Τρίτη 17 Μαίου 2011 στις 10.00 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στα δικαστήρια

ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ | Ο Δεκέμβρης δικάζεται στη Ξάνθη - Συναυλία Αλληλεγγύης | ΞΑΝΘΗ

ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΝΑ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ

Ήρθε ο καιρός να νιώσουμε στο πετσί μας τον εξευτελισμό της ζωής μας.

Εκτός κι αν αποφασίσουμε πως ήρθε ο καιρός να νιώσουμε στο πετσί μας την πραγματικότητα των κοινωνικών αγώνων.

Εκτός κι αν αποφασίσουμε πως αντί για καναπέ και τηλεόραση, προτιμούμε το δρόμο της αντίστασης στο αδηφάγο σύστημα.

Αλλά τότε να ξέρουμε ότι το κράτος δε θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια. Θα μας κυνηγήσει, θα μας επιτεθεί.

Ένα κίνημα όμως ξέρει να υπερασπίζεται τους λαβωμένους και τους αιχμαλώτους του.

Ένα κίνημα ξέρει να στέκεται αλληλέγγυο στους ανθρώπους που επιλέγονται από την εξουσία, ώστε να εκδικηθεί στα πρόσωπά τους ολόκληρο το κίνημα.

η δεκάτη του Δεκέμβρη 2008

Η 10η Δεκέμβρη 2008 ήταν μέρα πανεργατικής απεργίας καλεσμένη από τη ΓΣΕΕ και τα κατά τόπους εργατικά κέντρα. Σ' αυτή την απεργία συμμετείχαν και ο Σύλλογος Φοιτητών Πολυτεχνικής Σχολής -με το Πολυτεχνείο να τελεί υπό κατάληψη- και η Πρωτοβουλία Αντίστασης.

Τα δύο αυτά μπλοκ με πλήθος εργαζομένων, φοιτητών και μαθητών αποκόπηκαν από το μπλοκ του εργατικού κέντρου (ένα μπλοκ 40 το πολύ ατόμων) και συνέχισαν προς το κτίριο της Νομαρχίας. Ο Σύλλογος Φοιτητών Ξάνθης είχε πάρει απόφαση για συμβολική κατάληψη του κτιρίου της Νομαρχίας, απόφαση γύρω από την οποία συσπειρώθηκε το σύνολο της πορείας (500 περίπου άτομα). Μόλις η πορεία έφτασε στην είσοδο της Νομαρχίας βρήκαμε τις μονάδες καταστολής (διμοιρίες ΜΑΤ) να παραμονεύουν στο εσωτερικό του κτιρίου.

Ο ρόλος της αστυνομίας να προστατεύει τα συμφέροντα των αφεντικών και να διασφαλίζει την ισχύ της κρατικής εξουσίας γίνεται πια, όλο και πιο ξεκάθαρος, τώρα που μεγάλα κομμάτια των καταπιεσμένων επιλέγουν το δρόμο της αντίστασης στις ορέξεις των αφεντικών.

Απέναντι στην κρατική καταστολή (ανοιγμένα κεφάλια 3 διαδηλωτών και ενός δημοσιογράφου), οι διαδηλωτές αντιστάθηκαν μη ανεχόμενοι την θυματοποίησή τους και προστατεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα.

Η κινηματική και κοινωνικοποιημένη αντι-βία είναι ένα από τα λίγα, αλλά αποτελεσματικά όπλα των κινημάτων όταν αυτά καλούνται να υπερασπιστούν τον εαυτό τους από τα οργανωμένα σχέδια της κατασταλτικής κρατικής μηχανής.

Έτσι έληξε η ημέρα με μη κατάληψη του κτιρίου, αλλά με τραυματισμό στο κεφάλι 3 διαδηλωτών μεταξύ των οποίων και ο ένας κατηγορούμενος, τραυματισμό επίσης στο κεφάλι ενός δημοσιογράφου και 2 σπασμένα τζάμια από την αστυνομική δύναμη.

