Σάββατο 12 Ιανουαρίου 2019 στις 19.00

Παρουσίαση του βιβλίου "Μεξικό 1968" & συλλογή ειδών

Μεξικό 1968
Πολλά έχουν γραφτεί στην Ελλάδα για τον γαλλικό Μάη του 1968, ελάχιστα όμως για τους άλλους "Μάηδες", στον υπόλοιπο πλανήτη, και κυρίως για τον μεξικάνικο.

Το ξημέρωμα της 30ής Ιουλίου του 1968 μια βολή του στρατού με μπαζούκα (!) ρίχνει την πόρτα ενός σχολείου. Ακολουθούν διαδηλώσεις, απεργίες, συγκρούσεις με τεράστια δυναμική, που τελειώνουν στις 2 Οκτωβρίου με τη σφαγή των συγκεντρωμένων στην Πλατεία Τλατελόλκο από τον στρατό και την αστυνομία.

Η αδιανόητη αυτή καταστολή δεν εφαρμόστηκε από κάποια χούντα, αλλά από μια, τυπικά, δημοκρατική κυβέρνηση ενός κόμματος που είχε στο όνομά του τη λέξη επαναστατικό.
Moλονότι είναι πιο γνωστό το τέλος της εξέγερσης του '68 στο Μεξικό για την αιματηρή κατάληξή της, το μεγαλειώδες κίνημα που αναπτύχθηκε, καθώς και τα νέα δεδομένα που δημιούργησε στη μεξικάνικη κοινωνία συχνά παραλείπονται από την ιστορία.

Το βιβλίο αυτό επιχειρεί να ανασυνθέσει το κλίμα και τα γεγονότα της εποχής, βασισμένο κυρίως στις καταγεγραμμένες μαρτυρίες ανθρώπων που πρωταγωνίστησαν στην εξέγερση.

Ένα βιβλίο συναρπαστικό στην ανάγνωσή του, πολύτιμο για τα ιστορικά στοιχεία που περιέχει, ένας αληθινός θησαυρός για όσους οραματίζονται έναν άλλο κόσμο!
Σαββάτο 12 Ιανουαρίου 2019 στις 7.00 μ.μ. στην ΣΦΗΝΑ Κάδμου 48 Θήβα

πηγή : https://el-gr.facebook.com/events/37039600712…


Συλλογή ειδών, για τις έγκλειστες στις φυλακές Ελεώνα

Την Πέμπτη η συλλογικότητα της ΣΦΗΝΑΣ θα παραδώσει βοήθεια στις έγκλειστες γυναίκες και τα παιδιά τους στις φυλακές Ελεώνα , στο περιθώριο της θεατρικής παράστασης της Αθ. Παππά.
Η συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης ( υγιεινής και καθαριότητας) θα ξεκινήσει το Σάββατο στις 19:00 , την Δευτέρα στις 20:00 και θα ολοκληρωθεί , την Τετάρτη στις 20:00 , στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο "η Σφήνα" Κάδμου 48 στην Θήβα .
Καθώς η επίθεση στην ελευθερία, στα δικαιώματα και στην επιβίωση μας συνεχίζεται αμείωτη, η αλληλεγγύη σε όλους είναι μονόδρομος .
Παράλληλα η κοινωνική κουζίνα " ο άλλος άνθρωπος" θα μαγειρέψει για όλους και κυρίως για αυτούς που το σύστημα και η κρίση του έχουν φέρει στη δυσκολότερη θέση την Πέμπτη 13:00 το μεσημέρι
Όσοι μπορούν ας φέρουν τρόφιμα το Σάββατο στις 19:00 , την Δευτέρα στις 20:00 και την Τετάρτη στις 20:00 , στον αυτοδιαχειριζόμενο χώρο "η Σφήνα" αλλά και την Πέμπτη στην πλατεία της Θήβας την ώρα που θα μαγειρεύει ο "άλλος άνθρωπος".

Ακολουθεί λίστα με τα είδη πρώτης ανάγκης για γυναικείες φυλακές και των τροφίμων για την κοινωνική κουζίνα "ο άλλος άνθρωπος"

ΛΙΣΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΥΛΑΚΕΣ
Μωραμάντηλα
Σερβιέτες
Σαμπουάν
Σφουγγάρια για μπάνιο
Παιδικά αφρόλουτρα
Παιχνίδια
Ρούχα παιδικά έως τριών ετών
Ρούχα γυναικεία

ΛΙΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ "Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ" :
ΖΥΜΑΡΙΚΑ - ΡΥΖΙ - ΟΣΠΡΙΑ -ΓΑΛΑΤΑ -ΠΕΛΤΕ-ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ -ΚΑΦΕΣ -ΖΑΧΑΡΗ -ΤΣΑΙ - ΚΑΚΑΟ - ΥΓΡΟ ΠΙΑΤΩΝ-ΣΑΜΠΟΥΑΝ -ΣΑΠΟΥΝΙΑ- ΜΩΡΟΜΑΝΤΙΛΑ

πηγή : https://sfina.espivblogs.net/2019/01/11/syllo…