τι; : συνέλευση θεματική : Rojava

Παρασκευή 4 Ιανουαρίου 2019 στις 19.00

Κάλεσμα για δράσεις αλληλεγγύης & αντιπληροφόρησης για τη Ροζάβα

Κάλεσμα για δημιουργία πυρήνα δράσεων αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης για τον αγώνα της Ροζάβα

Η πιο σημαντική σύγχρονη επανάσταση διεξάγεται στα εδάφη της Βόρειας Συρίας και απειλείται άμεσα από την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων. Είναι φυσικό ο Ερντογάν να μην αφήσει το μικρόβιο της ελευθερίας να γειτνιάζει με το δικτατορικό καθεστώς του. Προσπαθώντας να επεκτείνει τα εδάφη της Τουρκίας αλλά και την πολιτική της καταστολής που ακολουθεί ενάντια στις ιδέες του δημοκρατικού συνομοσπονδισμού, ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει τις πολεμικές επιχειρήσεις στο άμεσο μέλλον.

Όμως παρά τη δυσχερή γεωπολιτική θέση στην οποία βρίσκονται, οι άνθρωποι της Ροζάβα ετοιμάζονται να δώσουν μια από τις μεγαλύτερες μάχες για την υπεράσπιση των εδαφών και της επανάστασης τους με το ηθικό ψηλά. Γιατί ο αγώνας που τόσα χρόνια δίνουν ενάντια στον πολιτισμό της πατριαρχίας, δεν τους επιτρέπει να επιστρέψουν στο σκοταδι, ειδικότερα στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, μια περιοχή που η γυναικεία απελευθέρωση είναι από μόνη της ένα επαναστατικό πρόταγμα. Γιατί σε αυτή την περιοχή των αντιθέσεων μπορεί να μην έχουν καλούς γείτονες για σύμμαχους, όμως έχουν ένα διεθνές κίνημα που μπορεί να αποτελέσει την εξωτερική φωνή και την εσωτερική ενδυνάμωσή τους.

Η εισβολή του Ερντογάν στα εδάφη της Βόρειας Συρίας θα είναι μια επίθεση στην ίδια την έννοια της δημοκρατικότητας. Έχουμε φτάσει σε μια εποχή που καλούμαστε να υπερασπιστούμε τα άλλοτε αυτονόητα. Έτσι, αυτό είναι ένα κάλεσμα προς τις συντρόφισσες και τους συντρόφους, προς τις φίλες και τους φίλους που βλέπουν ότι η επανάσταση στην Ροζάβα κρύβει μια από τις πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Πώς ο δύσκολος αγώνας που θα καλεστούν να δώσουν οι Κούρδ@ και οι διεθνιστ@ς σύντροφ@ στα εδάφη της Βόρειας Συρίας θα είναι προμετωπίδα του αγώνα ενάντια στον πολιτισμικό σκοταδισμό των ανερχόμενων ανά τον κόσμο φασιστικών μορφωμάτων.

Συγκεκριμένα, σε προηγούμενη συνέλευση που έγινε σχετικά με το ζήτημα, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε στην πόλη του Ηρακλείου ένα πυρήνα που θα δουλέψει και θα καλύψει σε σταθερή βάση τις ανάγκες που θα προκύψουν το ερχόμενο διάστημα για αντιπληροφόρηση και δράσεις αλληλεγγύης• που θα έρθει σε άμεση επαφή και επικοινωνία με τους αγωνιστές και τις αγωνίστριες εκεί, και θα προσπαθήσει να μεταφέρει τη φωνή και το μήνυμα τους προς τα έξω.

Για αυτό το σκοπό, καλούμε σε συνέλευση τους ανθρώπους και συλλογικότητες που ορθώνουν ανάστημα ενάντια στον φασισμό και την πατριαρχία, την Παρασκευή 04 Ιανουαρίου, στις 19:00 στον κοινωνικό χώρο Da (Ντεντιδάκηδων 15, Καμαράκι).

JiN JiYaN AzAdI

Γυναίκα Ζωή Ελευθερία

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Δεκέμβριος 20h