η κρατική καταστολή είναι ένα πιάτο που τρώγεται και ζεστό και κρύο

Η κοινωνική έκρηξη του Δεκέμβρη στην Ξάνθη, έληξε χωρίς συλληφθέντες, χωρίς διωκόμενους.

Παρ' όλ' αυτά, τέλη Φλεβάρη 2009, δυόμιση μήνες μετά τα γεγονότα δηλαδή, η Αστυνομική Διεύθυνση στέλνει στην Εισαγγελία Πρωτοδικών δικογραφία σε βάρος δυο εργαζόμενων φοιτητών (και 30-40 «αγνώστων δραστών») με το μισό ποινικό κώδικα: από διακεκριμένες φθορές και απλές σωματικές βλάβες μέχρι απόπειρες ανθρωποκτονίας και σύσταση «εγκληματικής οργάνωσης»! Με τη σειρά της η Εισαγγελία Ξάνθης θα τους καλέσει να καταθέσουν στα τέλη του Απρίλη.

Οι δύο φοιτητές που προσπάθησαν να φέρουν εις πέρας την απόφαση του Συλλόγου τους, οι Φωτεινόπουλος Σταύρος και Μουσταφέλλος Παναγιώτης, είναι σύντροφοί μας και μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Ξάνθης. Με ενεργή και δημόσια παρέμβαση στα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα και συνδικαλιστική δράση στο σύλλογο φοιτητών, ήταν αυτοί που βρίσκονταν στο στόχαστρο της κρατικής καταστολής ώστε να εκφοβισθεί όποιος/α επιλέγει ή σκέφτεται να επιλέξει την ενεργή δράση αντί της απάθειας.

Είναι επίσης οι άνθρωποι στο πρόσωπο των οποίων, το κράτος εκδικείται μεγάλα κομμάτια της τοπικής κοινωνίας που αποφάσισαν να βρεθούν στους δρόμους του Δεκέμβρη, να εκδηλώσουν την οργή τους απέναντι σ' ένα σύστημα εκ βάθρων άδικο, ένα σύστημα παράλογο, αλλοτριωτικό και αυτοκαταστροφικό.

Οι αντιφάσεις των μπάτσων που καταθέτουν εναντίον των συντρόφων μας (αν και δεν είναι του παρόντος) είναι πολλές και αποδεικνύουν ότι η δίωξή τους είναι πολιτική απόφαση του κράτους.

Βρισκόμαστε απέναντι σε μια ξεκάθαρη επίθεση του κράτους και των κατασταλτικών του μηχανισμών, στα ριζοσπαστικά και αγωνιστικά κομμάτια της κοινωνίας. Έτσι το αντιεξουσιαστικό κίνημα είναι από τα πρώτα που δέχεται το μένος της καταστολής, είτε αυτή εκφράζεται μέσω της αστυνομικής είτε μέσω της δικαστικής εξουσίας.

ΔΙΚΗ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ 2011

Στις 17 Μάη 2011 δικάζονται οι δύο κατηγορούμενοι σύντροφοί μας. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε όσους και όσες βρέθηκαν στους δρόμους του Δεκέμβρη, αλλά και όσους/ες αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη ως το όπλο των καταπιεσμένων να βρεθούν εκεί που οι ανάγκες των κινημάτων τους καλούν.

