Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 13.00

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

[Αθήνα] Διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση

Καμία συμμετοχή. Καμία ανοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια.

Πίσω φασίστες - Εμπρός Σύντροφοι!

Διεθνιστική Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Κυριακή 20 Ιανουαρίου, Προπύλαια στις 13:00

Πολιτικές Ομάδες, Συλλογικότητες, Στέκια, Καταλήψεις, Σύντροφοι - Συντρόφισσες

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1594863/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Διεθνιστική- Αντιφασιστική Συγκέντρωση | Κυριακή 20/1, Προπύλαια 1μμ | ΣΑΚΤΧ

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20/1, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ 1ΜΜ

Η πριμοδότηση του εθνικισμού, του φασισμού και της μισαλλοδοξίας από την κυριαρχία που περνά μέσα από την ανακίνηση του Μακεδονικού ζητήματος και τα εθνικιστικά συλλαλητήρια (κατά τη διάρκεια ενός εκ των οποίων, στη Θεσσαλονίκη, φασίστες πυρπόλησαν την κατάληψη Libertatia), μέσα από την κατευθυνόμενη επιχείρηση ηρωοποίησης του φασίστα Κατσίφα, μέσα από τη διάχυση του ρατσιστικού μίσους στα σχολεία και τις εθνικιστικές καταλήψεις, έχει ως στόχο τη συγκρότηση ενός αντιδραστικού και αντεπαναστατικού πόλου. Την ίδια στιγμή που το κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα και οι μηχανισμοί του ξεπλένουν τα τάγματα εφόδου της Χ.Α., καλύπτοντας τις νεοναζιστικές συμμορίες και απαξιώνοντας τη δίκη, η οποία ακόμα διεξάγεται 5 χρόνια μετά τη δολοφονία του Π. Φύσσα, οι φασίστες βρίσκουν το έδαφος να συνεχίσουν την παρακρατική τους δράση, επιτιθέμενοι σε μετανάστες και πρόσφυγες (όπως η δολοφονία του αλβανού εργάτη γης P. Zifle τον Νοέμβρη του 2018 στην Λευκίμμη Κέρκυρας από τον φασίστα και μέλος της Χ.Α Δημήτρη Κουρή και η δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σ. Λουκμάν τον Γενάρη του 2013 στα Άνω Πετράλωνα από τους φασίστες Χρήστο Στεργιόπουλο και Διονύση Λιακόπουλο) , σε αγωνιστές/στριες και σε αυτοοργανωμένους χώρους αγώνα, στέκια και καταλήψεις.

Απέναντι στον πόλεμο, τον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία που γεννά και θρέφει ο κόσμος του κράτους και του καπιταλισμού, χωρίς αυταπάτες πως το σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης μπορεί να εξωραϊστεί, χωρίς αυταπάτες πως οποιαδήποτε κυβέρνηση μπορεί να αποτελέσει φραγμό στον φασισμό, να αγωνιστούμε συλλογικά, μαχητικά και από τα κάτω με όπλο μας τη διεθνιστική και ταξική αλληλεγγύη. Να αγωνιστούμε από κοινού μετανάστες/στριες, εργαζόμενοι/ες, άνεργοι/ες, φοιτητές/τριες, μαθητές/τριες και νεολαίοι/ες για την οικοδόμηση μιας νέας κοινωνίας αλληλεγγύης, ισότητας, ελευθερίας, μακριά από επίπλαστους και κατευθυνόμενους από τα πάνω διαχωρισμούς.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ, ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1594891/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 20/1

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ- ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ, ΤΟΝ ΕΘΝΙΚΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ

ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, ΚΥΡΙΑΚΗ 20/1, 1ΜΜ

Η αποσάθρωση και ολοσχερής χρεοκοπία του κόσμου του κράτους και του καπιταλισμού, όπως αναπτύσσεται μέσα στο σύγχρονο περιβάλλον της παγκόσμιας συστημικής κρίσης, αποτελεί όριο για την εποχή της παγκόσμιας ολοκλήρωσής του και ταυτόχρονα προϋπόθεση για την όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων και τη συνακόλουθη αύξηση της απειλής του πολέμου.

Η επανεμφάνιση του "Μακεδονικού", ως κομβικού εθνικού ζητήματος προκύπτει από μια σύνθεση διαφόρων εξουσιαστικών αναγκών. Η αστική τάξη της χώρας επιθυμεί διακαώς το βάθεμα των σχέσεων με τους παραδοσιακούς συμμάχους της, δηλαδή τον Ευρωατλαντικό/Νατοϊκό άξονα. Ειδικότερα, σε μια περίοδο όπως η σημερινή όπου η γεωπολιτική ρευστότητα που πηγάζει από τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή, αλλά και σε άλλα μέτωπα, η ανάγκη να προσδεθεί η Ελλάδα με ακόμη πιο άμεσους και αδιαπραγμάτευτους όρους στο άρμα της Δύσης παίρνει επιτακτικό χαρακτήρα.

Ο εθνικισμός, σε αυτή την περιόδο, καλείται να παίξει δυναμικά τον ειδικό του ρόλο στην ιδεολογική προετοιμασία των κοινωνιών, ώστε αυτές να αποδεχθούν συναινετικά μια εμπόλεμη σύρραξη και οι καταπιεσμένες μάζες να συμπεριληφθούν στο στρατηγικό σχέδιο αλληλοεξόντωσής τους.

Το φασιστικό παρακράτος και οι ομάδες του μπορούν να αναλάβουν διάφορες βρώμικες δουλειές, ανάλογα με την περίοδο. Από δυνάμεις που θα συγκροτήσουν σε «κόμμα» τους οπαδούς της αντιεξεγερτικής πολιτικής, ως συμμορίες που θα δολοφονήσουν αντιστεκόμενους και θα σφάξουν πρόσφυγες και μετανάστες στοχοποιώντας τους ως εσωτερικούς εχθρούς και ασφαλώς ως την εμπροσθοφυλακή στα εθνικιστικά κελεύσματα.

Η προώθηση του ρατσισμού, του εθνικισμού και της μισαλλοδοξίας από κρατικούς θεσμούς (Μ.Μ.Ε, κόμματα, εκκλησία), η επανεμφάνιση των παρακρατικών νεοναζιστικών ομάδων στο δημόσιο πεδίο που επιχειρούν να διαχύσουν το φασιστικό μίσος (ακόμα και στα σχολεία), οι επιθέσεις σε καταλήψεις και χώρους αγώνα (όπως ο εμπρησμός της κατάληψης Libertatia τον Γενάρη του 2018, η δολοφονική επίθεση στον Ε.Κ.Χ Φαβέλα στον Πειραιά και στην κατάληψη του πρώην ΠΙΚΠΑ στα Άνω Πετράλωνα, οι επανειλημμένες επιθέσεις στην κατάληψη Λέλας Καραγιάννη 37 και ο εμπρησμός του Παλιού Νεκροτομείου στην Αλεξανδρούπολη) αποτελούν μέρος της διαρκούς επιχείρησης συγκρότησης ενός αντεπαναστατικού φασιστικού πόλου στο δρόμο, στην υπηρεσία του καθεστώτος, ως κρίσιμου παράγοντα για την απρόσκοπτη επιβολή των όρων λεηλασίας της κοινωνίας και της φύσης και την επιβίωση του πολιτικοοικονομικού συστήματος.

