε δημόσια κοκ.

Το ποτήρι ξεχείλισε όταν στο καφενείο του χωριού με αφορμή το Μακεδονικό και τον θάνατο του Κατσίφα ο χρυσαυγίτης έβριζε όλους τους μετανάστες και τον Πέτρο με τις χειρότερες εκφράσεις. Ο καυγάς έληξε προσωρινά εκεί. Λίγο μετά ο δράστης έστησε καρτέρι στον δρόμο Δραγωτινά-Σπαρτερά και σκότωσε τον Πέτρο πετώντας μετά το πτώμα του σε ένα χαντάκι.

Το γεγονός προκάλεσε σοκ όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά παντού όπου έγινε γνωστό. Τα συστημικά ΜΜΕ -με ελάχιστες τιμητικές εξαιρέσεις- είτε έθαψαν το γεγονός είτε το παρουσίασαν σαν καυγά του καφενείου χωρίς καμία αναφορά στο ρατσιστικό κίνητρο.

Ο ίδιος ο δράστης στην απολογία του είπε ότι ήταν μεθυσμένος, υπό την επήρεια ναρκωτικών και ψυχολογικά πεσμένος λόγω πρόσφατου διαζυγίου. Η Χρυσή Αυγή όπως και στην περίπτωση Ρουπακιά δήλωσε ότι δεν τον γνωρίζει και ότι παλιά ήταν μέλος του ΚΚΕ…

Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για πατενταρισμένο Χρυσαυγίτη πασίγνωστο στην τοπική κοινωνία. Με τατουάζ την σβάστικα στο στήθος. Εκλογικός αντιπρόσωπος της ΧΑ στις εκλογές του 2014 και συνοδός υψηλόβαθμων χρυσαυγιτών σε περιοδείες στο νησί.

Η έξαρση του εθνικισμού με αφορμή το Μακεδονικό και τον θάνατο του Κατσίφα στις Βουλιαράτες της Νοτίου Αλβανίας σε συνδυασμό με τις εκλογικές επιτυχίες της ακροδεξιάς διεθνώς βγάζει ξανά στην επιφάνεια τα ναζιστικά τάγματα εφόδου και τους χρυσαυγίτες δολοφόνους.

Αποκαλύπτει ταυτόχρονα και μια τομή που διαπερνά και πολώνει την ελληνική κοινωνία σε κάθε σημαντικό ζήτημα.

Είτε πρόκειται για την δολοφονία στην Λευκίμη, το αν ήταν εξέγερση ή ψέμα το Πολυτεχνείο, το αν είχε δίκιο ο Κορκονέας ή ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος, το αν έπρεπε να πεθάνει ο Ζακ Κωστόπουλος, ή αν τα ήθελε και τα έπαθε η βιασμένη και δολοφονημένη Ελένη στην Ρόδο.

Η Ελένη στην Ρόδο πέθανε μαρτυρικά, δολοφονήθηκε από δύο νεαρούς άνδρες γιατί δεν τους έκανε το σεξουαλικό τους κέφι. Η Έλενη που πριν ένα χρόνο έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και η αστυνομία δεν δέχτηκε την καταγγελία της. . Την σκότωσαν γιατί έτσι τους έμαθε η οικογένεια τους, το σχολείο, η εκκλησία, τα ΜΜΕ, τα δικαστήρια, που αθωώνουν βιαστές και ρίχνουν το φταίξιμο στα θύματα ότι δήθεν προκάλεσαν. Την σκότωσε η πατριαρχία που μαθαίνει τους άνδρες ότι είναι το ισχυρό φύλο. Η πατριαρχία όπλισε το χέρι τους. Τους έκανε βιαστές και φονιάδες.

Διαδηλώνουμε την Παρασκευή 14/12 μαζί με τις φεμινιστικές συλλογικότητες και οργανώσεις, με όλες τις γυναίκες που αντιστέκονται στην έμφυλη καταπίεση και στη βία κατά των γυναικών, με κάθε άνθρωπο που αγωνίζεται ενάντια στον φασισμό και τον σεξισμό . Εμείς από δω. Από κει η πατριαρχία, η ακροδεξιά και οι φασίστες. Δεν θα κάτσουμε να μετράμε και άλλους νεκρούς.

Ο ναζισμός, ο σεξισμός, η κρατική καταστολή, ο κοινωνικός κανιβαλισμός, η ομοφοβία, είναι συγκοινωνούντα δοχεία και απότοκα του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος που τα δημιουργεί, τα συντηρεί και τα τροφοδοτεί γιατί του επιτρέπουν να διαιωνίζει τα κέρδη και την εξουσία του κεφαλαίου.

