Σάββατο 19 Ιανουαρίου 2019 στις 12.00

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

[Αθήνα] Πορεία για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

17/1/2013-17/1/2019 Σαχτζάτ Λουκμάν ένας από εμάς.

17-18-19 Ιανουαρίου τρεις μέρες ενάντια στον φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει και μνήμης για τον δολοφονημένο από φασίστες Σαχτζάτ Λουκμάν.

Για τον Petrit Zifle, για την Ελένη Τοπαλούδη, για τον Παύλο Φύσσα, για τον Αλέξη Γρηγορόπουλο, για τους εκατοντάδες νεκρούς μετανάστες στα σύνορα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, για όλες εκείνες που δεν θα μάθουμε ποτέ το όνομά τους.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 7μμ, συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας

του Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο στην Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων, στα Άνω Πετράλωνα.

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019, 7μμ, εκδήλωση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ

Προβολή και Συζήτηση: Αντιμέτωποι με τη δυστοπία των εθνικισμών, της μισαλλοδοξίας και του φασισμού.

Σάββατο 19 Ιανουαρίου, πλ. Μερκούρη, 12μμ, πορεία για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν.

Χτίζουμε κοινότητες αγώνα, ενάντια σε κάθε διαχωρισμό έμφυλο, θρησκευτικό, φυλετικό, εθνικό. Παλεύουμε όλοι μαζι ενάντια στον φασισμό και τον καπιταλισμό που τον γεννά και τον θρέφει. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, για έναν κόσμο ισότητας, αλληλεγγύης, ελευθερίας, δικαιοσύνης.

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα - askpthk.espivblogs.net

πηγή : https://askpthk.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 20 Δεκέμβριος 12h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Σ. ΛΟΥΚΜΑΝ-P. ZIFLE | ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ,

ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ- PETRIT ZIFLE

Τον Γενάρη του 2013 πέφτει νεκρός ο μετανάστης-εργάτης Σαχζατ Λουκμάναπό τα μαχαίρια των φασιστών Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο. Η δολοφονία του αποτελεί το αποκορύφωμα των δεκάδων νεοναζιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών, προσφύγων και αγωνιστών εκείνης της περιόδου. Μια περίοδος η οποία ολοκληρώθηκε με τη δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα, τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου στο Κερατσίνι, από νεοναζιστικό τάγμα εφόδου της Χ.Α.

Στις 25 Νοέμβρη του 2018, δολοφονείται στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, ο αλβανικής καταγωγής-εργάτης γης Petrit Zifle από τον φασίστα και μέλος της Χ.Α. (εκλογικό της αντιπρόσωπό) Δημήτρη Κουρή, επειδή τόλμησε να σταθεί απέναντι στην εθνικιστική ρητορική του νεοναζί δολοφόνου.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ-ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ

Μέσω της προώθησης του ρατσισμού, του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας από κρατικούς θεσμούς (Μ.Μ.Ε, κόμματα, εκκλησία) με αφορμή την ανακίνηση του «μακεδονικού ζητήματος» επιχειρείται η συγκρότηση ενός αντεπαναστατικού φασιστικού πόλου στον δρόμο, στην υπηρεσία του συστήματος, ως κρίσιμου παράγοντα για την απρόσκοπτη επιβολή των όρων λεηλασίας της κοινωνίας και της φύσης. Έτσι, παρακρατικές-φασιστικές ομάδες επανεμφανίζονται στο δημόσιο πεδίο, επιχειρώντας να διαχύσουν το ρατσιστικό και φασιστικό μίσος (ακόμα και στα σχολεία), αλλά και με την κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων επιτίθενται σε καταλήψεις και χώρους αγώνα, όπως ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia τον Γενάρη του 2018, η δολοφονική επίθεση στον Ε.Κ.Χ Φαβέλα στον Πειραιά και στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα, οι επανειλημμένες επιθέσεις στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 και ο εμπρησμός του Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΙΣΟΤΗΤΑΣ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Απέναντι στο κράτος και τον καπιταλισμό, στον εθνικισμό, τον πόλεμο και τον φασισμό και την νομιμοποίηση της παρακρατικής βίας των φασιστών , στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται ο κόσμος των από τα κάτω και αδιαμεσολάβητων κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά με όπλο μας τη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες και νεολαίοι/ες για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας, μακριά από επίπλαστους και κατευθυνόμενους από τα πάνω διαχωρισμούς.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, 9:00 Εφετείο Αθηνών

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Σάββατο 19 Ιανουαρίου, Πλ. Μερκούρη Άνω Πετράλωνα

κάλεσμα : Αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια | Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση | Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 | Ομάδα Αδράστεια

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/77909/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

για τον Σ. Λουκµάν, τον Π. Φύσσα, τον Ζ. Κωστόπουλο/Zackie Oh, την Ε. Τοπαλούδη, τον P. Zifle, την Α. Πέτρου

Να τσακίσουμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

6 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο στις 17 Γενάρη 2013 στα Άνω Πετράλωνα.

