Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στις 20.00

Κινηματογραφικές προβολές animation

Η κινηματογραφική ομάδα της Κατάληψης Ντουγρού για τον μήνα γενάρη, θα κάνει προβολές κάθε παρασκευή στις 20:00 στο ισόγειο της κατάληψης, αυτόν το μήνα θα παίξουν οι ταινίες, animation :

  • 11/1 Ο άνθρωπος που θα γινόταν βασιλιάς (ταινία 1975) Το 1885, ο Ράντγιαρντ Κίπλινκ ενώ εργαζόταν ως ανταποκριτής της εφημερίδας Northern Star, βλέπει ένα ζητιάνο σε κακή φυσική και ψυχολογική κατάσταση να εισέρχεται στο γραφείο του, ο οποίος του αποκαλύπτει πως είναι ο παλιός του γνώριμος, ο Πίτσι Κάρνεχαν. Ο Κάρνεχαν διηγείται στον Κίπλινγκ την ιστορία του, πως αυτός και ο συνοδοιπόρος του, ο Ντάνιελ Ντάνι Ντράβοτ, ταξίδεψαν στο απόμακρο καφιρισταν, έγιναν θεοί, και τελικά έχασαν τα πάντα.
  • 18/1 Fritz the Cat (animation 1972)Ο Φριτζ είναι ένας γάτος στη Νέα Υόρκη των 1960, που χρησιμοποιεί διάφορες μεθόδους για να βρει εύκολο σεξ και ναρκωτικά. Αράζει σε κοινόβια, καπνίζει μαριχουάνα στο Χάρλεμ και γενικά περνά την ώρα του διασκεδάζοντας, μέχρι που γνωρίζει ένα κοράκι που θα του ανοίξει δρόμους για νέες περιπέτειες, χωρίς ωστόσο ο ήρωας μας να μπορεί να υπολογίσει τις συνέπειες των επιλογών του μέσα σε αυτές.
  • 25/1 Κεραίες (τηλεταινία 1996) Μια κωμωδία με κεντρικό άξονα την επίδραση της τηλεόρασης στην καθημερινότητα των ανθρώπων. Οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα επικοινωνίας, τη στιγμή που τα ΜΜΕ παρεμβαίνουν και διαπλάθουν την κοινωνικότητά τους. Το πρόβλημα αυτό μέσα από την ταινία φανερώνεται όταν οι ένοικοι μιας πολυκατοικίας, πρέπει να συνεννοηθούν για ν' αντικαταστήσουν τις κεραίες στην ταράτσα τους, με μια κεντρική, κοινή κεραία. Με αφορμή αυτό το γεγονός, παρουσιάζεται το μέγεθος της αποξένωσης των γειτόνων, αφού με το μόνο πράγμα που επικοινωνούν είναι η τηλεοπτική συσκευή τους...

Κατά την διάρκεια των προβολών και μετά θα είναι ανοιχτό το μπάρ της Κατάληψης.

πηγή : email που λάβαμε στις 8 Ιανουάριος 07h