Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2018 στις 12.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Σπάτα] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στον εγκλεισμό ζώων

ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ:

ΜΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΟΠΟΥ ΟΙ ΔΡΑΠΕΤΕΣ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΕΠΙΤΟΠΟΥ

Ο φόνος των δύο τζάγκουαρ στο Αττικό πάρκο, είναι η απόδειξη του ανθρωποκεντρικού χαρακτήρα των ζωολογικών κήπων, όπου τα ζώα είναι εκθέματα, αντικείμενα θαυμασμού για τους επισκέπτες όταν αυτά βρίσκονται πίσω από τα κάγκελα και φόβου όταν αποζητούν την ελευθερία τους.

Στους ζωολογικούς κήπους τα μη ανθρώπινα ζώα, εγκλωβισμένα σε ένα κελί εφ' όρου ζωής αποτελούν θέαμα για τους θεατές και αναπαραγωγικές μηχανές για την τροφοδότηση της βιομηχανίας των ζωολογικών κήπων ανά τον κόσμο. Έτσι και τα δύο τζάγκουαρ της Αττικής Φυλακής Ζώων, αφού πέρασαν ολόκληρη τη ζωή τους πίσω από τα συρματοπλέγματα όπου τα είχαν περιορίσει και τους έκλεβαν τα παιδιά τους για να δοθούν ως θεάματα αλλού, εκτελέστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες μόλις ξεπρόβαλαν έξω από τα κλουβιά στα οποία τα είχαν περιορίσει.

ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΛΑΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΕΙΣΜΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12 ΩΡΑ 12.00 ΣΤΑ ΣΠΑΤΑ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ: ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ 319 ΑΠΟ ΔΟΥΚΙΣΣΗΣ ΠΛΑΚΕΝΤΙΑΣ

Πρωτοβουλία ενάντια στον εγκλεισμό

πηγή : email που λάβαμε στις 26 Δεκέμβριος 13h


1 2 3 4 5

Στηρίζουμε το κάλεσμα της "Πρωτοβουλίας ενάντια στον εγκλεισμό".

Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να υπάρξει για τον εγκλεισμό ατόμων, ανθρώπινων ή μη. Οι ζωολογικοί κήποι είναι ένα ακόμα παρακλάδι ολόκληρης αυτής της συστηματοποιημένης εκμετάλλευσης προς ό,τι δεν είναι "κανονικό" και η κυρίαρχη προπαγάνδα υπαγορεύει πως δεν έχει την ίδια αξία. Είναι ένας ακόμα κρίκος της αλυσίδας που αποτελείται από σφαγεία, εκτροφεία, τσίρκο, πειραματικά εργαστήρια, ιχθυοτροφεία, φυλακές, στρατόπεδα συγκέντρωσης και άλλες τέτοιες δομές ελέγχου και καταπίεσης. Ο τρόπος είναι γνωστός αιώνες τώρα. Για να κερδίσεις την κοινωνική αποδοχή της καταπίεσης σου προς άλλα όντα, θα πρέπει πρώτα να πείσεις πως οι καταπιεσμένοι δεν είναι "κανονικοί".

Αναρχική συλλογικότητα για την Ολική Απελευθέρωση

ΠΑΡΑΣΙΤΑ

paraexsita@risexeup.net

parasita.espivblogs.net

πηγή : email που λάβαμε στις 27 Δεκέμβριος 16h


1 2 3 4 5

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12 ΣΤΙΣ 12μ.μ.

Αρκεί η κοινή λογική για να συνειδητοποιήσεις ότι τα κάγκελα και η ευτυχία δεν ταιριάζουν.

Οι ζωολογικοί κήποι είναι χώροι εξόντωσης κι αιχμαλωσίας, είναι μία από τις αισχρές εκφάνσεις της κυριαρχίας του ανθρώπου πάνω στα ζώα και στην φύση.Στις 15/12 δύο αδέρφια μας εξοντώθηκαν από τους δολοφόνους του Αττικού πάρκου.Τα δύο τζάγκουαρ έπεσαν μαχόμενα, όμως το γεγονός της θανάτωσής τους δεν μας ξαφνιάζει γιατί μας είναι πλέον γνωστό πως το σύστημα είναι πρόθυμο να χρησιμοποιήσει οποιαδήποτε τακτική για να αποτρέψει την απελευθέρωση της φύσης, συμπεριλαμβανομένου των ζώων και των ανθρώπων που αγωνίζονται για αυτήν. Όλα τα έμβια όντα έχουν δικαίωμα στην ελευθερία, γι'αυτό δεν δεχόμαστε κανένα ζώο φυλακισμένο ως έκθεμα. Να ελευθερωθούν άμεσα όλα τα αδέλφια μας.Να κλείσει το Αττικό και κάθε Αττικό. Να αγωνιστούμε για την ζωή και την ελευθερία μέχρι την ολική απελευθέρωση.