Το καθεστώς ξεφορτώνεται πια και τα τελευταία πέπλα δημοκρατισμού, αδιαφορεί πια την οποιαδήποτε "φιλολαϊκή" πολιτική που σκοπό θα είχε να κατευνάσει την έτοιμη για έκρηξη κοινωνία και να εγκολπώσει το όποιο ριζοσπαστικό κίνημα, και δείχνει τα δόντια του. ΔΝΤ, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, Ελληνική Κυβέρνηση, προστατεύουν με νύχια και με δόντια τα συμφέροντα των μεγάλων αφεντικών, ώστε να μην γίνουν σμπαράλια στον κυκεώνα της κρίσης. Αναβαθμίζουν το νομικό οπλοστάσιο του κράτους, ώστε τα καταστροφικά αποτελέσματα της δομικής για το σύστημα κρίσης, να πέσουν στις πλάτες των μεγάλων καταπιεζόμενων κομματιών της κοινωνίας. Το ότι θα υπάρχουν βίαιες εκρήξεις, το ότι μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας θα διεκδικήσει ένα κομμάτι από αυτά που του ανήκουν, οι κρατούντες το γνωρίζουν. Γι αυτό και οχυρώνονται πίσω από μια διαρκώς εξελισσόμενη και αναπτυσσόμενη καταστολή. Πρόσφατο παράδειγμα ο Τρομονόμος νο.3 που ψηφίστηκε από τη Βουλή, και ορίζει ως τρομοκρατική ενέργεια ακόμα και συνδικαλιστικές δράσεις, ακόμα-ακόμα και το κλείσιμο ενός δρόμου. Συμπιέζεται έτσι ο όρος τρομοκρατία ακόμα περισσότερο προς τα κάτω, προς το σύνολο του ελληνικού πληθυσμού. Μια και η κοινωνική συναίνεση, που οι γκεμπελίσκοι των ΜΜΕ αγωνιούν να επιτύχουν, φαίνεται πως δεν είναι αρκετή, είναι μονόδρομος για την κρατική μηχανή και τα αφεντικά η ενίσχυση του άλλου πόλου εξουσίας διασφάλισης κοινωνικής ειρήνης, της καταστολής.

Σε μια εποχή που η καθολική υποταγή των καταπιεσμένων σε κράτος και κεφάλαιο είναι ο στόχος της εξουσίας, σε μια εποχή που η βίαιη προλεταριοποίηση των μεγαλύτερων κομματιών της κοινωνίας είναι μονόδρομος για τα αφεντικά, σε τέτοιους καιρούς μόνη η αλληλεγγύη διασφαλίζει τη δόμηση ενός πραγματικού κινήματος από τα κάτω, μαχητικού, αντισυστημικού, ανατρεπτικού.

Γιατί όποιος ξεχνάει τα "θύματα" του κινήματος, στο τέλος ξεχνάει και το ίδιο το κίνημα.

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΙΣ 17 ΜΑΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΜΑΣ Σ.ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Π.ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟ

ΑΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ! ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΞΑΝΘΗΣ

Η Α.Κ (Ξάνθης) είναι μια αυτόνομη συλλογικότητα

που συμμετέχει στο δίκτυο της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης.

Είναι ανοιχτή για όποιον/α επιθυμεί να συνδιαμορφώσει

και να δράσει στα πλαίσια του αντισυστημικού και αντικαπιταλιστικού

αγώνα με την υπάρχουσα σύνθεση της συνέλευσης.

_______________________________________________________

Ο ΔΕΚΕΜΒΡΗΣ ΔΙΚΑΖΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008, ημέρα 24ωρης Γενικής Απεργίας, καλεσμένης από τις ΓΣΕΕ/ΑΔΕΔΥ και 4 μέρες μετά τη δολοφονία του Α. Γρηγορόπουλου, πραγματοποιείται στην Ξάνθη, όπως και σε όλες σχεδόν τις πόλεις της χώρας, μαζικότατη πορεία με τη συμμετοχή μαθητών, φοιτητών, άνεργων και εργαζόμενων, οι οποίοι εκφράζουν την οργή τους τόσο για τη δολοφονία, όσο και για το γενικότερο πολιτικό σκηνικό, σε μια συγκυρία όπου η κρίση αρχίζει να δείχνει ολοένα και πιο έντονα τα σημάδια της.