Επιπλέον, στην παρούσα πολιτική συγκυρία, το καθεστώς αξιοποιεί την "αριστερή" πολιτική διαχείριση προωθώντας παράλληλα με το χτύπημα, την ενσωμάτωση και τον παροπλισμό των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων, τον συγχρωτισμό της διάχυτης αντικυβερνητικής κοινωνικής αγανάκτησης με τη φασιστική ρητορική του εθνικισμού, του ρατσισμού, της μισαλλοδοξίας και της ασφάλειας, προσβλέποντας στο άπλωμα της επιρροής της. Την ίδια στιγμή που η κυβερνώσα αριστερά, ως η άλλη όψη του σύγχρονου κρατικού ολοκληρωτισμού, απονοηματοδοτεί, ευτελίζει και διασύρει τις πανανθρώπινες αξίες της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και της ισότητας.

Ωστόσο, ενάντια σε αυτήν τη συνθήκη, στις κρατικές και παρακρατικές επιθέσεις, στις δολοφονίες του Πετρίτ, του Ζακ, του Σαχζάντ, του Παύλου και στην συνολική επιχείρηση επιστράτευσης του εθνικιστικού και φασιστικού εσμού, υψώνονται αναχώματα τόσο από αναρχικούς όσο και από

πλήθος άλλων αγωνιστών της βάσης. Όπως οι αντιφασιστικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στη πόλη της Κέρκυρας και στη Λευκίμμη, τα αντιεθνικιστικά οδοφράγματα διεθνιστικής αλληλεγγύης στη Θεσ/νίκη και στην Αθήνα πέρυσι, η παμβαλκανική διαδήλωση αλληλεγγύης στην κατάληψη Libertatia, οι μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις αντίστασης και μνήμης για τις φασιστικές δολοφονίες του μετανάστη εργάτη Σ. Λουκμάν και του αντιφασίστα Π. Φύσσα, οι δεκάδες κινητοποιήσεις πρόσφατα ενάντια στη διάχυση του εθνικισμού στα σχολεία, οι καθημερινές μάχες που δίνει ο κόσμος του από τα κάτω αγώνα σε κάθε πεδίο της κοινωνικής και ταξικής καταπίεσης και εκμετάλλευσης.

Από την πλευρά μας, αντιλαμβανόμαστε πως η προοπτική των εμπόλεμων κοινωνιών, της φτώχειας και της εξαθλίωσης, της αναζωπύρωσης των εθνικισμών και του κοινωνικού εκφασισμού θα έχει ολέθρια αποτελέσματα για την ανθρωπότητα και ότι η ταξική και διεθνιστική αλληλεγγύη μεταξύ των λαών, η οργανωμένη αντεπίθεση των εκμεταλλευόμενων τάξεων και η ανατροπή του κόσμου του καπιταλισμού και του κράτους σε παγκόσμιο επίπεδο μπορεί να διαμορφώσει τους όρους για τη δημιουργία μια κοινωνίας ευημερίας, ισότητας, ειρήνης και δικαιοσύνης, χωρίς εκμετάλλευση, διακρατικούς πολέμους και αποπροσανατολιστικούς ανταγωνισμούς.

Στις 20 Γενάρη καλείται στην Αθήνα ένα ακόμα εθνικιστικό συλλαλητήριο και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε να παραδοθούν οι δρόμοι της πόλης στις φασιστικές συμμορίες και το ρατσιστικό- δολοφονικό τους μίσος. Όπως βρεθήκαμε με όλες μας τις δυνάμεις στις διεθνιστικές-αντιφασιστικές συγκεντρώσεις όλου του προηγούμενου διαστήματος, το ίδιο σκοπεύουμε να κάνουμε και τώρα, όποτε και όπου αλλού χρειαστεί. Μαζί με χιλιάδες αγωνιστές, αντιφασίστες και αντιφασίστριες, θα συνεχίσουμε να στήνουμε αναχώματα στην επέλαση του εθνικιστικού εσμού και των φασιστικών εφεδρειών του κράτους, στην επίθεση των παγκόσμιων πολιτικών και οικονομικών αφεντικών απέναντι στους πληβείους αυτού του κόσμου.

ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΕΝΝΑ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Αναρχική Πολιτική Οργάνωση | Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : https://apo.squathost.com/διεθνιστικη-αντιφασ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ & ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

Ενάντια στο εθνικιστικό συλλαλητήριο

στις 20 Ιανουαρίου

Η συνταγματική αλλαγή στην Δημοκρατία της Μακεδονίας έγινε. Οι πιέσεις του ελληνικού καπιταλισμού και του ιμπεριαλισμού ευόδωσαν και μια μικρή χώρα οδηγήθηκε στην αλλαγή της ταυτότητας της προς όφελος των ελληνικών οικονομικών και γεωστρατηγικών συμφερόντων που υπηρετεί η ελληνική κυβέρνηση. Μέσα στους κυβερνητικούς κλυδωνισμούς που προκύπτουν από την ανάγκη ψήφισης της συνθήκης των Πρεσπών από την ελληνική βουλή το επόμενο χρονικό διάστημα, θηλειά στον λαιμό του Μακεδονικού λαού από την ιμπεριαλιστική πολιτική του ελληνικού καπιταλισμού, η ακροδεξιά πτέρυγα της κυβερνητικής συμμαχίας καταρρέει και αποχωρεί. Νέες συμμαχίες στήνονται, στην προσπάθεια να ανασυνταχθεί το πολιτικό προσωπικό του συστήματος.

Την ίδια στιγμή η ακροδεξιά δεν εγκαταλείπει τους στόχους της να στήσει ένα ακροδεξιό μέτωπο εθνικιστικού και ρατσιστικού δηλητηρίου στην κοινωνία. ΝΔ με όλο τον ακροδεξιό συρφετό που σταβλίζει, χρυσή αυγή και όλος ο φασιστικός αστερισμός οργανώσεων που στήνεται προετοιμάζονται να πάνε στις εκλογές μέσα σε ένα κλίμα εθνικιστικών κραυγών και παροξυσμού. Νέο συλλαλητήριο στήνεται στην Αθήνα (20 Ιανουαρίου στην πλατεία Συντάγματος) ως συνέχεια των περσινών άμαζων φιάσκων.