Ο φασισµός αποτελεί αναπόσπαστο κοµµάτι του πάζλ που συνθέτουν οι κυβερνώντες και τα «δηµοκρατικά τόξα», οι δικαστές, οι µπάτσοι, η εκκλησία. Λειτουργεί ως ο πιο πιστός υπηρέτης του κεφαλαίου τόσο στο κοινοβούλιο όσο και στους δρόµους. Είναι απαραίτητο εργαλείο της εξουσίας ενάντια στους «παρείσακτους». Αποτελεί το µακρύ χέρι της καταστολής και τον παρακρατικό µηχανισµό που χρειάζεται ο κάθε κρατικός Λεβιάθαν για να τροµοκρατήσει, να ελέγξει και να εξουδετερώσει όσους αµφισβητούν την καθεστηκυία τάξη. Οι φασίστες είναι κοµµάτι του αστικοδηµοκρατικού καθεστώτος το οποίο χτιζει στρατόπεδα συγκέντρωσης, καταστέλλει εργατικούς αγώνες, χρησιµοποιεί παρακρατικούς µηχανισµούς, εξευτελίζει, βασανίζει, φυλακίζει, δολοφονεί.

Το ζήτηµα της ονοµασίας της γειτονικής χώρας, το οποίο ξανάνοιξε για την εξυπηρέτηση των οικονοµικών, στρατιωτικών και πολιτικών συµφερόντων των κυρίαρχων και η εθνικιστική έξαρση έδωσε την ευκαιρία στους φασίστες να ξαναβγούν στο δηµόσιο χώρο. Ταυτόχρονα οι αριστεροί διαχειριστές της εξουσίας, πριµοδοτούν την εθνικιστική έξαρση προσπαθώντας να πλασαριστούν ως αυθεντικοί πατριώτες και κύριοι εκφραστές του συνταγµατικού τόξου. Έξι χρόνια µετά την δολοφονία του Λουκµάν ο εκφασισµός της κοινωνίας, το ρατσιστικό παραλήρηµα και το δεδηλωµένο µίσος για οτιδήποτε δεν ταιριάζει στην πατριαρχική, ορθόδοξη, εθνοετεροκανονικότητα έχουν οδηγήσει στην απαξίωση της ανθρώπινης ζωής και έχουν οπλίσει το χέρι κάθε φασίστα, ρατσιστή, βιαστή, αφεντικού, µπάτσου.

Την στιγµή που πνέει ούριος άνεµος για την ακροδεξιά στον δυτικό κόσµο και µέσα σε ένα παγκόσµιο τοπίο µε πόλεµους, οικονοµικές και στρατιωτικές επεµβάσεις και συνεχή όξυνση των ενδοκυριαρχικών ανταγωνισµών, για την ανακατανοµή του παγκόσµιου ελέγχου και την ηγεµονία, το δίλληµα παραµένει: Ή µε την εξουσία ή µε το αγωνιστικό και ανατρεπτικό κοµµάτι της κοινωνίας. Ο εχθρός δεν είναι εθνικός, είναι ταξικός. Ο δικός µας αγώνας είναι ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο και τις φασιστικές εφεδρείες τους. Είναι ενάντια στην εκµετάλλευση και την καταπίεση ανθρώπου από άνθρωπο, για ένα κόσµο ισότητας, αλληλεγγύης, δικαιοσύνης και ελευθερίας. Είναι ενάντια σε ό,τι χωρίζει τους ανθρώπους, ενάντια σε πατρίδες και σύνορα, ενάντια στον εθνικισµό και την µισαλλοδοξία.

Να στήσουμε αναχώματα ενάντια στους εθνικισμούς, τον φασισμό, την μισαλλοδοξία και τον πόλεμο, να αγωνιστούμε για την ανατροπή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας, για την κοινωνική επανάσταση, για την αναρχία και τον κομμουνισμό.

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019, 7μμ, Συγκέντρωση στο σημείο της δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν, από τους φασίστες Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο στην Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων, στα Άνω Πετράλωνα.

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ αντίστασης και μνήμης για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν Σάββατο 19 Ιανουαρίου, πλ. Μερκούρη, 12μμ.

κάλεσμα : αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

πηγή : https://vogliamotutto.espivblogs.net/
πηγή : email που λάβαμε στις 9 Ιανουάριος 01h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ενάντια στο κράτος, το κεφάλαιο, τον εθνικισμό, τον φασισμό, τον πόλεμο

