Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2019 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Αθήνα] Διαδήλωση αλληλεγγύης στους 9 διωκόμενους αγωνιστές από την Τουρκία

ΠΟΡΕΙΑ Τρίτη 29/1/2019, στις 6μμ, από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου προς τη Βουλή και την τούρκικη πρεσβεία.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ

Πέρυσι στην Αθήνα, στις 28 Νοεμβρίου 2017, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Ερντογάν στην Ελλάδα, η ελληνική αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη 9 Τούρκων αγωνιστών, που στη συνέχεια προφυλακίστηκαν. Αφού κακοποιήθηκαν και βασανίστηκαν κατά τη σύλληψή τους, τους χώρισαν και τους διαμοίρασαν σε διάφορες φυλακές, δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην υπεράσπισή τους με την απομόνωσή τους.

Όταν συνελήφθησαν οι εννιά αγωνιστές, τα κυρίαρχα Μ.Μ.Ε. χρησιμοποίησαν κοινή γραμμή χαρακτηρίζοντάς τους ως τρομοκράτες και διογκώνοντας σκόπιμα με ψέματα και κατασκευασμένα σενάρια αυτές τις συλλήψεις. Αυτή η πολιτική της μαύρης προπαγάνδας και τα σενάρια που δημοσιεύονταν προκάλεσαν τις διαμαρτυρίες, τις διαψεύσεις μας και την πολιτική αντίδραση του κινήματος αλληλεγγύης, που είδαν ξεκάθαρα στην κίνηση αυτή μία προσπάθεια εξευμενισμού του Ερντογάν, καθώς τότε βρισκόταν ακόμα στην επικαιρότητα το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνταν στην Τουρκία, ενώ Έλληνες πολιτικοί, όπως η Ντόρα Μπακογιάννη, πρότειναν κυνικά ως "λύση" την έκδοση Τούρκων αγωνιστών.

Η μόνη αλήθεια σε όσα ψέματα είπαν, είναι ότι αυτοί που συνελήφθησαν ως «πεσκέσι» της ελληνικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ στον Ερντογάν, είναι Μαρξιστές-Λενινιστές, είναι άνθρωποι που όλη τη ζωή τους αγωνίζονται για την δικαιοσύνη και την λευτεριά των λαών. Αν χαρακτηρίζονται από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. σαν τρομοκράτες, αυτό γίνεται επειδή ο αγώνας για τη λευτεριά, τη δικαιοσύνη και τη φιλία των λαών, για τον ιμπεριαλισμό είναι τρομοκρατία.

Για πολλούς ξεκίνησε διαδικασία έκδοσης στην Τουρκία με δίκες στην Αθήνα, τη Λάρισα, το Ναύπλιο κλπ, όπου είχαν σκόπιμα σκορπίσει τους αγωνιστές. Οι δίκες αυτές όμως ήταν χωρίς αποτέλεσμα γιατί τίποτε από όσα ισχυρίζονταν το καθεστώς Ερτογάν δεν αποδείχθηκε στο δικαστήριο. Παράλληλα, η κινητοποίηση αγωνιστών από πολλούς χώρους της αριστεράς, συνδικαλιστές αλλά και ανεξάρτητους αγωνιστές, δημιούργησε μια ασπίδα αλληλεγγύης γύρω τους.

Τελικά μετά από 14 μήνες ορίστηκε η δίκη τους στις 4 Φεβρουαρίου στον Κορυδαλλό, με κατασκευασμένο κατηγορητήριο, σύμφωνα με το οποίο θα δικαστούν σαν "τρομοκρατική" ομάδα, με βάση το διαβόητο άρθρο 187Α ΠΚ, χωρίς να υπάρχει κανένα απολύτως εύρημα από τις αστυνομικές έρευνες και κανένα αποδεικτικό στοιχείο που να στοιχειοθετεί κάτι τέτοιο. Εκτός από το γεγονός ότι η ΕΕ, παρά την υποκριτική αντίθεσή της στις μαζικές διώξεις που έχει εξαπολύσει το καθεστώς Ερντογάν στην Τουρκία φυλακίζοντας και βασανίζοντας χιλιάδες ανθρώπους, παρά τις πολεμικές επιχειρήσεις του εναντίον των Κούρδων μέσα στην Τουρκία αλλά και στη Συρία, έχει κατατάξει τις αριστερές οργανώσεις των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών στη λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ φέρει την ευθύνη για τις διώξεις αυτές και την ομηρία των Τούρκων πολιτικών κρατούμενων. Για τους φίλους του Ερντογάν και του ιμπεριαλισμού στην Ελλάδα αυτή η δίκη θα είναι μια ευκαιρία να απαλλαγούν από τους διωκόμενους αγωνιστές που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα, ανοίγοντας το δρόμο για νέες διώξεις, ενδυναμώνοντας τον κρατικό αυταρχισμό και το κράτος «έκτακτης ανάγκης». Για τους Έλληνες και Τούρκους επαναστάτες αυτή η δίκη είναι άλλη μια ευκαιρία να δείξουν πως ο διεθνισμός, η αλληλεγγύη και η φιλία των αγωνιστών και των λαών είναι πολύ ψηλά στις προτεραιότητές τους.

