Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 στις 20.00

Παραμύθι για ενήλικες : Της χαμένης συντρόφου + Bar

Της χαμένης συντρόφου

(παραμύθι του κάτω κόσμου)

Οι Γλάροι επιστρέφουν στα λιμάνια μας και φέτος το χειμώνα, για να μας αφηγηθούν το παραμύθι που συνάντησαν στο τελευταίο τους ταξίδι. Το παραμύθι αυτό δεν μοιαζει με τα περισσότερα. Κατοικεί στα σκοτεινά. Γι΄αυτό, μπορεί να μιλάει στην ψυχή των ανθρώπων εκείνων, που έχουνε ξεπεράσει πια την πρώτη αφέλεια της αθανασίας.

"Κάποτε, ζούσε απάνω στα βουνά ένας βοσκός. Έχασε τη γυναίκα του από βαριά αρρώστια και θρήνησε γι΄αυτήν χρόνο πολύ". Το παραμύθι γίνεται εγκώμιο στο θρήνο και τον πόνο της απώλειας. Μοιρολογάει και καταριέται, για να μην κάθονται μέσα μας τα βάσανα και οι αναστεναγμοί του κόσμου κι εξερευνά τον τόπο εκείνο, που μόνο με τη φαντασία τους έχουνε πάει μέχρι τώρα οι θνητοί.

Το παραμύθι της χαμένης συντρόφου κατάγεται από τη Ν. Γουινέα. Εμείς το πιάσαμε και το ξαναπλάσαμε στα δικά μας χέρια, με υλικά απ' τους δικούς μας τόπους και τις μνήμες, για να το αγκαλιάσουμε καλύτερα. Δεν αλλάξαμε, τελικά, παρά ορισμένες αποχρώσεις, αφού η ουσία του παραμυθιού, η ζωή με το θάνατο, υπάρχει εσαεί κι ανάμεσα σε όλους τους ανθρώπους. Η τρύπα που ένωνε τον απάνω κόσμο με τον κάτω, όπως μας λέει το παραμύθι μας, ήτανε μία και μοναδική, κοινή για όλους.

Αν μπορείτε εσείς να το ακούσετε,

τότε μπορούμε κι εμείς να σας το αφηγηθούμε.

Αφήγηση με ζωντανή μουσική και στιγμιότυπα μαύρου θεάτρου σκιών.

Διάρκεια παράστασης: 25'

Συμμετοχή με ελεύθερη συνεισφορά

*Παραμύθι για ενήλικες*

πηγή : email που λάβαμε στις 15 Ιανουάριος 15h