Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 στις 19.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

[Θεσσαλονίκη] Αντικρατική συγκέντρωση ενάντια στην ομιλία του Α. Τσίπρα

οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ είναι ανεπιθύμητοι...

Τα τελευταία 9 χρόνια, χρόνια μίας ακόμα καπιταλιστικής κρίσης οι διαχειριστές του κράτους αλλάζουν συνεχώς στην προσπάθεια να ξεπεραστεί η κρίση, με το μικρότερο δυνατό κόστος για το πολιτικό σύστημα αλλά και με τις μικρότερες ζημιές για το κεφάλαιο, ζημιές που φορτωνόμαστε οι εκμεταλλευόμενοι στις δικές μας πλάτες.

...όπως και οι προηγούμενοι, όπως και οι επόμενοι κυβενώντες

Την ίδια στιγμή και σε αντιπαράθεση με την κυρίαρχη πολιτική που εκφράστηκε κύρια μέσω των μνημονίων και την όξυνση της καταστολής ξεπήδησαν κινήματα που στόχο είχαν να βάλουν φρένο στις μεταρρυθμίσεις που θα έκαναν τις ζωές του μεγαλύτερου μέρους του κοινωνικού συνόλου δυσκολότερες. Το μόνο που κατάφεραν οι εκάστοτε διαχειριστές απέναντι σ' αυτά τα κινήματα, είναι να τα καταστείλουν όσο πιο άγρια μπορούσαν όντας σε μια θέση που πρέπει να δείξει το κράτος το σκληρό του πρόσωπο προκειμένου να σωθεί η χώρα και η οικονομία της.

Τσίπρας: επιλογή του ντόπιου κεφαλαίου...

Βέβαια ως συνέχεια αυτών των πολιτικών διαχείρισης είδαμε να έρχεται ενδυναμωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ στο προσκήνιο αποτέλεσμα όλης της απογοήτευσης και της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις των αγανακτισμένων, καταφέρνοντας να εκλεγεί σε κυβερνών κόμμα μαζί με τους ΑΝ.ΕΛ, οδηγώντας έτσι τον κόσμο στην ανάθεση, την καρτερικότητα και εν τέλει στην παραίτηση και την ήττα. Η αυταπάτη για έξοδο από την κρίση με εθνικούς όρους, με όρους διαχείρισης του ίδιου του καπιταλισμού από προοδευτικές ή αριστερές δυνάμεις, η απογοήτευση, η μοιρολατρία, η ανάθεση, μας έχουν φέρει στο σημείο που είμαστε σήμερα: Αρκετοί και αρκετές δίπλα μας να είναι ικανοποιημένοι που τα πράγματα δεν είναι ακόμα χειρότερα, που τα αφεντικά δεν μας χτυπάν με το μαστίγιο όταν βαριούνται και δεν μας έχουν βάλει ακόμα και πρόστιμο για όσους είμαστε γονείς ή αρρωσταίνουμε και δεν μπορούμε να εργαστούμε όπως θα ήθελαν. Αποδεικνύεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν η καλύτερη δυνατή επιλογή του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου για την απόπειρα επανεκκίνησης της οικονομίας από τη μία και την καθυπόταξη των καταπιεσμένων από την άλλη, αφομοιώνοντας ένα μεγάλο κομμάτι αγωνιζόμενων που πίστεψαν στην ελπίδα που πούλησε προεκλογικά ο ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίδα την οποία μετέτρεψε σε σιωπηλή αποδοχή της πολιτικής λιτότητας που επέβαλε το ντόπιο κεφάλαιο και η ΕΕ και την οποία ξέπλυνε με το δημοψήφισμα, το οποίο και έδωσε το τελικό χτύπημα τόσο στην ψυχολογία μας, όσο όμως και στις αυταπάτες μας για συστημική και θεσμική διέξοδο από τα προβλήματά μας.

...και μεσίτης του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, των ξένων κεφαλαιοκρατών

Μιλώντας για ανάπτυξη λοιπόν ο Τσίπρας δεν εννοούσε παρά αυτά που ακριβώς έπραξε και πράττει: το ξεπούλημα υποδομών, δημόσιων χώρων, υπηρεσιών μέσω του υπερταμείου σε ξένα ή πολυεθνικά κεφάλαια, αλλά και την προσέλκυση επενδυτών κάνοντας τους μικρούς μισθούς μας και τα ελάχιστα εναπομείναντα εργατικά δικαιώματα πόλο έλξης, για εντατική εκμετάλλευση και έξτρα κέρδος.

Την ίδια στιγμή, η πατριωτική στρατηγική της κυβέρνησης, ήταν η αναβάθμιση της γεωστρατηγικής θέσης του Ελληνικού κράτους στα Βαλκάνια και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, μέσω (και) της εξυπηρέτησης των συμφερόντων του ΝΑΤΟ στην περιοχή. Δεν ήταν μόνο η ευνοϊκή για το -ελληνικό κεφάλαιο- συμφωνία των Πρεσπών, που πιστοποιεί την περαιτέρω διείσδυση του στο οικονομία της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, ανοίγοντας το δρόμο για αύξηση της εκμετάλλευσης του γειτονικού προλεταριάτου από την ελληνική αστική τάξη και τους συμμάχους της. Την ίδια στιγμή κλείνουν παλιά κεφάλαια με την Αλβανία για να υπάρξει μια αμοιβαία επικερδής μοιρασιά των ΑΟΖ του Ιονίου αλλά και των κερδών από τους αγωγούς μεταφοράς φυσικού αερίου που περνάν ή θα περάσουν και από τα δύο κράτη. Στο ίδιο μοτίβο, η κυβέρνηση δίνει ένα -χωρίς προηγούμενο- ελεύθερο στον στρατιωτικό μηχανισμό θανάτου του ΝΑΤΟ να ανοίξει νέες βάσεις στην επικράτεια, να αναβαθμίσει την παρουσία του στη Σούδα, ενώ η Ελλάδα αγοράζει νέους εξοπλισμούς, αυξάνει τις στρατιωτικές ασκήσεις της, ενώ στήνει οχυρά του στρατού των Η.Π.Α. κοντά σε μονάδες υγροποίησης φυσικού αερίου όπως στην Αλεξανδρούπολη. Ο ελλαδικός χώρος μετατρέπεται σταδιακά σε μία μεγάλη ΝΑΤΟική βάση, με πρόσχημα την προστασία των ΑΟΖ από τους "κακούς Τούρκους". Περιττό να αναφέρουμε πως τα κέρδη από την πιθανή εξόρυξη και μεταφορά φυσικού αφορά μια χούφτα ντόπιες και ξένες εταιρείες-μεγαθήρια και τις ανάλογες μίζες στα μέλη των εκάστοτε κυβερνήσεων, ενώ οι ίδιες οι εξορύξεις όχι μόνο δε θα προσφέρουν κέρδη για τους εκμεταλλευόμενους της περιοχής αλλά τους υπόσχονται περαιτέρω μόλυνση του περιβάλλοντος.

