Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 στις 9.00 πμ

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον ολικό αρνητή Π.Χ.

Διασυλλογικές αφίσες και κείμενο, για τα στρατοδικεία ολικών αρνητών στράτευσης στις 6 και 18 Φλεβάρη

ακολουθεί το διασυλλογικό κείμενο:

Κανένα έθνος δεν μας ενώνει,

κανένας στρατός δεν μας υποτάσσει

Από την ενεργοποίηση της πολεμικής μηχανής και την πριμοδότηση του πατριωτισμού ως «υγιούς ιδεολογίας» από την κυβερνώσα αριστερά, μέχρι τα θλιβερά καρναβάλια μίσους για τη Μακεδονία, τις ιαχές για το Αιγαίο και την προάσπιση των «εθνικών συμφερόντων», ο εθνικός παροξυσμός μαζί με έναν διάχυτο δημόσιο λόγο εθνικισμού, ρατσισμού, μιλιταρισμού, επιχειρεί να μας πνίξει.

Εθνικιστικά συλλαλητήρια και μεθοδευμένες μαθητικές κινητοποιήσεις για το «Μακεδονικό», πολεμικές απειλές στο Αιγαίο από ανώτατα στελέχη και την πολιτική ηγεσία του ελληνικού στρατού, στρατιωτικές ασκήσεις και πολεμική ετοιμότητα για τις ΑΟΖ, εμετικά κηρύγματα μίσους από παπάδες και απόστρατους αξιωματικούς, μισαλλόδοξα συνθήματα από αλλόφρονες αγέλες και λοβοτομημένους πατριώτες χειροκροτητές, ρατσιστικά ξεσπάσματα μέχρι και δολοφονία του αλβανικής καταγωγής εργάτη γης Petrit Zifle στο χωριό Δραγωνιτά στη Λευκίμμη Κέρκυρας από τον χρυσαυγίτη Δημήτρη Κουρή, θεσμική και μιντιακή ηρωοποίηση του φασίστα Κατσίφα. Όλα αυτά αποτελούν δείγματα μιας ζοφερής πραγματικότητας που διαμορφώνεται και τροφοδοτείται για να καλλιεργείται η εθνική ενότητα. Για να μπορούν οι κυρίαρχοι να συνεχίζουν αδιάκοπα τα σχέδιά τους για περαιτέρω λεηλασία και καταπίεση. Το κόλπο είναι γνωστό και δοκιμασμένο ιστορικά: συστρατευτείτε απέναντι σε «εθνικούς εχθρούς» και ξεχάστε τα αφεντικά, τις τράπεζες, τα υπουργεία, την ταξική/ρατσιστική/σεξιστική καταπίεση.

Σε αυτήν την ασφυξία των εθνικών ιδεωδών, η κυβέρνηση της πατριωτικής αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ (μέχρι πρότινος και για 4 χρόνια μαζί με την εθνικιστική δεξιά των ΑΝΕΛ) ενισχύει θεσμικά τον εθνικισμό, οξύνει τους εθνοκρατικούς ανταγωνισμούς στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων, μετατρέπει ολόκληρη την ελληνική επικράτεια σε μία πολεμική βάση. Εξάλλου, η εθνική ενότητα, είναι προϋπόθεση μιας πολεμικής προετοιμασίας που εδώ και καιρό δρομολογείται, με: περαιτέρω αύξηση του διαχρονικά διογκωμένου προϋπολογισμού των ενόπλων δυνάμεων (3,32 δισ. ευρώ για το 2019), μεγάλες διεθνείς στρατιωτικές ασκήσεις συνεκπαίδευσης στην ελληνική επικράτεια με "συμμαχικά" στρατεύματα (όπως αυτά των στρατοκρατούμενων καθεστώτων Ισραήλ, Αιγύπτου και των "φίλων - φονιάδων των λαών" Η.Π.Α.), δαπανηρές αναβαθμίσεις των F-16 και παραγγελίες νέων φρεγατών για το πολεμικό ναυτικό, εντατικότερη στρατιωτικοποίηση για τις ΑΟΖ σε Αιγαίο και Κύπρο και διασφάλιση εμπορικών συμφωνιών με ενεργειακούς κολοσσούς. Και η λίστα δε σταματάει εκεί. Παραχώρηση της αεροπορικής βάσης στη Λάρισα για τα ΝΑΤΟϊκά drones, προετοιμασία των εγκαταστάσεων αποθήκευσης πυρηνικών στη βάση της Ανδραβίδας, στάθμευση μαχητικών αεροσκαφών και πολεμικών ελικοπτέρων στις βάσεις του Ακτίου και του Στεφανοβικείου, ενεργοποίηση του στρατιωτικού αεροδρομίου στο Τυμπάκι της Κρήτης για την εξυπηρέτηση της ευρωπαϊκής συνοριοφυλακής - Frontex, ενίσχυση των πολεμικών διαδικασιών στη βάση της Σούδας κ.ά. Παράλληλα, η διακρατική διευθέτηση του «μακεδονικού» επιχειρεί να προωθήσει τους στρατηγικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και να καταστήσει το ελληνικό κράτος «ηγέτιδα δύναμη των Βαλκανίων», όπως με στόμφο διατυπώνουν οι… αντι-ιμπεριαλιστές διεθνιστές της κυβερνώσας αριστεράς.