Το διεθνιστικό στρατόπεδο συνεχίζει την μάχη απέναντι στα εθνικιστικά συλλαλητήρια και βάζει φραγμό στην προσπάθεια της ακροδεξιάς να σπείρει το εθνικιστικό δηλητήριο στους εργαζόμενους και στην νεολαία και να εμποδίσει κάθε προσπάθεια εμφάνισης φασιστικών οργανώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 20 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ στις 13:00 στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

  • Αναγνώριση τώρα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας
  • Αναγνώριση της μακεδονικής μειονότητας που ζει στην Ελλάδα, πλήρη εθνικά, γλωσσικά, πολιτιστικά δικαιώματα
  • Δικαίωμα επαναπατρισμού στους Μακεδόνες πολιτικούς πρόσφυγες του εμφυλίου
  • Κοινοί ταξικοί διεθνιστικοί αγώνες των λαών των Βαλκανίων ενάντια στους εθνικισμούς και τον ιμπεριαλισμό.

Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε

Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ)

ΟΚΔΕ- ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡΜΑ)


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Καμία συμμετοχή / ανοχή στα σωβινιστικά συλλαλητήρια

Η ακροδεξιά προβοκάτσια δεν θα περάσει

Ανακοίνωση ΚΕΔ

Εν όψη της ψήφισης της συμφωνίας των Πρεσπών, το ακροδεξιό σκουπιδαριό με σπόνσορα τη ΝΔ του Βορίδη και του Άδωνη προετοιμάζονται πυρετωδώς για το σωβινιστικό συλλαλητήριο στο Σύνταγμα την Κυριακή 20/1 εγκαινιάζοντας ταυτόχρονα την έναρξη της προεκλογικής περιόδου.

Η κυβέρνηση Σύριζα, χωρίς πλέον τον εθνικόφρονα Καμμένο, προσπαθεί να πείσει τους νοικοκυραίους και την αστική τάξη πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι η μόνη «εθνική» πολιτική, γιατί «αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για την γεωπολιτική αναβάθμιση του ελληνικού καπιταλισμού ύστερα από μια 10ετία απομόνωσης και χαμένης αξιοπιστίας». Όλα αυτά βεβαίως με τις πλάτες του Νατο και των ΗΠΑ.

Οι Πρεσπες είναι χωρίς αμφιβολία μια διπλωματική νίκη του ελληνικού ιμπεριαλισμού. Ενός ιμπεριαλισμού φυσικά που μπορεί να είναι τέτοιος μόνο ως παρατρεχάμενος εταίρος της Νατοϊκής συμμαχίας και του «ανήκομεν στη δύση». Ο βλαχοτσαμπουκάς των μακεδονομάχων και όλων όσων κλαίγονται για την «προδοσία» του ονόματος βασίζεται αποκλειστικά πάνω σε αυτή τη συνθήκη. Ως εκ τούτου οι κραυγές τους προφανώς και δεν αφορούν την ένταξη της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, αλλά τον τρόπο που το γειτονικό κράτος θα είναι ένα υποχείριο του χωροφύλακα των Βαλκανίων, ένα ρόλο που το ελληνικό κράτος έχει αποδεχτεί μετά χαράς στη μεταπολεμική συνθήκη πάντα υπό την αμερικάνικη ηγεμονία.

Όμως το μακεδονικό δεν είναι μόνο η σχέση με τους γείτονες. Το ακροδεξιό παρακράτος με το σπρώξιμο της επίσημης δεξιάς και την ανοιχτή υποστήριξη των δολοφόνων του Σαχζατ Λουκμάν, του Παύλου Φύσσα, και πρόσφατα του Petrit Zifle στη Λευκίμη της Κέρκυρας, επιχειρεί με όχημα το μακεδονικό να επιβάλει το σύνολο της ατζέντας του, αναπαράγοντας ταυτόχρονα τα δικά του κοινωνικά δίκτυα στην προσπάθεια να αποκαταστήσουν τους δικούς τους ανθρώπους στη διαχείριση του κρατικού μηχανισμού. Άλλωστε οι ρυθμοί της αστικής αντεπανάστασης πρέπει να εντατικοποιηθούν και γι' αυτό χρειάζονται οι κατάλληλοι στις κατάλληλες θέσεις. Όπως και να χει η ελληνική εκδοχή της Βαϊμάρης έχει κλείσει επιτυχώς τον κύκλο της και πρέπει να ξεκουμπιστεί μαζί με ότι θύμιζε την περίοδο που αμφισβητήθηκε εμπράκτως η ικανότητα της αστικής τάξης να κυβερνάει όπως αυτή θέλει. Το μένος της δεξιάς όταν μιλάει για την αριστερή χούντα που μας κυβερνάει δεν αφορά μονάχα τον Συριζα, αλλά όλες τις εκκρεμότητες των απογόνων της Χ και των ταγμάτων ασφαλείας με την αριστερά στο σύνολό της και σε όλες της εκδοχές. Γι' αυτό η κυριακάτικη σύναξή τους δεν είναι μια κλαψοδιαμαρτυρία για τη μακεδονία, δεν είναι μόνο ένα εθνικιστικό αλλά κυρίως ένα αντικομμουνιστικό συλλαλητήριο.

Οι διοργανωτές του έχουν απο καιρό αποκτήσει την δική τους εμπειρία σε πορτοκαλί διαμαρτυρίες τύπου κατσαρόλας. Είναι οι ίδιοι που στην αντιμνημονιακή περίοδο εμφανίστηκαν στις συνάξεις των αγανακτισμένων κραυγάζοντας υστερικά για προδότες και γουδιά, ενώ στην πάνω πλατεία τραγουδούσαν σαν τους αφηνιασμένους το «Μακεδονία ξακουστή» και το «ή ταν ή επί τάς». Είναι αυτοί που τον Οκτώβρη '11 με τις επεμβάσεις τους στις παρελάσεις μας έφεραν από το παράθυρο τον Παπαδήμο και τους Σαμαροβενιζέλους για να περάσουν το πιο σκληρό ταξικό πακέτο του Μνημονίου. Είναι τα ίδια σκουλήκια που την περίοδο του δημοψηφίσματος εμφανίστηκαν ως Μένουμε Ευρώπη την ίδια ώρα που το βαθύ κράτος απειλούσε με επέμβαση του Στρατού μαζί με τον σημερινό πρόεδρο -που μας κουβάλησε ο Σύριζα- που ξεκαθάριζε ότι δεν θα επιτρέψει την έξοδο της χώρας από το ευρώ. Είναι ο ίδιος μικροαστικός απόπατος που βγήκε στους δρόμους με το κίνημα της γραβάτας μαζί με τους μεγαλοαγρότες που απαιτούσαν τη διαγραφή από τα μητρώα του ΟΓΑ και την εξαίρεση από τις επιδοτήσεις των φτωχών αγροτών. Όλος αυτός ο συρφετός είναι οι απόγονοι των δοσιλόγων της κατοχής, τα παιδιά της Φρειδερίκης και του δεξιού παρακράτους, οι νοσταλγοί του Μεταξά και της Χούντας. Είναι το σκυλολόι που ληστεύει τη χώρα και την εργατική τάξη για δεκαετίες και τώρα μας λεει ότι για όλα αυτά ευθύνονται τα εργατικά δικαιώματα, οι συνδικαλιστές και η ηγεμονία της αριστεράς.