Σ Α Χ Ζ Α Τ Λ Ο Υ Κ Μ Α Ν - P E T R I T Z I F L E

Δ ε ν ξ ε χ ν ά μ ε - Δ ε ν σ υ γ χ ω ρ ο ύ μ ε

Οι όλο και συχνότερες φασιστικές επιθέσεις σε στέκια και καταλήψεις αγώνα, σε αγωνιστές και αγωνίστριες της τελευταίας περιόδου, επιβεβαιώνουν πως το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα επανενεργοποιεί τον αντεπαναστατικό της βραχίονα. Η όξυνση των ενδοκαπιταλιστικών ανταγωνισμών, η ανατροπή παλαιότερων κρατικών και οικονομικών συμμαχιών και η δημιουργία νέων, η διεύρυνση των πολεμικών μετώπων, η προώθηση του εθνικισμού, η εξαθλίωση καιη φτωχοποίηση, η επίταση του ελέγχου και της επιτήρησης των κοινωνιών, οι εκατοντάδες χιλιάδες νεκροί και οι εκατομμύρια πρόσφυγες και μετανάστες, η ισοπέδωση ολόκληρων πόλεων και η πλήρης διάλυση των κοινωνιών αναδεικνύουν με τον πιο εμφατικό τρόπο πως το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα για να ξεπεράσει τη σήψη του θα επιδιώξει να περάσει πάνω από τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους. Όλα αυτά δεν είναι κάπου μακριά, δεν αφορούν κάποιους άλλους. Το ελληνικό κράτος συμμετέχει ενεργά στους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και στα Βαλκάνια -με τελευταίο επεισόδιο την ονομασία της ΠΓΔΜ- και αποτελεί πυλώνα της αντι-προσφυγικής πολιτικής της Ε.Ε, ενώ ταυτόχρονα καλλιεργεί τον εθνικισμό, τον ρατσισμό, την μισαλλοδοξία και βαθαίνει την επιβολή του σύγχρονου ολοκληρωτισμού.

Η δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν, τον Γενάρη του 2013, αποτελεί το αποκορύφωμα των δεκάδων νεοναζιστικών επιθέσεων σε βάρος μεταναστών εκείνης της περιόδου και της επιχειρούμενης νομιμοποίησης της παρακρατικής βίας εναντίον των πιο περιθωριοποιημένων και αποκλεισμένων κομματιών της κοινωνίας. Οι νεοναζί Χρήστος Στεργιόπουλος και Διονύσης Λιακόπουλος αποτελούσαν κομμάτι των φασιστικών ταγμάτων εφόδου που είχαν ενεργοποιηθεί από το ίδιο το κράτος ώστε να αναχαιτιστεί το κύμα κοινωνικής οργής και αμφισβήτησης που πλημμύριζε τους δρόμους την προηγούμενη περίοδο, και είχαν τον ρόλο να επιβάλλουν τον φόβο και την τρομοκρατία στους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους. Ύστερα και από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τον Σεπτέμβρη του 2013, η τότε διαχείριση που επιλέχθηκε από κράτος και κυβέρνηση ήταν ο καθεστωτικός «αντί»φασισμός, προκειμένου να προλάβουν την κοινωνική έκρηξη και να αποπροσανατολίσουν την κοινωνία απ' το ότι κράτος και κεφάλαιο γεννούν τον φασισμό. Κορωνίδα του καθεστωτικού "αντί"φασισμού εκείνης της περιόδου αποτελεί η δίκη της Χ.Α., που εξελίσσεται μέχρι σήμερα και πρόκειται για μια δίκη παρωδία όπου επιχειρείται το ξέπλυμα καταρχήν των ίδιων των αστικών θεσμών, αλλά και της ίδιας της Χ.Α.. Πρωτεύον κρατικός στόχος είναι η επανανομιμοποίηση του ίδιου του συστήματος μέσα από την επιβολή της "δημοκρατικής ομαλότητας" και της εδραίωσης της θεωρίας των δύο άκρων. Στη συγκεκριμένη δικογραφία περιλαμβάνεται μαζί με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, την επίθεση στο αναρχικό- αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια και πλειάδα άλλων επιθέσεων σε χώρους αγώνα και αγωνιστές και η δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν.

Μπορεί για την αστική δικαιοσύνη οι επιθέσεις εις βάρος μεταναστών και οι δολοφονίες τους να περνάνε στα "ψιλά". Για εμάς όμως είναι χρέος και πολιτική ευθύνη να αναδείξουμε την κεντρικότητα της δολοφονίας ενός μετανάστη από φασίστες, γιατί ο Σ. Λουκμάν ήταν ένας από τους εκμεταλλευόμενους και καταπιεσμένους, ήταν ένας από εμάς. Έχοντας την αντίληψη πως δεν αφήνουμε σπιθαμή γης στους φασίστες, πως δεν αφήνουμε κανένα πεδίο να κινούνται ανενόχλητοι - ούτε τις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης- επιλέξαμε εξ αρχής να συμμετέχουμε σταθερά τόσο στην πορεία αντίστασης και μνήμης εδώ και έξι χρόνια στη γειτονιά των Πετραλώνων όσο και στη δίκη των δύο νεοναζί δολοφόνων του Σ. Λουκμάν. Η εμπειρία έδειξε πως η δυναμική παρουσία δεκάδων αγωνιστών/στριών στα δικαστήρια από το 2014, η έκφραση της δίκαιης οργής απέναντι στους δύο φασίστες και η πολιτική ανάδειξη της δράσης των φασιστών, ανάγκασε την αστική δικαιοσύνη να αναγνωρίσει πρωτόδικα το ρατσιστικό κίνητρο της δολοφονίας και να τους καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη. 6 χρόνια μετά, στις 25 Νοέμβρη του 2018, δολοφονείται στη Λευκίμμη της Κέρκυρας, ο αλβανικής καταγωγής-εργάτης γης Petrit Zifle από τον φασίστα και μέλος της Χ.Α. (εκλογικό της αντιπρόσωπό) Δημήτρη Κουρή, επειδή τόλμησε να σταθεί απέναντι στην εθνικιστική ρητορική του νεοναζί δολοφόνου.

