Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Πορεία για τη δολοφονία του Petrit Zifle από φασίστα

PETRIT ZIFLE, ΑΛΒΑΝΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΓΗΣ,

ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΧΕΡΙ ΦΑΣΙΣΤΑ.

Στις 25 Νοέμβρη δολοφονήθηκε από το χέρι νεοναζί χρυσαυγίτη στα Σπαρτερά Λευκίμμης στην Κέρκυρα, ο Petrit Zifle, Αλβανός εργάτης γης. Αιτία υπήρξε η συζήτηση θαμώνων καφενείου για την Μακεδονία, στην οποία συμμετείχε και ο δολοφόνος (ο οποίος υπήρξε εκλογικός αντιπρόσωπος της ΧΑ στις τελευταίες εκλογές), μιλώντας με υβριστικό και προσβλητικό τρόπο για όλους τους μη Έλληνες. Ο Petrit Zifle ανταπάντησε στις προσβολές του χρυσαυγίτη και κάπως έτσι ξεκίνησε ένας έντονος καυγάς μεταξύ τους, ο οποίος έληξε χάρη στην παρέμβαση των υπόλοιπων παρευρισκόμενων, με τον δράστη να αποχωρεί απειλώντας τη ζωή του Zifle. Λίγο αργότερα, ο δράστης εντοπίζει τον Zifle, τον δολοφονεί με κυνηγετική καραμπίνα και πετάει το πτώμα του σε ένα χαντάκι, όπου και τον βρίσκουν την επόμενη μέρα.

Το εθνικιστικό παραλήρημα που έχει αναζωπυρωθεί τελευταία με αφορμή την ονομασία της Μακεδονίας, αλλά και το κλίμα που δημιουργήθηκε ύστερα από την δολοφονία του εθνικιστή (και εμπόρου ναρκωτικών) Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία, διαμόρφωσαν εύφορο έδαφος για ακόμη μία φασιστική δολοφονία. Αυτή τη φορά δεν έδρασε κάποιο οργανωμένο τάγμα εφόδου μετά από σχετική εντολή, αλλά ενός ατόμου, κάτι που δείχνει σε ακόμη μεγαλύτερο βαθμό το πόσο νιώθουν κάθε είδους εθνικιστές, ρατσιστές, φασίστες νομιμοποιημένοι εντός του πατριωτικού/εθνικιστικού παραληρήματος που χτίζεται καθημερινά, να δολοφονήσουν. Ο Petrit δεν είναι ο μοναδικός νεκρός, από χέρι εθνικιστή σκοτώθηκε και στην Ομόνοια ο Ζακ Κωστόπουλος. Ο εθνικός κορμός, αυτό το τσούρμο κάθε είδους μισαλλόδοξων ιδεολογημάτων και των υποστηρικτών τους, έχει βγει παγανιά για εκκαθαρίσεις, ώστε να μείνει "άθικτος" ο πυρήνας του πολιτισμικά, κοινωνικά, πολιτικά. Με άλλα λόγια όποιος δεν χωράει στο κυρίαρχο πλαίσιο που συγκροτείται γύρω από την κανονικότητα και τη "φύση" των πραγμάτων που περιλαμβάνουν την πατρίδα, το έθνος, τη φυλή, το φύλο, τη θρησκευτική πίστη, είναι εσωτερικός εχθρός, πρέπει να θανατωθεί. Πέρα από τους φόνους, το συναντάμε καθημερινά στο μίσος που χύνεται και επιβάλλεται ώστε να επικαλύψει κάθε κοινωνική σχέση. Εδώ θα πρέπει να σταθούμε και στο ρόλο όλου του κρατικού και καπιταλιστικού οικοδομήματος στην διαχρονική καλλιέργεια των πατριωτικών/εθνικιστικών αντιλήψεων, αλλά και στην έξαρση των τελευταίων μηνών. Πέρα από όσα συμβαίνουν ιδιαίτερα στα σχολεία, που στην ελλαδική περίπτωση, η ελληνική εθνική αφήγηση σφυρηλατείται, όπου πέρα απ'όλα τα άλλα μαθαίνουμε να μισούμε κάθε γειτονικό λαό, μαθαίνουμε την ιστορία από μια αντίστοιχη σκοπιά, θα πρέπει να τονίσουμε ιδιαίτερα το ρόλο εκκλησίας και ΜΜΕ στην συντονισμένη προσπάθεια να περάσουμε σε μια εποχή κυριαρχίας του εθνικισμού. Η αναπαραγωγή ψευδών ειδήσεων, ο καθημερινός βομβαρδισμός τρόμου, η ηρωοποίηση ατόμων όπως ο Κατσίφας, η αποθέωση των συλλαλητηρίων για τη Μακεδονία, ο καθημερινός ρατσισμός (από την πλευρά των ΜΜΕ) αλλά και η ισχυρότατη και χρησιμότατη πάντα για τον κυρίαρχο κόσμο δουλειά της εκκλησίας, όπου η πατρίδα, ο θεός, οι διάφορες προφητείες για χαμένες πατρίδες, η προβολή της βυζαντινοχριστιανικής καταγωγής, η φοβικότητα απέναντι στους "βάρβαρους αλλόθρησκους" αλληλοσυμπληρώνονται. Το μίγμα έχει την κατάλληλη δόση φόβου, μίσους αλλά και σκοπού, που ο πόλεμος για τα "ιερά και όσια" του ελληνικού έθνους πρέπει να διεξαχθεί, χτίζοντας μια καθημερινή σαπίλα κανιβαλισμού, μίσους, ρατσισμού, μια φασιστική καθημερινότητα