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 29/12 ΣΤΙΣ 12μ.μ.

Αντισπισιστική δράση για την ολική απελευθέρωση

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/77846/


1 2 3 4 5

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο δολοφονεί

Ένα γεγονός που έχει συνταράξει τη δημόσια σφαίρα τις τελευταίες εβδομάδες είναι η δολοφονία δύο τζάγκουαρ στο αττικό ζωολογικό πάρκο στις αρχές Δεκέμβρη. Σύμφωνα με δηλώσεις του ιδιοκτήτη του πάρκου Ζαν Ζακ Λεσουέρ, κατά τη μεταφορά αντιλοπών σε ζωολογικό κήπο της Πάφου, μία από αυτές ξέφυγε από τα χέρια των καταπιεστών της και στην προσπάθειά της να διαφύγει έπεσε με μεγάλη ταχύτητα πάνω σε μία τζαμαρία, σπάζοντάς την. Η ζημιά που προκλήθηκε έδωσε την ευκαιρία σε δύο τζάγκουαρ να βγουν από τα κλουβιά τους. Τότε, δύο εργαζόμενοι του πάρκου "ακολουθώντας το πρωτόκολλο" τα πυροβόλησαν εν ψυχρώ, δίνοντας τέλος στη ζωή τους. Ο ιδιοκτήτης δικαιολόγησε αυτήν την πράξη λέγοντας πως έγινε για την ασφάλεια των 30 παρευρισκόμενων επισκεπτών και του προσωπικού. Επίσης, απαντώντας σε κριτική που του ασκήθηκε από φιλοζωικές οργανώσεις, ισχυρίστηκε πως η χρήση αναισθητικού δε θα ήταν αποτελεσματική καθώς επιδρά σε 5 λεπτά και "το κακό δεν αργεί να γίνει".

Τα δύο τζάγκουαρ, όπως μάλλον και άλλα πριν και μετά από αυτά, βρίσκονταν για μεγάλο διάστημα της ζωής τους στο αττικό πάρκο, γεγονός μάλλον παράδοξο αφού οι φυσικοί τους βιότοποι βρίσκονται στη Νότια και Κεντρική Αμερική, στα δάση του Ισημερινού, στις όχθες των ποταμών και σε τροπικά δάση.

Για αυτά, όπως και για τα υπόλοιπα αιχμάλωτα ζώα, το πάρκο δεν είναι παρά μία φυλακή που ουδεμία σχέση έχει με το φυσικό τους περιβάλλον. Οι διαφορές είναι ελάχιστες από όταν εκτίθονταν μαύροι/ες και άτομα με δυσμορφίες -τα φρικιά της εποχής- σε πάρκα ψυχαγωγίας της κανονικής κοινωνίας. Πλέον, η κυρίαρχη αφήγηση με τον ανθρωποκεντρικό της χαρακτήρα δέχτηκε να κουνήσει συγκαταβατικά το κεφάλι και να τους αποδεχθεί ως άξιους ελευθερίας. Ωστόσο, η άγρια ζωή συνεχίζει να γεννιέται, να μεγαλώνει και να πεθαίνει μέσα σε κελιά για την ευχαρίστηση του κάθε νοικοκυραίου.