Μπροστά σε αυτές τις πολύ σοβαρές εξελίξεις, τις σκευωρίες κατά των πολιτικών προσφύγων και τη δίκη που θα γίνει στον Κορυδαλλό στις 4 Φεβρουαρίου, καλούμε σε πορεία αλληλεγγύης προς τους διωκόμενους αγωνιστές, που θα γίνει την Τρίτη 29/1/2019, στις 6μμ, από τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου προς τη Βουλή και την τούρκικη πρεσβεία.

  • Να αφεθούν ελεύθεροι οι 9 πολιτικοί πρόσφυγες και να τους χορηγηθεί πολιτικό άσυλο
  • Ζήτω η διεθνιστική πάλη των λαών και η αλληλεγγύη στους αγώνες του Tούρκικου - Κουρδικού λαού και Ελληνικού λαού. Και στις δύο πλευρές του Αιγαίου κοινός εχθρός μας ο ιμπεριαλισμός
  • Αγώνας για ειρήνη και τη φιλία μεταξύ των λαών της Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ 9 ΤΟΥΡΚΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

diki_afissa.png

πηγή : email που λάβαμε στις 14 Ιανουάριος 15h


1 2 3 4 5

TO NA ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Την Δευτέρα 4/2, ξεκινάει στις φυλακές του Κορυδαλλού, η δίκη των 9 αγωνιστών, πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία και το Κουρδιστάν που συνελήφθησαν, από την αντιτρομοκρατική, στις 28 Νοεμβρίου του 2017, για συμμετοχή στο DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα).

Στη σύλληψη, στην κράτηση τους στη ΓΑΔΑ, στα δικαστήρια στην Ευελπίδων, οι σύντροφοι ξυλοκοπήθηκαν και βασανίστηκαν από τα ανδρείκελα της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Γεγονός το οποίο το ομολογούσαν οι μώλωπες που έφεραν στο πρόσωπο και στα μάτια,τα ράμματα, οι επίδεσμοι, τα χτυπήματα στο κεφάλι και στο σώμα. Παράλληλα τα μίντια, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Τουρκία, προσπάθησαν να δημιουργήσουν κλίμα τρομοϋστερίας, κάνοντας λόγο για "σκληροπυρηνικούς τρομοκράτες" και για "μεγάλη επιτυχία της ελληνικής αστυνομίας".

Οι συλλήψεις των Τούρκων και Κούρδων αγωνιστών αναδεικνύουν τη διαχρονική, αγαστή συνεργασία του ελληνικού και του τούρκικου κράτους και των μυστικών τους υπηρεσιών. Διαχρονική γιατί και στο παρελθόν έχουν δεχτεί δεκάδες συλλήψεις,φυλακίσεις, μέχρι κι απαγωγές.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ως υπέρμαχος της ιμπεριαλιστικής πολιτικής του ΝΑΤΟ και της παραμονής της Ελλάδας στο δολοφονικό αυτό σχηματισμό, θέλησε να κάνει δώρο τις συλλήψεις αυτές στον Ερντογάν, εν όψει της επίσκεψης του στην Ελλάδα και τις χρησιμοποίησε ως διπλωματικό χαρτί στην "εξισορρόπηση" των σχέσεων μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας.