Ο εθνικισμός ως τελευταίο χαρτί μιας άλλης μερίδας του ντόπιου κεφαλαίου...

Στον αντίποδα διοργανώνονται τον τελευταίο χρόνο εθνικιστικά συλλαλητήρια υποκινούμενα και χρηματοδοτούμενα από μερίδα του μεσαίου και του μεγάλου κεφαλαίου, την εκκλησία, οργανώσεις μπάτσων και καραβανάδων, την ΝΔ, τη Χρυσή Αυγή, πολιτιστικούς συλλόγους - φερέφωνα κομματικών σχηματισμών. Μέσα σε αυτά βρήκαν χώρο φασιστικές γκρούπες που συμμετείχαν και πληρωμένοι χουλιγκάνοι για να επιτεθούν σε δομές και ανθρώπους του κινήματος, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia, και να πραγματοποιήσουν επιθέσεις σε μετανάστες, σε ομοφυλόφιλους, σε αγωνιστές, να βεβηλώσουν το μνημείο του ολοκαυτώματος των Εβραίων. Με την αποφυγή έστω και ενός ψελλίσματος ενάντια στο ΝΑΤΟ, με τόσο εθνικισμό και ρατσισμό, με τόσες φιλοπόλεμες κραυγές αλλά και με τις επιθέσεις που έχουν γίνει από αυτά τα συλλαλητήρια, είναι ξεκάθαρο ότι απέναντι μας έχουμε μία προσπάθεια συγκρότησης ενός εθνικού μετώπου και του ανάλογου στρατιωτικού του μηχανισμού που θα επιδιώξει να τσακίσει τους εκμεταλλευόμενους που θα σηκώσουν το κεφάλι. Όλοι τους γέννημα θρέμμα της διαχείρισης του ΣΥΡΙΖΑ και της πολιτικής που μόνο στόχο έχει την συνέχιση της υποτίμησης των ζωών μας, γέννημα-θρέμμα του καπιταλισμού και δεκανίκι του στις περιόδους κρίσης που περνάει για να διαφυλάξουν την σταθερότητα και το ξεπέρασμα τους για χάρη του κεφαλαίου, εις βάρος των συμφερόντων των κατώτερων κοινωνικών τάξεων.

...και στη μέση το προλεταριάτο, που αν δεν οργανωθεί θα τσακιστεί σε κάποιο πόλεμο ή θα ξεζουμιστεί στη δουλειά και το χειρότερο: με σκυμμένο το κεφάλι!

Σε αυτήν λοιπόν την συγκυρία και βλέποντας τις εκλογές να πλησιάζουν, το κυβερνών κόμμα και ο πρωθυπουργός επιλέγουν να ξεκινήσουν την εκλογική τους καμπάνια στην θεσσαλονίκη με μια εκδήλωση "ενάντια στους εθνικισμούς". Εμείς δεν μασάμε κουτόχορτο όμως! Ξέρουμε ότι ο πρωθυπουργός έρχεται να ξεπλύνει τον εθνικισμό στο όνομα των συμφερόντων του ελληνικού κράτους, υπερασπιζόμενος τα δικαιώματα στις ΑΟΖ με κάθε κόστος, ακόμα κι αυτό του πολέμου.

Ξέρουμε ότι με αυτό το ξέπλυμα έρχεται να δώσει τον έλεγχο στους διεθνείς στρατιωτικούς μηχανισμούς του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε. πάνω στις ζωές τις δικές μας όσο και των εργατικών τάξεων των γειτονικών χωρών με μόνο στόχο το κέρδος απ' τις εξορύξεις και την περαιτέρω λεηλασία του φυσικού πλούτου. Έρχεται να πουλήσει το παραμύθι του "τέλους των μνημονίων" ενώ ξέρουμε πολύ καλά ότι οι μισθοί και οι συντάξεις μας θα συνεχίσουν να πετσοκόβονται, λαϊκές κατοικίες να βγαίνουν σε πλειστηριασμό, τα αφεντικά να επιτίθενται σε εργαζόμενους όταν ζητούν το δίκιο τους και να πεθαίνουν ή να σακατεύονται πολλοί από εμάς στους χώρους δουλειάς λόγω των όλο και πιο εντατικών ρυθμών, ενώ το κόστος ζωής μας όλο και ακριβαίνει (πρόσβαση σε νερό, ενέργεια, τροφή, υγεία, μετακινήσεις, μόρφωση). Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη! Είτε αριστεροί, είτε δεξιοί, οι διαχειριστές του κράτους έρχονται για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των αστικών τάξεων και να επιβάλουν όλο και χειρότερους όρους ζωής στους εκμεταλλευόμενους. Το κράτος έχει συνέχεια και είναι η συνέχεια που επιβάλλει η ταξική πάλη που έχει βγάλει προσωρινά νικητές του εκμεταλλευτές μας.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΣ, ΠΟΛΥΜΟΡΦΟΣ, ΤΑΞΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ για την καλυτέρευση των όρων ζωής μας στο σήμερα, για την προετοιμασία της κοινωνικής επανάστασης που θα καταργήσει κράτος και καπιταλισμό.

ΑΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΟΣ, ΟΡΙΖΟΝΤΙΟΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ενάντια στην ανάθεση, την μοιρολατρία, την αστική δημοκρατία, τις εκλογικές αυταπάτες.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ, (σε όσα πρεσβεύει αλλά σε όσα προκαλεί): ΤΗΝ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ, ΤΗΝ ΑΦΟΜΟΙΩΣΗ, ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΚΑΜΑΡΑ

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ anatolika.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση ενάντια στην κρατική αφήγηση

ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΗΜΑΙΝΕΙ : φτώχεια, πόλεμος, καταστολή

Προκειμένου ο ελληνικός καπιταλισμός να υπερβεί την κρίση υιοθετεί δυο αλληλένδετους στόχους. Ο πρώτος είναι η καπιταλιστική ανάπτυξη. Μια καπιταλιστική ανάπτυξη που βασίζετε στη φτωχοποίησης της κοινωνίας με μεγάλο κομμάτι της να ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, με την ανεργία να είμαι πιο μία μόνιμη κατάσταση για πολύ κόσμο, τους μισθούς να είναι στα όρια των επιδομάτων πρόνοιας και τα εργατικά δικαιώματα να καταστρατηγούνται. Η ανάπτυξή τους, λοιπόν, μυρίζει θάνατο: τον θάνατο των δεκάδων εργατών που δολοφονήθηκαν - αυτό που βαπτίζεται εργατικό ατύχημα - εν ώρα εργασίας, τον θάνατο των εκατοντάδων θυμάτων της κρίσης από αυτοκτονίες, αλλά και από την αδυναμία επαρκούς πρόσβασης στο σύστημα υγείας. Σαν να μην έφτανα αυτά, το κράτος συνεχίζει την επίθεση, δρομολογώντας τη μείωση του αφορολόγητου, την κατάργηση του ΕΚΑΣ, τη συρρίκνωση των επιδομάτων, τις σαρωτικές ιδιωτικοποιήσεις κοινοφελών οργανισμών, δημοσίων υποδομών και επιχειρήσεων, και τους πλειστηριασμούς των πρώτων κατοικιών.

Παράλληλα, προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος για πρωτογενή πλεονάσματα κατά μέσο όρο 2% του ΑΕΠ μέχρι το 2060, θα περικόπτονται δημόσιες δαπάνες για υγεία, παιδεία και πρόνοια, ενώ οι από τα κάτω θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο στόχαστρο του φορολογικού συστήματος. Επίσης, η εποπτεία από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. θα συνεχιστεί μέχρι να αποπληρωθεί το 75% του δημοσίου χρέους, δηλαδή περίπου το 2060. Οι δημοσιονομική στόχοι, λοιπόν, της «Κυβέρνησης της Αριστεράς» είναι προσανατολισμένοι στην εξυπηρέτηση του «δημοσίου» χρέους της αστικής τάξης. Έτσι λοιπόν η επιθεση θα συνεχίζετε όσο θα μένουμε με σκημένο το κεφαλι, περιμένοντας την καινούρια ελπίδα της εξόδους από την κρίση.

Ο δεύτερος βασικός στόχος του ελληνικού καπιταλισμού είναι η γεωστρατηγική του αναβάθμιση. Το «σχέδιο Τσίπρα» για την δυνατή, Ελλάδα είναι το σχέδιο ενός κράτους χωροφύλακα των ΗΠΑ στη Μεσόγειο Έτσι η βάση του Άραξου αναβαθμίζεται προκειμένου να φέρει ακόμα και πυρηνικά όπλα. Ακόμα, η βάση της Σούδας έγινε ορμητήριο των Η.Π.Α. για την επίθεση στην Συρία, ενώ ελληνικά πολεμικά πλοία έχουν συμμετάσχει σε περιπολίες στα παράλια της Δαμασκού. Επίσης, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης θα έχει κομβικό ρόλο για τις νατοϊκές επιχειρήσεις στο μέλλον, καθώς αποτελεί ναύσταθμο του ΝΑΤΟ. Τους ίδιους στόχους εξυπηρετούν η αύξηση των δαπανών για νατοϊκούς εξοπλισμούς και οι συμφωνίες για τους κόμβους μεταφοράς ενέργειας και εμπορευμάτων και οι διαμάχες για τις Α.Ο.Ζ. Η ανάπτυξη τους, λοιπόν, σημαίνει πόλεμο. Η όλο και μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ για ευρωατλαντική ολοκλήρωση των Βαλκανίων μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών, μας καθιστά συνένοχους στους πολέμους τους, πόλεμοι που έχουν χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια ξεριζομένους πρόσφυγες, που πολλοί από αυτούς επιδιώκουν να φτάσουν στη χώρα μας, με τη φιλοξενία να περιλαμβάνει στρατόπεδα συγκέντρωσης και εγκλεισμό υπό άθλιες συνθήκες διαβίωσης, τον φράκτη στον Έβρο που τους σμπρώχνει να επιλέξουν τις θαλλάσιες οδούς, πνιγμούς στο Αιγαίο, ρατσιστικές επιθέσεις για όσους καταφέρνουν να φτάσουν.