Μέσω της προώθησης του ρατσισμού, του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας από κρατικούς θεσμούς (Μ.Μ.Ε, κόμματα, εκκλησία) με αφορμή την ανακίνηση του «μακεδονικού ζητήματος» επιχειρείται η συγκρότηση ενός αντεπαναστατικού φασιστικού πόλου στον δρόμο, στην υπηρεσία του συστήματος, ως κρίσιμου παράγοντα για την απρόσκοπτη επιβολή των όρων λεηλασίας της κοινωνίας και της φύσης. Έτσι, παρακρατικές-φασιστικές ομάδες επανεμφανίζονται στο δημόσιο πεδίο, επιχειρώντας να διαχύσουν το ρατσιστικό και φασιστικό μίσος (ακόμα και στα σχολεία), αλλά και με την κάλυψη των αστυνομικών δυνάμεων επιτίθενται σε καταλήψεις και χώρους αγώνα, όπως ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia τον Γενάρη του 2018, η δολοφονική επίθεση στον Ε.Κ.Χ Φαβέλα στον Πειραιά και στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα, οι επανειλημμένες επιθέσεις στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 και ο εμπρησμός του Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη.

Απέναντι στη σταθερή πριμοδότηση του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας, της διάχυσης του μίσους και της νομιμοποίησης της παρακρατικής δράσης των φασιστών, στέκεται και θα συνεχίσει να στέκεται ο κόσμος του αγώνα. Με την υπεράσπιση τωνχώρων αγώνα, με αντιφασιστικές περιπολίες, με συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις δεν αφέθηκε και ούτε πρόκειται να αφεθεί κανένα πεδίο παρουσίας των φασιστών.

Απέναντι στο σάπιο κρατικό - καπιταλιστικό σύστημα, τον εθνικισμό, τον φασισμό και τον πόλεμο, χτίζουμε αναχώματα, σπάζοντας το μονόλογο του κράτους και των αφεντικών, διεκδικώντας την παρουσία μας στο κεντρικό πολιτικό πεδίο, εκεί όπου μπορούμε να υπερασπιστούμε ουσιαστικά τους χώρους μας, τις δομές μας, τους ίδιους μας τους εαυτούς.

Απέναντι στον φασισμό και τον πόλεμο, που αποτελούν τη μόνη απάντηση ενός χρεοκοπημένου κρατικού- καπιταλιστικού συστήματος, προωθούμε τους διεθνιστικούς αγώνες των από τα κάτω, για την κατάργηση των επίπλαστων διαχωρισμών, των εθνών και των φυλών, οργανώνουμε την κοινωνική και ταξική αντεπίθεση, στην κατεύθυνση της συνολικής ανατροπής του κόσμου της εξουσίας και στην οικοδόμηση ενός κόσμου ισότητας, δικαιοσύνης, αλληλοβοήθειας, ελευθερίας.

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ - ΑΝΤΙΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΔΕΥΤΕΡΑ 14/1 9:00 πμ, Εφετείο Αθηνών

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ : ΠΕΜΠΤΗ 17/1 7:00 μμ στο σημείο της δολοφονίας

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ : ΣΑΒΒΑΤΟ 19/1 12:00 Πλ. Μερκούρη

αναρχικό-αντιεξουσιαστικό στέκι Αντίπνοια

Αριστοβούλου & Πυλάδου, Κάτω Πετράλωνα

stekiantipnoia.espivblogs.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/77933/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΙΚΙΕΤΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜOΣ: Συγκέντρωση (Δευτέρα 14/1 9:00, Εφετείο) Διαδήλωση (Σάββατο 19/1 12.00 πλ. Μερκούρη, Πετράλωνα)

ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΝΙΚΙΕΤΑΙ Ο ΦΑΣΙΣΜOΣ

Στις 17 Γενάρη συμπληρώνονται 6 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη-εργάτη από το Πακιστάν Σαχζάτ Λουκμάν, το 2013 στα Πετράλωνα από τους χρυσαυγίτες Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο.

Το Σεπτέμβρης της ίδιας χρονιάς, ο χρυσαυγίτης Γιώργος Ρουπακιάς και το υπόλοιπο ναζιστικό τάγμα εφόδου της Νίκαιας δολοφονούσαν εξίσου θρασύδειλα στο Κερατσίνι τον αντιφασίστα Παύλο Φύσσα.

Το αίμα δεν είναι νερό, η Μνήμη δεν είναι σκουπίδι.

6 χρόνια μετά, οι λόγοι για να πολεμάμε τα πιστότερα (δήθεν "αντισυστημικά") μαντρόσκυλα του κεφαλαίου, του κράτους του και του παρακράτους του, είναι όλοι ακόμα εδώ: στις 25 του περασμένου Νοέμβρη, ο μετανάστης εργάτης γης από την Αλβανία Petrit Zifle δολοφονήθηκε στη Λευκίμη της Κέρκυρας από τον χρυσαυγίτη Δημήτρη Κουρή επειδή δεν έσκυψε το κεφάλι μπροστά στο εθνικιστικό παραλήρημα του ναζιστή δολοφόνου.