Όσο όμως και να προσπαθούν οι δυνάμεις καταστολής και οι μυστικές υπηρεσίες των ιμπεριαλιστικών κρατών και των συμμάχων τους, να πείσουν πως το DHKP-C αποτελεί "τρομοκρατική" οργάνωση, οι λαοί της Τουρκίας γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο πραγματικός τρομοκράτης. Γιατί βιώνουν ένα καθεστώς καταπίεσης που έχει επιβάλλει ως καθημερινότητα, σε όποιον διαφωνεί μαζί του, τις συλλήψεις, τις διώξεις, τις προφυλακίσεις, τα βασανιστήρια. Γιατί το DHKP-C διεξάγει εδώ και πολλές δεκαετίες ένα πολύ σκληρό μα και συνάμα δίκαιο αγώνα, ενάντια στο φασισμό και τον ιμπεριαλισμό, στην ταξική ανισότητα και την αδικία, πάντα στο πλευρό των λαών, των εργαζομένων, της νεολαίας. Γιατί αποτελεί φωτεινό σηματοδότη για τα επαναστατικά κινήματα ανά τον κόσμο, καθώς μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες διεξάγει μια πολύ σημαντική πολύμορφη πάλη, με εκατοντάδες φυλακισμένους και νεκρούς αγωνιστές, από την οποία έχουμε να διδαχθούμε πολλά. Γιατί παρ'όλες τις υπέρμετρες δυσκολίες, τις φυλακές και τα βασανιστήρια, τα πρόσωπά τους είναι πάντα χαμογελαστά, εκπέμποντας τη δύναμη της ψυχής των αγωνιστών που πιστεύουν στο συλλογικό όραμα, στην προλεταριακή έφοδο στον ουρανό.

Γι' αυτό και στη δίκη τους το ανταγωνιστικό κίνημα πρέπει να είναι παρόν, ενάντια στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης και της αστικής δικαιοσύνης, στέλνοντας σινιάλο διεθνιστικής αλληλεγγύης στους λαούς και τους αγωνιστές της Τουρκίας, φωνάζοντας συνάμα πως TO NA ΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ με την Επιτροπή αλληλεγγύης στους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν: Σάββατο 26/1, 19:00, πολιτικός χώρος Σπύρου Τρικούπη 44.

ΠΟΡΕΙΑ προς Βουλή και τούρκικη πρεσβεία: Τρίτη 29/1, 18:00 Προπύλαια

ΔΙΚΗ: Δευτέρα 4/2, 9:00, φυλακές Κορυδαλλού

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Aναρχικών και Kομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


1 2 3 4 5

ΠΟΡΕΙΑ: Στην Βουλή και την τούρκικη πρεσβεία

Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΥΝΟΡΑ

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, συνελήφθησαν 9 αγωνιστές από την Τουρκία για συμμετοχή στο DHKP-C (Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα), μετά από εισβολή που πραγματοποιήθηκε στα σπίτια όπου διέμεναν. Κατά την διάρκεια της προσαγωγής τους στη ΓΑΔΑ, βασανίστηκαν και χτυπήθηκαν άγρια , κάτι που έγινε αντιληπτό τόσο από τις φωτογραφίες τους που δημοσιοποιήθηκαν στα ΜΜΕ, όσο και κατά την μεταγωγή τους στον ανακριτή.Η περίοδος που επέλεξε το κράτος για την συγκεκριμένη κατασταλτική δίωξη δεν ήταν τυχαία, καθώς προηγήθηκε της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ερντογάν, σε μια προσπάθεια επίδειξης της κυριαρχίας του κράτους και τρομοκράτησης των αγωνιζόμενων ατόμων.Οι αγωνιστές από την Τουρκία λόγω της έντονης αντιφασιστικής και αντιιμπεριαλιστικής στάσης τους, έχουν δεχθεί δεκάδες κατασταλτικές κρατικές επιθέσεις στην Ελλάδα. Η πιο πρόσφατη ήταν επί κυβέρνησης Σαμαρά όπου πάλι συνελήφθησαν αγωνιστές από την Τουρκία παρουσιαζόμενοι ως μέλη της οργάνωσης DHPK-C λόγω της συμμετοχής τους στην "Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν". Η ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και της αγωνιστικότητας, είναι μια πάγια τακτική των κρατών καθώς μέσα από αυτό προσπαθούν να αποκόψουν βασικές θεμελιακές σχέσεις μεταξύ των αγωνιστών και παράλληλα να "παραδειγματίσουν" κάθε αγωνιστή για την "κατάληξη" που μπορεί να έχει .Μέσα από την σύνδεση των Τούρκων αγωνιστών με την οργάνωση DHPK-C, το ελληνικό κράτος δίνει διαπιστευτήρια στην τούρκικη κυβέρνηση και παράλληλα προσπαθεί να παρέχει ένα ψεύτικο κλίμα "ασφάλειας και τάξης" στο εσωτερικό της χώρας παρουσιάζοντας μια οργάνωση με αντιφασιστικά και αντιιμπεριαλιστικά προτάγματα ως "τρομοκρατική". Τρομοκρατία είναι η κρατική βία που ασκείται σε όποιον τολμάει να το αμφισβητεί και να αγωνίζεται ενάντια στην κυριαρχία και επιβολή του.Η αλληλεγγύη, εγχώρια και διεθνής, αποτελεί βασική αξιακή αρχή κάθε αγωνιστή και καταπιεσμένου, και σηματοδοτεί πως κανείς απέναντι στη βία του κράτους δεν είναι μόνος του. Αποτελεί την απόδειξη, ότι ο κόσμος δεν χωρίζεται σε έθνη και σύνορα, αλλά σε ανθρώπους που επιθυμούν και προτάσσουν σαν μοναδική λύση απέναντι στο κράτος και το κεφάλαιο τον ανυποχώρητο αγώνα.