Παράλληλα, το ελληνικό κεφάλαιο ετοιμάζεται να εξορμήσει για κέρδη και αγορές στα Βαλκάνια, αλλά και στην Ν.Α. Μεσόγειο. Ο ελληνικός καπιταλισμός σε αυτά τα μέτωπα βλέπει κέρδη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη πουλήσει 300.000 βλήματα τεθωρακισμένων στην Σαουδική Αραβία με τα οποία η τελευταία μακέλεψε την Υεμένη.

Βασική προϋπόθεση για την επίτευξη αυτών των στόχων είναι η καταστολή όσων αποφασίζουν να αντιδράσουν απέναντι σε όλα αυτά, όσων μπαίνουν εμπόδιο στα σχέδιά τους. Από την καταστολή των κατοίκων της Χαλκιδικής, που σέρνονται συνεχώς στα δικαστήρια και τους κατοίκους της Λευκίμμης, μέχρι και την χρησιμοποίηση της αύρας για την αντιμετώπιση των διαδηλώσεων της 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη, το μήνυμα είναι ένα: κανένας δε θα μπει εμπόδιο στα σχέδια του κεφαλαίου για περισσότερο κέρδος. Το κράτος επενδύει στην καταστολή, πράγμα που φαίνεται από τα ποσά που σπαταλά για την αστυνομία και την επιτήρηση, σε αντίθεση και εις βάρος των ποσών που επενδύονται σε παιδεία και υγεία.

Την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου έρχεται ο πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη για να διαφημίσει το κυβερνητικό έργο.

Όσοι, λοιπόν, δε θέλουμε να ζούμε σαν δούλοι και να υπομένουμε με σκυμμένο κεφάλι, ενώ οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι χωρίς κανένας να τους αγγίζει και εμείς να βλέπουμε τις ζωές μας υποτιμώνται, πρέπει να είμαστε εκεί.

Όσοι δε θέλουμε να είμαστε συνέχοι στους βομβαρδισμούς και τους πολέμους, καλούμαστε να διαδηλώσουμε την Παρασκευή 14/12 στις 7 μ.μ. στην Καμάρα ενάντια σε όσα καταστρέφουν τις ζωές μας και τις ζωές των άλλων.

ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΟΜΕΝΗ ΑΠΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ,ΚΡΑΤΗ, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ. και ΝΑΤΟ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ,
ΟΙ ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΟΜΕΝΕΣ/ΟΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΜΕ:


ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΠΟΙΗΣΗ-ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

τσιπραςοεο


1 2 3 4 5 6

Στις 14/12/18, ο πρωθυπουργός της χώρας Α. Τσίπρας πρόκειται να πραγματοποιήσει ομιλία στο Παλέ ντε Σπορ, προσπαθώντας να κερδίσει έδαφος για τις επερχόμενες εκλογές. Επιχειρώντας να αντιπαρατεθεί στον συντηρητισμό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. προσπαθεί να βάλει στην ατζέντα του έναν κακώς επιτηδευμένο θεσμικό «αντιφασισμό» (παρόλο που συγκυβερνά με τους ακροδεξιούς ΑΝ.ΕΛ. και συνεχίζει ακατάπαυστα την αντιμεταναστευτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, όπως και τις περιοδείες σε ακριτικά νησιά από κοινού με αντιπροσώπους της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής), αλλά και τον υποτιθέμενα «προοδευτικό πατριωτισμό», σε μια τραγελαφική προσπάθεια μονομερούς επανένταξής του στους κόλπους του ταξικού κινήματος. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ως διαχειριστής της κρατικής εξουσίας και πολιτικό προσωπικό του κεφαλαίου, που εξοντώνει με αβάσταχτα μέτρα λιτότητας την κοινωνική βάση, που προσφέρει απλόχερα εκδούλευση στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό μετατρέποντας όλη την επικράτεια σε προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ στα Βαλκάνια και την Ανατολική Μεσόγειο με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση των ενεργειακών συμφερόντων μονοπωλιακών ομίλων και την προώθηση των διακρατικών ανταγωνισμών, δεν μπορεί παρά βάσει της υλικής πραγματικότητας που βιώνουν με τον πλέον ειδεχθή τρόπο οι από τα κάτω, να αποτελεί ταξικό εχθρό των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων.

Σε αμιγώς δημαγωγικό επίπεδο, ο πρωθυπουργός της χώρας επιδεικνύει επισήμως το νέο επικοινωνιακό εφεύρημα που σκαρφίστηκε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. - ΑΝ.ΕΛ., την περίφημη "έξοδο από τα μνημόνια", ευελπιστώντας μ' αυτόν τον τρόπο ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. να ανανεώσει τη θητεία του στους κρατικούς θώκους μέσα από την προσπάθεια ανάσυρσης του προκυβερνητικού σοσιαλδημοκρατικού προφίλ του κόμματος, έστω και με λόγια του αέρα. Όλο αυτό το κατασκεύασμα, εκτός από κυνικό, είναι και εξαιρετικά εύθραυστο. Πολύ απλά, διότι αναιρείται από την ίδια την υλική πραγματικότητα της ταξικής υποτίμησης των από τα κάτω, η οποία εντείνεται αδιάλειπτα τα τελευταία 8 χρόνια. Τα νέα μέτρα λιτότητας μπορεί να μην αποκαλούνται, από δω και μπρος, "μνημόνια", αλλά θα συνεχίζουν να εντείνουν τη ληστρική μεταβίβαση του πλούτου από τη βάση προς την κορυφή της κοινωνικής πυραμίδας. Η καπιταλιστική βαρβαρότητα εξαπλώνεται σαν το πυκνό σκοτάδι, καταδικάζοντας στην ανέχεια και την υποτέλεια, εις το διηνεκές μάλιστα, τους από τα κάτω. Η διεθνής δημοσιονομική εποπτεία πρόκειται να συνεχιστεί τουλάχιστον μέχρι το 2060. Η επιτήρηση δεν πρόκειται να λήξει προτού εξοφληθεί το 75% του δημόσιου χρέους, κάτι που συνεπάγεται αιματηρά πλεονάσματα που πρόκειται να επωμιστεί εξ' ολοκλήρου στις πλάτες της η ίδια η εργατική τάξη. Επιπλέον, η εκποίηση της δημόσιας περιουσίας ή πιο απλά οι ιδιωτικοποιήσεις θα κρατήσουν μέσω του Υπερταμείου ως το 2114. Ούτε ένας από τους 700 μνημονιακούς νόμους που έχουν ψηφιστεί δεν έχει ανακληθεί και καταργηθεί, ούτε μία από τις 60.000 μνημονιακές διατάξεις, ούτε μία από τις 300.000 υπουργικές και εφαρμοστικές μνημονιακές αποφάσεις. Ας μην ξεχνάμε πάντως πως όλα τα μέτρα λιτότητας των τελευταίων ετών τα έχουν ψηφίσει και με τα δύο χέρια και άλλοι επίδοξοι διεκδικητές της κυβερνητικής κουτάλας, που ανταγωνίζονται μεταξύ τους για την απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου.