Ενδεχομένως στο μεθαυριανό συλλαλητήριο του Συντάγματος να συμμετάσχει κόσμος που δεν ανήκει στον εθνικιστικό βόθρο. Το να συναγελάζεται όμως μαζί με τους φασίστες παριστάνοντας το εκστασιασμένο ακροατήριο στο ακροδεξιό παπαδαριό και τις παρακρατικές οργανώσεις που βρίσκονται επικεφαλής της σωβινιστικής υστερίας είναι μια πολιτική επιλογή. Προφανώς ο κόσμος θέλει κάπου να ελπίζει. Η απουσία μιας φερέγγυας αριστερής εναλλακτικής λύσης ύστερα από την ήττα του κινήματος και το ρεζιλίκι του Συριζα, που να εμπνέει τον κόσμο που συνεχίζει να πλήττεται από την κρίση και την αστική επίθεση, ενδεχομένως να σπρώχνει ένα μέρος της δυσαρέσκειας από την άλλη μεριά. Αυτό είναι το τίμημα της ήττας. Το χειρότερο όμως θα ήταν να υποκλιθεί η αριστερά σε αυτό το είδος δυσαρέσκειας. Να νομίζει ότι κατά βάθος μπορεί να το επηρεάσει «τώρα που σηκώθηκε από τον καναπέ». Μέγα λάθος.

Όπως και στα περσινά εθνικιστικά συλλαλητήρια στο δρόμο δεν είναι ο δικός μας -απογοητευμένος- λαός. Είναι αυτοί που πιστεύουν ότι για να επιβιώσεις πρέπει να πατήσεις πάνω στον πιο αδύναμο. Είναι αυτοί που βλέπουν στα «Σκόπια», όπως λένε υποτιμητικά το γειτονικό κράτος, όχι έναν κίνδυνο, αλλά έναν φτωχό λαό προς λεηλασία και επίδειξη τσαμπουκά. Είναι ο ίδιος κόσμος που βλέπει τον κίνδυνο στους απόκληρους, τους πεινασμένους, τους κυνηγημένους, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες. Είναι οι ίδιοι που απέναντι στα ισχυρά έθνη του πλανήτη και κυρίως στα αφεντικά τους στέκονται σούζα έτοιμοι να πουλήσουν κάθε είδους εκδούλευση.

Ο κόσμος της ελευθερίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης δεν μπορεί και δεν έχει καμία σχέση με αυτό το κανιβαλικό μίσος, του σωβινισμού, της εθνικής έπαρσης, της ανοχής στις φασιστικές συμμορίες, της αντικομμουνιστικής υστερίας.

Η άκρα δεξιά, είτε ανοιχτά μέσα από τη Χρυσή Αυγή, είτε καμουφλαρισμένα μέσα από τους εθνικόφρονες και την ΝΔ, είτε με την ανοχή των Λεβέντηδων και του κάθε αστού πολιτικάντη όπως ο Καμμένος, είτε με την υπόκλιση της νεοφιλελεύθερης κεντροαριστεράς, είτε ακόμα μέσα από τα θρησκευτικά παράκεντρα ή τις μαφίες των χούλιγκαν, ξεδιπλώνει την επίθεσή της ενάντια στον κόσμο της αριστεράς, του συνειδητού προλεταριάτου, σε κάθε πολιτική και κοινωνική δύναμη που συνεχίζει τον αγώνα εμπνεόμενη από τα ιδανικά της κοινωνικής ισότητας, της αλληλεγγύης, που οραματίζεται μια κοινωνία χωρίς αφεντικά, χωρίς εκμετάλλευση, χωρίς κυρίαρχες τάξεις και έθνη που θα κάθονται πάνω στο σβέρκο των πιο αδύναμων αυτού του πλανήτη. Το μακεδονικό είναι μόνο μια αφορμή για να επιβάλουν το αντιδραστικό τους σχέδιο, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες της Ευρώπης, όπου η ρατσιστική δεξιά αποτελεί πλέον έναν από τους επίσημους πολιτικούς πυλώνες του συστήματος, ύστερα από την κατάρρευση του κοινωνικού συμβολαίου.

Η εθνικιστική κινητοποίηση όχι μόνο δεν αποτελεί κάποια μπερδεμένη και συγχυσμένη συνέχεια του αντιμνημονιακού αγώνα, αλλά ακριβώς το αντίθετο. Πρόκειται για μια αστική αντιεξέγερση από την οποία οι μόνοι κερδισμένοι θα είναι οι απανταχού ακροδεξιοί καθώς και η φασιστική τους πτέρυγα.

Στις 20 Γενάρη οι εθνικόφρονες ετοιμάζουν για ακόμα μια φορά την κάθοδό τους στην Αθήνα. Ενδεχομένως μαζί τους θα τραβηχτούν και χιλιάδες ψεκασμένοι αναζητώντας εκεί τη χαμένη τους αξιοπρέπεια. Και επειδή στο διάβα τους δεν θα βρούνε «σκοπιανούς», το μένος τους θα κατευθυνθεί στους «προδότες» του έθνους. Ας μην έχουμε καμία αμφιβολία. Τα συνθήματά τους το ξεκαθαρίζουν: «Αναρχικοί και μπολσεβίκοι αυτή η γη δεν σας ανήκει». Οι φασιστικές συμμορίες για ακόμα μια φορά θα επιχειρήσουν να αιφνιδιάσουν. Στο στόχαστρό τους δεν θα βρεθούν μόνο οι καταλήψεις των αναρχικών, αλλά ολόκληρη η αριστερά, το μαχόμενο προλεταριάτο, η ανυπότακτη νεολαία που δεν μασάει το εθνικό κουτόχορτο, το κομμουνιστικό και το αναρχικό κίνημα, ο κόσμος που δεν συμμερίζεται την εθνικιστική υστερία. Καμία αριστερά δεν βρίσκεται έξω από το στόχαστρο, ακόμα κι αυτή που βλέπει στις εθνικιστικές λαοσυνάξεις κάποιο γνήσιο πατριωτισμό.

Θα επιτρέψουμε σε αυτά τα σκουπίδια να κάνουν περίπατο; Θα αφήσουμε το κάθε τσογλάνι να απειλεί και να εγκληματεί εις βάρος των συντρόφων μας; Θα τους αφήσουμε να λεηλατούν την τιμημένη ιστορία των νεκρών μας, να τσαλαπατούν τις αξίες και τα λάβαρα της κοινωνικής απελευθέρωσης; Θα επιτρέψουμε μετά τα μνημόνια να κατσικωθούν και τα φασιστόμουτρα πάνω στο σβέρκο μας;

Η Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση καλεί όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις του οργανωμένου προλεταριάτου να απαντήσουν εδώ και τώρα την ακροδεξιά προβοκάτσια, οργανώνοντας τα δικά μας συλλαλητήρια και περιφρουρώντας μαχητικά και ανυποχώρητα κάθε χώρο του κινήματος που βρίσκεται στο στόχαστρο του ακροδεξιού παρακράτους. Στην κρίσιμη αυτή μάχη δεν πρέπει να λείπει κανείς. Καμία πρόκληση δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη. Το μήνυμα πρέπει να γίνει σαφές προς κάθε κατεύθυνση: ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!