Μέσα σε αυτή την εθνικιστική και μιλιταριστική πραγματικότητα, ο ελληνικός στρατός, με απόφαση αριστερής κυβέρνησης, αναλαμβάνει για πρώτη φορά μετά τη χούντα του '67 την πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, μέσω της υπουργοποίησης του αρχηγού ΓΕΕΘΑ Βαγγέλη Αποστολάκη αμέσως μετά την παραίτηση Καμμένου. Μίας αριστερής κυβέρνησης που επιχειρεί εντέχνως από τα κυβερνητικά επιτελεία να παρουσιάσει τον στρατιωτικό μηχανισμό ως «κοινωνικό αρωγό» και «προστάτη». Από τα θεαματικά ρεπορτάζ για τη «διάσωση» προσφύγων στο Αιγαίο μέχρι τη συμμετοχή του στην αντιμετώπιση της μόλυνσης του Σαρωνικού και των πρόσφατων πυρκαγιών στην Αττική. Από τις μπουλντόζες με τις ερπύστριες που ανοίγουν δρόμους στα απομακρυσμένα νησιά μέχρι τη συμβολή της στρατιωτικής μηχανής στις ανεγέρσεις σχολείων (για οικογένειες στρατιωτικών) και σε προγράμματα ανακύκλωσης, η συγκυβέρνηση -με τη συμβολή όλων των κομμάτων και θεσμών- παλεύει να ωραιοποιήσει και να κανονικοποιήσει τον στρατό στις συνειδήσεις των «από κάτω». Μέσα στο ίδιο πλαίσιο επιχειρείται παράλληλα να παρουσιαστεί η θητεία ως μια «ωφέλιμη περίοδος για τη νεολαία», ακόμα και αν οι συχνές αυτοκτονίες φαντάρων στα έγκατα της στρατιωτικής μηχανής και του στυγνού πειθαναγκασμού συνεχίζουν να διαψεύδουν τις φανταχτερές αυτές διακηρύξεις. Πρόκειται για μία σχεδιασμένη επιχείρηση ξεπλύματος του ελληνικού στρατού και του πρωταγωνιστικού ρόλου που έχει επιτελέσει στην επιβολή στρατοκρατικών καθεστώτων (π.χ. χούντα 67, δικτατορία Μεταξά '36), την καταστολή ιστορικών κοινωνικών εξεγέρσεων (π.χ. Λαύριο, Κιλελέρ, Θεσσαλονίκη, Πολυτεχνείο) καθώς και της συμβολής του στα πολεμικά μέτωπα και τις επιθέσεις της δύσης σε χώρες της Ασίας, της Αφρικής ή των Βαλκανίων (π.χ. Κορέα, Αφγανιστάν, Λιβύη, Γιουγκοσλαβία). Στην παρούσα συνθήκη, ο ελληνικός στρατός αποτελεί τον κεντρικό διαχειριστή της καταστολής προσφύγων/μεταναστ(ρι)ών και εν γένει της αντιμεταναστευτικής πολιτικής (και των παχυλών κονδυλίων της με εκατομμύρια ευρώ στη διάθεση του ΥΠΕΘΑ). Οργανώνει την αορατοποίηση των προσφύγων/μεταναστ(ρι)ών έχοντας διαμορφώσει και μονιμοποιήσει μια σειρά στρατοπέδων σε τόπους εξαίρεσης-εκτοπισμού όσων οι ζωές ορίζονται ως «περιττές». Στρατιωτικοποιεί τα θαλάσσια σύνορα μαζί με το ΝΑΤΟ και τον FRONTEX δολοφονώντας ή εξαναγκάζοντας τους/τις μετανάστ(ρι)ες σε θάνατο στα επικίνδυνα περάσματα του Έβρου ή στον βυθό του Αιγαίου. Εντείνει τις απελάσεις και διευθύνει ένα καθεστώς ομηρίας, εγκλεισμού και κοινωνικού αποκλεισμού εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων. Όσο και να παρουσιάζεται ως «προστάτης» της κοινωνίας, ο στρατός δεν αποτελεί παρά τη φονική μηχανή πολέμου και καταστολής εκ μέρους κράτους και αφεντικών.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία επίκλησης της εθνικής ενότητας και επίτασης των πολεμικών ιαχών, το ελληνικό κράτος και ο στρατός δεν θα μπορούσαν παρά να συνεχίσουν απρόσκοπτα και εντατικότερα την καταστολή όσων δεν καταπίνουν το χάπι της εθνικής αποβλάκωσης, όσων αρνούνται τα εθνικά καλέσματα για «συστράτευση», όσων αρνούνται να υποταχθούν στον χακί εκβιασμό της εξουσίας. Οι ολικοί αρνητές στράτευσης, βρίσκονται διαρκώς στο στόχαστρο της καταστολής καθώς αμφισβητούν έθνη, κράτη και στρατούς, ακυρώνουν στην πράξη με τις αρνήσεις τους τον μιλιταρισμό και τη στρατοπεδική ζωή, υπονομεύουν τους διαχωρισμούς και τα δίπολα, εχθρευόμενοι τόσο τον πόλεμο όσο και την ειρήνη των κυρίαρχων αυτού του κόσμου. Και ακριβώς γι' αυτήν την κοινωνικά ορατή επιλογή τους μέσα σε αυτή τη συγκυρία οξύνεται η εκδικητικότητα του στρατού: με πολλαπλές διώξεις σε στρατοδικεία (που δεν τα αναγνωρίζουν), με απανωτά πρόστιμα των 6.000 ευρώ (που αρνούνται να πληρώσουν), με καθημερινές αναζητήσεις από τις αρχές στις κατοικίες τους, με μια διαρκή απειλή για καταδίκες και κατασχέσεις.