Αρκεί να κάτσει λίγο και να θυμηθεί κάποιος τι επακολούθησε όλες αυτές τις φορές που προαναγγέλθηκε στο παρελθόν η έλευση της πολυπόθητης ανάπτυξης: κλιμάκωση της ολομέτωπης επίθεσης στην εργασία, την ασφάλιση, τις κοινωνικές ελευθερίες, το περιβάλλον και τα κοινωνικά αγαθά. Μετά τις μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις περικοπές σε όλες τις δημόσιες παροχές, την σταδιακή κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, την αύξηση της φορολογίας, την αύξηση τιμών σε βασικά αγαθά, ήρθε η αλλαγή στο ασφαλιστικό σύστημα, ήρθε το πετσόκομμα της κοινωνικής ασφάλισης, οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και η προσπάθεια να καταργηθεί το δικαίωμα της απεργίας αμφισβητώντας τα συλλογικά όργανα των εργατών. Τα εργασιακά κάτεργα καταλαμβάνουν πλέον ολοένα και περισσότερο χώρο στη σύγχρονη εργασιακή πραγματικότητα. Τα εξαντλητικά ωράρια εργασίας, οι απλήρωτες εργατοώρες, η επισφαλής και εντατικοποιημένη εργασία -ανασφάλιστη ως επί το πλείστων- και η απουσία μέτρων ασφαλείας, εξοντώνουν τόσο μεταφορικά όσο και κυριολεκτικά τους εργαζόμενους σε καθημερινή βάση.

Θα ήταν λάθος να πιστέψει κανείς ότι τα παραπάνω είναι μεμονωμένα περιστατικά, άτυχες στιγμές η "ασυνείδητα αφεντικά". Ή ότι είναι μια "δύσκολη φάση" που όλοι πρέπει να "κάνουμε θυσίες" στο δρόμο προς την πολυπόθητη ανάπτυξη. Όλα τα παραπάνω είναι η ανάπτυξη. Μόνο που είναι η ανάπτυξη της κερδοφορίας των αφεντικών και επιτυγχάνεται μόνο με τις θυσίες των εργατών/τριών. Γι' αυτό άλλωστε το λέμε Κεφάλαιο: κάποιος καρπώνεται και συγκεντρώνει, τα κέρδη που προκύπτουν από την εργασία κάποιου άλλου. Τώρα το τραγικό φυσικά είναι, ότι αυτοί οι τύποι που ταΐζονται από τον ιδρώτα και το αίμα μας, κατάφεραν -χωρίς και πολύ κόπο είναι η αλήθεια- να μας πείσουν ότι το συμφέρον μας ταυτίζεται με το δικό τους. Ότι η κερδοφορία τους είναι και δικιά μας. Ότι η "παραγωγική ανασυγκρότηση" που σχεδιάζουν και εφαρμόζουν είναι και προς δικό μας όφελος. Τι να πει κανείς, βρίσκουν και τα κάνουν…

Για όσες και για όσους όμως παραμένουν δύσπιστοι ή ακόμα και άπιστοι, το κράτος -ως η πολιτική μορφή του κεφαλαίου- με την συνέχεια που το διακρίνει, και που τόσο περήφανα την διαβεβαίωσε τότε ο πρωθυπουργός, εγγυάται το νόμο (του ισχυρού) και την τάξη (δηλαδή, την επιβολή του). Οι εκκενώσεις καταλήψεων, η αστυνομική καταστολή σε πορείες, η βιομηχανία παραγωγής δικαστικών διώξεων, οι χαλκευμένες δίκες και οι εξοντωτικές ποινές που επιβάλλονται σε αναρχικούς και άλλους αγωνιστές, ακόμα και σε συγγενικά τους πρόσωπα, η «σκλήρυνση» των συνθηκών εγκλεισμού (με πιο εξόφθαλμο παράδειγμα τον προς ψήφιση νέο σωφρονιστικό κώδικα) και η μεθοδευμένη παρακώλυση/παρεμπόδιση στις παροχές αδειών σε πολιτικούς κρατούμενους υπό τον εκβιασμό της δήλωσης πολιτικής μετάνοιας, καταμαρτυρούν την άρρηκτη συναρμογή των συμφερόντων κράτους και κεφαλαίου.