Διεθνιστικός ταξικός αγώνας των λαών των Βαλκανίων ενάντια στο φασισμό τον καπιταλισμό και τον ιμπεριαλισμό

Όλοι στην αντιφασιστική, διεθνιστική συγκέντρωση Κυριακή 20 Γενάρη Προπύλαια στις 1 μμ.

Κομμουνιστική Επαναστατική Δράση★Avantgarde

πηγή : https://avantgarde2009.wordpress.com/2019/01/…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αντι-κρατική, αντι-εθνική, αντι-φασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια την Κυριακή 20/01/2019

Την Κυριακή 20/01/2019 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με εθνικιστικά, πατριωτικά και φασιστικά χαρακτηριστικά, με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών για την ονοματοδοσία της Μακεδονίας. Στο συλλαλητήριο αυτό καλούν από φασιστικές γκρούπες, (ακρο)δεξιά κόμματα, παραστρατιωτικές, πατριωτικές και εκκλησιαστικές οργανώσεις, μέχρι και αριστερά σχήματα για ψηφοθηρικούς-μεταξύ άλλων-λόγους.

Η συγκέντρωση αυτή δεν προέκυψε από το πουθενά αλλά είναι αποτέλεσμα του διάχυτου εθνικιστικού λόγου που καλλιεργείται συστηματικά εδώ και χρόνια από τα ΜΜΕ, κόμματα, εκκλησία, κράτος και κεφάλαιο. Παράλληλα, η αριστερή κυβέρνηση Σύριζα, στηρίζει και προωθεί τον εθνικισμό όπως για παράδειγμα με τις δηλώσεις του για τις ΑΟΖ, τις προκλήσεις στο Αιγαίο και πιo πρόσφατα με τον διορισμό του Ναυάρχου Αποστολάκη ως υπουργό εθνικής άμυνας.

Εμείς, που δεν αναγνωρίζουμε έθνη, κράτη, πατρίδες, θρησκείες και στρατούς, τοποθετούμαστε μαζί και δίπλα στους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου και δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε αυτόν τον εθνικιστικό συρφετό να αλωνίζει στο κέντρο της Αθήνας. Καλούμε την Κυριακή 20/01/2019 και ώρα 13.00, συγκέντρωση στα Προπύλαια.

- Σε Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και τα υπουργεία.

- Όσο σου κλέβουν την ζωή, τόσο σε ταΐζουν

έθνος και φυλή.

- Πόλεμος σε κράτος και κεφάλαιο.

Αναρχικές/οί

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78016/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Συγκέντρωση: Κυριακή 20/1, 13:00, Προπύλαια - ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΤΑΞΙΚΟ «ΟΧΙ» στη Συμφωνία των Πρεσπών - Έξω ΝΑΤΟ-Ιμπεριαλιστές-Εθνικιστές απ' τα Βαλκάνια

Διεθνιστικό & Ταξικό ΟΧΙ στη συμφωνία Συμφωνία των Πρεσπών

Έξω ΝΑΤΟ και ιμπεριαλιστές από τα Βαλκάνια

Ενάντια στους «μακεδονομάχους» εθνιστικές και αντιδραστικούς

O αριβίστας Τσίπρας και η άθλια κυβέρνηση-ομάδα του ετοιμάζεται να φέρει τη Συμφωνία των Πρεσπών στη βουλή, πρωτοστατώντας ακόμα μια φορά στα σχέδια των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και κυρίως των ΗΠΑ. Η Συμφωνία είναι ένα στρατηγικό βήμα για να εντάξουν όλα τα Βαλκάνια στην επιρροή τους. Να τα κάνουν μια απέραντη βάση του ΝΑΤΟ, προετοιμαζόμενοι για μεγάλες συγκρούσεις με τη Ρωσία (και την Κίνα). Εξελίξεις άκρως επικίνδυνεςγια τον ελληνικό λαό και όλους τους λαούς της περιοχής, καθώς βρισκόμαστε ανάμεσα σε δύο από τα πιο σημαντικά μέτωπα των ενδοϊμπεριαλιστικών συγκρούσεων (Βαλκάνια, Μ. Ανατολή / ΝΑ Μεσόγειος).

Η συμφωνία επιχειρεί «από τα πάνω» (όπως κάνουν πάντα οι ιμπεριαλιστές) να κουκουλώσει, υποτίθεται, τους εθνικισμούς. Όμως μόνο για να τους αναζωπυρώσει αργότερα. Τέτοια ζητήματα δεν λύνονται με ιμπεριαλιστικές εγγυήσεις, αλλά μόνο με την αλληλεγγύη των λαών. Οι λαοί της περιοχής έχουν πικρή εμπειρία από το πώς οι ιμπεριαλιστές φουντώνουν πότε τον έναν και πότε τον άλλον εθνικισμό για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους.

Η συμφωνία περιέχει αρκετούς ταπεινωτικούς όρους για τον γειτονικό λαό: αναγκαστική αλλαγή συνταγματικής ονομασίας, αναθεώρηση συντάγματος, αλλαγή δημοσίων εγγράφων κ.λπ. Το εργατικό κίνημα στην Ελλάδα πρέπει να σταθεί ενάντια σε κάθε τέτοια επιβολή, αναγνωρίζοντας το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού στο γειτονικό λαό, ως προϋπόθεση της αλληλεγγύης των δύο λαών. Δεν έχουμε τίποτα κοινό με όσους πανηγυρίζουν για τις αναβαθμισμένες σχέσεις με τις ΗΠΑ (κυρίως ενάντια στην Τουρκία).

Στη Μακεδονία, η συμφωνία πέρασε με ένα πολιτικό πραξικόπημα, ενάντια στην σαφή απόρριψή της στο δημοψήφισμα. Το ίδιο όμως γίνεται και στην Ελλάδα, όπου το πολιτικό σύστημα έχει ξεπεράσει κάθε όριο αθλιότητας και γελοιότητας.

  • Ο Τσίπρας, με την ξεδιάντροπη στήριξή του στους ιμπεριαλιστές, προσπαθεί να επιβάλλει τη συμφωνία όπως έκανε και με τη νέα κυβέρνηση-κουρελού, δηλ. με εκβιασμούς, ψέματα, «πρόθυμους». Για να παραμείνει στο πολιτικό παιχνίδι όσο μπορεί, σερβίροντας «κοινωνικές» ελεημοσύνες και ξινισμένη «κεντροαριστερά», κάνει τον «αντιεθνικιστή». Ενώ τροφοδοτεί ύπουλα τους ακροδεξιούς και αντιδραστικούς, για να εμφανίζεται ως «προοδευτικός» εγγυητής της δημοκρατίας. Δίνει δις για εξοπλισμούς, έχει απογειώσει την χρήση των βάσεων, συμμαχεί σε «άξονες» (ενάντια στην Τουρκία) με τους σφαγείς τους Ισραήλ και της Αιγύπτου. Βαθαίνει την αντιδημοκρατική αναδίπλωση π.χ. με τον διορισμό του εθνικιστή και πολεμοκάπηλου Αποστολάκη, πρώτου εν ενεργεία στρατιωτικού που έγινε μεταπολιτευτικά υπ. Άμυνας.
  • Η μνημονιακή «αντιπολίτευση» καμώνεται ότι διαφωνεί, μόνο επειδή δεν είναι αυτή κυβέρνηση για να προωθήσει τα ιμπεριαλιστικά σχέδια (ΝΔ, ΚινΑλλ). Ένας θίασος από απατεώνες παζαρεύουν με τον πιο άθλιο τρόπο την ψήφο τους για μια καρέκλα στην επόμενη μέρα του πολιτικού σκηνικού.