Η εκδικητική και παραδειγματική στρατιωτική καταστολή των ολικών αρνητών στράτευσης συνεχίζεται με μια φάμπρικα διώξεων από το στρατοδικείο του Ρουφ, όπου στις 6 Φεβρουαρίου 2019 δικάζονται δύο ολικοί αρνητές στράτευσης, ο Κωνσταντίνος Γουνιτσιώτης και ο Στράτος Μωυσής, ενώ στις 18 Φεβρουαρίου 2019 δικάζεται ο ολικός αρνητής στράτευσης Παύλος Χριστόπουλος. Στις απανωτές διώξεις, στα πρόστιμα και τις απειλές, στεκόμαστε αλληλέγγυες και αλληλέγγυοι στους ολικούς αρνητές. Κανένας και καμία μόνος/η μπροστά στις ορέξεις του κράτους και των στρατοκρατών, για έναν κόσμο αλληλεγγύης, ελευθερίας, αυτοοργάνωσης, κοινοκτημοσύνης, χωρίς έθνη, κράτη, στρατούς και επίπλαστους διαχωρισμούς.

Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης

ούτε μία ώρα, ούτε ένα ευρώ στον στρατό

κανένας φαντάρος ποτέ και πουθενά

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο Στρατοδικείο

ΡΟΥΦ, 9π.μ., όπου δικάζονται

Τετάρτη 6.2:

Κωνσταντίνος Γουνιτσιώτης και Στράτος Μωυσής

Δευτέρα 18.2:

Παύλος Χριστόπουλος

Πρωτοβουλία για την ολική άρνηση στράτευσης (Αθήνα), Αναρχικές/οι από τις δυτικές συνοικίες της Αθήνας και τον Πειραιά, Κατάληψη Αγρός (Πάρκο Τρίτση - Ίλιον), Θερσίτης (Ίλιον), Κατάληψη Σινιάλο (Αιγάλεω), Πάροδος (Νίκαια), Ρεσάλτο (Κερατσίνι)

πηγή : https://olikiarnisi.espivblogs.net/2019/01/19…


1 2 3 4 5 6

Δεν πολεμάμε για ΑΟΖ, θρησκείες και πατρίδες. Πόλεμος κοινωνικός-ταξικός-αντικρατικός

Η άρνηση του εθνικισμού, της μισαλλοδοξίας και του μιλιταρισμού αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του αγώνα ενάντια στα κράτη, το κεφάλαιο, τους στρατούς και τους πολέμους.

Δεν πολεμάμε για ΑΟΖ, θρησκείες και πατρίδες-πόλεμος κοινωνικός-ταξικός-αντικρατικός.

Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης που δικάζονται στο στρατοδικείο του Ρουφ το επόμενο διάστημα

6 Φλεβάρη 2019, 9πμ, Κωνσταντίνος Γουτσινιώτης και Στράτος Μωυσής

18 Φλεβάρη 2019, 9πμ, Παύλος Χριστόπουλος

13 Μάρτη 2019, 9πμ, Μπάμπης Τσιλιανίδης

Αναρχικές/αντιεξουσιαστικές/ελευθεριακές συλλογικότητες και σύντροφοι/ισσες από Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Κέρκυρα, Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο


1 2 3 4 5 6

από Αναρχική Συλλογικότητα για την Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση

Στις 6 και στις 18 Φλεβάρη καλούμε σε συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο στρατοδικείου του Ρουφ, όπου δικάζονται οι Ολικοί Αρνητές Στράτευσης Κωνσταντίνος Γουτσινιώτης, Στράτος Μωυσής και Παύλος Χριστόπουλος.

Μήνυμα συμπαράταξης Ολικού Αρνητή Στράτευσης, για τον κοινό αντιμιλιταριστικό, αντιεθνικιστικό, αντιπολεμικό, αντι-αντιμεταναστευτικό αγώνα:

Συνυπογράφω εξολοκλήρου την κοινή δήλωση των τριών Αρνητών που δικάζονται αύριο 6/2 και 18/2. Οι σύντροφοι, με τη στάση τους και τον λόγο τους διαυγάζουν στο ακέραιο την αλληλουχία των επίκαιρων αναγκαιοτήτων αγώνα απέναντι στην κρατική κυριαρχία. Όπως έχω σημειώσει σε προηγούμενη φάση της μιλιταριστικής καταστολής, η θέση των Ολικών Αρνητών είναι στην πρώτη γραμμή της διεθνιστικής αλληλεγγύης, στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο συνοριακό καθεστώς και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στην πρώτη γραμμή της αντιφασιστικής πάλης, στην πρώτη γραμμή της συλλογικής αντίστασης στην οικονομική τρομοκρατία, που στηρίζεται στα όπλα και τις φυλακές του κράτους, στην πρώτη γραμμή των εργατικών κινητοποιήσων, που χτυπιούνται με αστυνομικο-στρατιωτικούς μηχανισμούς κι επιστρατεύσεις. Στην ταξική στράτευση δεν χωράνε ελιτισμοί. Από μια τέτοια θέση μάχης η Ολική Άρνηση Στράτευσης αποτελεί παράδειγμα αφοπλισμού της κρατικής τρομοκρατίας και παράδειγμα ρήξης με την εξατομίκευση.

