Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 στις 11.00

[Θεσσαλονίκη] Μικροφωνική υπεράσπισης & αλληλεγγύης στη Mundo Nuevo

Μικροφωνική 11:00 από έξω από την κατάληψη Mundo Nuevo

Ανακοίνωση της Mundo Nuevo με αφορμή επικείμενη παρέμβαση εισαγγελέα ενάντια στην κατάληψη και την πιθανή απόπειρα εκκένωσής της.

Άλλη μια βρώμικη επίθεση στήνεται ενάντια στην κατάληψη Mundo Nuevo. Όπως πληροφορηθήκαμε πρόσφατα ο Δήμος Θέρμης, ο οποίος είναι ο ιδιοκτήτης του κτηρίου έχει έρθει σε συμφωνία με τον ΟΚΑΝΑ με στόχο να παραχωρήσει το οίκημα στον Οργανισμό για να τον μετατρέψει σε σχολείο δεύτερης ευκαιρίας για τοξικοεξαρτημένους.

Είναι παραπάνω από εμφανές τι συμβαίνει εδώ. Στα πλαίσια της «ορθολογιστικής» καταστολής που προτάσσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επιχειρείται η εκμετάλλευση των δεδομένων ευαισθησιών που έχουμε ως αναρχικοί αγωνιστές απέναντι σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, ώστε να αποσπαστεί ένα σημαντικότατο εργαλείο από τα χέρια του αναρχικού - επαναστατικού κινήματος. Ενώ, λοιπόν η κυβέρνηση επιτίθεται στους σφοδρότερους αντιπάλους της, τους αναρχικούς, ταυτόχρονα προσπαθεί να φιλοτεχνήσει κι ένα προοδευτικό προφίλ, αφού οι επιθέσεις γίνονται «για καλό σκοπό». Δεν ξεγελάνε κανέναν. Ξέρουμε πολύ καλά σε τι αποσκοπούν. Η ίδια κυβέρνηση που δίνει συγχαρητήρια στα ΜΑΤ, όταν χτυπάνε τα αναρχικά μπλοκ, όπως την 17η Νοέμβρη στην Αθήνα, δήθεν μαλώνει τους μπάτσους, όταν η ίδια τους στέλνει να επιτεθούν σε δασκάλους και εκπαιδευτικούς. Είναι η κυβέρνηση της επέκτασης των μνημονίων, της καταλήστευσης του πλούτου, της όξυνσης των ταξικών αντιθέσεων, της ολοκληρωτικής σύμπλευσης με τα επικίνδυνα σχέδια του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Ως καταληψίες και αναρχικοί είμαστε υπέρμαχοι της δημιουργίας σχολείων και άλλων δομών παροχής βοήθειας σε τοξικοεξαρτημένους. Αν και ασφαλώς βλέπουμε την τρομερή υποκρισία του κράτους, το οποίο αφού κάνει τα πάντα για να ρίξει τους ανθρώπους στην απελπισία και στα ναρκωτικά, αφού η αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια ή και συνεργάζεται στην επέκταση των ναρκομαφιών που έχουν κατακλύσει το κέντρο της πόλης, αφού συνεργάζεται με τους εφοπλιστές - μαφιόζους που φέρνουν την ηρωίνη με τα Noor 1 τώρα καμώνεται ότι παρέχει πρόνοια στα θύματα. Υπάρχουν λοιπόν χιλιάδες άδεια κτήρια για να παίξει το θέατρο της απενεχοποίησης το βρώμικο σύστημά τους, όμως διαλέγει το κτήριο που αποτελεί εστία των αναρχικών αγωνιστών. Επιχειρεί λοιπόν να εκμεταλλευτεί το κράτος άλλη μια φορά τους τοξικοεξαρτημένους αυτή τη φορά για συγκεκριμένους κατασταλτικούς πολιτικούς σκοπούς. Κανένας δεν θα πέσει σε αυτήν την παγίδα.

Δηλώνουμε απερίφραστα προς τον Δήμο Θέρμης τον ΟΚΑΝΑ και όποιον άλλο φορέα ενδιαφέρεται ότι η έξωση μας από τον χώρο μπορεί να γίνει μόνο με τη χρήση βίας, από τους ένστολους εντολοδόχους του κράτους, δηλαδή τα ΜΑΤ. Καμία συνεργασία δεν πρόκειται να έχουμε με κανέναν τους. Ας μην το σκέφτονται καν, εκτός αν θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη να καλέσουν τα ΜΑΤ και να συλλάβουν τους αγωνιστές. Αλλά εάν προτιμούν αυτή τη λύση, τους καλούμε να το σκεφτούν καλά, μαζί με τις συνέπειες που θα έχει αυτή επιλογή. Καλό θα ήταν επίσης να γνωρίζουν όλοι ότι ακόμη κι αν οι φορείς αυτοί που ομιλούν κιόλας στο όνομα της αλληλεγγύης και της βοήθειας επιλέξουν τον δρόμο της βίας, εμείς σκοπεύουμε να επανέλθουμε στο κτήριο με όποιο πρόσφορο τρόπο και μέσο και να εμποδίσουμε την οποιαδήποτε έναρξη λειτουργίας του, πέρα από αυτήν που έχει σήμερα, δηλαδή την προώθηση και υποστήριξη των κοινωνικών και ταξικών αγώνων, την αλληλεγγύη στους φτωχούς και τους καταπιεσμένους για έναν κόσμο ισότητας και ελευθερίας για έναν κόσμο χωρίς ναρκωτικά και εξουσίες, μπάτσους, δικαστές και τοξικοεξαρτημένα άτομα. Ο κόσμος του αγώνα ενάντια σε ό,τι μας συνθλίβει είναι η ευκαιρία κάθε καταπιεσμένου να αποφύγει όλες τις εξαρτήσεις.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ MUNDO NUEVO!

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Μικροφωνική 11:00 από έξω από την κατάληψη Mundo Nuevo

Κατάληψη Mundo Nuevo