Μέσα στη σημερινή συγκυρία, με τα σύννεφα ενός γενικευμένου πολέμου να πυκνώνουν απειλητικά πάνω από τη Μεσόγειο, με το φασισμό του 21ου αιώνα να σηκώνει απειλητικά κεφάλι στην Ευρώπη και όλο τον κόσμο και τη χώρα ν' αποτελεί ήδη Ειδική Οικονομική Ζώνη, πολεμικό νατοϊκό ορμητήριο και τον πλέον υπάκουο "εταίρο" των ΗΠΑ στην περιοχή της ΝΑ Μεσογείου, αφού μέσω της Συμφωνίας των Πρεσπών ανοίγει το δρόμο για την ολοκλήρωση της ευρωατλαντικής επέκτασης στα δυτικά Βαλκάνια, οι ναζιστές του Μιχαλολιάκου, εν αναμονή της έκβασης της πολύχρονης δίκης τους και προβάροντας τα προεκλογικά κοστούμια της "σοβαρής ΧΑ", εκμεταλλευόμενοι μαζί με όλο το φασιστικό εσμό της νεο-εθνικοφροσύνης την ανακίνηση του "μακεδονικού ζητήματος", χύνουν ρατσιστικό και πολεμοκάπηλο δηλητήριο και θέτουν στο στόχαστρό τους μετανάστες, πρόσφυγες, απεργούς, αγωνιστές, "διαφορετικούς", καταλήψεις και άλλους κοινωνικούς-πολιτικούς χώρους.

6 χρόνια μετά τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν: δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ - ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ - ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΩΧΗ

ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΤΟΥΣ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Δευτέρα 14 Γενάρη στις 9:00 στο Εφετείο Αθηνών

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Σάββατο 19 Γενάρη στις 12.00 στην πλ. Μερκούρη στα Πετράλωνα.

Tαξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πορεία μνήμης για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάντ Λουκμάν

post image

6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ

ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΣΙΣΤΩΝ

ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ

Αντιφασιστική διαδήλωση μνήμης Σάββατο 19 Ιανουαρίου 12:00, Πλατεία Μερκούρη (Άνω Πετράλωνα)

Πρωτοβουλία αναρχικών κομμουνιστών Πετραλώνων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1594760/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων: καλέσματα για τα 6 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΝΑΖΙΣΤΙΚΕΣ - ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ

ΚΟΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΝΤΟΠΙΩΝ, ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

ΕΝΑΝΤΙΑ στον πόλεμο, στον ξεριζωμό, στην εξαθλίωση,

στον φόβο, στον ρατσισμό και στη μισαλλοδοξία

Αντίσταση και αγώνας για μια κοινωνία

ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας

Στηρίζουμε και ενισχύουμε τα καλέσματα

του αναρχικού - αντιεξουσιαστικού στεκιού Αντίπνοια για τα

6 χρόνια από τη δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Δευτέρα 14 Γενάρη, 9 π.μ., Εφετείο Αθηνών

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Πέμπτη 17 Γενάρη, 7 μ.μ. στο σημείο της δολοφονίας

ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ: Σάββατο 19 Γενάρη, 12 μ., Πλ. Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα

Αντιφασιστικός Συντονισμός στην Πατησίων

Συνέλευση Αντίστασης και Αλληλεγγύης Κυψέλης/Πατησίων, Κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37, ΑΝ.Α.Σ.Α

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1594777/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

17/1/13 - 17/1/19 Ο Σαχζάντ ήταν ένας από μας

Ως Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας - Πειραιά στηρίζουμε την αντιφασιστική συγκέντρωση και πορεία, το Σάββατο 19/1 στις 12:00μμ, στα Πετράλωνα, στην πλ. Μερκούρη.

Θα είμαστε εκεί για να τιμήσουμε την μνήμη του Σαχζάντ Λουκμάν και να απαιτήσουμε την καταδίκη των νεοναζί δολοφόνων του.

Θα είμαστε εκεί για να στηρίξουμε τις αντιφασιστικές και κινηματικές συλλογικότητες, τον κόσμο που ζει και εργάζεται στα Πετράλωνα , και που τα τελευταία χρόνια δίνει έναν σημαντικό και δύσκολο αγώνα ενάντια στον ρατσισμό, την φασιστική βία και την φτώχεια.

Έξι χρόνια μετά τις δολοφονίες του Σαχζάντ και του Παύλου, λίγους μήνες μετά την δολοφονία του Ζακ και του Πετρίτ, συνεχίζουμε να αγωνιζόμαστε ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό κανιβαλισμό.

Ενάντια στα φαινόμενα κοινωνικού εκφασισμού, κόντρα στον φόβο και την απάθεια προτάσσουμε την κοινωνική αλληλεγγύη και τις αντιστάσεις.

Στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία.

Υψώνουμε τείχος στον φασισμό και τον εθνικισμό.

Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο ταξικής δικαιοσύνης και ισότητας για τον καθένα και την καθεμία, ανεξάρτητα από το χρώμα του δέρματος του, την καταγωγή, το φύλο ή την φυλή του.

Όλοι, όλες στον δρόμο.

