Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2018 στις 10.00 πμ

Απεργιακη συγκεντρωση

Να τελειώνουμε με τα μνημόνια σε κάθε χώρο εργασίας!

  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΥΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 14/12, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ, 18:00μμ

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 16/12, ΤΣΙΜΙΣΚΗ ΜΕ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ, 10:00πμ

Συναδέλφισσα - Συνάδελφε:

Οι συνθήκες εργασίας στον κλάδο του εμπορίου είναι λίγο πολύ οι ίδιες για όλους μας. Οι περισσότεροι από εμάς πάμε στη δουλειά χωρίς να ξέρουμε, ούτε αν θα κάνουμε υπερωρίες, ούτε σε πόσα πόστα θα τρέχουμε. Μας κρατάνε στην αβεβαιότητα της ανεργίας με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, ακόμα και μίας ημέρας όπως την Μαύρη Παρασκευή, ενώ πάντα είμαστε υποστελεχωμένοι. Οι υπεύθυνοι και οι διευθυντές προσπαθούν με κάθε τρόπο να μας διασπάσουν, είτε με τους ατομικούς στόχους πώλησης, είτε με το να μας τάζουν πόστα αν δείξουμε «καλή θέληση».

Μέσα σε όλα αυτά, έχουμε να αντιμετωπίσουμε την συνεχή εντατικοποίηση της εργασίας και την ελαστικοποίηση των ωραρίων. Με την δικαιολογία της αύξησης του τζίρου, έχει ανοίξει ο δρόμος για την 7ήμερη εργασία με την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Όσες Κυριακές, Λευκές Νύχτες και Μαύρες Παρασκευές αν δουλέψουμε, ο τζίρος δεν πρόκειται να αυξηθεί αφού είμαστε καταδικασμένοι στον κατώτατο μισθό. Ακόμα και αν δοθεί αύξηση στον κατώτατο μισθό θα μας την πάρουν πίσω με την μείωση του αφορολόγητου. Αυτό είναι το νέο μοντέλο εκμετάλλευσης των εργαζομένων, που έχει επιβάλει το μνημονιακό καθεστώς με τις ευλογίες κάθε μεγέθους εργοδοτών.

Όπως καταφέραμε με τις αντιδράσεις μας, μέσα και έξω από τα καταστήματα, να ανακόψουμε μερικός την προσπάθεια των μνημονιακών κυβερνήσεων και εργοδοτών, να επιβάλουν καθολικά την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας. Έτσι χρειάζεται να παλέψουμε για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, γιατί η μνημονιακή συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να κάνει τίποτα.

Η Ένωση Εμποροϋπαλλήλων στα χέρια του ΠΑΜΕ έχει καταντήσει ένα ανίσχυρο σωματείο αντί για ένα εργαλείο πάλης και αγώνα. Ένα σωματείο πρέπει να βοηθάει στην οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων και όχι να στρέφεται ενάντια σε όποιον αντιδράει πραγματικά, όπως ο «Συντονισμός Δράσης ενάντια στην Κυριακάτικη εργασία». Στην άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος είναι η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, όταν και αν κηρύξει απεργία στο κλάδο του εμπορίου, δεν κάνει τίποτα για να την οργανώσει και να εξασφαλίσει την συμμετοχή των εργαζομένων. Κρατάει μια ένοχη σιωπή απέναντι στους εργαζόμενους σχετικά με την επαναφορά της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασία στο εμπόριο.

Πρέπει να ανασυγκροτήσουμε την Ένωση Εμποροϋπαλλήλων και να αλλάξουμε τους συσχετισμούς προς όφελος των αγώνων των εργαζομένων. Να δημιουργήσουμε επιχειρησιακά σωματεία και επιτροπές αγώνα σε κάθε κατάστημα, για να μπορέσουμε να οργανώσουμε ενωμένοι τους μαχητικούς αγώνες που χρειάζονται για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την κατάργηση της Κυριακάτικης εργασίας.Η Αντεπίθεση των Εργαζομένων στο Εμπόριο παλεύει πάνω σε αυτό το πρόγραμμα και καλεί όλους τους εργαζόμενους να συμμετέχουν.

  • 751€ βασικό μισθό. Πλήρη ασφάλιση για όλους.
  • Επιβολή πληρωμής των μισθών, δώρων και προσαυξήσεων.
  • Πραγματική Επαναφορά των Συλλογικών Διαπραγματεύσεων, για να υπογραφεί Κλαδική Σ.Σ.Ε στο Εμπόριο, υποχρεωτική για όλους με αυξήσεις στους μισθούς.
  • Κατάργηση της Κυριακάτικης εργασίας.
  • Μαχητική υπεράσπιση των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων, της αξιοπρέπειάς μας.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ των ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ στο ΕΜΠΟΡΙΟ

Επικοινωνήστε άμεσα μαζί μας, για να οργανώσουμε όλοι μαζί την αντίστασή μας

τηλ: 2310265730, blog: www.antepithesitonergazomenon.blogspot.gr

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Δεκέμβριος 13h