Χρόνο με το χρόνο οι Ολικοί Αρνητές πληθαίνουν και οι συλλογικές δηλώσεις επίσης. Η συνείδηση μιας κοινωνικής-συλλογικής ευθύνης ενυπάρχει στον πυρήνα της Άρνηση Στράτευσης. Αναπότρεπτα, αυτή η στάση θα νικήσει, παρά το επιμέρους κόστος. Η καταστολή εντείνεται, προσωποποιώντας εξοντωτικά το αντιμιλιταριστικό μέτωπο με αλλεπάλληλες διώξεις και πρόστιμα, όπως το τελευταίο διάστημα στoυς συντρόφους Δημήτρη Δημτσιάδη και Μπάμπη Τσιλιανίδη, που δικάζεται στις 13/2 στο στρατοδικείο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο, η Ολική Άρνηση δυναμώνει, νικάει ήδη σιγά σιγά. Δεν θα μπορούσε να επικρατεί για πάντα η αδιαφορία, η εξατομίκευση, η παθητικότητα. Ο κόσμος της ελευθερίας και της κοινότητας δεν καταστέλεται.

Ο αντιμιλιταριστικός αγώνας δεν είναι μια θεματική. Αποτελεί εκ' των ουκ άνευ του αντικαπιταλιστικού κινήματος, εκ' των ουκ άνευ της κοινωνικής αυτοδιεύθυνσης. Στις 6, στις 13 και στις 18 του μήνα πρέπει να είμαστε όλοι στα στρατοδικεία.

ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ Ή ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

ΝΑ ΠΑΥΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΟΙ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΤΩΝ ΟΛΙΚΩΝ ΑΡΝΗΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΑ ΤΟ ΤΙΜΩΡΗΤΙΚΟ ΧΑΡΑΤΣΙ (ΕΞΑΧΙΛΙΑΡΟ)

Δημήτρης Χατζηβασιλειάδης

« ... σήμερα απαιτείται ο αγώνας ενάντια στον στρατό να είναι ενεργητικός, να συνδεθεί με το σύνολο του ταξικού-κοινωνικού κινήματος, να δώσει μαχητική ώθηση στα ανοιχτά μέτωπα πάλης. Να δυναμώσουμε την προλεταριακή-κοινωνική αντίσταση και την συνοργάνωσή της, ν'απλωθεί ο εξεγερσιακός-αντικρατικός αντιμιλιταρισμός για να σπάσουν στους δρόμους τα μισθοφορικά τείχη. »

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78218/


1 2 3 4 5 6

Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης Κωνσταντίνο Γουνιτσιώτη και Στράτο Μωυσή

Παράλληλα με τις αφισοκολλήσεις, στις ανατολικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης, της διασυλλογικής αφίσας, κρεμάστηκαν πανό σε πάρκα, πλατείες, σχολεία και κεντρικές διασταυρώσεις των περιοχών μας ενόψει της πρώτης μέρας στρατοδικείων του επόμενου διαστήματος και πιο συγκεκριμένα των συντρόφων Στράτου Μωυσή και Κωνσταντίνου Γουνιτσιώτη, που θα γίνει στις 6 Φεβρουαρίου στο Ρουφ.

Καλά όλα τα άλλα, αλλά στρατό γιατί δεν πάτε;»

«άμα δεν είσαι προσεκτικός, οι εφημερίδες θα σε κάνουν να μισείς αυτούς

που καταπιέζονται και να αγαπάς αυτούς που καταπιέζουν»

Malcom X

Επειδή ο εθνικός στρατός, όσες φορές χρειάστηκε αλλά και όσες χρειαστεί στο μέλλον, θα επιβάλει -με εντολή των αφεντικών- την εθνική ενότητα, με πραξικοπήματα, καταστέλλοντας ή σφάζοντας όσους και όσες αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση και την καταπίεση, απεργούς, αντάρτες, κομμουνιστές, αναρχικούς, κάθε άνθρωπο που μπορεί να δει ότι οι πραγματικοί του εχθροί είναι μέσα από τα σύνορα.

Επειδή ο εθνικός στρατός αποτελειώνει ότι δεν κατάφερε να καταστείλει το σχολείο, η εκκλησία, τα Μ.Μ.Ε. και συνθλίβει τα μυαλά νέων ανθρώπων μέσα από τις εντολές, τα καψόνια, τα ρατσιστικά και σεξιστικά κηρύγματα, την τυφλή υπακοή στους «ανωτέρους».

Επειδή ο εθνικός στρατός βρίσκει αναγκαιότητα ύπαρξης μέσα από ιστορικά ψέματα και ηλίθια μίση που προωθούνται στους καταπιεσμένους της κάθε χώρας για τους αντίστοιχους κάποιας άλλης, πλασάροντας την ομοψυχία μεταξύ πλούσιων και φτωχών, εξουσιαστών και εξουσιαζόμενων, αφεντικών και εργατών απέναντι σε έναν αόριστο εξωτερικό εχθρό.

Επειδή ο εθνικός στρατός δεν έχει σταματήσει στιγμή να έχει επεκτατικές βλέψεις για περιοχές της βαλκανικής χερσονήσου που το ντόπιο κεφάλαιο θα είχε ανάγκη για να επεκτείνει τις δραστηριότητές του, αλλά και επειδή, μέσω του ΝΑΤΟ (και σε λίγο καιρό μέσω του νέου φρούτου που ετοιμάζει η Ε.Ε., του ευρωστρατού) έχει συμμετάσχει σε αμέτρητες πολεμικές συρράξεις σε απομακρυσμένα και μη από τον Ελλαδικό χώρο σημεία, με αφορμές ανάξιες να κρύψουν τη βαθιά αιτία κάθε πολέμου, που δεν είναι άλλη από το κέρδος.