Στους ζωολογικούς κήπους, τα μη ανθρώπινα ζώα, εν προκειμένω τα "άλλα", αιχμαλωτίζονται πίσω από κάγκελα και τζάμια και θυματοποιούνται στο βωμό του θεάματος και του κέρδους. Η πρόφαση για τη φυλάκισή τους είναι η δήθεν προστασία τους, καθώς πολλά από αυτά κατηγοριοποιούνται ως είδη υπό εξαφάνιση, και οι υποτιθέμενοι εκπαιδευτικοί σκοποί που εξυπηρετούν. Τα ζώα δεν προστατεύονται όταν παγιδεύονται σε ένα ανθρώπινο περιβάλλον. Ο μόνος αληθινός εχθρός της άγριας ζωής είναι ο σύγχρονος αλλοτριωμένος καταναλωτής και φαντάζει ειρωνικό αυτή να ζει σε ένα περιβάλλον όπου είναι αναγκασμένη να τον συναναστρέφεται διαρκώς και να εξαρτάται άμεσα από αυτόν. Τα τζάγκουαρ δεν ταΐζονται από αλαζόνες ιδιοκτήτες με μπιμπερό, τα δελφίνια δεν κάνουν συγχρονισμένη κολύμβηση, οι λεμούριοι δεν ψήνονται για σέλφιζ και οι πιγκουίνοι δε ζούνε στην αθήνα. Στην ουσία, η εκπαιδευτική αξία των ζωολογικών κήπων είναι μια απάτη, αφού δεν παρουσιάζει μια ρεαλιστική απεικόνιση των βιοτόπων και του άγριου τρόπου ζωής, αλλά μια επίπλαστη πραγματικότητα κομμένη και ραμμένη στις ανάγκες αυτών που καταναλώνουν και αυτών που κερδοφορούν.

Ξαναδιαβάζοντας ό,τι έχει γραφτεί για το περιστατικό, κάτι μας ακούγεται γνώριμο. Μια τζαμαρία σπάει, κάποιο προσπαθεί να ξεπαγιδευτεί και δολοφονείται για τη διαφύλαξη της τάξης και της ασφάλειας. Για την προστασία εκείνων που στέκονται από την άλλη πλευρά. Κάποιοι θα είναι πάντα θεατές και κάποιοι θα παραμένουν αθέατοι.

ενάντια στην τιθάσευση των ατίθασων αυτού του κόσμου

μέχρι όλα να είναι ελεύθερα

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ, ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΩΡΑ 12.00

δαμάλα fera

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/77845/


1 2 3 4 5

Να κλείσει τώρα το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο - Τα ζώα δεν είναι εκθέματα

Ανακοίνωση της Ομάδας Περιβάλλοντος της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε, ενάντια στην λειτουργία του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Στις αρχές Δεκέμβρη, φύλακες του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου δολοφόνησαν εν ψυχρώ δύο τζάγκουαρ. Τα ζώα αυτά, ακολουθώντας το ένστικτό τους, δραπέτευσαν με την πρώτη ευκαιρία επιδιώκοντας την ελευθερία τους. Φυσικά η ελκυστική γεύση της ελευθερίας έξω από τα κάγκελα της αιχμαλωσίας και της αθλιότητας διήρκεσε μόλις μερικά λεπτά, καθώς ακολούθησε η θανάτωσή τους.

Αφού το θέμα πήρε έντονη δημοσιότητα, υπήρξαν αντιδράσεις για το αν υπήρχαν εναλλακτικές από την θανάτωση αυτών. Ο ιδιοκτήτης του πάρκου Ζαν-Ζακ Λουσέρ απάντησε στις κριτικές των φιλοζωικών οργανώσεων πως καμία εναλλακτική δε θα ήταν αποτελεσματική, ενώ παράλληλα επικρότησε την πράξη των φυλάκων λέγοντας πως «έπραξαν ακολουθώντας το πρωτόκολλο» χωρίς να θέσουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των 30 παρευρισκόμενων επισκεπτών και του προσωπικού. Μια φράση που δεν απέχει πολύ από την δήλωση του προέδρου αστυνομικών υπαλλήλων: «Αυτή είναι η πρακτική και σε όποιους αρέσει», μία εντελώς εξουσιαστική προσέγγιση στην οποία δεν χωράει αμφιβολία πόσο απαραίτητη ήταν η δολοφονία των δύο αυτών ζώων που επιδίωξαν κάτι το αυτονόητο.

