Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 στις 12.00

Προσυγκέντρωση

Αντι-κρατική, αντι-εθνική, αντι-φασιστική συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 20/01/2019. Προσυγκέντρωση, Πολυτεχνείο ώρα 12.00!

Προσυγκέντρωση στις 12.00 στο Πολυτεχνείο!

Την Κυριακή 20/01/2019 θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, με εθνικιστικά, πατριωτικά και φασιστικά χαρακτηριστικά, με αφορμή την Συμφωνία των Πρεσπών για την ονοματοδοσία της Μακεδονίας. Στο συλλαλητήριο αυτό καλούν από φασιστικές γκρούπες, (ακρο)δεξιά κόμματα, παραστρατιωτικές, πατριωτικές και εκκλησιαστικές οργανώσεις, μέχρι και αριστερά σχήματα για ψηφοθηρικούς-μεταξύ άλλων-λόγους.

Η συγκέντρωση αυτή δεν προέκυψε από το πουθενά αλλά είναι αποτέλεσμα του διάχυτου εθνικιστικού λόγου που καλλιεργείται συστηματικά εδώ και χρόνια από τα ΜΜΕ, κόμματα, εκκλησία, κράτος και κεφάλαιο. Παράλληλα, η αριστερή κυβέρνηση Σύριζα, στηρίζει και προωθεί τον εθνικισμό όπως για παράδειγμα με τις δηλώσεις του για τις ΑΟΖ, τις προκλήσεις στο Αιγαίο και πιo πρόσφατα με τον διορισμό του Ναυάρχου Αποστολάκη ως υπουργό εθνικής άμυνας.

Εμείς, που δεν αναγνωρίζουμε έθνη, κράτη, πατρίδες, θρησκείες και στρατούς, τοποθετούμαστε μαζί και δίπλα στους εκμεταλλευόμενους και τους καταπιεσμένους αυτού του κόσμου και δεν σκοπεύουμε να αφήσουμε αυτόν τον εθνικιστικό συρφετό να αλωνίζει στο κέντρο της Αθήνας.

Καλούμε την Κυριακή 20/01/2019 και ώρα 13.00, συγκέντρωση στα Προπύλαια.

Προσυγκέντρωση στις 12.00 στο Πολυτεχνείο!

Σε Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία, ο εχθρός είναι στις τράπεζες και τα υπουργεία.

Όσο σου κλέβουν την ζωή, τόσο σε ταΐζουν

έθνος και φυλή.

Πόλεμος σε κράτος και κεφάλαιο.

Αναρχικές/οί

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1594968/