Όλοι, όλες στην αντιφασιστική συγκέντρωση το Σάββατο 19/1, 12:00μμ, στην πλ. Μερκούρη, στα Πετράλωνα

Αντιφασιστικός Συντονισμός Αθήνας Πειραιά

πηγή : http://www.antinazizone.gr/2019/01/17113-1711…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Σαχτζάτ Λουκμάν - Πετρίτ Ζίφλε: Παρόντες!

Ο Σαχζάτ Λουκμάν ήταν ο πρώτος δολοφονημένος οικονομικός μετανάστης με όνομα κι επίθετο που δολοφονήθηκε από την Χρυσής Αυγής για τον οποίο υπήρξε ταυτοποίηση δραστών. Με τις συλλήψεις των Χρυσαυγιτών το Γενάρη του 2013 επιβεβαιώθηκαν όλοι οι «ψίθυροι» αλλά και οι δημόσιες πολιτικές καταγγελίες: η Χρυσή Αυγή είχε «απασφαλίσει» τα μέλη της τα οποία προχωρούσαν οργανωμένα σε δεκάδες σπίτια, καταστήματα μεταναστών αλλά και σε απλούς περαστικούς.

Η επίσημη κρατική, ρατσιστική ακροδεξιά ρητορεία για την κατωτερότητα και την επικινδυνότητα όλων των μεταναστών δημιουργούσε κλίμα κοινωνικού κανιβαλισμού. Το αστικό μπλοκ μέσα από το σπεκουλάρισμα των ΜΜΕ και τον ανοιχτή συνεργασία της αστυνομίας, πριμοδότησε τον ναζιστικό μηχανισμό να ξεκινήσει τις πολιτικές δολοφονίες, με σκοπό της ιδεολογική και οργανωτική διάσπαση και τρομοκράτηση του ταξικού κινήματος. Δυστυχώς, εκείνη την εποχή το αντιφασιστικό ταξικό κίνημα στάθηκε απροετοίμαστο ακόμα να απαντήσει και να ανακόψει τους φασίστες, αφήνοντας σε μια τέτοια πολιτική δολοφονία ένας περιφερειακό τοπικό χαρακτήρα σαν να ήταν ένα κοινό έγκλημα στα Πετράλωνα αντί για κεντρικό πολιτικό ζήτημα που επιβάλει σύσσωμη μετωπική αντεπίθεση από τις δυνάμεις της εργατικής τάξης. Έπρεπε να περάσουν 8 μήνες να υπάρξει η επίθεση στο ΠΑΜΕ και η δολοφονία του Π. Φύσσα για να υπάρξει μαζική αντίδραση.

Στο σήμερα, σε ένα παρόμοιο κλίμα, εθνικιστικού παροξυσμού και προώθησης της ακροδεξιάς ρατσιστικής ατζέντας από αστούς και καναλάρχες, με την επαναφορά της αντι-Αλβανικής και αντι-Μακεδονικής υστερίας, ο Πετρίτ Ζίφλε αποτέλεσε το θύμα άλλης μίας πολιτικής δολοφονίας από την ναζιστική εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, με θύτη τοπικό στέλεχος της, Δημήτρη Κουρή, στην Κέρκυρα 26/11. Όμως, σήμερα δεν μπορούμε να επαναλάβουμε τις ολιγορίες του παρελθόντος, το ταξικό κίνημα έχει καταφέρει, με τα εργαλεία του Μαχητικού Αντιφασισμού, να απομονώσει τους φασίστες και να αποδυναμώσει τον μηχανισμό τους. Η δολοφονική πολιτική γραμμή για την επιβολή του φασισμού διαπερνά κάθε βαθμίδα της Χρυσής Αυγής και οι τοπικές οργανώσεις και εκδηλώσεις της παραμένουν ορμητήρια για τις κανιβαλιστικές πρακτικές τους.

Ο αντιφασισμός αποτελεί αναγκαιότητα και πρωτεύον πολιτικό ανάχωμα απέναντι στην ακροδεξιά επίθεση, με όραμα την συμφιλίωση και ειρήνη μεταξύ των λαών των Βαλκανίων. Η συγκρότηση διεθνιστικής αντικαπιταλιστικής στρατηγικής και η οικοδόμηση εμπιστοσύνης και κοινών αγώνων με αλβανούς, τούρκους και μακεδόνες εργάτες είναι ο μοναδικός πολιτικός άξονας που μπορεί να αντισταθεί στην προσπάθεια συγκρότησης μαζικής εθνικιστικής ακροδεξιάς.

Καλούμε τις οργανώσεις και τον κόσμο της εργατικής τάξης στην αντιφασιστική διαδήλωση στα Άνω Πετράλωνα, το Σάββατο 19/01 στις 12:00 στην πλατεία Μερκούρη για να διατρανώσουμε την ταξική αλληλεγγύη και την επιμονή μας στο τσάκισμα των φασιστών.

ΟΡ.Μ.Α. (ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού)

πηγή : https://ormantifa.org/sachtzat-loykman-petrit…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Πορεία για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Σαχτζάτ Λουκμάν

Για τον Σαχζαντ, την Ζακ, τον Πετρίτ, την Ελένη, την Αγγελική, τον Βαγγέλη Γιακουμάκη, τον Πάυλο και τον Αλέξανδρο.

