Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019 στις 11.00

Απεργιακή συγκέντρωση

Νίκη στον αγώνα των εκπαιδευτικών! Όλοι στην απεργία στις 17/01 Συγκέντρωση 11:00 π.μ. στη Διεύθυνση

Το τερατούργημα που δημιούργησαν τα αλλεπάλληλα μνημόνια και οι νόμοι που τα συνοδεύουν, καθώς και η στρατηγική της δημοσιονομικής προσαρμογής που εφαρμόστηκε στην εκπαίδευση και την κοινωνία από το 2010 και μετά από όλες τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου και την Ε.Ε, με σκοπό την μείωση της αξίας της εργατικής δύναμης και τη συντριβή των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων, είχε ως αποτέλεσμα την ανυπαρξία μόνιμων διορισμών και στις δύο βασικές βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στη βάση αυτών των κατευθύνσεων θεμελιώθηκαν σε όλους τους εργασιακούς χώρους νέες, ελαστικές και βαθιά εκμεταλλευτικές σχέσεις εργασίας που δημιουργούν ένα καθεστώς μόνιμης δουλείας, ομηρίας και διαρκούς εκβιασμού. Η ίδια κατεύθυνση που μεθοδεύεται όλα αυτά τα χρόνια και στην εκπαίδευση (προγράμματα ΕΣΠΑ κτλ) επιχειρείται να ολοκληρωθεί με το νέο νόμο Γαβρόγλου και την πλήρη αποσύνδεση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών από το πτυχίο. Σε αυτή την πορεία, διαμορφώθηκε το μοντέλο του ωρομίσθιου και αναπληρωτή εκπαιδευτικού, εργασιακά ανασφαλή, κακοπληρωμένου με διαφοροποιημένο καθεστώς μισθοδοσίας, περιπλανώμενου από γωνιά σε γωνιά σε όλη την Ελλάδα, με μειωμένα εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, που στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων αναπληρώνει τον εαυτό του, καλύπτοντας οργανικά κενά. Οι αναπληρωτές προσφέρουν στο σχολείο το ίδιο έργο με τους μόνιμους εκπαιδευτικούς αλλά διαφοροποιούνται απ' αυτούς στα εργασιακά δικαιώματα.

Οι παρεμβάσεις του Ο.Ο.Σ.Α στην εκπαίδευση και οι πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι καθοριστικές για την εδραίωση αυτού του άθλιου καθεστώτος στα σχολεία, και της προώθησης καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση. Στόχος η διαμόρφωση μιας φθηνής εργατικής δύναμης και στον εκπαιδευτικό χώρο. Το νομοσχέδιο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προωθεί την πλήρη απαξίωση του πτυχίου και της προϋπηρεσίας και την υψηλή μοριοδότηση μεταπτυχιακών τίτλων, σεμιναρίων και γνώσης ξένης γλώσσας. Δηλαδή ένα αδιάκοπο κυνήγι προσόντων που τελικά θα κατηγοριοποιεί και θα διαβαθμίζει όλους τους ημιάνεργους Ταυτόχρονα οι διορισμοί που εξαγγέλθηκαν σε βάθος τριετίας είναι πολύ κάτω από τις πραγματικές ανάγκες της εκπαίδευσης και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθούν.

Αυτό που επιχειρείται με το σχέδιο νόμου είναι η διαμόρφωση ενός συστήματος εργασιακού ανταγωνισμού και εξατομίκευσης στον τρόπο πρόσληψης των αναπληρωτών. Είναι ταυτόχρονα και μια δομή αξιολόγησης με την οποία μπορεί να επιχειρηθεί η υπονόμευση των εργασιακών και των μόνιμων εκπαιδευτικών. Το νομοσχέδιο είναι στην ουσία νομοσχέδιο απολύσεων και όχι διορισμών.

Ο αγώνας των εκπαιδευτικών είναι αγώνας δίκαιος, αγώνας για το μέλλον του δημόσιου σχολείου και για τα μορφωτικά δικαιώματα των λαϊκών στρωμάτων. Είναι αντάξιος των καλύτερων στιγμών του εκπαιδευτικού κινήματος. Είναι αγώνας για τη μόνιμη και σταθερή εργασία και το μέλλον του δημόσιου σχολείου.

Εδώ και πολλά χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία των εργατικών αγώνων εγκλωβίζεται στο στενό περιβάλλον του εκάστοτε κλάδου. Αυτό τους μετέτρεπε σε εύκολα «θύματα» για τις κυβερνήσεις, αφού ταύτιζαν τα αιτήματά τους με τις «συντεχνίες», αποστερώντας τους κάθε δυνατότητα ευρύτερων κοινωνικών συμμαχιών με άλλα αγωνιζόμενα και πληττόμενα κομμάτια. Σήμερα ο αγώνας των εκπαιδευτικών υπάρχει δυνατότητα να αγκαλιαστεί και να στηριχθεί στην πράξη από ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, γιατί στα πρόσωπα των αναπληρωτών αντικατοπτρίζεται το γενικό μέλλον της επισφάλειας και της ανεργίας που βιώνουν χιλιάδες άνθρωποι. Ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της νεολαίας που ζει και δουλεύει σε ένα καθεστώς διαρκούς επισφάλειας και ακριβώς για αυτό πρέπει να νικήσει. Η νίκη θα σημάνει ένα αποφασιστικό ρήγμα στο νέο εργασιακό μεσαίωνα.

Η ανάδειξη ριζοσπαστικών μορφών πάλης από τους ίδιους τους εκπαιδευτικούς, η κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ, η αντοχή και η υπέρβαση του ανύπαρκτου και ηττημένου σχεδιασμού των μεγάλων ομοσπονδιών και της ΑΔΕΔΥ, αποδεικνύουν πως η νικηφόρα προοπτική των αγώνων περνάει μέσα από την ταξική ανασυγκρότηση του εργατικού κινήματος που θα γίνει ενάντια στη συνδικαλιστική γραφειοκρατία.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τη νεολαία, να σταθεί στο πλευρό του αγώνα των εκπαιδευτικών. Περνάμε στην αντεπίθεση και με ακόμα πιο αποφασιστικό τρόπο δηλώνουμε ότι το νομοσχέδιο δε θα περάσει!

Καλούμε όλον τον κόσμο να σηκώσει ανάστημα, συλλογικά να ενώσει τη φωνή του με το αγωνιζόμενο κομμάτι της νεολαίας, της εκπαίδευσης και της εργασίας και σαν μια γροθιά να κερδίσει όλα όσα μας ανήκουν. Ούτε βήμα πίσω!

ΜΟΝΙΜΗ ΚΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και την προϋπηρεσία!

ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ - ΕΚΤΡΩΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ!

ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΚΑΙ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ!

Όλοι στην απεργιακή συγκέντρωση την Πέμπτη 17/11 στις 11:00 στη διεύθυνση δευτεροβάθμιας (σχολικό συγκρότημα Μουρτζόυκου)

Ταξικός Συντονισμός Ανατροπής

Συνδικαλιστικών κινήσεων, οργανώσεων, συλλογικοτήτων, ανέργων

πηγή : https://lesxivolou.wordpress.com/2019/01/17/ν…