Τη μέρα της ομιλίας του Τσίπρα, ένας εθνικιστικός συρφετός, με διακριτό κομμάτι φασιστών στους κόλπους του, σκοπεύει να κατεβεί στον δρόμο για να διαδηλώσει για το Μακεδονικό. Ο κόσμος του αγώνα, οι εκμεταλλευόμενοι και οι καταπιεσμένοι, όλοι και όλες που δεν έχουμε ξεχάσει την κτηνωδία του ιστορικού παρελθόντος, οφείλουμε να αναχαιτίσουμε δραστικά οποιαδήποτε προσπάθεια ανάπτυξης του φασισμού και του κοινωνικού κανιβαλισμού μέσα στον κόσμο της κοινωνικής βάσης. Οφείλουμε να τσακίσουμε τον φασισμό σε όλο το κοινωνικό πεδίο στο οποίο κινούμαστε και ζούμε: στους δρόμους, στη δουλειά, στα σχολεία και τις σχολές, στις γειτονιές μας. Το χρωστάμε σε όσους έπεσαν πολεμώντας τον φασισμό, σε όσους δολοφονήθηκαν από φασίστες, όπως συνέβη και προσφάτως με τον 63χρονο Αλβανό εργάτη γης Πετρίτ Ζίφλε, ο οποίος δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τον 44χρονο νεοναζί Χρυσαυγίτη Δημήτριο Κουρή στα Δραγωτινά Λευκίμμης, στη Νότια Κέρκυρα. Δεν έχουμε καμιά ψευδαίσθηση ότι το τελειωτικό χτύπημα στο φασισμό θα έρθει δια της νομικής οδού από τα χέρια του κράτους, μιας και ο φασισμός είναι όπλο της ίδιας της αστικής τάξης. Είναι ολέθριο σφάλμα να λογίζεται απ' τους από τα κάτω ο φασισμός ως έκφανση αφέλειας και γραφικότητας ή ως κάτι ευκαταφρόνητο, πόσο μάλλον ότι ηττάται μέσω της παραγκώνισης και της αδιαφορίας. Ο φασισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τον καπιταλισμό. Είναι η ύστατη και η πιο επιθετική εφεδρεία του κεφαλαίου που τίθεται προς αξιοποίηση όταν ο καπιταλισμός κλυδωνίζεται εσωτερικά από τις δομικές του κρίσεις. Γι' αυτό, λοιπόν, ο αγώνας απέναντι στον φασισμό για να είναι συνολικός, οφείλει να είναι ταυτόχρονα αντικρατικός, αντικαπιταλιστικός και διεθνιστικός. Η πάλη ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό αποτελεί ιστορικό καθήκον της εργατικής τάξης και χρέος για την απελευθέρωση της ανθρωπότητας από την κατάσταση της αποκτήνωσης στην οποία την έχει υπαγάγει δια του εξαναγκασμού ο καπιταλισμός.

Στις 14/12, καλούμε κάθε καταπιεσμένο/η και εκμεταλλευόμενο/η να κατεβεί στον δρόμο ενάντια στους πραγματικούς ταξικούς του/της εχθρούς, ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο, που συνεχώς υποτιμούν τους όρους εργασίας και διαβίωσής μας, για να πλουτίζουν μέσα από τον δικό μας μόχθο τα ντόπια και υπερεθνικά αφεντικά. Δεν ξεχνάμε ούτε στιγμή πως η λεγόμενη ενότητα για το «καλό της χώρας» και την οικονομική της «ανάκαμψη» και «ανάπτυξη», συνιστά διαταξική υποχώρηση για τους ίδιους μας τους αγώνες και βρίσκει χαμένη μόνο την κοινωνική βάση. Από την άλλη, όταν η εθνική ενότητα ή ο πατριωτισμός αναβαθμίζονται στον σοβινισμό και τον φασισμό, τα συστατικά στοιχεία των οποίων διαθέτουν εξ αρχής σε σπερματικό βαθμό, τότε ανοίγει ο δρόμος για την πιο βάρβαρη και ολοκληρωτική μορφή του καπιταλισμού, για την πιο στρατιωτικοποιημένη εκμετάλλευση της ανθρώπινης εργασίας, για την πιο αχαλίνωτη μορφή του κοινωνικού δαρβινισμού μέσα από τον φυλετικό νόμο, για ένα απέραντο καθεστώς εξαίρεσης και καταναγκασμού, για εκατόμβες νεκρών προλεταρίων.

Ο καπιταλισμός και ο κρατισμός έχουν, επί αιώνες ολόκληρους, αρκετά αφαιμάξει και εξοντώσει την παγκόσμια εργατική τάξη. Να περάσουμε συντονισμένα και διεθνώς στην αντεπίθεση ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό, με όπλα μας την αυτοοργάνωση και την άμεση δράση, την ταξική αλληλεγγύη και τον προλεταριακό διεθνισμό, για την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση, τον ελευθεριακό κομμουνισμό, την αναρχία.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΥΠΟΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΑΧΡΕΙΩΣΗ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΜΑΣ

ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ, ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑΣ

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΜΕ ΟΠΛΑ ΜΑΣ ΤΗΝ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, ΤΟΝ ΠΡΟΛΕΤΑΡΙΑΚΟ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΜΟ


ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΝΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΤΣΙΠΡΑ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ
19:00, ΚΑΜΑΡΑ

Ελευθεριακή Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης - μέλος της Αναρχικής Ομοσπονδίας
lib_exthess@hoextmail.coexm
libertasalonica.wordpress.com


1 2 3 4 5 6

Την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη, ό Πρωθυπουργός Α. Τσίπρας και το επιτελείο του, έρχονται για ακόμη μια φορά στη Θεσσαλονίκη για να διαφημίσουν πολιτικά και οικονομικά τα οφέλη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο Κυβερνητικός θίασος συνεχίζει τις εμφανίσεις του μετά τη ΔΕΘ και τη σύνοδο των Βιομηχάνων μοιράζοντας νέες υποσχέσεις στους εκμεταλλευόμενους για φοροελαφρύνσεις, οικονομική ανάκαμψη, επιδόματα κτλ. Η συνταγή αυτή είναι παλιά, εμφανίζεται κυρίως κάθε 4 χρόνια (αν και τα τελευταία χρόνια εμφανίζεται συντομότερα) και δεν είναι άλλη από την προεκλογική εκστρατεία. Μεγάλα λόγια και υποσχέσεις έρχονται να διαφοροποιήσουν την μια κυβέρνηση από την άλλη. Για μας τους εκμεταλλευόμενους η πραγματικότητα είναι διαφορετική και οι εναντιώσεις μέσα σε αυτή ίδιες, όπως ίδιες είναι και οι κυβερνήσεις όποιο χρώμα και αν έχουν.