Για όλους/ες όσους/ες πέφτουν καθημερινά θύματα του ρατσισμού, της πατριαρχίας, της εθνικής ασφάλειας, των φασιστών και των αφεντικών.

Για τους θανάτους μέσα στα «φιλόξενα» στρατόπεδα συγκέντρωσης μεταναστών/ριών, στις φυλακές, στα παγωμένα νερά του Έβρου και της μεσογείου, στους δρόμους και τα χωράφια.

Για τις δολοφονίες και τις επιθέσεις που εντείνονται, απέναντι σε κάθε τι το διαφορετικό, κάθε τι που αποτελεί απειλή για την ομοιογένεια, με την σφραγίδα ή την ανοχή (και συνενοχή) του κρατικού μηχανισμού, την ηθική αυτουργία των ΜΜΕ και την συναίνεση του κάθε εθνικά υπερήφανου νοικοκυραίου.

Καλούμε στην Αντιφασιστική Πορεία Μνήμης της δολοφονίας του Σαχτζάτ Λουκμάν, το Σάββατο 19/1, στις 12:00 μ.μ. στην πλατεία Μερκούρη, στα Άνω Πετράλωνα

Γιατί όλα τα καθάρματα δουλεύουνε μαζί.
Κοινοί αγώνες ντόπιων και μεταναστών ενάντια στο φασισμό και το σύστημα που τον γεννά και τον θρέφει.

Common Grounds
Δερβενίων 56

πηγή : https://dervenion56.espivblogs.net/2019/01/17…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Το πρωί της 17ης Ιανουαρίου 2013 δύο (2) μέλη της Χρυσής Αυγής οπλισμένοι με μαχαίρια δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Σαχζάτ Λουκμάν, έναν εργάτη Παικιστανικής καταγωγής που πήγαινε στην δουλειά του. Για πολλά χρόνια τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης εξασκούν τις δολοφονικές «ικανότητές» τους πάνω σε Έλληνες ή Αλλοδαπούς Εργάτες με την ύποπτη ανοχή της Αστυνομίας.

Οι θρασύδειλοι ναζιστές, ένοπλοι και οργανωμένοι σε πολυάριθμες ομάδες σχεδιάζουν και δολοφονούν ανυπεράσπιστους και ανυποψίαστους εργάτες που πηγαίνουν στην δουλειά τους ακριβώς όπως στην περίπτωση του Σαχζάτ Λουκμάν.

Συγκεκριμένα. σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του Λουκμάν η αστυνομία συνέλαβε τους δύο δολοφόνους ανακαλύπτοντας στα σπίτια τους α) το όπλο του εγκλήματος, β) έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής και επιπλέον γ) ένα οπλοστάσιο του τάγματος εφόδου. Η Αστυνομία δεν ερεύνησε τις διασυνδέσεις των δολοφόνων με τους εγκεφάλους της εγκληματικής οργάνωσης με πιθανό κίνδυνο οι δολοφόνοι να «πέσουν στα μαλακά» . Η δράση του αντιφασιστικού κινήματος και της Πακιστανικής κοινότητας τελικά οδήγησε στο να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά. Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για μια προμελετημένη δολοφονία με ρατσιστικό κίνητρο και άμεση σύνδεση με την Χρυσή Αυγή. Επιπλέον κατηγορήθηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δικάζονται στην «Δίκη της Χρυσής Αυγής».

Η διαδήλωση για τον Λουκμάν είναι διπλή μάχη.

  • Πρώτον για να καταδικαστεί η ναζιστική συμμορία σε ισόβια
  • Δεύτερον για να κλείσουμε τα γραφεία - ορμητήριά τους και να τσακίσουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονία.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στην τελική ευθεία και χρειάζεται την στήριξη του κινήματος μέσα και έξω από τα δικαστήρια για να βγει η καταδικαστέα απόφαση.

  • Συγκρουόμαστε με τις ρατσιστικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων
  • Μαχόμαστε και διεκδικούμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών -προσφύγων
  • Κατάργηση κάθε διάκρισης εις βάρος των μουσουλμάνων - δικαίωμα ψήφου σε όλους.
  • Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ρατσιστική εργοδοσία, όπως έγινε στο εργοστάσιο Κ. Γεωργίου στην Αυλώνα με την νίκη των πακιστανών απεργών.
  • Παλεύουμε ενάντια στο κεφάλαιο και τις πολιτικές του που προσπαθεί να διασπάσει την εργατική τάξη σε φυλές, έθνη και θρησκευτικές ομάδες.
  • Ενάντια σε όλους αυτούς τους διαχωρισμούς (και όσους τους στηρίζουν) που μας εμποδίζουν από το να ενωθούμε ενάντια σε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/1, 5:00 ΜΜ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/1 ΣΤΙΣ 12ΜΜ, 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ.

Αντιφασιστικός Συντονισμός Καλλιθέας - Μοσχάτου -Ταύρου

πηγή : https://antifasistkalmosx.wordpress.com/2019/…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΚΡΑΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΑΧΤΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ

Καλούμε το Σάββατο 19/1, στις 12 το μεσημέρι, στην πλατεία Μερκούρη για πορεία μνήμης για τον δολοφονημένο από φασίστες πακιστανό εργάτη Σαχτζάτ Λουκμάν. Συμμετέχουμε στο μπλοκ της συνέλευσης κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου.