ΠΟΡΕΙΑ: Στην Βουλή και την τούρκικη πρεσβεία Τρίτη 29/1 στις 18:00 - Προπύλαια

ΔΙΚΗ: Δευτέρα 4/2 στις 9:00, δικαστική αίθουσα φυλακών Κορυδαλλού

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ 9 ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

κάλεσμα : ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78093/


1 2 3 4 5

Στις 28 Νοέμβρη 2017, λίγο πριν την άφιξη του τούρκου δικτάτορα και πολεμοκάπηλου σφαγέα Ερντογάν, το ελληνικό κράτος εκτέλεσε μια επιχείρηση μαζικής σύλληψης αγωνιστών πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία. Οι αιχμάλωτοι αγωνιστές διασκορπίστηκαν σε διαφορετικές φυλακές, με κατηγορίες «σύστασης τρομοκρατικής οργάνωσης», αφού βασανίστηκαν από τα καθάρματα της «αντιτρομοκρατικής». Τα κράτη είναι αδίστακτα.

Κατά τη διάρκεια της προφυλάκισής τους, που έχει παραταθεί και πλησιάζει το νόμιμο όριό της, επιχειρήθηκε να ολοκληρωθεί το σχέδιο εξόντωσής των αγωνιστών μέσω της έκδοσής τους στο τουρκικό κράτος. Ο φόβος των κρατικών φορέων μπροστά στην ισχύ της αλληλεγγύης, οδήγησε στην ακύρωση αυτής της απόπειρας.

Η φυλάκιση και οι διώξεις των εννέα αποτελούν σημείο αιχμής στη συνεχή αντεπαναστατική συνεργασία των νατοϊκών κρατών, που υλοποιείται και με τις αλλεπάλληλες διώξεις από τα Ευρωπαϊκά κράτη αγωνιστών πολιτικών προσφύγων από την Τουρκία.

Η διακρατική τρομοκρατία ενάντια στους πρόσφυγες αγωνιστές συνεχίζεται και μετά τις συλλήψεις του '17. Στις 29 Γενάρη 2018 έγινε απόπειρα απαγωγής της συντρόφισσας HARİKA KIZILKAYA, μέλος της Επιτροπής Αλληλεγγύης για τους Πολίτικους Κρατουμένους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν. Το συγκεκριμένο σχέδιο απέτυχε επειδή η αγωνίστρια αντιστάθηκε, δημοσιοποιώντας το γεγονός με τη φωνή της, την ιδια στιγμή που συνέβαινε.

Στις 4 Φλεβάρη δικάζονται οι εννέα αιχμάλωτοι αγωνιστές, με τον «αντι»τρομοκρατικό νόμο και το σενάριο που συνέταξαν από κοινού έλληνες και τούρκοι κυβερνήτες και μπάτσοι.

Θα σπάσουμε τη διακρατική τρομοκρατία και από τις δυο πλευρές των συνόρων.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΗ ΚΑΙ ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΔΙΩΞΕΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ

Τρίτη 29 Γενάρη 6 μμ Προπύλαια ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ και ΠΟΡΕΙΑ αλληλεγγύης

Δευτέρα 4 Φλεβάρη 9πμ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στα δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού

Κατάληψη Gare

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595199/


1 2 3 4 5

Τρίτη 28/1, 6μμ :: Διαδήλωση αλληλεγγύης στους 9 διωκόμενους αγωνιστές από την Τουρκία [+νέο ψήφισμα ΣΥΒΧΨΑ]

Ως Σύλλογος καλούμε σε στήριξη της διαδήλωσης αλληλεγγύης στους 9 διωκόμενους αγωνιστές από την Τουρκία, την Τρίτη 28/1, με αρχική συγκέντρωση στις 6μμ, στα Προπύλαια.

