Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2019 στις 18.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Αχμάντ Σααντάτ

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ!Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 22 Γενάρη, 18:00 στην Καπνικαρέα

Λευτεριά στον Αχμαντ Σααντάτ, φυλακισμένο γενικό γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης

Λευτεριά σε όλους τους παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους

Συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 22 Γενάρη, 18:00 στην Καπνικαρέα.

Δεκατρία χρόνια τώρα αιχμάλωτος στα κελιά του Ισραήλ ο γενικός γραμματέας του Λαϊκού Μετώπου για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης (ΛΜΑΠ), Αχμαντ Σααντάτ, σηκώνει ψηλά τη σημαία της Παλαιστινιακής Αντίστασης. Κόντρα στα μέτρα πολυήμερης απομόνωσής του, που στόχο είχαν να σπάσουν το ηθικό του και να εκμαιεύσουν δηλώσεις υποταγής στην "ειρήνη της κατοχής", ο Σαντάτ παρέμεινε αλύγιστος, υποστηρίζοντας δημόσια τον μαχητικό αγώνα ενάντια στην κατοχή. Κόντρα στις προσπάθειες της κατοχής να τσακίσει το κίνημα των παλαιστίνιων πολιτικών κρατούμενων, ο Σαντάτ συμμετείχε ενεργά και πρωτοπόρα σε όλους τους αγώνες των παλαιστίνιων πολιτικών κρατουμένων με πολυήμερες απεργίες πείνας στο ενεργητικό του.

Ο Αχμαντ Σααντάτ ανέλαβε την ηγεσία του ΛΜΑΠ κατά τη διάρκεια της Δεύτερης Ιντιφάντα, λίγο μετά τη δολοφονία του Αμπού Αλί Μουσταφά, γενικού γραμματέα και ιδρυτικού στελέχους του ΛΜΑΠ, μέσα στο ίδιο του το γραφείο στη Ραμάλα από δυνάμεις του ισραηλινού στρατού κατοχής. Σε αντίποινα για την δολοφονία του Αμπού Αλί Μουσταφά, μαχητές του ΛΜΑΠ εκτέλεσαν τον υπουργό τουρισμού του Ισραήλ Ρεχαβάμ Ζεβί, αναλαμβάνοντας την ευθύνη της εκτέλεσης. Ο ηγέτης του ΛΜΑΠ Σααντάτ θεωρήθηκε από την ισραηλινή κατοχή υπεύθυνος για την οργάνωση της εκτέλεσης του ισραηλινού υπουργού και άρχισε η καταδίωξή του στη Δυτική Οχθη.

Όταν ο κλοιός της καταδίωξης άρχισε να σφίγγει, ο Σαντάτ μαζί με άλλα στελέχη της Παλαιστινιακής Αντίστασης βρέθηκαν στο αρχηγείο του Αραφάτ στη Ραμάλα. Ο ισραηλινός στρατός πολιόρκησε επί δέκα μέρες το αρχηγείο του Αραφάτ το 2002 προκειμένου να αποσπάσει τους καταδιωκόμενους αγωνιστές, αλλά ο τελευταίος αρνήθηκε να παραδώσει τα στελέχη της Αντίστασης στους κατακτητές. Προκειμένου, όμως, να σταματήσουν την πολιορκία τους οι ισραηλινοί πραγματοποίησαν παρασκηνιακή συμφωνία να καταδικαστούν σε κάθειρξη από την Παλαιστινιακή Αρχή οι καταδιωκόμενοι αγωνιστές. Ο Σααντάτ οδηγήθηκε σιδηροδέσμιος στη παλαιστινιακή φυλακή της Ιεριχούς, όπου βρετανοί και αμερικάνοι παρατηρητέςανέλαβαν την επιτήρηση της αιχμαλωσίας του Σααντάτ, αντί των ισραηλινών κατακτητών. Δυο χρόνια μετά το θάνατο του Αραφάτ, το 2006, οι ευρωπαίοι και αμερικανοί παρατηρητές αποχώρησαν εκτάκτως από τη φυλακή και ο έλεγχος πέρασε αυτόματα, προφανώς κατόπιν συνεννόησης, στα χέρια των σιωνιστών. Ο Σααντάτ βρέθηκε έκτοτε στις ισραηλινές φυλακές.

Ο Αχμαντ Σααντάτ είναι ένας απ' τους πολλούς επαναστάτες ηγέτες ενός λαού που δεν υποκύπτει στην κατοχή, όσο και να ματώνει. Αιχμάλωτος στα κελιά της κατοχής, στέλνει με κάθε ευκαιρία το μήνυμα της συνέχισης του αγώνα και της διεθνιστικής αλληλεγγύης σε όλους τους καταπιεσμένους που αντιστέκονται διεθνώς:

"O παλαιστινιακός λαός είναι αποφασισμένος να συνεχίσει την Ιντιφάντα για όλα τα εθνικά δικαιώματά μας. Αυτή η θέση είναι φυσικά συνεπής με τον αγώνα όλων των προοδευτικών δυνάμεων διεθνώς που αντιμετωπίζουν την παγκόσμια αυτοκρατορική αλαζονεία και αγωνίζονται για ανεξαρτησία, αυτοδιάθεση και απελευθέρωση, για κοινωνική δικαιοσύνη, ισότητα και τον σοσιαλισμό, που βασίζεται στη δίκαιη κατανομή του πλούτου και στις ανθρώπινες αρχές της ειρήνης, της απόρριψης του πολέμου, του ιμπεριαλισμού και όλων των μορφών καταπίεσης και εκμετάλλευσης."

Ανταποκρινόμενη στο διεθνές κάλεσμα αλληλεγγύης στον φυλακισμένο Γενικό Γραμματέα του Λαϊκού Μετώπου, η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό καλεί σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Τρίτη 22 Γενάρη, ώρα 18:00 στην Καπνικαρέα.

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό

*Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση συμμετέχει στην Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό Λαό.

πηγή : http://palestineresist.gr/network/actions/587…