Το κύριο σώμα της πορείας, αγνοώντας την ηγεσία του Εργατικού Κέντρου, κατευθύνεται προς τη Νομαρχία, με σκοπό τη συμβολική κατάληψή της, μετά από απόφαση του Συλλόγου Φοιτητών της Πολυτεχνικής Σχολής, μια πρακτική πλατιά διαδεδομένη κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων αλλά και παλαιότερων κινητοποιήσεων. Στο ισόγειο περιμένουν πλήρως εξοπλισμένες δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες απαγορεύουν την είσοδο και πραγματοποιούν δολοφονική επίθεση εναντίον των συγκεντρωμένων, σπάζοντας τα τζάμια του εξαιρετικά περιορισμένου χώρου, με παράλληλη χρήση χημικών εντός του και τραυματίζοντας φοιτητές και εργαζόμενους, οι οποίοι αμύνονται, προστατεύοντας τη σωματική τους ακεραιότητα και αργότερα αποχωρούν συντεταγμένα. Να σημειωθεί ότι στην αντίστοιχη κατάληψη του Δημαρχείου στην πόλη μας, με απουσία της αστυνομίας, δε σημειώθηκε κανένα επεισόδιο.

Μήνες αργότερα, ασκείται δίωξη ενάντια στους Π. Μουσταφέλλο και Σ. Φωτεινόπουλο, φοιτητές της Πολυτεχνικής Σχολής και γνωστούς για την πολιτική και συνδικαλιστική τους δράση, με βάση στημένες καταθέσεις αστυνομικών, με ένα διογκωμένο κατηγορητήριο, το οποίο αρχικά περιλάμβανε μεταξύ άλλων και τις κατηγορίες της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης» και της απόπειρας ανθρωποκτονίας!

Στις 17 Μαΐου 2011 εκδικάζεται η υπόθεση. Ο στόχος της καταστολής είναι προφανής: Αφ' ενός η εκδικητική προσωποποίηση της δίωξης ενάντια σε δυο ανθρώπους γνωστούς για τη δημόσια και ενεργή παρέμβασή τους στα πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα, αλλά και τη συνδικαλιστική τους δράση και ταυτόχρονα αφ' ετέρου η τρομοκράτηση κάθε ανθρώπου που επιλέγει να αντισταθεί ενεργά στην παρούσα πολιτική, οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα. Πρόκειται για μια ξεκάθαρα πολιτική δίωξη, σε απόλυτη συμφωνία με τις επιταγές της παρούσας συγκυρίας.

Η πολιτική εξουσία επιλέγει το δρόμο της εκδίκησης και του εκφοβισμού, προς «γνώση και συμμόρφωση» κάθε κομματιού της κοινωνίας που θέλει να αντισταθεί στην καταπίεση που βιώνει. Εγχώριο πολιτικό σύστημα, ΔΝΤ, ΕΕ, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, σε απόλυτη συμφωνία προσπαθούν να οχυρωθούν απέναντι στην κοινωνική οργή και να εξασφαλίσουν από αυτήν τα κέρδη και τα συμφέροντα των αφεντικών, μεταφέροντας το όλο και πιο δυσβάσταχτο βάρος προς τα χαμηλότερα στρώματα, προσπαθώντας παράλληλα να καταπνιγεί η οργή αυτή που μέρα με τη μέρα αυξάνει και ψάχνει για τρόπους έκφρασης.

Καλούμε όσους και όσες βρέθηκαν στους δρόμους του Δεκέμβρη, αλλά και όσους/όσες αντιλαμβάνονται την αλληλεγγύη σαν όπλο όσων βιώνουν την καταπίεση, να δώσουν το παρόν για το σπάσιμο της εκδικητικότητας και της τρομοκρατίας όσων θέλουν να μας κρατούν υποταγμένους.

-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ Σ. ΦΩΤΕΙΝΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ Π. ΜΟΥΣΤΑΦΕΛΛΟ.

