Σάββατο 16 Μαρτίου 2019 στις 12.00

Κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού

16 Mάρτη, διεθνής κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού

Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, τσακίστε τους φασίστες, νόμιμοι οι μετανάστες

ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!

16 Mάρτη, διεθνής κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού
Καλοδεχούμενοι οι πρόσφυγες, τσακίστε τους φασίστες, νόμιμοι οι μετανάστες
ΔΙΑΔΗΛΩΝΟΥΜΕ!
Αθήνα, Ομόνοια 3μμ
Θεσσαλονίκη 12μες Άγαλμα Βενιζέλου
Χανιά 12μες Πλατεία Αγοράς
Ξάνθη 4μμ Κεντρική Πλατεία
Γιάννενα 12μες Περιφέρεια
Βόλος 1μμ Άγιος Νικόλαος
Πάτρα 12μες Πλατεία Γεωργίου
Ηράκλειο 12μες Λιοντάρια
Στις 16 Μάρτη, κινήματα από 12 χώρες μας καλούν σε παγκόσμιο ξεσηκωμό για να βάλουμε φρένο στο ρατσισμό και τους φασίστες. Είμαστε εξοργισμένοι από τα απάνθρωπα εγκλήματα του Τράμπ και των κυβερνήσεων της ΕΕ κατά των μεταναστών και των προσφύγων που στρώνουν το δρόμο στην άνοδο των φασιστών. Νά γιατί θα πλημμυρίσουμε τους δρόμους στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, τη Ν.Υόρκη, το Βερολίνο, το Λονδίνο, τη Βιέννη, το Παρίσι, τη Βαρκελώνη, την Κοπεγχάγη, το Αμστερνταμ, τη Βαρσοβία, την Κωσνταντινούπολη, τη Λευκωσία.
Στις 16 Μάρτη, διαδηλώνουμε για να μπούν στην φυλακή οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής, να επιταχυνθεί η δίκη τους και να καταδικαστούν ισόβια. Η δολοφονία του Αλβανού εργάτη γης Πετρίτ Ζίλφε στην Κέρκυρα επιβεβαιώνει τραγικά ότι όσο κυκλοφορούν ελεύθεροι παριστάνοντας τους πατριώτες αποτελούν κίνδυνο για όλους.
Στις 16 Μάρτη, εργαζόμενοι και εργαζόμενες που δίνουμε την μάχη για προσλήψεις, μονιμοποιήσεις των συμβασιούχων σε σχολεία, δήμους και νοσοκομεία, για συλλογικές συμβάσεις παντού, διαδηλώνουμε γιατι δεν θα αφήσουμε τους πρόσφυγες και τους μετανάστες, κομμάτι της εργατικής τάξης, να μετατρέπονται σε αποδιοπομπαίους τράγους και να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα η να κλείνονται σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και να αποκλείονται στα νησιά. Δεν φταίνε για την ανεργία και την φτώχεια οι μετανάστες αλλά οι Τραπεζίτες, οι εφοπλιστές και οι βιομήχανοι που για τα κέρδη τους οι κυβερνήσεις επέβαλαν τα μνημόνια. Φταίνε οι ιμπεριαλιστές που βομβάρδισαν και κατέστρεψαν τις χώρες τους.
Στις 16 Μάρτη, διαδηλώνουμε ενωμένοι μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς, όλοι και όλες πους δεν επιτρέψαμε στην ακροδεξιά και στην Δεξιά να στήσει στα σχολεία προβοκατόρικες εθνικιστικές καταλήψεις μίσους για τους γειτονικούς λαούς σε Αλβανία, Μακεδονία και Τουρκία. Στα σχολειά μας καλοδεχούμενα είναι τα προσφυγόπουλα και όχι οι νεοναζί, είναι οι αγώνες για τη δημόσια δωρεάν παιδεία και όχι ο ρατσισμός.
Στις 16 Μάρτη, φοιτητές και φοιτήτριες που αντιστεκόμαστε στην διάλυση του δημόσιου πανεπιστήμιου από τους νόμους και στις απειλές του Μητσοτάκη και του Μπακογιάννη για κατάργηση του ασύλου, θα είμαστε στους δρόμους με τα πανό των συλλόγων μας και θα διαδηλώνουμε!
Στις 16 Μάρτη, διαδηλώνουμε μαζί με τις κοινότητες μεταναστών και τους πρόσφυγες γιατι τέσσερα χρόνια με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν είδαμε καμία ψήφιση ρύθμισης για την νομιμοποίηση των μεταναστών ενώ αντίθετα είναι γεμάτη η Αμυγδαλέζα και τα κρατητήρια από επιχειρήσεις σκούπα, οι πρόσφυγες είναι αποκλεισμένοι σε ανοικτές φυλακές-κάμπ, απελάσεις γίνονται απο την Αστυνομία νύχτα στον Έβρο, οι πρόσφυγες σκοτώνονται σε καταδιώξεις της Αστυνομίας στην Εγνατία. Βαδίζουμε σε εκλογές με τους μετανάστες χωρίς δικαίωμα ψήφου, τα παιδιά τους να περιμένουν ιθαγένεια, τους μετανάστες από το Πακιστάν να μην μπορούν να πάρουν ένα πιστοποιητικό από το ελληνικό προξενείο του Ισλαμαμπάντ που μπλοκάρει κάθε δικαίωμα τους! Οσο και για το τζαμί μάλλον θα περιμένει χρόνια ακόμη γιατί η κυβέρνηση τα βρίσκει με την Εκκλησία και η ισλαμοφοβία καλά κρατεί!
Στις 16 Μάρτη, διαδηλώνουμε γιατι δεν ξεχνάμε ότι η δολοφονία του Ζάκ/Zackie Κωστόπουλου μας υπενθύμισε ότι η μάχη για την υπεράσπιση της διαφορετικότητας και η σύγκρουση με τον σεξισμό και την καταπίεση των ΛΟΑΤΚΙ, των γυναικών ,των αναπήρων είναι αναγκαία για να σώσουμε ζωές και δικαιώματα.
Καλούμε τα συνδικάτα, τους φοιτητικούς συλλόγους, την αριστερά και τις συλλογικότητες στις γειτονιές, τις κοινότητες μεταναστών, την ΛΟΑΚΤΙ κοινότητα, τις κινήσεις γυναικών, τις κινήσεις αναπήρων, τους ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών να δώσουμε ηχηρό παρών στην παγκόσμια κινητοποίηση κατά του ρατσισμού και του φασισμού.
'Ωρα να τσακίσουμε τους φασίστες, να βάλουμε τέλος στην Ευρώπη-φρούριο!

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/25…