Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 στις 18.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Αντιφασιστική-αντικρατική πορεία αλληλλεγύης στις καταλήψεις

21/1 Δευτερα // 18.00 // έξω από την κατάληψη

ένα χρόνο μετά ο αγώνας συνεχίζεται…

Το συλλαλητήριο για το μακεδονικό ζήτημα που πραγματοποιήθηκε στις 21 Γενάρη 2018 στη Θεσσαλονίκη προσέφερε την κοινωνική νομιμοποίηση σε ακροδεξιούς και φασιστοχουλιγκάνους να βγουν στον δρόμο και να διαχύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο και παράλληλα να επιτεθούν στην αντιεθνικιστική συγκέντρωση της Καμάρας και σε δομές αγώνα, με αποκορύφωμα τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia.

Ο φασισμός χρησιμοποιεί ακριβώς αυτού του είδους τις τακτικές: δηλαδή προσπαθεί να σφετεριστεί μέσω των εθνι[κιστι]κών ζητημάτων τα κοινωνικά στρώματα, με σκοπό την εδραίωση του. Στρέφοντας το ενδιαφέρον του λαού σε εθνικά ζητήματα, αποσπά την προσοχή του από τα πραγματικά του προβλήματα (πχ ασφαλιστικό, εργασιακά, πλειστηριασμοί κλπ). Άλλωστε, αυτό αποδεικνύεται και από το πρόσφατο ιστορικό με την ανακίνηση του μακεδονικού ζητήματος, την επάνοδο των φασιστών στους δρόμους και την εισχώρηση τους ακόμη και σε μαθητικές κοινότητες. Αντίθετα, εμείς πιστεύουμε ότι οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους. Στα πλαίσια της διεθνιστικής αλληλεγγύης, οφείλουν να εναντιώνονται στον εθνικιστικό παροξυσμό και ό,τι τον γεννά.

Σε αυτόν τον ένα χρόνο και μετά από μια πληθώρα διαδικασιών, συνελεύσεων αλληλεγγύης, εκδηλώσεων οικονομικής ενίσχυσης και εργασιών, έχουμε κατοχυρώσει την παρουσία μας στο κτήριο και την διατήρηση του ως ένα χώρο πολιτικών και κοινωνικών ζυμώσεων. Η καθόλου αυτονόητη και επίπονη επιλογή της ανοικοδόμησης του κτηρίου της κατάληψης, αντί να μας αποθαρρύνει, μας εμψυχώνει όλο και περισσότερο, κάνοντας μας ακόμα πιο βέβαιες/ους για τις δυνατότητες της συλλογικοποίησης των ατόμων γύρω από ένα κοινό στόχο. Έχουμε βέβαια πολύ ακόμη δρόμο να διανύσουμε μέχρι την αποπεράτωση των εργασιών στο κτήριο, κάτι που όμως δε μας φοβίζει.

Οι καταλήψεις, ως δομές αγώνα, είναι αυτές που εν γένει αντιμάχονται το κράτος και τον φασισμό. Οι αντιφασιστικές αυτές δομές, όπως η Libertatia, αποτελούν προεικόνιση μιας άλλης κοινωνίας μέσα από τον τρόπο λειτουργίας τους, δηλαδή χωρίς ιεραρχία, με οριζόντιες και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες. Αποτελούν, ακόμα, κέντρα αντίστασης απέναντι στην καταστολή του κράτους και του παρακράτους (φασίστες, πρεζέμποροι κτλ) και γι' αυτό στοχοποιούνται.