Τα δύο τζάγκουαρ, όπως και όλα τα ζώα που βρίσκονται στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο αλλά και στους λοιπούς ζωολογικούς κήπους, είναι αιχμάλωτα πίσω από τζάμια ή κάγκελα με σκοπό τη θυματοποίηση αυτών στο βωμό του θεάματος και του καπιταλιστικού κέρδους των αφεντικών. Απάγονται από το φυσικό τους περιβάλλον μέσω του λαθραίου κυνηγιού, ώστε να μεταφερθούν βίαια σε ένα παντελώς ασυνήθιστο γι' αυτά περιβάλλον, με απότοκο να φυλακιστούν και να γίνουν ζωντανά θεάματα σε βιτρίνες φυλακές. Έπειτα, υπόκεινται σε μία διαδικασία ελεγχόμενης αναπαραγωγής εντός αυτής της φυλακής. Αποτέλεσμα αυτού είναι τα ζώα που θα προκύψουν από την αναπαραγωγή να μην γνωρίσουν ποτέ το φυσικό τους περιβάλλον και να μην δημιουργήσουν ποτέ τεχνικές επιβίωσης, πράγμα που τα καθιστά ανίκανα να επιβιώσουν αν ελευθερωθούν. Γεγονός που δημιουργεί μία πρόφαση για τη φυλάκισή τους, η «προστασία» τους, καθώς πολλά από τα αιχμάλωτα ζώα στους ζωολογικούς κήπους κατατάσσονται στα είδη προς εξαφάνιση. Το ακόμη πιο οξύμωρο της υπόθεσης όμως, είναι πως αυτή η πρόφαση είναι και το κύριο επιχείρημα των αφεντικών για την ύπαρξη ζωολογικών κήπων, οι οποίοι παρουσιάζονται μέσω των κολαστηρίων ως προστάτες της άγριας φύσης.

Πώς όμως το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο είναι σε θέση να κάνει όσα κάνει, αφού η χρήση ζώων της άγριας (και μη) πανίδας για διασκέδαση ή υπό εξαφάνιση τιμωρείται με πρόστιμο; Η απάντηση είναι απλή, με τις πλάτες του κράτους και των αφεντικών. Συγκεκριμένα, στις 13 Απριλίου 2017, το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο έκανε δωρεά 5000 ευρώ στο Α.Τ. Σπάτων, το οποίο είναι το αρμόδιο τμήμα για ελέγχους στο πάρκο. Παράλληλα συνεχίζει τις παράνομες παραστάσεις δελφινιών, διατηρεί τις άθλιες εγκαταστάσεις εγκλεισμού που οδηγούν στον θάνατο 6 δελφινιών, κλείνει τα ζώα σε πολύ περιορισμένα τετραγωνικά, ακρωτηριάζει τα «απαραίτητα» φτερά από φλαμίνγκο ώστε να είναι ανίκανα να αποδράσουν και η λίστα δεν έχει τέλος. Επιβεβαιώνοντας, πως το Αττικό Πάρκο αποτελεί ένα ακόμη ζωντανό παράδειγμα που μας υπενθυμίζει πως το κράτος και οι νόμοι αυτού κλείνουν πάντα τα μάτια απέναντι στα αφεντικά για τα συμφέροντα του Κεφαλαίου.

Να ξεκαθαρίσουμε πως οι ζωολογικοί κήποι, όπως και κάθε καπιταλιστική εταιρεία αποτελούν άλλη μία μορφή συστηματικής εκμετάλλευσης-φυλακής που κερδοσκοπεί και ξεζουμίζει το μέγιστο δυνατό κέρδος από τα ζώα-εκθέματα στο πλαίσιο της μέγιστης παραγωγικότητας. Τα ζώα αποτελούν αντικείμενα θεάματος από την γέννηση μέχρι τον θάνατό τους. Η λύπη, ο φόβος και ο εγκλεισμός αποτελούν μικρά γράμματα μπροστά στα μεγάλα κέρδη των αφεντικών. Δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη σχετικά με την δημιουργία καλύτερων συνθηκών εγκλεισμού. Τα ζώα δεν αποτελούν εκθέματα και ο εγκλεισμός δεν πρόκειται να εξαλειφθεί μέχρι να ανοίξει και το τελευταίο κλουβί-βιτρίνα.

Η Ομάδα Περιβάλλοντος της Αναρχοσυνδικαλιστικής Πρωτοβουλίας Ροσινάντε στηρίζει τα καλέσματα ενάντια στην θανάτωση των δύο ιαγουάρων και συμμετέχει στην συγκέντρωση ενάντια στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο Σάββατο 29/12 στις 12.00 στο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο στα Σπάτα.

- ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΖΩΟΛΟΓΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

- ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΚΑΙ ΜΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΕΙΣΜΕΝΑ ΖΩΑ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

πηγή : http://rocinante.gr/na-klisi-tora-to-attiko-z…