Επειδή οι στρατοί όλων των χωρών αποτελούν την πιο επικερδή επιχείρηση για τις βιομηχανίες όπλων, οι οποίες χρειάζονται και επενδύουν στους πολέμους για να πουλάν τα θανατηφόρα εμπορεύματά τους στα κράτη, την ίδια στιγμή που υπάρχει κόσμος που δεν έχει τα βασικά για να ζήσει, επειδή ξέρουμε πως μία από τις επιλογές του καπιταλισμού σε περιόδους κρίσης για να καταστρέψει τα άχρηστα προϊόντα του (αφού δεν μπορούν να πουληθούν σε ωφέλιμη τιμή) και να συνεχίζει ανεμπόδιστα την κερδοφορία από την παραγωγή νέων, και μάλιστα με νέους όρους εντατικοποιημένης εργασίας, είναι ο πόλεμος.

Επειδή εμείς δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα με τους καταπιεσμένους της Τουρκίας, της Αλβανίας, της Μακεδονίας, της Βουλγαρίας, της Ευρώπης και του κόσμου, αντίθετα έχουμε κοινό συμφέρον να πολεμήσουμε τους δυνάστες μας ενωμένοι, όπως ενωμένοι στέκονται και αυτοί απέναντι μας όταν σηκώνουμε κεφάλι.

Επειδή εμείς προσπαθούμε να κρατήσουμε τη μνήμη ζωντανή και δε ξεχνάμε τα εγκλήματα του στρατού τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων (αιματοκύλισμα απεργιών τις πρώτες δεκαετίες του αιώνα, αποκεφαλισμοί στον εμφύλιο, τρομοκρατία σε αγωνιστές τις δεκαετίες 50 και 60, πραξικόπημα το 1967, επεκτατικές βλέψεις με βαρύ φόρο αίματος και για τις δύο πλευρές στις ελληνοτουρκικές συρράξεις του 1897 και του 1922, συμμετοχή στους πολέμους της Κορέας, στο Αφγανιστάν, στη Λιβύη και στήριξη στους πολέμους στη Γιουγκοσλαβία και στο Ιράκ.)

Επειδή εμείς δεν πειθαρχούμε σε κανέναν γαλονά, δεν προσκυνάμε καμιά σημαία, δεν τρώμε το κουτόχορτο της ανάγκης υπεράσπισης της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και τη ταυτόχρονη μπαρούφα ότι «ανήκομεν εις την Δύσιν».

Επειδή εμείς δεν είμαστε ειρηνιστές, αλλά βιώνοντας έναν διαρκή πόλεμο χαμηλής έντασης από το κράτος και το κεφάλαιο, έχουμε αποφασίσει να πολεμήσουμε με τους «από τα κάτω», για μια ζωή που να αξίζει να βιωθεί από όσους σήμερα πουλάν το χρόνο τους -και μάλιστα φτηνά- στα αφεντικά, από όσες βρίσκονται κλεισμένες σε φυλακές, ψυχιατρεία, στρατόπεδα κράτησης, από όσους αδυνατούν να επιβιώσουν μέσα σε συνθήκες καπιταλιστικής κρίσης, αλλά και από όσες αδυνατούν να καθορίσουν μόνες τους τις συνθήκες που θα ζήσουν σ' αυτόν τον κόσμο και βλέπουν κάθε τους δραστηριότητα να μεταφράζεται σε χρήμα και εμπόρευμα ή να καταστέλλεται βίαια από στρατούς και αστυνομίες.

Επειδή δεν αντέχουμε να γινόμαστε οι χρήσιμοι ηλίθιοι των αφεντικών στη δουλειά, των πολιτικών στις κάλπες, των στρατοκρατών στους πολέμους και επειδή μόνο η ένοπλη επανάσταση των καταπιεσμένων μπορεί να νοηθεί ως ο τελευταίος πόλεμος, ως ο πόλεμος που θα στείλει στο διάολο όλους τους πολέμους και τη βαρβαρότητα του συστήματος που τους έχει ανάγκη και τους γεννά, επειδή την ελευθερία μας θα την κερδίσουμε εκεί που καταργείται, στις κάνες των όπλων.

Με λίγα λόγια

Η συγκεκριμένη επιλογή/πρόταγμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία στην σημερινή συγκυρία, όπου στις πλάτες των από τα κάτω, οι οποίοι έτσι και αλλιώς βιώνουν της συνέπειες της βαριάς επίθεσης του κεφαλαίου και του κράτους σε καιρό "ειρήνης", έρχεται να προστεθεί και η απειλή του πολέμου. Κάτι που φαίνεται από την άνοδο της εθνικής ρητορικής, των εθνικισμών και του μιλιταρισμού, την όξυνση των διακρατικών ανταγωνισμών, της -υψηλών τόνων- αντιπαράθεσης μεταξύ ελληνικού και τουρκικού κράτους για τις ΑΟΖ, την αύξηση της παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Στοιχεία που, ακόμα και αν δεν λάβει χώρα ένα πολεμικό επεισόδιο στην περιοχή, δρουν από μόνα τους καταστρεπτικά τόσο για την ίδια την ζωή των κατώτερων στρωμάτων της κοινωνικής και ταξικής πυραμίδας όσο και για τους αγώνες που τόσο χρειαζόμαστε για να μπορέσουμε να ανασάνουμε, για να μπορέσουμε να βαδίσουμε προς έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση.