Από την επίσημη Αριστερά, το ΚΚΕ πρωτοστατεί στη στοίχιση με τον αστικό εθνικισμό, απαιτώντας να μαντρώσει τον γειτονικό λαό στην εθνική γραμμή της «σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό». Άλλοι ρεφορμιστές (ΛΑΕ κ.ά.) και πατριδοκάπηλοι, βλέπουν παντού κυρίως «αλυτρωτισμό των Σκοπίων». Ενώ άλλοι, δήθεν «αντιεθνικιστές» (πρώην ΣΥΡΙΖΑ ή που έχουν αποχωρήσει), έχουν ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας, επειδή αυτή επενδύθηκε μ' έναν τάχα «αντιεθνικιστικό» μανδύα.

Πρέπει να σταματήσουμε κάθε προσπάθεια των αντιδραστικών δυνάμεων, με αφορμή το «Μακεδονικό», να κυριαρχήσουν στους δρόμους, να εμφανιστούν με «νέα» μορφώματα στο πολιτικό σκηνικό, να επιβάλλουν -μαζί με όλους τους νέους και παλιούς Μνημονιακούς- μια ακόμα πιο «μαύρη» αντιδημοκρατική αναδίπλωση.

Τα συμφέροντα των δύο εργατικών τάξεων και συνολικά των λαών της περιοχής, ταυτίζονται με την απόρριψη της συμφωνίας από το λαό της Μακεδονίας (αλλά και τον ελληνικό). Για ένα ΟΧΙ που προφανώς δεν έχει κανένα κοινό με τους γραφικούς όσο και επικίνδυνους εθνικιστές εκατέρωθεν, είτε τύπου Γκρουέφσκι είτε όψιμους «μακεδονομάχους». Ένα ΟΧΙ, ταξικό, διεθνιστικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιπολεμικό. Για να ανοίξει ο δρόμος για τη μετατροπή της περιοχής μας από ορμητήριο των γερακιών του ιμπεριαλισμού σε κοιτίδα εργατικών αγώνων ενάντια σε φτώχεια, εξαθλίωση, μνημόνια, πόλεμο.

Έξω ΝΑΤΟ και βάσεις. Έξω η Ελλάδα από ΝΑΤΟ και ΕΕ.

Κοινή πάλη των λαών, ενάντια σε φτώχεια, ρατσισμό, καταστολή, πόλεμο.

Για μια Ευρώπη των εργαζομένων, δημοκρατική, ριζοσπαστική, σοσιαλιστική.

Αναγνώριση στο λαό της Μακεδονίας του δικαιώματος του αυτοπροσδιορισμού.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ

πηγή : http://www.okde.gr/archives/8768


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΑΡΓΟΣ 13 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ

Την Κυριακή 13 Γενάρη,ο παρακρατικός ρουφιάνος και τσιράκι του κεφαλαίου Μιχαλολιάκος,μαζί με εναν οχετό ναζί από την Αθήνα συνοδεία επισκέφτηκαν την πόλη του Άργους.Μάλλον γιατί αυτοί που τους προέτρεψαν να έρθουν δεν τους είπαν όλη την αλήθεια...Στο Άργος,και γενικότερα στην Αργολίδα και την Κορινθία,μέσα απο την συνεχή επαγρύπνηση μας και τον αντιφασιστικό λόγο κ δράση μας,έχουμε κάνει εδώ κ χρόνια σαφές πως κανένας φασίστας δεν μπορεί να ξεμυτίζει ανενόχλητος για να δηλητηριάζει τις γειτονιές μας με κομπλεξισμό κ ρατσιστικό μίσος.Οι ντόπιοι φασίστες,κατάλοιπα της χούντας και απόγονοι μαυραγορητών και ταγματασφαλιτών κυρίως,μπορούν μόνο να μουρμουρίζουν από τον καναπέ τους,να συνομωσιολογούν και να ψηφίζουν μουλωχτά το ναζιστικό βδέλυγμα χ.α.Ήταν επόμενο η φιέστα που περίμενε ο Μιχαλολιάκος να μετατραπεί σε κωμωδία με τραγέλαφο τον ίδιο.Ούτε τις 20 πλαστικές καρέκλες εμπρός του δεν έφτασε το 12% που πήρε στις τελευταίες εκλογές στο Άργος για να γεμίσουν.Η απόρριψη κ ο φόβος που βίωσαν οι φασίστες αποτυπώθηκε στα πρόσωπα και την νευρικότητά τους.Με το που ανακοίνωσαν τον ερχομό του αρχηγού τους στην πόλη μας, εμείς ενστικτωδώς απευθύναμε κάλεσμα για αντισυγκέντρωση προς όλο το αντιφασιστικό κίνημα.Η αντισυγκέντρωσή μας είχε αυστηρώς ταξικά χαρακτηριστικά,και πλαισιώθηκε από τους προλετάριους και την νεολαία της περιοχής.Δεν δεχτήκαμε κομματικούς φορείς γιατί η διάθεση μας είναι συγκρουσιακή κ το πρόταγμα μας αντιεξουσιαστικό.Στηριχθήκαμε από τους συντρόφους κ τις συντρόφισσες μας από την Κορινθία αλλά κ από κάποιους συντρόφους που ήρθαν από την Αθήνα.Στήσαμε μικροφωνική στην κεντρική πλατεία του Αγίου Πέτρου κ αριθμούσαμε τα 250 άτομα.Προσπαθήσαμε να προσεγγίσουμε τους φασίστες μέχρι που φτάσαμε στα 50 μέτρα όπου βρίσκονταν φρουρούμενοι από τους μπάτσους.Θα έπρεπε να τους ευγνωμονεί ο Μιχαλολιάκος κ το ξέρει,αλλά δεν θα πάρουμε περαιτέρω θέση στα ενδοοικογενειακά τους καυγαδάκια.Όσο κι αν γκάριζε,όσα σάλια κι αν του φεύγαν τον σκέπαζαν οι αποδοκιμασίες κ τα αντιφασιστικά συνθήματα.Διάβασε κακήν κακώς την ομιλία του,πήρε τον οχετό του και μας απάλλαξε από την φασιστική-μολυσματική του μπόχα υπό την προστασία των μπάτσων.