  • ενάντια στην καπιταλιστική ανάπτυξη

όλο και περισσότερες περιοχές στοχοποιούνται από το κράτος και το κεφάλαιο για νέα αναπτυξιακά έργα. Χιλιάδες εκτάσεις του φυσικού κόσμου λεηλατούνται και καταστρέφονται για τα κέρδη των αφεντικών την ίδια στιγμή που η ποιότητα ζωής των τοπικών κοινωνιών υποβαθμίζεται ολοένα και περισσότερο. Εξορύξεις, αιολικά και υδροηλεκτρικά πάρκα, ΧΥΤΑ είναι μέρος του εγκληματικού σχεδίου της ολοκληρωτικής καταστροφής της φύσης για τα συμφέροντα των ντόπιων και υπερεθνικών αφεντικών. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη, η ενίσχυση των τοπικών αντιστάσεων ενάντια στην ανάπτυξη είναι μονόδρομος για να αναστείλουμε τη στρατηγική εκμετάλλευσης και λεηλασίας του φυσικού κόσμου.

  • ενάντια στην πολεμική προετοιμασία του ελληνικού κράτους

παράλληλα με την ενεργειακή αναβάθμιση, το ελληνικό κράτος μέσα από το ΝΑΤΟ αναβαθμίζει τη στρατιωτική του υπεροχή στα βαλκάνια. Υπέρογκες δαπάνες για εξοπλιστικά συστήματα, δημιουργία νέων βάσεων με παράλληλη αναβάθμιση των ήδη υπάρχουσων. Νέες στρατιωτικές διευκολύνσεις και συμμαχικές κινήσεις για την περίφραξη των οικονομικών συμφερόντων του ΝΑΤΟ έρχονται να μετατρέψουν βήμα-βήμα τα βαλκάνια σε ένα μεγαστρατηγείο που θα ελέγχει την ενεργειακή και οικονομική κίνηση ως στρατηγικός πλέον κόμβος ένωσης της Ευρώπης με τη Μέση Ανατολή. Από την ολική άρνηση στις στρατιωτικές υπηρεσίες μέχρι την επίθεση στις δομές και την υπόσταση που έχει ο εθνικός στρατός να αγωνιστούμε για να αναστείλλουμε τις επιδιώξεις των κρατών που υπόσχονται νέες πολεμικές σφαγές για την προάσπιση των συμφερόντων τους.

  • ενάντια στην ανάδυση των εθνικισμών

μέσα σε αυτό το κλίμα αναδύεται και η στρατηγική έντασης των εθνικισμών για το διχασμό των καταπιεσμένων. Οι φασίστες βγαίνουν ξανά στο προσκήνιο επιδιώκοντας να δημιουργήσουν κινήματα δρόμου μιλώντας για αλυτρωτισμούς και εθνική ομοψυχία, χωρίς την παραμικρή αναφορά στο ρόλο και την εμπλοκή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ στο μακεδονικό ζήτημα. Να τσακίσουμε τον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει, αντιμετωπίζοντας το πραγματικό διακύβευμα του μακεδονικού ζητήματος, που δεν είναι άλλο από την ένταξη της γειτονικής χώρας στο ΝΑΤΟ για την αναβάθμιση των συμφερόντων και της θέσης της στρατιωτικής συμμαχίας.

Να σταματήσουμε να ψάχνουμε την ευθύνη στις κυβερνήσεις και τη λύση στις εκλογές. Το σύνολο της ευθύνης ανήκει ολοκληρωτικά στον κρατισμό και η λύση είναι οι αδιαμεσολάβητοι αντιθεσμικοί αγώνες για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και αυτοδιάθεσης. Την Παρασκευή 14 Δεκέμβρη στις 19:00 όλοι και όλες στην Καμάρα ενάντια στις εκλογικές αυταπάτες και τον κρατισμό. Ενάντια στην εκμετάλλευση, τον φασισμό και τους πολέμους που γεννά.

Αντικρατική Συγκέντρωση ενάντια στην ομιλία του Α. Τσίπρα

14 Δεκέμβρη 19:00, Καμάρα

κατάληψη Terra Incognita

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Δεκέμβριος 00h


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση ενάντια στην ομιλία του Τσίπρα

Ενάντια στην ομιλία του Τσίπρα, ενάντια στην εκμετάλλευση, την καταστολή, την αφομομοίωση, τον εθνικισμό, τον πόλεμο.