Παράλληλα η ταξική φύση του στρατού γίνεται ακόμα πιο ορατή, με τα παιδιά όσων από τους κυρίαρχους δέχτηκαν πίσω λίγο από την βία (παρουσιάζονται ως θύματα τρομοκρατίας..) που προσφέρουν απλόχερα σε μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, να απαλλάσσονται από την θητεία, ενώ την ίδια στιγμή στην Κύπρο γλιτώνουν την υποχρεωτική στράτευση στα 18 οι γιοι των εφοπλιστών που έχουν βάση το νησί…

Σ' αυτήν την εποχή, όπως είναι επόμενο, οξύνεται και η καταστολή των ολικών αρνητών στράτευσης. Οι επαναλαμβανόμενες διώξεις και τα αλλεπάλληλα διοικητικά πρόστιμα των 6000 ευρώ - μιας και το αδίκημα της ανυποταξίας θεωρείται διαρκές - πολλαπλασιάζονται (σε μία περίπτωση είχαμε 4 φορές τη σύλληψη και επιβολή προστίμου σε ολικό αρνητή στράτευσης μέσα σε 2 χρόνια) ενώ τον επόμενο μήνα θα πραγματοποιηθούν δικαστήρια 4 ολικών αρνητών στράτευσης στο στρατοδικείο του Ρουφ.

Η αντιμιλιταριστική, αντικαπιταλιστική, αντικρατική πάλη εκδηλώνεται ενάντια στα έθνη, τους στρατούς, την μισθωτή εργασία, την πατριαρχία, κάθε μορφή εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Θα υπάρχει όσο υπάρχουν και οι αιτίες που την γεννούν. Στις 6 & 18 Φλεβάρη αλλά και στις 13 Μάρτη, στο στρατοδικείο του Ρουφ μαζί με τους συντρόφους που διώκονται, θα υπερασπιστούμε τη συνειδητή συμμετοχή μας σε αυτή.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

ΣΤΡΑΤΟ ΜΩΥΣΗ, ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΓΟΥΝΙΤΣΙΩΤΗ, ΠΑΥΛΟ ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟ, ΜΠΑΜΠΗ ΤΣΙΛΙΑΝΙΔΗ

6 & 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ 13 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΙΣ 09.00 ΣΤΟ

ΣΤΡΑΤΟΔΙΚΕΙΟ ΤΟΥ ΡΟΥΦ

ΕΝΟΤΗΤΑ ΤΑΞΙΚΗ, ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΗ

ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. ΤΑ ΠΟΛΕΜΑΜΕ.

Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά/ https://anatolika.espivblogs.net/

πηγή : https://anatolika.espivblogs.net/2019/02/05/a…


1 2 3 4 5 6

Παρέμβαση αλληλεγγύης στους 3 διωκόμενους ολικούς αρνητές στράτευσης

Χθες, 4/02, πραγματοποιήθηκε παρέμβαση αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης στο κέντρο της πόλης εν όψει των στρατοδικείων 6 & 18 Φεβρουαρίου 2019 των 3 ολικών αρνητών στράτευσης (Κωνσταντίνος Γουτσινιώτης, Στράτος Μωυσής, Παύλος Χριστόπουλος).

Στην παρέμβαση μοιράστηκε το συλλογικό κείμενο των 3 διωκόμενων ολικών αρνητών στράτευσης και κολλήθηκαν οι διασυλλογικές αφίσες για το ίδιο ζήτημα (οι αφίσες εδώ και το κείμενο εδώ).

ΚΑΝΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΝΩΝΕΙ

ΚΑΝΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΔΕΝ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΟΛΙΚΟΥΣ ΑΡΝΗΤΕΣ ΣΤΡΑΤΕΥΣΗΣ

Συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στο Στρατοδικείο ΡΟΥΦ, 9π.μ.,

Τετάρτη 6.2:

Κωνσταντίνος Γουνιτσιώτης και Στράτος Μωυσής

Δευτέρα 18.2:

Παύλος Χριστόπουλος

Κατάληψη Apertus

πηγή : http://apertus.squat.gr/archives/4774


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους ολικούς αρνητές στράτευσης που δικάζονται στο στρατοδικείο του Ρουφ

Αγώνας ενάντια στον εθνικισμό, τη μισαλλοδοξία και τον πόλεμο… ενάντια στα κράτη, τα αφεντικά και τους μηχανισμούς τους

Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης που δικάζονται στο στρατοδικείο του Ρουφ

Μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα τέσσερις ολικοί αρνητές στράτευσης δικάζονται για την επιλογή τους να μην καταταγούν στις τάξεις του ελληνικού στρατού. Οι Κωνσταντίνος Γουνιτσιώτης, Στράτος Μωυσής, Παύλος Χριστόπουλος και Μπάμπης Τσιλιανίδης δικάζονται στις 6 Φλεβάρη και 18 και στις 13/3 στη στρατολογία του Ρουφ.