Ο πατριωτισμός/εθνικισμός χρησιμοποιείται για ακόμη μια φορά τον ώστε να φανατίσει την κοινωνία διαταξικά γύρω από τα εθνικά ιδεώδη . Η έννοια του εθνικού συμφέροντος όμως δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια προσπάθεια να ενωθούν καταπιεστές και καταπιεζόμενοι απέναντι σε έναν φαντασιακό κοινό εχθρό, τον "εχθρό της πατρίδας" και να αποπροσανατολιστούν, δημιουργώντας έναν φρούδο αγώνα που βαπτίζεται εθνικός διαιωνίζοντας έτσι την ιεραρχία, τους πολέμους, την φτώχεια, την εκμετάλλευση. Είναι μια ακόμη προσπάθεια του καπιταλιστικού κόσμου με τους εδώ εκφραστές και τιμητές του να αλλοτριώσει την πραγματικότητα για την καταγωγή των δεινών μας, που δεν είναι τίποτα άλλο από την ίδια του τη ύπαρξη, να στρέψει την οργή στο διπλανό μας, τον "αδύναμο", τον Άλλο, να μας μετατρέψει από πολέμιούς τους, από αγωνιζόμενους για ένα καλύτερο κόσμο, σε πωρωμένους υπερασπιστές του, σε στρατιώτες του. Εμάς αυτός ο κόσμος δεν μας ενέχει. Ας τελειώνουμε με κάθε είδους σύνορα -εδαφικά, σωματικά, διανοητικά-, με κάθε δεσποτισμό, σκοταδισμό και διαμεσολάβηση. Επιλέγουμε την ζωή αντί για τον θάνατο και πιστεύουμε ότι ο μόνος αγώνας που έχει νόημα να διεξαχθεί είναι ο ταξικός/διεθνιστικός μέσω της αλληλεγγύης των αγωνιζόμενων. Να πολεμήσουμε ενάντια στον πραγματικό εχθρό, ενάντια σε κράτος και κεφάλαιο, για ένα κόσμο αλληλεγγύης, αδελφοσύνης, ισότητα, ελευθερίας.

ΚΑΜΙΑ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟΙ ΤΑΞΙΚΟΙ/ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑ, ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας / Κάθε Δευτέρα στις 19:00 στο Παράρτημα

asapatras.espivblogs.net / asapexatras@esexpiv.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1594177/


Πορεία για τη δολοφονία του Petrit Zifle από φασίστα στην Κέρκυρα

ΕΝΩΜΕΝΕΣ-ΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΕΞΟΥΣΙΑ !

Στην Κέρκυρα, πριν λίγες μέρες, διαπράχτηκε ρατσιστική-φασιστική δολοφονία Αλβανού μετανάστη-εργάτη γης από ντόπιο Κερκυραίο φασίστα. Πιο συγκεκριμένα, την Κυριακή 25 Νοέμβρη, σε καφενείο στο χωριό Δραγωτινά της περιοχής της Λευκίμμης, ξέσπασε τσακωμός ανάμεσα στους θαμώνες του καφενείου για το ζήτημα της ονομασίας της Μακεδονίας και τον θάνατο του φασίστα Κατσίφα στην Αλβανία. Ένας γνωστός ντόπιος φασίστας ονόματι Δημήτρης Κουρής, υποστηρικτής της χρυσής αυγής, επιτέθηκε εντός του καφενείου με σκαιό και ρατσιστικό ύφος σε όλους τους μη Έλληνες θαμώνες. Στον φασίστα αυτόν απάντησε ο 63χρονος Πετρίτ Ζίφλε, εργάτης γης με καταγωγή από την Αλβανία, ο κυρ-Πέτρος, όπως ήταν γνωστός στην τοπική κοινωνία. Ο φασίστας, αφού απείλησε ευθέως τον Πέτρο, του έστησε λίγο αργότερα δολοφονικό καρτέρι θανάτου. Αφού παραφύλαξε, τον δολοφόνησε εν ψυχρώ, πυροβολώντας τον με την καραμπίνα του και στη συνέχεια πέταξε το άψυχο σώμα του σε κοντινό χαντάκι.

Η δολοφονία αυτή είναι μια ξεκάθαρη ρατσιστική δολοφονία που διαπράχτηκε από γνωστό και μη εξαιρετέο φασίστα της περιοχής, ο οποίος έχει υπάρξει εξάλλου εκλογικός αντιπρόσωπος με τη χρυσή αυγή, ενώ έχει συνοδεύσει διάφορα πρωτοκλασάτα στελέχη της στο νησί της Κέρκυρας ως συνοδός ασφαλείας. Πρόκειται λοιπόν για μια ξεκάθαρη δολοφονία ενός μετανάστη-εργάτη γης από το παρακράτος κι ως τέτοια έρχεται να προστεθεί στη δολοφονία του Πακιστανού Σαχζάτ Λουκμάν από χρυσαυγίτες το 2013 στα Πετράλωνα, προστίθεται επίσης στα πογκρόμ και τις επιθέσεις εναντίον μεταναστών από φασιστικά τάγματα εφόδου αλλά και στη δολοφονία του αντιφασίστα Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Ωστόσο, αν αποδίδουμε απλώς τέτοιες δολοφονίες σε μέλη ή υποστηρικτές της χ.α, προφανώς σφάλουμε. Ο ελληνικός εθνικισμός διαθέτει πληθώρα άλλων ακροδεξιών, εθνικιστικών και φασιστικών μορφωμάτων, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι το ίδιο το κράτος, αυτό το οποίο όχι μόνο προωθεί αλλά ακόμα περισσότερο αποτελεί τη συμπύκνωση της αφήγησης περί δήθεν εθνικής ενότητας, ομοψυχίας και ταξικής συνεργασίας όλων των Ελλήνων. Ιδίως για το ''μακεδονικό ζήτημα'' οι αντιδράσεις του τελευταίου διαστήματος έχουν αρχίσει αφ' ενός να σχηματοποιούν έναν εθνικιστικό πόλο, που εκφράζεται μέσα από διάφορα ακροδεξιά κόμματα και αντλεί υπόσταση μέσα από ακροδεξιούς θύλακες (παπαδαριό, σώματα ασφαλείας, στρατός, ''επιτροπές'' κατοίκων, σύλλογοι πολυτέκνων κ.α). Παρ' όλα αυτά, δε μπορούμε να μην αντιληφθούμε ότι υιοθετείται -επιβαλλόμενη άνωθεν- και αναπαράγεται από κομμάτια της κοινωνίας μια αντιδραστική-εθνικιστική ρητορική την οποία θεωρούμε ξεκάθαρα εχθρική.