Ένα χρόνο πριν, το πραγματικό πρόσωπο των εθνικιστικών συλλαλητηρίων και των φασιστών που υποθάλπουν -με την "παθητική" κάλυψη του κρατικού μηχανισμού- έγινε φανερό με τον εμπρησμό της Libertatia. Ως απάντηση, πήραμε την απόφαση της ανοικοδόμησης της, με σκοπό την προάσπιση των δομών μας, μαχόμενοι τον φασισμό σε ένα ακόμη επίπεδο. Θέλουμε η ανοικοδόμηση της κατάληψης να αποτελέσει ένα σύμβολο αλληλεγγύης του αντιφασιστικού αγώνα, παραμένοντας -κόντρα στις δυσκολίες- μια δομή αντίστασης σε κράτος, κεφάλαιο και φασισμό. Η ανάγκη συσπείρωσης γύρω από τις καταλήψεις, η επαγρύπνηση και η διαρκής παρουσία στο δρόμο είναι επιτακτική για να στηθούν αναχώματα σε τέτοιες και παρόμοιες μελλοντικές ενέργειες κατά των ταξικών και κοινωνικών αγώνων. Η πορεία αυτή δεν έχει για εμάς επετειακό χαρακτήρα αλλά συνιστά μια ηχηρή δήλωση: οτι είμαστε-και θα είμαστε πάντα- εδώ, απέναντι σε κάθε αναζωπύρωση των ολοκληρωτικών και φασιστικών εφεδριών της κρατικής εξουσίας.

Η LIBERTATIA ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ, ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΙΣ ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ-ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ
ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ LIBERTATIA

πηγή : http://libertatiasquat.blogspot.com/2019/01/b…


1 2 3 4

Στις 21 Ιανουαρίου κλείνουμε έναν χρόνο από τον εμπρησμό της κατάληψης Libertatia που έγινε κατά την διάρκεια του πρώτου μακεδονικού συλλαλητηρίου από παρακρατικούς φασίστες.

Μέσα από τα φετινά συλλαλητήρια, φάνηκε έντονα η παρουσία από «απλούς Έλληνες πατριώτες» μέχρι και τις γνωστές σε όλους μας παρακρατικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή και συνεπώς οι νεοναζί, εθνικιστές ακόλουθοι της. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η κατάληψη Libertatia δε θα είχε καεί ποτέ, αν όλοι αυτοί -οι κατά τα άλλα φιλήσυχοι Έλληνες πολίτες- δεν είχαν δώσει την κοινωνική νομιμοποίηση στους φασίστες να διεκδικήσουν δημόσιο χώρο και να τους δωσούν πάτημα να επιβληθούν όπου και σε όποιον θελήσουν χωρίς κανέναν, οξύνωντας τον εθνικιστικό παροξυσμό και την νεοναζιστική πλήξη με αφορμή αυτήν την φορά το όνομα της Μακεδονίας. Γνωρίζουμε ακόμα, ότι δε θα είχε γίνει ποτέ ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia αν οι μπάτσοι, η κυβέρνηση και γενικότερα κεφάλαιο, κράτος, παρακράτος και ΜΜΕ δεν αναζητούσαν συνεχώς την διάχυση του εθνικισμού, και του μίσους και τον πόλεμο στα μαχόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Ξέρουμε επίσης, πως κάθε ένας από τους κατά τα άλλα απλούς πατριώτες -όπως αυτοαποκαλούνται- ευθύνεται έμμεσα ή άμεσα για τον εμπρησμό της κατάληψης με τη συνενοχή του.

Άμεσα σύντροφοι και συντρόφισσες κινητοποιήθηκαν συγκροτώντας τη συνέλευση αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia μέσω της οποίας ξεκίνησε η ανοικοδόμηση του κτηρίου (Rebuild Libertatia).

Εμείς ως Αναρχική Μαθητική Ομάδα Αταξία, στηρίζουμε αυτήν την πρωτοβουλία και δράση καθώς πιστεύουμε ότι η Libertatia στέκει ως ένα σύμβολο ενός συνεχούς και ακλόνητου αγώνα, απέναντι στην καπιταλιστική πλήξη και την εξουσία. Αλλά και ως σύμβολο του αντιφασισμού, της αυτοοργάνωσης και της αλληλεγγύης. Η ανοικοδόμηση του κτηρίου σηματοδοτεί και την υπεράσπιση των όσων υποστηρίζουμε τόσο καιρό, για ό,τι έχουμε παλέψει. Οι καταλήψεις είναι κτήρια και όπλα των αγωνιστών, των καταπιεσμένων και αυτών που τόλμησαν να δράσουν για την διεκδίκηση των όσων μας αξίζουν. Όποιος/α τολμήσει να τα καταστρέψει θα μας βρει απέναντι του/της. Μέσα εκεί, βρίσκουμε στέγαση και χτίζουμε τον δρόμο προς την κοινωνική απελευθέρωση και την κοινωνική επανάσταση. Υπερασπιζόμαστε τα κτήρια μας και δε φοβόμαστε κανέναν.