Οι ολικοί αρνητές στράτευσης προχώρησαν στην πράξη της ανυποταξίας κινούμενοι από πολιτικά κίνητρα ενάντια στο στρατό, ένα θεσμό που ανέκαθεν εξυπηρετούσε και εξασφάλιζε τα συμφέροντα των αφεντικών και της εκάστοτε εξουσίας, κόντρα στα συμφέροντα των εκμεταλλευόμενων και καταπιεζόμενων αυτής της κοινωνίας. Ενάντια σε έναν θεσμό που στο εσωτερικό συμβάλλει στην κατήχηση στα ιδανικά του έθνους-κράτους, στην εμφύσηση του εθνικιστικού μίσους, στην επέκταση του μιλιταρισμού στο κοινωνικό πεδίο και ο οποίος βρίσκεται πάντα στην εφεδρεία για την καταστολή ταξικών και κοινωνικών διεκδικήσεων, για την καταστολή κοινωνικών εξεγέρσεων. Ενάντια σε ένα μηχανισμό που στο εξωτερικό συμβάλλει ενεργά σε επιχειρήσεις καταστροφής περιοχών της καπιταλιστικής περιφέρειας με σκοπό τη λεηλασία των φυσικών πόρων και την εκμετάλλευση των κατά τόπους πληθυσμών κατά πως συμφέρει τα ισχυρά κράτη αυτού του κόσμου. Ένας μηχανισμός που στο παρελθόν έχει εξοντώσει αλλοεθνείς και αλλόθρησκους πληθυσμούς για να διευρύνει την κρατική κυριαρχία και να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Για αυτή τους την άρνηση οι ολικοί αρνητές στράτευσης τιμωρούνται με έναν διπλό και ιδιαίτερα εκδικητικό μηχανισμό καταστολής. Πέραν των ποινικών διώξεων και στρατοδικείων, συχνά επαναλαμβανόμενων καθώς το «έγκλημα» της άρνησης της θητείας είναι διαρκές, γίνονται δέκτες και σκληρής οικονομικής καταστολής με επιβολή προστίμων 6,000 ευρώ (και αυτών σε πολλές περιπτώσεις επαναλαμβανόμενων). Επακόλουθες είναι οι κατασχέσεις λογαριασμών και άλλων περιουσιακών στοιχείων και η κατάσταση οικονομικής ασφυξίας που δημιουργούν. Δε λείπουν επίσης οι πιέσεις με τηλεφωνήματα για παραλαβή χαρτιών κατάταξης, παραινέσεις απο τους στρατολόγους για «τακτοποίηση» των στρατιωτικών «υποχρεώσεων», τηλεφωνήματα σε χώρους εργασίας ή ακόμη και επισκέψεις μπάτσων στα σπίτια συντρόφων και αυτόφωρες συλλήψεις. Όλα με σκοπό να κάμψουν τους ολικούς αρνητές και να αποτρέψουν άλλους από την επιλογή της ρήξης με τον πιο βίαιο και δολοφονικό θεσμό του κράτους.

Διανύουμε μια περίοδο όπου ο εθνικισμός, η μισαλλοδοξία, ο ρατσισμός και ο φασισμός έχουν αναβιώσει μέσα στην κοινωνία. Αφορμή υπήρξε το Μακεδονικό ζήτημα και τα συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν σε όλο τον ελλαδικό χώρο και δώσανε την ευκαιρία σε κάθε είδους πολεμοχαρή, συντηρητική, εθνικιστική και φασιστική γκρούπα να βγει από το περιθώριο και να διεκδικήσει δημόσιο χώρο. Μέσα σε αυτή τη συνθήκη η κυβέρνηση της αριστεράς επιχειρεί να παρουσιάσει τη συμφωνία των Πρεσπών «ως υπόδειγμα ειρηνικής επίλυσης διαφωνιών και προώθησης της ηρεμίας στην περιοχή». Όμως, γνωρίζουμε, πολύ καλά, ότι η συμφωνία των Πρεσπών αποτελεί μια υπαγορευμένη συμφωνία, ώστε να επιτευχθεί η διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και να ισχυροποιηθεί η θέση τους στα βαλκάνια έναντι της Ρωσίας. Η ΕΕ και το ΝΑΤΟ αποτελούν δύο υπερκρατικούς μηχανισμών οικονομικής και στρατιωτικής επιβολής. Η Ελλάδα ως μέλος των δύο αυτών μηχανισμών (με όποιο πολιτικό διαχειριστή κι αν έχει στο τιμόνι δεξιό ή αριστερό) συμμετέχει στους σχεδιασμούς, τις επιδιώξεις τους, έχει συνδέσει τα συμφέροντά της με αυτά του δυτικού μπλοκ εξουσίας και παίρνει ενεργά μέρος στους ανταγωνισμούς με άλλα μπλοκ εξουσίας. Την ίδια περίοδο που σπεύδει να διευκολύνει τη διεύρυνση της συμμαχίας, μετατρέπει τον τόπο σε ένα μεγάλο στρατόπεδο νατοϊκών και αμερικανικών βάσεων. Σε αυτήν την κατεύθυνση ενισχύει τις υπάρχουσες αμερικανο-νατοϊκές στρατιωτικές βάσεις (Σούδα, Άραξος) ή εγκαθιστά νέες. Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται σε λιμάνι για τα νατοϊκά στρατεύματα που βρίσκονται στα βαλκάνια, ενώ στην πόλη της Λάρισας από τον Μάιο του 2018 έχει μεταφερθεί μια μονάδα μη επανδρωμένων αεροσκαφών (τύπου «MQ-9 Reaper») των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων. Ταυτόχρονα το ελληνικό κράτος υπογράφει συμφωνία με την Τουρκία για την αποτροπή της μετανάστευσης και τις επαναπροωθήσεις, ενώ οι φρεγάτες της FRONTEX συνεχίζουν να κυνηγάνε μετανάστες στα θαλάσσια σύνορα και σε συνεργασία με το πολεμικό ναυτικό να μετατρέπουν το αιγαίο σε ένα απέραντο νεκροταφείο.

