Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 στις 17.00

2 καλέσματα : 1 2

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν - Εκδηλώσεις Μνήμης

LUQMAN

ΚΕΕΡΦΑ-ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΠΑΚΙΣΤΑΝΙΚΗ ΚΟΙΟΤΗΤΑ ΕΛΛΑΔΟΣ "Η ΕΝΟΤΗΤΑ"
ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

Δεν ξεχνάμε τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν - Εκδηλώσεις Μνήμης

Εκδηλώσεις μνήμης και συνέντευξη Τύπου για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν, οργανώνουν η ΚΕΕΡΦΑ, η Πακιστανική κοινότητα και ο συνδυασμός "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας", με την συμμετοχή του πατέρα του Χαντίμ Χουσείν.

Την Πέμπτη 17/1 κλείνουν έξι χρόνια από τη στυγερή, ρατσιστική δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν. Όσοι αρνούνται να ξεχάσουν θα τιμήσουν την μνήμη του Σαχζάτ, στις 13:30, στα Πετράλωνα, και στην οδό Τριών Ιεραρχών 60, όπου και τον δολοφόνησαν οι χρυσαυγίτες.
Παρών θα είναι και θα συμμετέχει και ο πατέρας του Σαχζάτ, Χαντίμ Χουσεϊν, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα και έχει ήδη καταθέσει ως μάρτυρας στην εκδίκαση της έφεσης κατά των δολοφόνων του παιδιού του, Λιακόπουλου και Στεργιόπουλου.
Μετά την τελετή μνήμης, θα δώσουν συνέντευξη Τύπου ο ίδιος ο Χαντίμ Χουσείν, όπως και ο πρόεδρος Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος "η Ενότητα" Τζαβέντ Ασλάμ, ο συντονιστής ΚΕΕΡΦΑ και επικεφαλής του συνδυασμού "Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας" Πέτρος Κωνσταντίνου και ο δικηγόρος της οικογένειας του Λουκμάν, Δημήτρης Ζώτος.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης, οι ίδιοι φορείς οργανώνουν την Παρασκευή 18/1 στις 5μμ, αντιφασιστική συγκέντρωση στην Πλατεία Μερκούρη και πορεία στο τόπο της δολοφονίας. Η οικογένεια του Σαχζάτ καλεί όλους να συμμετάσχουν.

πηγή : http://www.antiracismfascism.org/index.php/25…


Το πρωί της 17ης Ιανουαρίου 2013 δύο (2) μέλη της Χρυσής Αυγής οπλισμένοι με μαχαίρια δολοφόνησαν εν ψυχρώ τον Σαχζάτ Λουκμάν, έναν εργάτη Παικιστανικής καταγωγής που πήγαινε στην δουλειά του. Για πολλά χρόνια τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής οργάνωσης εξασκούν τις δολοφονικές «ικανότητές» τους πάνω σε Έλληνες ή Αλλοδαπούς Εργάτες με την ύποπτη ανοχή της Αστυνομίας.

Οι θρασύδειλοι ναζιστές, ένοπλοι και οργανωμένοι σε πολυάριθμες ομάδες σχεδιάζουν και δολοφονούν ανυπεράσπιστους και ανυποψίαστους εργάτες που πηγαίνουν στην δουλειά τους ακριβώς όπως στην περίπτωση του Σαχζάτ Λουκμάν.

Συγκεκριμένα. σχετικά με την υπόθεση δολοφονίας του Λουκμάν η αστυνομία συνέλαβε τους δύο δολοφόνους ανακαλύπτοντας στα σπίτια τους α) το όπλο του εγκλήματος, β) έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής και επιπλέον γ) ένα οπλοστάσιο του τάγματος εφόδου. Η Αστυνομία δεν ερεύνησε τις διασυνδέσεις των δολοφόνων με τους εγκεφάλους της εγκληματικής οργάνωσης με πιθανό κίνδυνο οι δολοφόνοι να «πέσουν στα μαλακά» . Η δράση του αντιφασιστικού κινήματος και της Πακιστανικής κοινότητας τελικά οδήγησε στο να καταδικαστούν σε ισόβια κάθειρξη χωρίς ελαφρυντικά. Στο δικαστήριο αποκαλύφθηκε ότι επρόκειτο για μια προμελετημένη δολοφονία με ρατσιστικό κίνητρο και άμεση σύνδεση με την Χρυσή Αυγή. Επιπλέον κατηγορήθηκαν για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και δικάζονται στην «Δίκη της Χρυσής Αυγής».

Η διαδήλωση για τον Λουκμάν είναι διπλή μάχη.

  • Πρώτον για να καταδικαστεί η ναζιστική συμμορία σε ισόβια
  • Δεύτερον για να κλείσουμε τα γραφεία - ορμητήριά τους και να τσακίσουμε τους φασίστες σε κάθε γειτονία.

Η δίκη της Χρυσής Αυγής βρίσκεται στην τελική ευθεία και χρειάζεται την στήριξη του κινήματος μέσα και έξω από τα δικαστήρια για να βγει η καταδικαστέα απόφαση.

  • Συγκρουόμαστε με τις ρατσιστικές πολιτικές όλων των κυβερνήσεων
  • Μαχόμαστε και διεκδικούμε την νομιμοποίηση όλων των μεταναστών -προσφύγων
  • Κατάργηση κάθε διάκρισης εις βάρος των μουσουλμάνων - δικαίωμα ψήφου σε όλους.
  • Αγωνιζόμαστε ενάντια στην ρατσιστική εργοδοσία, όπως έγινε στο εργοστάσιο Κ. Γεωργίου στην Αυλώνα με την νίκη των πακιστανών απεργών.
  • Παλεύουμε ενάντια στο κεφάλαιο και τις πολιτικές του που προσπαθεί να διασπάσει την εργατική τάξη σε φυλές, έθνη και θρησκευτικές ομάδες.
  • Ενάντια σε όλους αυτούς τους διαχωρισμούς (και όσους τους στηρίζουν) που μας εμποδίζουν από το να ενωθούμε ενάντια σε αυτούς που μας εκμεταλλεύονται.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/1, 5:00 ΜΜ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ, ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 19/1 ΣΤΙΣ 12ΜΜ, 6 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΣΑΧΖΑΤ ΛΟΥΚΜΑΝ.

πηγή : https://antifasistkalmosx.wordpress.com/2019/…