Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 στις 19.00

Ανοιχτή σύσκεψη σωματείων για την οργάνωση εργατικής διαδήλωσης το Σάββατο 16/2/19

Για την οργάνωση εργατικής διαδήλωσης το Σάββατο 16 Φλεβάρη 2019:

Ως εργατικά σωματεία, σε συνέχεια της προσπάθειάς μας για κοινή, οριζόντια συντονισμένη και οργανωμένη από τα κάτω δράση, με βασικό σταθμό την όλη κίνησή μας για τη διακλαδική απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018, προχωράμε στην οργάνωση εργατικής διαδήλωσης το Σάββατο 16/2/19 στο κέντρο της Αθήνας.

Ήδη στις 7/1/19 οργανώσαμε μια σύσκεψη σωματείων, στην οποία πραγματοποιήθηκε μια ανοιχτή συζήτηση σε σχέση με την κίνηση αυτή, στην προοπτική του να πλαισιωθεί η όλη προσπάθεια και από άλλα εργατικά σωματεία. Το κάλεσμα στη σύσκεψη στις 7/1/19 βρίσκεται ΕΔΩ.

Μια νέα ανοιχτή σχετική σύσκεψη σωματείων θα πραγματοποιηθεί τη μεθεπόμενη Δευτέρα 21/1/19 στις 7μμ στα γραφεία των ΣΥΒΧΨΑ, ΣΕΦΚ και ΣΒΕΜΚΟ (Λόντου 6, Εξάρχεια).

Εν τω μεταξύ, τη Δευτέρα 14/1/19 στις 7μμ θα γίνει μια νέα συνάντηση στον ίδιο χώρο στην οποία μια ανοιχτή ομάδα εργασίας των σωματείων που ενδιαφέρονται για την οργάνωση της διαδήλωσης αυτής θα προσπαθήσει να συνδιαμορφώσει ένα σχέδιο κοινής ανακοίνωσης και αφίσας.

Κύριες αιχμές της διαδήλωσης, όπως και της προαναφερόμενης απεργίας μας (1/11/18), αποτελούν η διαχρονική μάχη μας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και το αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς και τις αμοιβές μας. Βέβαια, όπως αναφέραμε και στο αρχικό κάλεσμα, είναι ανοιχτό για όλα τα σωματεία που θα συμμετέχουμε να εμπλουτίσουμε την κίνηση αυτή και με τα όποια άλλα περιεχόμενα προκρίνουμε.

Επίσης, παράλληλα με την προσπάθειά μας για την οργάνωση εργατικής διαδήλωσης στην Αθήνα στις 16/2/19, απευθύνουμε κάλεσμα και σε εργατικά σωματεία, εργατικές-κοινωνικές συλλογικότητες και συναδέλφους-συναδέλφισσες από άλλες πόλεις της Ελλάδας να προχωρήσουν στην οργάνωση αντίστοιχων κινητοποιήσεων την ίδια μέρα.

Να δώσουμε μια δυναμική συνέχεια στους κοινούς αγώνες μας για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, για τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ)

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2019/01/10/e…