Αυτή,αλλά κ κάθε αντιφασιστική μας παρέμβαση είναι αφιερωμένη στη μνήμη των ηρώων και των ηρωίδων του λαού μας που πολέμησαν ανυστερόβουλα τον φασισμό για να λάβουν εκτελέσεις, βασανισμούς, φυλακίσεις, εξορίες,προδοσία κ παραγκωνισμό,από κράτος κ κομματικές ηγεσίες,παραμένοντας συνεπείς με την ιστορία κ τις ιδέες τους μέχρι τέλους,ως ήρωες.

ΥΓ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΉ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΈΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 20/1 ΣΤΑ ΠΡΟΠΎΛΑΙΑ.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΟΥΤΕ ΤΡΥΠΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΡΥΦΤΕΙΤΕ...

ΑΝΑΡΧΙΚΉ ΣΥΝΈΛΕΥΣΗ ΑΡΓΟΥΣ LUPUS

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1594931/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Διεθνιστική Αντιφασιστική Συγκέντρωση: Κυριακή 20/1, Προπύλαια 13:00

post image

Καμία συμμετοχή. Καμία ανοχή στα εθνικιστικά συλλαλητήρια.

Πίσω φασίστες - Εμπρός Σύντροφοι!

Ενάντια στον ευρωατλαντικό "ρεαλισμό" και τις νατοϊκές "λύσεις". Πόλεμο στον πόλεμο των ιμπεριαλιστών. Πόλεμο στους αστούς ειρήνη στους λαούς

Μέσα στο προεκλογικό κλίμα, που εγκαινιάστηκε και επίσημα μετά την αποχώρηση από τη μακροβιότερη μνημονιακή συγκυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) του ακροδεξιού συνεταίρου και με την επέκταση της ευρωατλαντικής "ολοκλήρωσης" των δυτικών Βαλκανιών προ των πυλών, μέσω της επικύρωσης της Συμφωνίας των Πρεσπών και από το ελληνικό κοινοβούλιο, όλος ο φασιστικός-εθνικιστικός εσμός, οι απόγονοι των ταγματασφαλιτών και των δοσιλόγων, οι νεο-εθνικόφρονες νατοϊκοί στρατηγοί, οι χουντικοί ρασοφόροι, οι ναζιστές δολοφόνοι του Σαχζατ Λουκμάν, του Παύλου Φύσσα, του Petrit Zifle, ένα χρόνο μετά το περσινό συλλαληλήτηριο-φιάσκο για την "Μακεδονία που είναι μια και είναι ελληνική", λιγουρεύονται και πάλι το "αθηναϊκο πεζοδρόμιο".

Ξεχνάνε κάτι: η Αθήνα ήταν, είναι και θα είναι αντιφασιστική.

Διεθνιστική Αντιφασιστική Συγκέντρωση

Κυριακή 20 Ιανουαρίου, Προπύλαια στις 13:00

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

Κείμενο της Ταξικής Αντεπίθεσης που κυκλοφόρησε τον Ιούνη του '18 μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών: Σχετικά με τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ και την ευρωατλαντική ολοκλήρωση των δυτικών Βαλκανίων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1594932/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Όχι στο συλλαλητήριο του αλυτρωτισμού και του μίσους

Την Κυριακή σύσσωμη η (ακρο)Δεξιά μαζί με τους φονταμενταλιστές της Εκκλησίας επιχειρούν μια πρώτης τάξης εθνικιστική πρόκληση. Το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία προάγει τον αλυτρωτισμό και το μίσος για τους άλλους λαούς γιατί:

  • Οι φασίστες τραμπούκοι βρίσκονται στο πολιτικό και οργανωτικό κέντρο του. Όπως συνέβη και στις προηγούμενες κινητοποιήσεις , τα συλλαλητήριο δίνει ζωτικό χώρο για την ακροδεξιά βία και προπαγάνδα.
  • Το σύνθημα «Η Μακεδονία είναι ελληνική» είναι ψευδές και αλυτρωτικό. Η Μακεδονία δεν είναι μόνο μία και δεν είναι μόνο ελληνική. Εδώ κι έναν αιώνα είναι μοιρασμένη σε τρία κράτη. Από αυτά, μόνο η ελληνική Μακεδονία είναι ελληνική. Κατά συνέπεια, η μη αναγνώριση στους γείτονες δικαιωμάτων επί του ονόματος υποκρύπτει εδαφικές διεκδικήσεις.
  • Παραχαράσσει την Ιστορία και προάγει το μίσος μεταξύ των λαών. Από τον 19ο αιώνα υπάρχει ένας λαός που αυτοπροσδιορίζεται ως μακεδονικός. Ούτε ο Τίτο ούτε ο… Σόρος τον επινόησαν για να απειλήσουν (τίνι τρόπω;) την Ελλάδα.
  • Η συνωμοσιολογία, η τερατολογία και η απροκάλυπτη φαλκίδευση της πραγματικότητας που χαρακτηρίζουν τα καλέσματα των διοργανωτών, συνιστούν διαχρονικά βασικά εργαλεία της εθνικιστικής χειραγώγησης των συνειδήσεων.

Την Κυριακή όλες και όλοι βρισκόμαστε σε αντιφασιστική επαγρύπνηση.

  • Περιφρουρούμε τους Κοινωνικούς χώρους και τις δομές Αλληλεγγύης σε Πρόσφυγες & Μετανάστες..
  • Στη 1:00μμ συμμετέχουμε στην κινητοποίηση στα Προπύλαια.Όχι για να αποτρέψουμε κανέναν από το να ασκήσει το δικαίωμά του στη διαδήλωση, αλλά για να ορθώσουμε αντιφασιστική ασπίδα απέναντι στις ναζιστικές συμμορίες που θέλουν να χρησιμοποιήσουν το συλλαλητήριο ως εφαλτήριο για τα πογκρόμ τους, όπως έκαναν και στα προηγούμενα αντίστοιχα συλλαλητήρια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Συνάντηση για μια αντικαπιταλιστική διεθνιστική Αριστερά

πηγή : http://www.diktio.org/node/1413


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Αντιφασιστικη συγκεντρωση Κυριακη 1 μμ Προπυλαια

