Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018 στις 18.30

Συγκεντρωση-πορεια εναντια στον κρατικο προϋπολογισμο

ΚΑΤΩ Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ, ΤΗΣ ΛΙΤΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ! ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ 18/12

Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, συνταξιούχοι,

Ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2019 που κατέθεσε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι ακόμα ένας άδικος, αντιλαϊκός και ταξικός προϋπολογισμός που έχουν να αντιμετωπίσουν ο λαός και οι εργαζόμενοι.

Αποτελούν πρόκληση για το λαό και τους εργαζόμενους οι κομπασμοί της κυβέρνησης ότι τάχα είναι «ο πρώτος μεταμνημονιακός προϋπολογισμός». Και ο προϋπολογισμός του 2019 όπως και οι προϋπολογισμοί των προηγούμενων χρόνων, κινείται πάνω στις ίδιες μνημονιακές αντεργατικές ράγες και έγινε καθ' υπαγόρευση και με την έγκριση των ιμπεριαλιστών «δανειστών».

Είναι ένας προϋπολογισμός που και για το 2019 προβλέπει νέα «ματωμένα» πρωτογενή πλεονάσματα (3,6% του ΑΕΠ) μέσα από το ξεζούμισμα του λαού και των εργαζόμενων, την αγρία φορομπηξία και την κατακρεούργηση των δαπανών για υγεία, παιδεία, πρόνοια κλπ ώστε να τηρούνται απαρέγκλιτα οι στόχοι των μνημονίων και να συνεχιστεί αδιατάραχτα και για δεκαετίες (μέχρι το 2060) η επιτροπεία και η αφαίμαξη του λαού και της χώρας από τους ληστές ιμπεριαλιστές.

• Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μιλάει για 900 εκατ. ευρώ «φιλολαϊκά αντίμετρα», ο προϋπολογισμός προβλέπει πρόσθετους φόρους για το 2019 πάνω από 1 δισ. Ευρώ. Ονομάζοντας ως «αντίμετρα» τα όποια ευτελή ψίχουλα ελεημοσύνης, για να παρουσιαστεί υποκριτικά σαν προστάτης των μισθωτών και των συνταξιούχων. Και χωρίς να παίρνει φυσικά κανένα μέτρο για την αναπλήρωση των απανωτών περικοπών που έγιναν τα τελευταία χρόνια.

• Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση κομπάζει για τη μη περικοπή των προσωρινών διαφορών στις συντάξεις, τις ροκανίζει στα μουλωχτά και σιγά-σιγά μέσω της μη τιμαριθμοποίησής τους. Και με όλους τους αντι-ασφαλιστικούς νόμους σε ισχύ, μαζί βέβαια κι αυτού του Κατρούγκαλου του 2016.

• Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση μιλάει για «κοινωνική πολιτική», παγώνει τις δαπάνες του προϋπολογισμού και μάλιστα σε επίπεδα χαμηλότερα και από το 2017.

• Και την ίδια στιγμή που φορτώνει φόρους και χαράτσια, μειώνει το εισόδημα, χειροτερεύει το βιοτικό επίπεδο και φέρνει φτώχεια και ανεργία για το λαό και τους εργαζόμενους, από την άλλη δίνει νέες φοροελαφρύνσεις και νέες φοροαπαλλαγές στο κεφάλαιο: Μείωση του φόρου για τα διανεμόμενα κέρδη των μεγάλων εταιρειών από 15% σε 10% και μείωση του φόρου εισοδήματος για τις εταιρείες από 29% σε 25% προβλέπει ο προϋπολογισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για το 2019.

Εργαζόμενοι-ες, άνεργοι-ες, συνταξιούχοι,

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αφού αποδείχτηκε «μνημονιακότερη» των «μνημονιακών», αφού εφάρμοσε και εφαρμόζει κατά γράμμα όσα επιτάσσουν οι ιμπεριαλιστές της ΕΕ και του ΔΝΤ, αφού γονάτισε το λαό με τη φοροληστεία, τη φτώχεια και την ανεργία καταφέρνοντας να φτάσει αλλά και να ξεπεράσει τους μνημονιακούς στόχους, που απαιτούν και παραπέρα χτύπημα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ψηφίζει τώρα τα τάχα «αντίμετρα» και «παροχές» για να αποπροσανατολίσει το λαό και να εκτονώσει τη λαϊκή αγανάκτηση ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα η πολιτική της φτώχειας και της εξαθλίωσης και να δυναμώσει η επίθεση στα λαϊκά δικαιώματα και καταχτήσεις.

Τίποτα δεν έχουμε να περιμένουμε από τα ψίχουλα και τις ελεημοσύνες της κυβέρνησης. Λαός και εργαζόμενοι οφείλουμε να πάρουμε τα δικά μας «αντίμετρα», με αντίσταση-οργάνωση-αγώνα, να διεκδικήσουμε:

• Πλήρη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα

• Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις

• Δωρεάν υγεία-παιδεία-πρόνοια

• Για την ανατροπή της πολιτικής της φτώχειας, της ανεργίας και της λιτότητας

• Ενάντια στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και την ιμπεριαλιστική εξάρτηση!

13/12/2018

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΤΡΙΤΗ 18 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 6:30 μ.μ. ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

πηγή : https://la-aas.blogspot.com/2018/12/blog-post…
πηγή : email που λάβαμε στις 18 Δεκέμβριος 15h