Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2019 στις 20.30

Προβολή Ταινίας: Φαρενάιτ 451

Νo ticket cinema με μια κλασική ταινία του δυστοπικού πολιτικού κινηματογράφου των 60's ή αλλιώς "τι θα γινόταν αν δεν είχες δικαίωμα να διαβάσεις;" Βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο του Ρέι Μπράντμπερι, η ταινία αυτή είναι η πρώτη έγχρωμη δημιουργία του Φρανσουά Τρυφώ και ταυτόχρονα η πρώτη του μεγάλη παραγωγή. Το θέμα της είναι η αγάπη για τα βιβλία, η εξαφάνιση των οποίων σημαίνει τον αφανισμό της ιστορικής μνήμης, την απουσία κάθε μελλοντικού χρονικού ορίζοντα και το βάλτωμα της κοινωνίας σε ένα αιώνιο παρόν-κόλαση, όπου τα πάντα θα είναι ομοιόμορφα και απολύτως ελεγχόμενα, αφού κανείς δεν θα θυμάται τίποτα.
Θα ακολουθήσει κουβέντα ανάλυσης της ταινίας και των προβλέψεών της για το ζοφερό παρόν.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Υπόθεση: Σε μια μελλοντική δυστοπική κοινωνία η δουλειά του πυροσβέστη Γκάι Μόνταγκ είναι να εντοπίζει και να καίει βιβλία, τα οποία είναι πλήρως απαγορευμένα. Η γνωριμία του με μια δασκάλα όμως, θα τον κάνει να αρχίσει να αμφισβητεί τις διαταγές.
Ο τίτλος είναι αναφορά στους βαθμούς που καίγεται το χαρτί.

Ο ζεστός μας χώρος θα είναι ανοικτός από τις 8 με Glühwein (ζεστό γλυκό κρασί με καρυκεύματα), μπίρες/τσίπουρο, φαγητό, ποπκόρν, χαριστικό παζάρι, κινηματικό βιβλιοπωλείο. Ευπρόσδεκτη κάθε συνεισφορά σας στο "καλάθι αλληλεγγύης του π" με τρόφιμα μακράς διαρκείας για συντρόφισσες/ους μας που έχουν ανάγκη και για την κοινωνική κουζίνα "Ο Άλλος Άνθρωπος".

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

πηγή : https://www.facebook.com/events/7265533910618…
πηγή : email που λάβαμε στις 22 Ιανουάριος 13h