Φασίστες, χουντικοί,βασιλικοί,δεξιοί,νεοναζί και πατριώτες για άλλη μια φορά καρπώνονται τις ευκαιρίες που τους παρέχει απλόχερα η αστική δημοκρατία ώστε να ντυθούν με τον μανδύα του αγανακτισμένου αγωνιστή που η κυβέρνηση των προδοτών παραχωρεί την Μακεδονία στα χέρια των ξένων. Πνιγμένοι από το δίκαιο του αγώνα τους δεν αντέχουν άλλο και θα πάρουν την κατάσταση στα τίμια και καθαρά χέρια τους κατεβαίνοντας σε ένα ακόμα συλλαλητήριο για να φωνάξουν μέχρι να τους ακούσει ο Θεός για την κατάσταση στην δοξασμένη χώρα τους. Τα ερωτήματα που θέτουμε είναι πολλά αλλά ξέρουμε ότι δεν πρόκειται να πάρουμε καμία απάντηση από τους αυτοβούλως λοβοτομημένους. Που ήταν όλοι αυτοί όταν οι κυβερνήσεις παραχωρούσαν ,κυριολεκτικά αυτήν την φορά ,κομμάτια της πατρίδας τους στα χέρια των ιμπεριαλιστών για να δημιουργήσουν βάσεις που σπέρνουν τον θάνατο στους προλετάριους άλλων χωρών (και να τους πνίγουν όταν έρχονται εδώ γιατί δεν είναι δικό τους πρόβλημα οι μετανάστες); Που ήταν όταν παραχωρούσαν κάθε εργασιακό κεκτημένο στα χέρια των τραπεζιτών ,που ήταν όταν τα δάση και τα βουνά δίνονται στους βρικόλακες του χρυσού; Που ήταν όταν παράδεισοι πρασίνου ήταν φιλέτα για αυθαίρετα; Και η λίστα μπορεί να συνεχιστεί. Ξέρουμε που ήταν. Στα σπίτια τους ξερνώντας ρατσιστικό εμετό για τους νεκρούς του Αιγαίου ,στα σπίτια τους ξερνώντας ομοφοβικό εμετό για την Ζάκι, στα σπίτια τους αγνοώντας την Χαλκιδική, στα σπίτια τους βλέποντας τον Πρετεντέρη να μιλάει με νούμερα για τους νεκρούς στον πλανήτη. Εμείς, μια μικρή ομάδα εξεγερμένων από το κέντρο της Μητρόπολης ,καλούμε κάθε άνθρωπο με αγωνιστική αξιοπρέπεια να ξαναχώσει στα σπίτια τους τα νεοναζιστικά αποβράσματα, να μην τους δώσει σπιθαμή γης και να τους κάνουμε ξεκάθαρο, ότι μπορεί οι τηλεοράσεις και τα ΜΜΕ να τους ανήκουν (προς το παρόν), οι δρόμοι όμως ανήκουν στον κόσμο του αγώνα. Πατρίδα μας η Γη Κανένα σύνορο στην επιφάνεια του Πλανήτη. Φασίστες ,πατριώτες ,Χουντοσπερματα, Ναζί και Νεοναζί θα σας ΘΑΨΟΥΜΕ.

Κυριακη 1 μμ Προπυλαια

Αναρχική Ομαδα Μπελίνι

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1594940/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Διεθνιστικό Αντιιμπεριαλιστικό ΟΧΙ στη Συμφωνία των Πρεσπών -Συγκέντρωση 20/1

ΑΝΕΙΡΗΝΕΥΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ

Συγκέντρωση Κυριακή 20 Γενάρη, 1 μ.μ., Προπύλαια

1. Mε αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών ο εθνικιστικός συρφετός επιχειρεί και πάλι να βγει στο δρόμο. Η συμφωνία αυτή που επικυρώθηκε πρόσφατα από το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας, εντάσσεται και υπηρετεί τα επικίνδυνα σχέδια των ΗΠΑ και της ΕΕ για την άμεση ένταξη της στο ΝΑΤΟ και συνολικά την ευρωνατοική ολοκλήρωση των Βαλκανίων.

Σε αυτά τα πλαίσια εξυπηρετεί και τις επιδιώξεις της ελληνικής άρχουσας τάξης για την αναβάθμιση του οικονομικού και γεωπολιτικού ρόλου στην ευρύτερη περιοχή. Με αυτή την έννοια έχει από την αρχή αντιδραστική ουσία και δεν μπορεί παρά να βρίσκει αντίθετους το εργατικό λαϊκό κίνημα και την μαχόμενη Αριστερά.

2. Η Συμφωνία δεν «ανοίγει δρόμους για την ειρηνική επίλυση διαφορών και τη δημιουργική συνύπαρξη των λαών» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Ποτέ οι ιμπεριαλιστικοί συνασπισμοί και η συμμετοχή τους σε αυτούς δεν διασφάλισαν την ειρήνη. Αντίθετα είναι ένας ακόμα παράγοντας αστάθειας και σοβαρή όξυνσης των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών στην περιοχή των Βαλκανίων.. Αυτή την πολιτική υπηρετεί τόσο η κυβέρνηση, όσο και η ΝΔ, παρά τις εθνικιστικές κορώνες για εσωτερική κατανάλωση, το ΚΙΝΑΛ, τα υπόλοιπα κόμματα της αστικής αντιπολίτευσης.

3. Το αντιδραστικό εθνικιστικό ΟΧΙ προωθείται από αστικά συμφέροντα, την Εκκλησία, διάφορα «μακεδονικά», ακροδεξιά και φασιστικά κέντρα. Τους μήνες αυτούς αποδείχθηκε πεντακάθαρα ότι τα εθνικιστικά συλλαλητήρια, «μαθητικές καταλήψεις» γίνονται δρόμος για την παρέμβαση της ακροδεξιάς και των φασιστών. Οι εθνικισμοί δυναμιτίζουν το κλίμα της ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των λαών. Σπέρνουν το μίσος. Κρύβουν τον νατοικό χαρακτήρα της συμφωνίας, αφού τους ίδιους αφέντες υπηρετούν.

4. Το δικό μας όχι είναι από την σκοπιά της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της αντιιμπεριαλιστικής πάλης, του σεβασμού του δικαιώματος των λαών, και του γειτονικού μας λαού, στον αυτοπροσδιορισμό, για να μην αποφασίζουν για αυτούς οι «νονοί» των Βαλκανίων, τοπικοί και διεθνείς. Για αυτό είναι σε πλήρη αντίθεση με το όχι των εθνικιστών - πατριδοκάπηλων, της ακροδεξιάς που είναι το όχι του πολέμου, του μίσους, του φασισμού, που γίνεται από τις θέσεις του «η Μακεδονία είναι μία και ελληνική» που είναι ΝΑΙ στο ΝΑΤΟ, την ΕΕ, την ελληνική άρχουσα τάξη.

5. Στις σημερινές συνθήκες είναι επιτακτικά αναγκαίο ένα μαζικό, ανατρεπτικό, ενωτικό, αντιπολεμικό, αντιιμπεριαλιστικό, αντιεθνικιστικό και διεθνιστικό κίνημα. Ένα κίνημα που θα αγωνιστεί για να φύγουν το ΝΑΤΟ και η ΕΕ από τα Βαλκάνια. Για την ειρηνική συμβίωση των λαών, με σεβασμό στον πολυεθνικό χαρακτήρα της ιστορικής γεωγραφικής περιοχής της Μακεδονίας. Παλεύουμε για την ενότητα των εργατών ενάντια στις αντιδραστικές πολιτικές, την φτώχια και την εκμετάλλευση που σφραγίζουν την μοίρα όλων των λαών της περιοχής. Για την υπεράσπιση της ειρήνης ενάντια στα σχέδια και τα συμφέροντα του ιμπεριαλισμού, των αστικών τάξεων. Ενάντια στον εθνικισμό, το μίσος, τον φασισμό, τον πόλεμο.

ΑΝΤΑΡΣΥΑ

πηγή : http://diktiospartakos.blogspot.com/2019/01/2…