Καθοριστικές για την διαμόρφωση της κατάστασης όσον αφορά το «μακεδονικό ζήτημα» είναι οι επιδιώξεις τόσο του ελληνικού κεφαλαίου, για περαιτέρω επέκταση στην γείτονα χώρα, όσο και του ελληνικού κράτους για την προστασία και προώθηση των οικονομικών του συμφερόντων και την ηγεμονία στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων αλλά και της νοτιο-ανατολικής Μεσογείου. Ολόκληρη η ρητορική της κυβερνώσας Αριστεράς γίνεται πάνω στην αποκατάσταση του ελληνικού κράτους ως κυρίαρχη δύναμη στα Βαλκάνια, την επανόρθωσή του στην τοπική-διεθνή τάξη πραγμάτων στη νοτιοανατολική μεσόγειο, ως ισότιμο πάλι παίκτη μετά από την «περιπέτεια» των μνημονίων. Η αριστερή κυβέρνηση ανοικτά δηλώνει πως αναγνωρίζει ως εχθρό και απειλή την Τουρκία με διακύβευμα αυτή τη φορά, τα κέρδη από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων των ΑΟΖ της Κύπρου και της νοτιo-ανατολικής Μεσογείου ευρύτερα. Στο βωμό, λοιπόν, του εθνικού συμφέροντος συνάπτονται στρατιωτικές συμμαχίες με χούντες και κράτη απαρτχάιντ (Αίγυπτος-Ισραήλ) και πραγματοποιούνται δηλώσεις ετοιμότητας για ανάληψη οποιασδήποτε στρατιωτικής δράσης για την υπεράσπιση των κερδών των ισχυρών. Κέρδη λοιπόν για το κεφάλαιο ΚΑΙ στρατιωτικές δαπάνες, οικονομική εκμετάλλευση και πόλεμος για τους εκμεταλλευόμενους. Και όλα αυτά, ενώ συνεχίζεται η επίθεσή στα εκμεταλλευόμενα και καταπιεζόμενα κομμάτια της κοινωνίας, ολοκληρώνοντας και παγιώνοντας τις πολιτικές των τελευταίων ετών.

Μέσα σε αυτή τη συγκυρία εθνικιστικής έξαρσης και με τα τύμπανα του πολέμου να ηχούν όλο και πιο δυνατά οι ολικοί αρνητές στράτευσης διατρανώνουν την εναντίωσή τους στα κράτη και τους στρατούς τους και αρνούνται να υπηρετήσουν τους καταπιεστές τους. Ως εκ τούτου δε μπορούν παρά να μας βρουν αλληλέγγυους.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι/νες να ακολουθήσουμε τα κελεύσματα του κράτους και των αφεντικών για εθνική ενότητα και για υποταγή και συμμετοχή στους δολοφονικούς μηχανισμούς του. Γνωρίζουμε πολύ καλά την ταξική και κοινωνική μας θέση για να συμπαραταχθούμε μαζί με τους εκμεταλλευτές και καταπιεστές μας. Δεν πρόκειται να υπηρετήσουμε τους σχεδιασμούς κράτους και αφεντικών.

Απέναντι στην σφαγή μεταξύ των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων που έτυχε να γεννηθούν στην άλλη πλευρά των συνόρων, να αντιτάξουμε τον κοινό αγώνα ενάντια σε πατρίδες, θρησκείες, κράτη και κάθε επίπλαστο διαχωρισμό. Ο μόνος πόλεμος στον οποίο είμαστε διατεθειμένοι/ες να συμμετέχουμε είναι ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση, για την ανατροπή της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας.

Να στήσουμε αναχώματα ενάντια στους εθνικισμούς, τον φασισμό, την μισαλλοδοξία και τον πόλεμο.

Να αγωνιστούμε για έναν κόσμο χωρίς σύνορα, κράτη και πολέμους. Χωρίς πατριαρχία και εξουσία.

Να αγωνιστούμε για την κοινωνική επανάσταση και την κοινωνική απελευθέρωση, για την αναρχία και τον κομμουνισμό.

Αλληλεγγύη στους ολικούς αρνητές στράτευσης που δικάζονται στο στρατοδικείο του Ρουφ

Τετάρτη 6 Φλεβάρη 2019, 9πμ, Κωνσταντίνος Γουτσινιώτης και Στράτος Μωυσής

Δευτέρα 18 Φλεβάρη 2019, 9πμ, Παύλος Χριστόπουλος

Τετάρτη 13 Μάρτη 2019, 9πμ, Μπάμπης Τσιλιανίδης

αναρχική συλλογικότητα Vogliamo tutto e per tutti

Συμμετέχουμε στην διασυλλογική αφίσα που εκδόθηκε από Αναρχικές/αντιεξουσιαστικές/ελευθεριακές συλλογικότητες και σύντροφοι/ισσες από Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Λάρισα, Γιάννενα, Κέρκυρα, Αθήνα, Πάτρα, Ηράκλειο εν όψει των επικείμενων στρατοδικείων των τεσσάρων ολικών αρνητών στράτευσης.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78352/