Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2019 στις 19.30

Πώς θα νικήσει η Δική μας πλευρά του Οδοφράγματος;

Η Αναμέτρηση Θεσσαλονίκης και το Κ-Σχέδιο ανοίγουν ξανά την κουβέντα. Μια συζήτηση για την δική μας πλευρά του οδοφράγματος. Για την οργάνωσή της και τους τρόπους που θα αναμετρηθεί με τον αντίπαλο.

Μέσα σε μια συγκυρία προεκλογική με εθνικιστικά συλλαλητήρια στον δρόμο και αλλαγές καρέκλας στην Βουλή, εμείς μπορούμε να αναπνεύσουμε μονάχα στο κόκκινο. Και μονάχα στον αγώνα.
Βασική μας κατεύθυνση είναι ο ενωτικός και ταυτόχρονα μαχητικός χαρακτήρας, τόσο στις αναγκαίες σήμερα πρωτοβουλίες σε επίπεδο κινήματος, όσο και σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο, έτσι ώστε να σημάνει αντεπίθεση απέναντι στον ευρωατλαντικό ιμπεριαλισμό, στη φυλακή της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, στην ελληνική αστική τάξη και το πολιτικό της προσωπικό. Η εμπειρία των τελευταίων χρόνων έχει αναδείξει κεντρικά κινηματικά μέτωπα πάλης στα οποία ωστόσο η παρουσία της αριστεράς και του ευρύτερου ανταγωνιστικού κινήματος ήταν κατακερματισμένη και σπασμωδική.

Μαζί μας ο Κώστας Γούσης, εργαζόμενος στο προσφυγικό, μέλος της Αναμέτρησης.

Και ο Θανάσης Σκαμνάκης μέλος του Κ-Σχέδιο.

Στοχεύουμε στην ανάδειξη των κινδύνων μα και των δυνατοτήτων της συγκυρίας και κυρίως στην ανάδειξη της μεγάλης εικόνας, του αντιπάλου και των αντιστάσεων/απαντήσεων που θεωρούμε ότι έχει ανάγκη η εποχή. Εκτιμούσαμε ότι μια τέτοια κίνηση στο σήμερα έχει δυναμική και είδαμε ότι οι ανησυχίες αυτές δεν είναι μόνο δικές μας.

Με συναίσθηση στο βαθμό που μας αναλογεί ότι είμαστε κομμάτι του προβλήματος αλλά με πείσμα ότι μπορούν να γίνουν οι αναγκαίες υπερβάσεις, βλέπουμε αυτήν την συζήτηση όχι ως την απάντηση στο πρόβλημα αλλά ως ένα βήμα παραπέρα για την συζήτηση που θα ανοίξει και πάλι το δρόμο των νικηφόρων αγώνων και της κομμουνιστικής προοπτικής.

πηγή : https://www.facebook.com/events/2440377506033…
πηγή : email που λάβαμε στις 17 Ιανουάριος 13h