Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2018 στις 13.00

2 καλέσματα : 1 2

Κινητοποίηση για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών

Κινητοποιήσεις για μαζικούς μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, ενάντια στο "προσοντολόγιο" του υπουργείου Παιδείας-Ε.Ε.-ΟΟΣΑ

Αμπελόκηποι, 16/12/2018

Συνάδελφοι/ισσες,

Την Τετάρτη 19 του Δεκέμβρη, δύο μέρες(!) πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων, το υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει στο Υπουργικό Συμβούλιο το νέο σύστημα πρόσληψης/διορισμού των εκπαιδευτικών. Σύμφωνα με πλήθος δημοσιευμάτων του τελευταίου διαστήματος (κατόπιν "διαρροών από κυβερνητικές πηγές") για το τι θα περιλαμβάνει το νέο σύστημα προσλήψεων/διορισμών, φαίνεται ότι πρόκειται για την απόλυτη υιοθέτηση από την κυβέρνηση των επιταγών της Ε.Ε. και του ΟΟΣΑ και την εφαρμογή ενός "προσοντολογίου" με το οποίο η υπόθεση των (όποιων, όποτε και αν γίνουν) διορισμών μετατρέπεται σε ένα ατέλειωτο κυνήγι τυπικών "προσόντων":

-απαξίωση της προϋπηρεσίας των αναπληρωτών και κλοπή μεγάλου μέρους της με την αναγνώριση μόνο 7 χρόνων σε αναπληρωτές/τριες που περιπλανώμενοι από τόπο σε τόπο έχουν εργαστεί και τα υπερδιπλάσια ακόμη χρόνια στο δημόσιο σχολείο

-ισοπέδωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των πτυχίων με την αναγνώριση και μοριοδότηση πιστοποιήσεων, σεμιναρίων, μεταπτυχιακών κ.ά.

-και τελικά ανακοινώσεις-εξαγγελίες διορισμών που ούτε στοιχειωδώς τις ανάγκες καλύπτουν και κυρίως χωρίς αντίκρισμα, αφού δεν αφορούν την παρούσα κυβερνητική θητεία.

Πρόκειται με άλλα λόγια για μια αντιδραστική εξέλιξη που οδηγεί τους/τις αναπληρωτές/τριες σε απολύσεις, επιτείνει την ομηρία και ανασφάλεια των συναδέλφων της αδιοριστίας και ελαστικής εργασίας, την πολυδιάσπαση και τον αλληλοσπαραγμό! Πρόκειται για μέτρα που ανατρέπουν συνολικά το ενιαίο πλαίσιο εργασιακών δικαιωμάτων στην εκπαίδευση, οδηγούν τους εκπαιδευτικούς σε κατηγοριοποίηση και στρώνουν το χαλί στην αξιολόγηση, την κινητικότητα και τις απολύσεις.

Συνάδελφοι/ισσες,

Να μην επιτρέψουμε να μας στρέψουν τον ένα απέναντι στον άλλο, να μην παζαρέψουμε τα εργασιακά δικαιώματα του πτυχίου μας, να μην αποδεχτούμε άλλο την περιπλάνηση μας στις εσχατιές της χώρας, αναπληρώνοντας τους εαυτούς μας με ένα σύστημα πρόσληψης/διορισμού που θα αμφισβητεί καθημερινά το πόσο κατάλληλοι ή άξιοι είμαστε για μια θέση ελαστικής ή "μόνιμης" εργασίας!

