Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2018 στις 9.00 πμ

5η δίκη του Ε.Α. για απόπειρα απόδρασης του Ν.Μαζιώτη & άλλων κρατουμένων

5η δίκη του Ε.Α. για την απόπειρα απόδρασης του Ν.Μαζιώτη & άλλων κρατουμένων που επιχείρησε με ελικόπτερο η Π.Ρούπα (21/2/16)

Απόσπασμα από το κείμενο της Πόλας Ρούπα μέλος του Επαναστατικού Αγώνα με τίτλο ''Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΙΣ 12/10/2018 (Βλέπε: https://athens.indymedia.org/post/1591850/ ........ ''Η Κοινωνική Επανάσταση δεν είναι τελικά, τίποτα λιγότερο από τον θρίαμβο της κοινωνικής αλληλεγγύης. Όσο για την προάσπιση, την προπαγάνδιση, την προώθηση αυτής της αξίας, απαιτείται η επίγνωση ότι έξω από το ανατρεπτικό πλαίσιο δράσης, έξω από τον αγώνα για την κοινωνική Επανάσταση, αλληλεγγύη για τους ένοπλους αγωνιστές δεν νοείται. Γιατί για εμάς η αλληλεγγύη ή θα είναι επαναστατική ή δεν είναι τίποτα. Θα υπερασπιστώ την επαναστατική αλληλεγγύη ως την βάση για την ανάπτυξη των υποκειμενικών συνθηκών που θα βοηθήσουν ώστε η κοινωνική επανάσταση να γίνει πραγματικότητα. Θα υπερασπιστώ την επαναστατική αλληλεγγύη ως την βάση για τον τελικό θρίαμβο της κοινωνικής αλληλεγγύης'' ..........''Στο δικαστήριο αυτό θα έπρεπε να δικάζομαι μόνη μου. Η κατηγορία περί ηθικής αυτουργίας που προσάπτεται στον Ν. Μαζιώτη και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους είναι γελοία αφού συνυπάρχει με την κατηγορία της ''διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης'' με την οποία έρχομαι για μια ακόμη φορά αντιμέτωπη. Πέραν δηλαδή του άτοπου και άστοχου της απόπειρας των δικαστικών αρχών να προσάψουν σε άλλους την ευθύνη για την απόφασή μου να επιχειρήσω την απόδραση, γεγονός που είναι εντελώς ασυμβίβαστο με τα πολιτικά και προσωπικά χαρακτηριστικά μου, είναι πράγματι, αστείο να επικαλείται το κατηγορητήριο ''ηθικό αυτουργό'' για την ''διευθύντρια''. Η αγωνία για ''φούσκωμα'' των κατηγορητηρίων, έχει φθάσει δικαστές και εισαγγελείς σε σημείο να συντάσσουν κατηγορητήρια - ιλαροτραγωδίες .....'' Στο ίδιο δικαστήριο θα εκδικαστεί η απαλλοτρίωση της τράπεζας Πειραιώς στο νοσοκομείο ''Σωτηρία'' την οποία ανέλαβα με το κείμενο που είχα αναλάβει την ευθύνη για την απόπειρα απόδρασης. Επίσης, θα εκδικαστεί η απαλλοτρίωση της Εθνικής τράπεζας στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας, μία από τις τέσσερις απαλλοτριώσεις που έχουμε αναλάβει ως Επαναστατικός Αγώνας με δημόσιο κείμενο. Εννοείται πως θα υπερασπιστώ τις παραπάνω ενέργειες μέσα στο δικαστήριο, θα υπερασπιστώ την πρακτική της απαλλοτρίωσης του τραπεζικού κεφαλαίου για τον αγώνα. Θα υπερασπιστώ σε όλο της το φάσμα την επιλογή ζωής και αγώνα που έκανα δρώντας στα πλαίσια του Επαναστατικού Αγώνα''

Tην Τρίτη 18 Δεκέμβρη στις 9:00 πμ στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίζεται η 5η δίκη ενάντια στον Επαναστατικό Αγώνα με την εξέταση μαρτύρων κατηγορίας. Στην ίδια υπόθεση εξετάζονται 2 απαλλοτριώσεις τραπεζών που έγιναν στα πλαίσια δράσης του Επαναστατικού Αγώνα. Η απαλλοτρίωση της τράπεζας Πειραιώς στις 25 Ιουνίου του 2015 στο νοσοκομείο Σωτηρία που ανέλαβε η Πόλα Ρούπα καθώς και η απαλλοτρίωση της Εθνικής τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας στις 14/9/2016. Τέλος, στην ίδια δικαστική διαδικασία εκδικάζεται η κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Επόμενη συνεδρίαση 24/12/18.

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/77756/