Η είδηση της ρατσιστικής-φασιστικής αυτής δολοφονίας αποσιωπήθηκε και δεν έχει λάβει από τα μέσα την έκταση που θα έπρεπε. Ο λόγος ήταν, για να μη χαλάσει η εθνικιστική σούπα που επιμελώς καλλιεργείται από την κυριαρχία και βολεύει τόσο την αντιπολίτευση για προφανείς αντιπολιτευτικούς λόγους, όσο και την παρούσα διακυβέρνηση, προκειμένου να δημιουργείται έναν εθνικιστικός παροξυσμός, ενάντια στην επέλαση του οποίου ο Σύριζα προβάλλει τον εαυτό του ως το δήθεν ανάχωμα μέσα από τη στήριξη της δικής του διακυβέρνησης. Εκτός αυτού, η κυριαρχία μέσα από την αποσιώπηση της δολοφονίας αυτής επιδιώκει να μη συγκροτηθεί ένας ισχυρός και μαχητικός αντιφασιστικός πόλος που μόνο αυτός μπορεί να βάλει πραγματικά φρένο στον σταδιακό εκφασισμό αρκετών κοινωνικών κομματιών.

Επιπρόσθετα, βλέπουμε πως παράλληλα με την καπιταλιστική κρίση, προχωρά και ο σταδιακός εκφασισμός διάφορων κοινωνικών κομματιών. Ο φασισμός εξάλλου, όχι αποκλειστικά ως πολιτική τάση αλλά ευρύτερα ως αντίληψη μη αποδοχής της διαφορετικότητας και κανιβαλισμού ανάμεσα στους από τα κάτω, προωθείται από τους από πάνω και εγκολπώνεται από την κοινωνική βάση. Πρόκειται για μια μισαλλόδοξη, αντιδραστική νοοτροπία που στρέφεται ενάντια σε οτιδήποτε και οποιονδήποτε διαφέρει από τα κανονιστικά πλαίσια που επιβάλλει η κυριαρχία.

Στο σημείο αυτό όμως πρέπει να ξεκαθαρίσουμε πως τα ''δεν ήξερα, δεν γνώριζα, δεν κατάλαβα'' έχουν πλέον σωθεί ως δικαιολογίες. Όποιος είναι ουδέτερος ή αδιάφορος απέναντι σε τέτοιες ρατσιστικές δολοφονίες, όποιος επιχειρεί να τις δικαιολογήσει ή αν τις σχετικοποιήσει, στην πράξη κλείνει το μάτι στον φασισμό και θέτει εαυτόν απέναντι στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες που παλεύουν για έναν κόσμο χωρίς μισαλλοδοξία, σοβινισμό, καταπίεση κι εκμετάλλευση.

Εξάλλου, στις 28 Νοέμβρη, δολοφονήθηκε στην Ρόδο η 21χρονη Ελένη Τοπαλούδη απο δύο νεαρούς μισογύνηδες άνδρες και βιαστές. Ένα καθόλου μεμονωμένο περιστατικό, ούτε μια κακιά στιγμή, αντιθέτως ένα μόνο από τα χιλιάδες παραδείγματα στον μακρύ κατάλογο, των κακοποιημένων και δολοφονημένων γυναικών. Αυτή είναι η πραγματικότητα που επιφυλάσσει στις γυναίκες της κοινωνικής βάσης ο καπιταλισμός -και η πατριαρχία ως βασικός πυλώνας του- ένα σύστημα που στήριξε την ύπαρξή του στην υποτίμηση της γυναίκας. Ένα σύστημα που το μόνο που έχει να προτείνει είναι εξαθλίωση και θάνατο.