Το πιο κάτω γράφτηκε από συντρόφισσες με αφορμή την συγκεκριμένη πορεία και τις δολοφονίες από το κράτος τους φασίστες και την πατριαρχία που δεν λένε να κοπάσουν τον τελευταίο καιρό. Για τους έγκλειστους μετανάστες και μετανάστριες για όλα όσα πατάει η μπότα ενός συστήματος που είναι φασιστικό στον πυρήνα του.

Σήμερα ο χρόνος άρρωστος ξύπνησε πολύ

Του χασάπη, η ποδιά γεμάτη με κηλίδες

Αιώνια πείνα Αρσενική λεηλατεί

Κάτω απ' την ζώνη το έγχρωμο και το κουίρ

Ποιοι έσφαξαν χωρίς ντροπή

Μες το φως της μέρας;

Αυτοί που προστατεύονται!

Είτε απορρίπτονται είτε επιβραβεύονται

Απ' το κοινό της μάζας

Ήσυχη κοινωνική με φόβο παραδοχή

Πως είναι υπαρκτή η λευκή υπεροχή

Απ' τον δήμιο ως τον χασάπη

Της εθνοκάθαρσης πατέρες

Γιοι και μηχανές

Με καθεστώς μας μόλυναν

Με Πόλεμο Ευζωία

Συρματοπλέγματα κι αέρια για δηλητηριάσεις

κοσμήματα και αρώματα της ανώτερης τάξης

Χρειάζεται τους βάρβαρους για να κατασπαράξει

Την εξέγερση μας η ανώτερη τάξη

Ένα Έθνος ατελείωτο μπορεί και να φαντάζει

Αν τα σύνορα ποτέ του δεν έχεις δοκιμάσει

Ερωτήσεις οι ναζί δεν κάνουνε ποτές

Ότι εκπληρώνουν είναι διαταγές

Απ' το φρούριο ως την πύλη

Τα σκυλιά στην αλυσίδα

Τα παρατηρούμε με καχυποψία

Το σέρνουνε απ' το μπουντρούμι μέσα

Τον αιματηρό πυρήνα της αυθαιρεσίας

Να γεμίζει το κενό με απολαυστικότητα

Του άνδρα η αποτυχημένη λευκή ταυτότητα

Έγινε επιχείρημα για δράση

Αγαπημένα δολοφονημένα εκδίκηση θα πάρουμε

Οι θάνατοι σας παραφράστηκαν

Σ' ανάγκη για έλεγχο ή άμυνα

Αποτύχατε διότι θα εισακουστούν Μονάχα οι ιστορίες και τα γεγονότα Του.

Σας σπρώξαν σ' άγριο τέλος

Γιατί δεν γλείψατε το πόδι

Αυτών που εκλογικεύουν με το ζόρι

Οποιοσδήποτε ηλίθιος τον επόμενο από σας σκοτώνει

Μόνη ελπίδα η αντίσταση

χτυπιέσαι ή χτυπάς εσύ

Εξέγερση πέρα από φύλα και έθνη

Η οργή που ξεσκίζει τρέφει

Και η ευθύνη από μας θα αναληφθεί

Πως ήτανε ατύχημα δεν θα ειπωθεί

Φτήνουμε το Φασισμό στα μούτρα

Μην πολυψάχνεις το κακό

Είναι διάχυτο και έχει όνομα απλό

Στις σκατόφατσες

Του Διονύση, Χρίστου, Επαμινόντα, Δημήτρη, Γιώργου

Δράσε ή αποδέξου

τoν δειλό στον εαυτό σου

Time woke up very ill today

Butchers apron full of stains

Male eternal hunger plunders

Below the belt the queer the coloured

Who slaughters without shame

In the light of day

For an audience of masses

Rewarded or neglected

It is those who are protected

Quiet social dread admits

The white supremacist exists

From the butcher to the hangman

Fathers of ethnic cleansing

Sons and machines

Pollute us with regimes

Warfare wellfare

Barbed wire poison gas

The jewels and perfume

Of the upper class

She needs the savage

To repress our insurrection

A Nation can seem endless

If you never test its borders

Without asking questions

All t he nazi fulfils are orders

From fortress back to gate

Dogs laid on the chain

With mistrust we watch them

Drag out from the dungeon

The gore core of corruption

Fills a void with satisfaction

The failed man's white identity

Becomes an argument for action

Dear murdered we'll revenge

Your deaths dismissed

As persecutions or defence

You have been failed

By his story and events

Forced to your brutal end

Because you didn't lick the feet

Of those who barely reason

Any fool might kill the next

Beat or be beaten

Our only hope lies in resistance

Beyond gender and nation

Let us rise up

The rage feeds us the rage racks

And the responsibility, we will claim

It will never be excused us an accident from us

We spit in the face of fascism

Evil can't be grasped

But spreads through common names

The stupid faces

Of Dionysis, Christos, Epaminondas, Dimitris, Jorgos

Act or accept

The coward in yourself

ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ ΚΟΥΚΑΚΙΟΥ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1594897/