Καλούμε στην αντικρατική/ αντιφασιστική πορεία την Δευτέρα 21 Γενάρη στο μπλοκ της κατάληψης Libertatia.

ΜΠΑΤΣΟΙ TV ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΠΟ ΠΑΝΩ ΣΑΣ

ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟ ΚΑΛΑ
ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η LIBERTATIA ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ

10, 100, 1.000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ
ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ, ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

Αναρχική Μαθητική Ομάδα Αταξία


1 2 3 4

21/1 - Αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από την κατάληψη Libertatia - 18:00

Να μην αφήσουμε το μίσος να νικήσει.
Αλληλεγγύη στις καταλήψεις.

ΑΝΕΘ


1 2 3 4

Πάει ένας χρόνος από την ημέρα που το κράτος και οι παρακρατικές του
ομάδες, αδράττοντας την ευκαιρία που τους δόθηκε στα πλαίσια του πρώτου
συλλαλητηρίου για το μακεδονικό, έκαναν την εμφάνιση τους ακόμη μια
φορά, πυρπολώντας συθέμελα την κατάληψη Libertatia. Μέσα σε αυτόν τον
χρόνο, οι ίδιες -σχεδόν- ομάδες, απασχόλησαν ουκ ολίγες φορές το δημόσιο
βίο της πόλης, διαδηλώνοντας με αφορμή το μακεδονικό, προσπαθώντας να
διαχύσουν την φασιστική τους αρρώστια στο -οχι και ιδιαίτερα υγιές-
πλήθος κόσμου που ανταποκρίνεται στα εθνικιστικά και πατριδολάγνα
καλέσματα αυτά. Εμείς απ'την μεριά μας σαν αντιφασίστες αναρχικοί και
ελευθεριακοί κομμουνιστές δεν πάψαμε και ούτε θα πάψουμε, να
αντιπαρατιθόμαστε δημόσια σε οποιασδήποτε μορφής έκφραση του φασισμού
καλλιεργεί το κράτος, ποτίζοντας τα άνθη του κακού του εθνικού κορμού με
μίσος και οργή. Δεν εγκαταλείψαμε και ούτε θα εγακταλείψουμε τον αγώνα
μας για μια κοινωνία ελευθερίας και αλληλοσεβασμού, όπως δεν
λιγοψυχήσαμε στο αντίκρυσμα της καταστρεπτικής μανίας των φασιστών ένα
χρόνο πρίν. Δεν θα αφήσουμε το κράτος, το κεφάλαιο και τα τσιράκια του
να μας κοροϊδέψουν, παραδίνοντας έναν απ΄τους λίγους χώρους ελεύθεριας
της πολής στις οποιες βλέψεις τους.

Καλούμε λοιπόν στην αντιφασιστική-αντικρατική πορεία αλληλεγγύης στη
Libertatia και σε όλες τις καταλήψεις, την Δευτέρα 21 Γενάρη (18:00),
έξω από το κτήριο της κατάληψης.


ΝΑ ΜΗΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΣΠΙΘΑΜΗ ΓΗΣ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΟΞΥΣΜΟ ΤΩΝ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΩΝ
ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ
10, 100, 1000 ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Τοπικός Συντονισμός Θεσσαλονίκης Αναρχικής Πολιτικής Οργάνωσης - Ομοσπονδίας Συλλογικοτήτων

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Ιανουάριος 18h