Και όπως γράφαμε σε προγενέστερο κείμενό μας επ' αφορμής της συμπλήρωσης δέκα χρόνων από την εξέγερση του Δεκέμβρη του '08…

''…Στις παρούσες συνθήκες της καπιταλιστικής κρίσης, βλέπουμε αρκετά κοινωνικά κομμάτια να παραμένουν στις επάλξεις του κοινωνικού-ταξικού πολέμου, παράλληλα όμως βλέπουμε την προσπάθεια της κυριαρχίας να διαχύσει τα αντιδραστικά ιδεολογήματά της στο κοινωνικό σώμα και γινόμαστε μάρτυρες της εγκόλπωσης και της αναπαραγωγής των ιδεολογημάτων του εθνικισμού, του ρατσισμού, του σεξισμού, του μιλιταρισμού και της ομο-τρανσφοβίας από μερίδα της κοινωνίας. Κάθε μία και κάθε ένας από εμάς όμως φέρει την ευθύνη του για το πώς θέτει εαυτόν απέναντι στους κυρίαρχους και για το πώς συμπεριφέρεται στον δίπλα του. Το ότι είναι η κυριαρχία αυτή που προωθεί τον κανιβαλισμό ανάμεσα στους από τα κάτω, σε καμία περίπτωση δεν αφαιρεί τις ευθύνες του οποιουδήποτε κανιβαλίζει και συμπεριφέρεται αντιπαραθετικά απέναντι στην υπόθεση της κοινωνικής χειραφέτησης και ενάντια στην αλληλεγγύη, την ελευθερία και την ισότητα, για την οποία παλεύουμε. Στον αγώνα μας ενάντια στο κεφάλαιο, το κράτος και κάθε εξουσία, όσο δε θα συνθηκολογήσουμε με τους κυρίαρχους και τους καταπιεστές μας, άλλο τόσο δε θα χαριστούμε σε κανέναν φασίστα, ρατσιστή, εθνικιστή, μισογύνη, ομοφοβικό, τρανσφοβικό που αναπαράγει αυτά τα σάπια ιδεολογήματα στο κοινωνικό σώμα…''

Το αν και το κατά πόσο ο φασισμός, ο ρατσισμός, ο μισογυνισμός, η ομο-τρανσφοβία ως αντίληψη διεισδύουν στις ανθρώπινες κοινωνίες, αυτό βρίσκεται πάντα σε συνάρτηση και διαλεκτική σχέση με το ποιές αντιστάσεις βρίσκει από την πλειοψηφία της κοινωνίας. Όσο υπάρχουν κοινωνικά κομμάτια, τα οποία αντιμάχονται τα αντιδραστικά αυτά ιδεολογήματα σε κάθε πτυχή της ζωής τους, όσο φροντίζουμε η οργή και η αγανάκτηση για την υποτίμηση της εργασίας και τη λεηλασία της ζωής μας να μετουσιώνονται σε συλλογικούς αγώνες ενάντια στους κοινούς μας δυνάστες, τόσο ο φασισμός και η μη αποδοχή της διαφορετικότητας θα βρίσκουν όλο και λιγότερο ζωτικό κοινωνικό χώρο.

Γιατί ο μοναδικός νεκροθάφτης αυτού του συστήματος στο σύνολο του δεν παύει να είναι το ταξικά συγκροτημένο και πολιτικά οργανωμένο κίνημα των από τα κάτω που μπορεί να οργανώσει την παγκόσμια κοινωνική επανάσταση και να φέρει ένα βήμα πιο κοντά έναν κόσμο ισότητας, ελευθερίας και αλληλεγγύης. Τον ελευθεριακό Κομμουνισμό και την Αναρχία !

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ - ΔΕ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ PETRIT ZIFLE ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΤΟΠΑΛΟΥΔΗ ΣΕ ΚΕΡΚΥΡΑ ΚΑΙ ΡΟΔΟ !

Η ΣΙΩΠΗ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΜΙΣΟΓΥΝΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΗ !

Ο ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΟΣ, ΑΝΤΙΘΕΣΜΙΚΟΣ !

________________

Στηρίζουμε το κάλεσμα από την Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας για

ΠΟΡΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ PETRIT ZIFLE ΑΠΟ ΦΑΣΙΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΥΡΑ

ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΔΕΚΕΜΒΡΗ

ΣΤΙΣ 18:00 ΣΤΟ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ

__________________

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική & Ταξική Αντεπίθεση
Πάτρα, Δεκέμβρης 2018

πηγή : https://saktapatra.wordpress.com/2018/12/18/π…