Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2019 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση με αφορμή το θάνατο διανομέα

Δεν θα πεθάνουμε δουλεύοντας

Τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 16/1 ακόμα ένας διανομέας σκοτώνεται εν ώρα εργασίας στα Χανιά στη συμβολή των οδών Αντωνίου Γιανναρη και Ι.Σφακιανάκη στην περιοχή των Δικαστηρίων. Είχε προηγηθεί ο θάνατος του Σήφη Σαριδάκη επίσης εντός ωραρίου την παραμονή της πρωτοχρονιάς, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες καιρικές συνθήκες, ενώ λίγες μέρες πριν σημειώθηκε σοβαρό εργατικό ατύχημα σε άλλον έναν διανομέα. Το ανθρώπινο αίμα και ο θάνατος στα κάτεργα του καπιταλιστικού συστήματος, δεν λογίζονται ως τέτοια, πάρα μόνο αποτελούν για αυτό, τις "παράπλευρες" απώλειες. Στον βωμό του χρήματος και του συνεχούς κέρδους, τα αφεντικά θυσιάζουν ζωές χρησιμοποιώντας τους εργαζόμενους ως αναλώσιμα αντικείμενα.

Δεν θα κάτσουμε με σταυρωμένα τα χέρια, γιατί οφείλουμε να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια της τάξης μας. Η αυτοοργάνωση των εργατών σε ταξικά σωματεία βάσης, είναι ο μόνος δρόμος για να μπει ένα τέλος στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Τα εξαντλητικά ωράρια και απαράδεκτες συνθήκες εργασίας, η διαρκής επισφάλια, οι τήρηση των τεχνικών και μηχανικών προδιαγραφών για τα οχήματα των διανομέων, η αύξηση των μισθών, η καταβολή των επιδομάτων και των δώρων, το σταθερό "κόλλημα" των ενσήμων είναι ζητήματα τα οποία πρέπει να βρεθούν άμεσα στο τραπέζι των διεκδικήσεων. Το κάθε λογής αφεντικό, δεν θα μας χαρίσει τίποτα απλά και μόνο γιατί είναι φιλεύσπλαχνο καθώς το διακύβευμα είναι η συσπείρωση των εκμεταλλευομένων, προκειμένου να αντιληφθούν την ταξική θέση που βρίσκονται και τα πραγματικά συμφέροντα που έχουν ως υποτελείς αυτού του κόσμου.

Καλούμε σε συγκέντρωση/διαδήλωση σε συνεργασία με άλλες πολιτικές δυνάμεις την

Παρασκευή 18/1 στις 6 το απόγευμα στην πλατεία της Αγοράς.

Να μην συνηθίσουμε τον θάνατο

Αντίσταση, αυτοοργάνωση, συσπείρωση στους χώρους εργασίας

Αναρχικοί κομμουνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78008/


1 2 3

Συγκέντρωση την παρασκευή 18/1 στην πλατεία στις 18:00 στην πλατεία Αγοράς, με αφορμή τον θάνατο διανομέα

ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΔΙΑΝΟΜΕΑ

Το βράδυ της Τετάρτης 16/01, άλλος ένας διανομέας σκοτώνεται εν ώρα εργασίας.

Η διαρκής υποτίμηση της εργασίας, οι εργοδοτικές αυθαιρεσίες και τα εξαντλητικά ωράρια (υπερωρίες), τα ελλιπή μέτρα προστασίας που προσφέρει η επιχείρηση, ο αγώνας δρόμου για να μην απογοητευτεί ο πελάτης, οι απαιτήσεις των αφεντικών, δολοφονούν.

Τα κέρδη τους δεν αξίζουν παραπάνω από τις ζωές μας.

Καλούμε σε συγκέντρωση Παρασκευή 18/1 στις 18:00 στην Πλ. Αγοράς

Οργάνωση από τα κάτω, αγώνες ταξικοί.

Κατάληψη Rosa Nera

πηγή : https://rosanera.squat.gr/2019/01/17/συγκέντρ…


1 2 3

Να μη θρηνήσουμε άλλο συνάδελφο ντελιβερά - Όλες/οι στην συγκέντρωση στην πλατεία Αγοράς

Λίγες μέρες μετά το εργατικό δυστύχημα της παραμονής Πρωτοχρονιάς με νεκρό τον 27χρονο διανομέα στα Χανιά και τον σοβαρό τραυματισμό διανομέα στο Ηράκλειο, θρηνούμε ακόμη έναν νεκρό.