Στην διαρκή πάλη των τάξεων και των κοινωνικών αντιθέσεων εμείς επιλέγουμε στρατόπεδο.

Με την Ελένη ενάντια στους σεξιστές δολοφόνους της.

Με τον Ζακ ενάντια στους αγανακτισμένους ομοφοβικούς.

Με τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο ενάντια στην κρατική καταστολή.

Με τον Πέτρο της Λευκίμης και τους μετανάστες ενάντια στους φασίστες δολοφόνους της Χρυσής Αυγής που παραμένουν απλά υπόδικοι εδώ και 4 χρόνια σε μια δίκη που δεν λέει να τελειώσει.

Με το 99% που γυρίζει το γρανάζι ενάντια στο 1% που λεηλατεί τον πλανήτη και τις ζωές μας.

Στηρίζουμε όλες τις κινητοποιήσεις που γίνονται σε Λευκίμμη - Κέρκυρα -Αθήνα (Πέμπτη 12/12 - 6μμ Προπύλαια) ενάντια στην ρατσιστική δολοφονία του Πέτρου στα Δραγωτινά της Κέρκυρας.

Καλούμε στην συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις γυναικοκτονίες, τον σεξισμό και τον φασισμό την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Καπνικαρέας (Ερμού )

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά
Αντιφασιστική Πρωτοβουλία Περάματος
Antinazi zone
Aναμέτρηση
Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε
Αριστερή Ριζοσπαστική Κίνηση
Αριστερή Ανασύνθεση
ΑΡΕΝ
Δίκτυο για τα πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα
Δικτύωση Ριζοσπαστικής Αριστεράς

Διεθνιστική Σοσιαλιστική Οργάνωση ΞΕΚΙΝΗΜΑ
ΕΕΚ
Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό
ΟΝΡΑ - Ανασύνθεση
ΟΚΔΕ Σπάρτακος
Στέκι Μεταναστών
Χώρος στέγασης προσφύγων City Plaza

Η λίστα παραμένει ανοικτή για περαιτέρω διεύρυνση

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2018/12/1412-6_12.…


1 2 3

Ούτε μία λιγότερη ! Πορεία για τη γυναικοκτονία στη Ρόδο, Παρασκευή 14/12

Μαζική οργή και θυμό έχει προκαλέσει ο βιασμός και η δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο από τον Μανώλη Κούκουρα και τον Αλέξανδρο Λουτσάι.

Ο λόγος που η δολοφονία δεν πέρασε "στα ψιλά" είναι το γυναικείο κίνημα που, σε όλο τον κόσμο και εδώ, ξεσηκώνεται ενάντια στο σεξισμό και την καταπίεση απαιτώντας δικαιοσύνη για τα θύματα σεξιστικών επιθέσεων και δολοφονιών με σύνθημα "Ούτε μία λιγότερη".

Είναι αυτό το κίνημα που δεν άφησε να κυριαρχήσουν τα δεξιά ΜΜΕ που προσπάθησαν είτε απροκάλυπτα είτε συγκαλυμμένα να δικαιολογήσουν το έγκλημα, στοχοποιώντας το θύμα, ψάχνοντας στοιχεία για το παρελθόν, το χαρακτήρα, τις συμπεριφορές του. Αλλά ούτε και να παίξουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο διαχωρίζοντας τους δύο δράστες, στον "βίαιο μετανάστη αλβανικής καταγωγής" και το "καλό παιδί γνωστής πλουσίας οικογενείας της Ρόδου" που παρασύρθηκε από τον πρώτο.

Είναι αυτό το κίνημα που μπορεί να πετύχει ότι κανένα έγκλημα σε βάρος γυναικών δεν θα μείνει ατιμώρητο από τους μηχανισμούς -δικαστήρια, αστυνομία, ΜΜΕ- που από τη μία αναπαράγουν όλα τα σεξιστικά στερεότυπα και από την άλλη αναλαμβάνουν να βρίσκουν ελαφρυντικά για τους ενόχους.

Είναι αυτό το κίνημα, στο πλευρό της εργατικής τάξης και του λαού, που θα ανοίξει το δρόμο για να απαλλαγούμε μια και καλή από το σύστημα που γεννά και στηρίζεται στον ανταγωνισμό, στις διακρίσεις και στην καταπίεση.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ στηρίζει και καλεί στην αντισεξιστική διαδήλωση στο κέντρο της Αθήνας που καλούν την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη, στις 6μμ στην Καπνικαρέα, γυναικείες, ΛΟΑΤΚΙ+, αριστερές οργανώσεις και συλλογικότητες.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://antarsya.gr/node/5100