Το Δ.Σ. του Ζ΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης, μαζί με άλλους Σ.Ε.Π.Ε. και ΕΛΜΕ της πόλης, καλεί

-Την Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου, 1.30μ.μ. συγκέντρωση-κατάληψη των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης (Μονή Λαζαριστών)

-Την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου, συμμετέχουμε στην 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΔΟΕ και καλούμε συγκέντρωση 1μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης

-Διαδικασίες οργάνωσης του αγώνα από την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων με τη νέα χρονιά με στόχο την αποτροπή ψήφισης και εφαρμογής των μέτρων

Απαιτούμε-διεκδικούμε:

  • Μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, για την κάλυψη των δεκάδων χιλιάδων κενών που υπάρχουν στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Διορισμός-μονιμοποίηση τώρα όλων των αναπληρωτών που έχουν υπογράψει έστω και μια σύμβαση
  • Κανένα «προσοντολόγιο». Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο ενάντια στην κερδοσκοπία των πιστοποιήσεων. Όχι στην «κλοπή» της προϋπηρεσίας. Προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας.

Δε θα μοιραστούμε τα ψίχουλα που μας πετάνε!

Αγώνας μαζικός, δυναμικός, ανυποχώρητος για το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση κι όλων των εκπαιδευτικών στη δουλειά!

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος Ο γεν. γραμματέας

Σοφία Καρασαρλίδου Ηλίας Σμήλιος

Ζ' Συλλόγος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης

πηγή : https://zsepethess.blogspot.com/2018/12/blog-…


Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει τον εμπαιγμό των αναπληρωτών και όλων των αδιόριστων εκπαιδευτικών. Μετά την οικονομική αφαίμαξη του εργαζόμενου λαού προσπαθεί να καλλιεργήσει μια ατμόσφαιρα ευημερίας ενόψει των επερχόμενων εκλογών μοιράζοντας ψίχουλα.

Σε αυτό το κλίμα ο Υπουργός Παιδείας, Κ. Γαβρόγλου, αναμένεται να ανακοινώσει στις 19/12, δηλαδή δυο μέρες πριν κλείσουν τα σχολεία για τις διακοπές Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς, το νέο σύστημα προσλήψεων. Στον βωμό της τακτικής του «διαίρει και βασίλευε» με την υιοθέτηση του «προσοντολογίου» θα απαξιωθεί η πολυετής προϋπηρεσία χιλιάδων αναπληρωτών που εδώ και πάνω από μια δεκαετία γυρίζουν την Ελλάδα απ' άκρη σ' άκρη για να δουλέψουν στο δημόσιο σχολείο. Ταυτόχρονα, με την πριμοδότηση των δεύτερων πτυχίων, των μεταπτυχιακών ή διδακτορικών τίτλων, ακόμα και σεμιναρίων και άλλων τίτλων ή πιστοποιήσεων από τα «εκπαιδευτικά σούπερ μάρκετ», θα απαξιωθεί το πτυχίο μας.

Δεν πρόκειται να διαπραγματευτούμε το δικαίωμα όλων μας να δουλέψουμε στη δημόσια εκπαίδευση!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ μαζικούς, μόνιμους διορισμούς εδώ και τώρα όλων των αδιόριστων εκπαιδευτικών με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία, για την κάλυψη των δεκάδων χιλιάδων κενών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Δεν δεχόμαστε κανένα «προσοντολόγιο»! Υπερασπιζόμαστε τα επαγγελματικά δικαιώματα που απορρέουν από το βασικό πτυχίο ενάντια στην κερδοσκοπία των πιστοποιήσεων! Όχι στην «κλοπή» της προϋπηρεσίας! Προσμέτρηση όλης της προϋπηρεσίας!

Καλούμε:

-Την Τετάρτη, 19 Δεκεμβρίου, 1.30μ.μ., συγκέντρωση-κατάληψη των Διευθύνσεων Π.Ε. και Δ.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης (Μονή Λαζαριστών)
-Την Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου, στηρίζουμε την 3ωρη στάση εργασίας που κήρυξε η ΔΟΕ και καλούμε συγκέντρωση, 1μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου και πορεία στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης
-Διαδικασίες οργάνωσης του αγώνα από την πρώτη μέρα έναρξης των μαθημάτων με τη νέα χρονιά με στόχο την αποτροπή ψήφισης και εφαρμογής των μέτρων

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

πηγή : https://el-gr.facebook.com/sillogosadioriston…