Συγκεκριμένα, το βράδυ της Τετάρτης (16/1) έχασε τη ζωή του σε τροχαίο 21χρονος διανομέας στα Χανιά, με τη λίστα των εργοδοτικών δολοφονιών - «εργατικών ατυχημάτων» να μην έχει τέλος…

Οι υπαίτιοι αυτών των εγκλημάτων είναι γνωστοί. Είναι εκείνοι που έχουν τους εργαζομένους ως «αόρατους», καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που εργάζονται ανασφάλιστοι ή υποασφαλισμένοι, δεχόμενοι τη βίαιη εργοδοτική επίθεση, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τους εκβιασμούς, τους ξυλοδαρμούς, τα εργατικά ατυχήματα και τους θανάτους. Είναι εκείνοι που όταν οι εργαζόμενοι απαιτήσουν τα δεδουλευμένα τους, τους ξυλοκοπούν και τους στέλνουν νοσοκομείο, όπως τον μετανάστη εργαζόμενο στο Περιστέρι στις 21/12/2018. Εκείνοι που απειλούν τους εργαζομένους να πάνε στη δουλειά ακόμη και άρρωστοι, και αν δεν υπακούσουν τους χτυπούν με σιδερογροθιές και τους στέλνουν νοσοκομείο, όπως συνέβη στον εργαζόμενο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης. Εκείνοι που κλέβουν τα δώρα Χριστουγέννων. Είναι εκείνοι που καθημερινά απαξιώνουν τις ζωές μας.

Δεν είναι η κακιά η ώρα, αλλά η ανάγκη για δουλειά κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, καθώς παραμονεύει ο κίνδυνος της ανεργίας. Η αύξηση της εκμετάλλευσης, της εντατικοποίησης, τα ελλιπή μέτρα προστασίας είναι μόνο μερικά από αυτά που εισπράττουν όσοι εργάζονται στον πολυδιαφημισμένο «αναπτυξιακό» κλάδο.

Όσο μειώνονται τα μεροκάματα και οι ασφαλιστικές εισφορές, τόσο αυξάνονται τα κέρδη των αφεντικών, οι τραυματισμοί και οι θάνατοι. Αν εμείς οι εργαζόμενοι δεν κόψουμε τον αέρα των αφεντικών, η αυθαιρεσία τους θα αυξάνεται. Θα συνεχίσουν να μας πληρώνουν όπως και όποτε θέλουν, να μην μας δίνουν το δώρο ή να μας εκβιάζουν να τους το επιστρέψουμε, να μας απειλούν με απολύσεις και να μας τραμπουκίζουν ή να μας χτυπούν. Και για να μην έχουμε αυταπάτες, σύμμαχος στην επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι είναι η σχεδόν παντελής ή «μερική» προστασία από την εργατική νομοθεσία και τους θεσμούς του Κράτους. Παράλληλα ο εργοδοτικός συνδικαλισμός, φλερτάρει με το Κεφάλαιο και την εργοδοσία κάνοντας λόγο για «κοινωνικές συμμαχίες» και επιδιώκει στην πραγματικότητα να «κόψει και να ράψει» τα εργατικά συμφέροντα στα μέτρα των αφεντικών.

Η Αναρχοσυνδικαλιστική Πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί στη συγκέντρωση την Παρασκευή 18 Ιανουαρίου στις 18:00 στην πλατεία Αγοράς, στα Χανιά.

-Να μην αφήσουμε τα αφεντικά να απαξιώνουν τις ζωές μας.
-Πλήρης μέτρα ασφαλείας από την εργοδοσία.
-Να οργανωθούμε στους χώρους δουλειάς και να μην αφήσουμε αναπάντητη καμία επίθεση των αφεντικών.
- Ενάντια στην εντατικοποίηση της εργασίας και τις επιταγές των αφεντικών για περεταίρω κέρδος.

πηγή : http://rocinante.gr/na-mi-thrinisoume-allo-si…