_______

Ακολουθεί το σχετικό ψήφισμα αλληλεγγύης του Συλλόγου μας:

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής
Λόντου 6, Εξάρχεια - Αθήνα | 210-3820537 & 6980182255 | sylyp_exvivliou@yahoexo.gr | bookworker.wordpress.com

Άμεση απελευθέρωση των 9 Τούρκων αγωνιστών

Στις 28 Νοεμβρίου 2017, ύστερα από έφοδο σε τρία σπίτια, συνελήφθησαν 9 αγωνιστές από την Τουρκία. Κάποιοι από αυτούς αναγνωρισμένοι ως πρόσφυγες. Κατά τη διάρκεια της προσαγωγής τους ξυλοκοπήθηκαν με τόση αγριότητα ώστε μερικοί χρειάστηκε να νοσηλευτούν ενώ τα σημάδια της βίαιης μεταχείρισης ήταν εμφανή στις φωτογραφίες που η ΕΛ.ΑΣ. έσπευσε να δημοσιοποιήσει.

Τα ΜΜΕ έκαναν λόγο από την πρώτη στιγμή για προετοιμασία τρομοκρατικού χτυπήματος, φτάνοντας να μιλάνε ακόμα και για απόπειρα κατά του Ερντογάν που θα ερχόταν στην Ελλάδα ύστερα από λίγες μέρες. Οι Τούρκοι αγωνιστές (οχτώ άνδρες και μία γυναίκα) προφυλακίστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σε οχτώ διαφορετικές φυλακές ανά την επικράτεια. Για πολλούς, το τουρκικό κράτος έκανε αιτήματα έκδοσης τα οποία απορρίφθηκαν στις δίκες που ακολούθησαν.

Στη δίκη που ξεκινάει στις 4 Φεβρουαρίου στον Κορυδαλλό, οι 9 Τούρκοι αγωνιστές δικάζονται για σύσταση τρομοκρατικής οργάνωσης, χωρίς να υπάρχει κανένα εύρημα ή άλλο αποδεικτικό στοιχείο που να στοιχειοθετεί κάτι τέτοιο. Το αυθαίρετο και κατασκευασμένο κατηγορητήριο φανερώνει ξεκάθαρα ότι όλη αυτή η υπόθεση δεν ήταν παρά μια χειρονομία καλής θέλησης από την ελληνική κυβέρνηση στο καθεστώς Ερντογάν, ενόψει της επικείμενης επίσκεψής του. Ένα δείγμα συντονισμού και συνεργασίας μεταξύ του ελληνικού και του τουρκικού κράτους στην καταστολή πολιτικών προσφύγων και αγωνιστών.

Βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Κατά καιρούς, πολλοί Τούρκοι και Κουρδοι πολιτικοί πρόσφυγες παρενοχλούνται από τις αρχές. Δύσκολα ξεχνιέται και η περίπτωση του πολιτικού πρόσφυγα Μπουλούτ Γιαϊλά που απήχθη το Μάιο του 2013 από αστυνομικούς στη Σόλωνος και μεταφέρθηκε στον Έβρο όπου τον παρέδωσαν στο τουρκικό κράτος παραβιάζοντας ακόμα και τις δικές τους νομότυπες διαδικασίες. Παράλληλα, εδώ και περίπου 1,5 χρόνο έχει διακοπεί η σίτιση (και οποιαδήποτε άλλη μέριμνα) στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Αλλοδαπών Λαυρίου στο οποίο μένουν περισσότεροι από 300 Κούρδοι.

Άμεση απελευθέρωση και χορήγηση πολιτικού ασύλου
στους 9 Τούρκους αγωνιστές

Καλούμε όλα τα εργατικά σωματεία και όλο τον κόσμο του αγώνα να δείξουν την έμπρακτη συμπαράστασή τους

Ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη στους αγωνιζόμενους στην Τουρκία

Αθήνα, 28/1/2019

>> από αντίστοιχη διαδήλωση αλληλεγγύης πριν από ένα χρόνο

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2019/01/28/τ…