Συγκέντρωση Παρασκευή 14/12 19.00 Καμάρα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1594030/


1 2 3 4 5 6

Αντικρατική - Αντιφασιστική συγκέντρωση

Στις 14/12 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έρχεται στη Θεσσαλονίκη για την κεντρική εκδήλωση που διοργανώνει ο ΣΥΡΙΖΑ με θέμα «Η Θεσσαλονίκη λέει ναι στη δημοκρατία και όχι στον εθνικισμό και τον διχασμό». Με λίγα λόγια σε ένα πλαίσιο προεκλογικής στρατηγικής, ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνησή του επιχειρούν να αναδιατυπώσουν το παλιό αντι-δεξιό αφήγημα, ώστε να αυτοπροβληθούν ως προοδευτική δύναμη. Η υποκρισία σε όλο της το μεγαλείο. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, ως ο πλέον πιστός υπηρέτης του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου, όχι μόνο συνεχίζει στην ίδια γραμμή πρόσδεσης της χώρας στο καλπάζον άρμα του Βοριoατλαντικού Συμφώνου, γραμμή η οποία αποτελεί στρατηγικό άξονα ύπαρξης του ελληνικού κράτους, όπως διαμορφώθηκε από τις δεξιές κυβερνήσεις του μετεμφυλιακού κράτους, αλλά κάνει ένα βήμα παραπέρα αναβαθμίζοντας τη σύνδεση με τις ΝΑΤΟικές βλέψεις. Αυτή είναι η ουσία της επίλυσης του Μακεδονικού: η διευθέτηση των ανταγωνισμών στα Βαλκάνια προς όφελος των συμφερόντων των ελληνικής προέλευσης κεφαλαίων με ταυτόχρονη παρέμβαση στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς της περιοχής υπέρ των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και η αμφίπλευρη διεύρυνση των δυνατοτήτων ανάπτυξης του ελληνικού κεφαλαίου στη ζώνη της Ανατολικής Μεσογείου υπό την προστασία της Συμμαχίας με Αίγυπτο και Ισραήλ και τη δυναμική εποπτεία των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.


Δεν παραβλέπουμε ότι η ακολουθούμενη αυτή στρατηγική του ελληνικού κράτους αποτελεί τον περιβόητο πόθο πολλών περιφερειακών δυνάμεων και κρατών, καθώς όλοι θέλουν να συνταχθούν με την πλευρά του ισχυρού και όσο κι αν υπάρχουν ανακατατάξεις σε παγκόσμιο επίπεδο, η Βορειοατλαντική Συμμαχία ακόμη σήμερα μοιάζει ο ισχυρότερος παίκτης για να ποντάρει κανείς. Είναι εξαιτίας αυτής της αντίληψης που και οι λαοί της περιοχής συναινούν πολλές φορές σε αυτές τις πολιτικές. Αγνοούν το πιο βασικό, η ταύτιση ολόκληρων περιοχών με τον μεγαλύτερο πολιτικο- στρατιωτικό μηχανισμό της υφηλίου δεν είναι δίχως αντάλλαγμα. Το αντίθετο μάλιστα, ενώ τα «οφέλη» που τάζουν οι Χριστόφοροι Κολόμβοι -ακολουθώντας τώρα την αντίθετη διαδρομή- στους ιθαγενείς των Νότιων Βαλκανίων, εάν ποτέ υπάρξουν όντως, (βλ. κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Κύπρο κ.ά) δεν πρόκειται ποτέ να τα καρπωθούν προς όφελός τους, αφού οι διεθνείς κολοσσοί και οι ντόπιοι σταβλάρχες τους δεν ενδιαφέρονται καθόλου για κάτι τέτοιο. Αντιθέτως, εάν χρειαστεί να υπάρξει πολεμική σύρραξη για την προάσπιση αυτών των «οφελών» τότε στους πρώτους που θα πρέπει να υπολογίζουν οι κολοσσοί θα είναι οι λαοί της περιοχής.


Για να πειστούν όμως οι τελευταίοι να πάνε να σκοτωθούν για την EXXON MOBIL με τους Τούρκους εργάτες δεν θα πρέπει ασφαλώς να κληθούν στα όπλα με αυτή τη δικαιολογία, αλλά να κινητοποιηθούν σε κάποια άλλη βάση: στον εθνικισμό. Και να γιατί ο εθνικισμός και ο φασισμός είναι πάντα παραπληρωματικές δυνάμεις στον πόλεμο που εξαπολύουν οι κυρίαρχοι στους καταπιεσμένους.


Οι ατσίδες της αριστερής κυβέρνησης ασφαλώς αυτό το ξέρουν πολύ καλά, γι' αυτό καλούν σε ψεύτικες αντιφασιστικές ενότητες δείχνοντας με το δάχτυλο τους γνωστούς χρήσιμους ηλίθιους νεοναζί και φασίστες. Ασφαλώς ο φασισμός αυτών των γκρουπών δεν είναι ένας κίνδυνος που πρέπει να αμελήσουμε ποτέ, όπως και δεν το κάναμε μέχρι σήμερα, δίνοντας τις μάχες μια προς μια αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ, όπως δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα, σε «θεωρητική σύμπτωση» με την κυβέρνηση, όποια κι αν είναι αυτή, αλλά μόνο εναντίον και παρά τη θέλησή της. Με αυτή την ίδια κυβέρνηση που έχει εξαπολύσει άλλη μια λυσσασμένη επίθεση στους εργαζόμενους, τους ανέργους, τις γυναίκες, τους μαθητές, τους φοιτητές, που έχει συμβάλλει με κάθε μέσο στην καταλήστευση των εργαζομένων, στη διεύρυνση της επέλασης του σύγχρονου ολοκληρωτισμού κράτους και κεφαλαίου.


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΚΡΕΑΣ ΓΙΑ ΟΒΙΔΕΣ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΦΙΛΟΠΟΛΕΜΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΩΝ ΝΑΤΟΙΚΩΝ ΓΕΡΑΚΙΩΝ


ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ - ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ


ΜΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΙΣΟΤΗΤΑΣ

Παρασκευή 14/12 στις 7 μ.μ. στην Καμάρα, Αντικρατική - Αντιφασιστική συγκέντρωση

Τοπικός Συντονισμός Α.Π.Ο.-Ο.Σ. Θεσσαλονίκης