-ΑΜΕΣΗ ΠΤΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

-ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΗ ΕΚΔΙΚΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΞΑΝΘΗΣ 17 ΜΑΗ

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΕΚΕΜΒΡΗ

_______________________________________________________

Συναυλία Αλληλεγγύης στους διωκόμενους Σ. Φωτεινόπουλο και Π. Μουσταφέλλο, το Σάββατο 14 Μαίου 20:00 στο Πανεπιστήμιο Προκάτ στη Ξάνθη, από την πρωτοβουλία αλληλεγγύης στους διωκόμενους του Δεκεμβρη '08.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Πηγή: http://athens.indymedia.org/calendar/event.php?id=29912

πηγή : https://traciacontra.wordpress.com/2011/05/13...


17 Μάη, ο Δεκέμβρης του 2008 δικάζεται στην Ξάνθη



Να αθωωθούν οι αγωνιστές Σ. Φωτεινόπουλος και Π. Μουσταφέλλος

Στις 17 Μάη γίνεται στο Πρωτοδικείο Ξάνθης η δίκη του Σταύρου Φωτεινόπουλου και του Παναγιώτη Μουσταφέλλου, που είναι μέλη της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης Ξάνθης, αγωνιστές που δραστηριοποιούνται στο πλαίσιο της Πρωτοβουλίας Αντίστασης, με έντονη συμμετοχή τόσο στους φοιτητικούς όσο και στους γενικότερους κοινωνικούς αγώνες.
Οι δύο συναγωνιστές κατηγορούνται για τα γεγονότα που συνέβησαν στις 10 Δεκέμβρη 2008 στη Νομαρχία Ξάνθης. Την ημέρα εκείνη, μέρα γενικής πανεργατικής απεργίας, τα μαζικά μπλοκ της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και του φοιτητικού συλλόγου, αποτελούμενα από πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές, κατευθύνθηκαν στο κτίριο της τότε νομαρχίας, όπου μέλη του φοιτητικού συλλόγου αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν συμβολική κατάληψη, υλοποιώντας σχετική απόφαση της γενικής τους συνέλευσης.

Στο ισόγειο περίμεναν πλήρως εξοπλισμένες δυνάμεις της αστυνομίας, οι οποίες πραγματοποίησαν δολοφονική επίθεση, σπάζοντας τα τζάμια του εξαιρετικά περιορισμένου χώρου, με παράλληλη χρήση χημικών εντός του κτιρίου, τραυματίζοντας φοιτητές και εργαζόμενους.
Μήνες αργότερα ασκείται δίωξη ενάντια στους Π. Μουσταφέλλο και Σ. Φωτεινόπουλο, με βάση στημένες καταθέσεις αστυνομικών, με ένα διογκωμένο κατηγορητήριο, το οποίο αρχικά περιλάμβανε μεταξύ άλλων και τις κατηγορίες της «σύστασης εγκληματικής οργάνωσης» και της απόπειρας ανθρωποκτονίας!
Είναι φανερό ότι στο πρόσωπο των δύο αγωνιστών δικάζεται ο νεολαιίστικος ξεσηκωμός του Δεκέμβρη του 2008, όπως εκφράστηκε στην Ξάνθη. Παράλληλα η δίκη αυτή εντάσσεται στην γενική πολιτική τρομοκράτησης αγωνιστών, αλλά και συνολικά του κινήματος της νεολαίας και των εργαζομένων, και παίρνει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μια που πραγματοποιείται εν μέσω της βάρβαρης επίθεσης κυβέρνησης-τρόικας και λίγες μόνο μέρες έπειτα από τη δολοφονική επίθεση των ΜΑΤ στη διαδήλωση της 11 Μάη στην Αθήνα.
Με αυτό το πολιτικό σκεπτικό συγκροτήθηκε Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, που προγραμμάτισε ένα πλήθος παρεμβάσεων, με συγκεντρώσεις στην κεντρική πλατεία και πορεία, με μαζικό μοίρασμα προκηρύξεων, αφισοκολλήσεις, παρέμβαση σε τηλεοπτικό σταθμό, συνέντευξη Τύπου, συναυλία αλληλεγγύης και φυσικά μαζική παρουσία στα δικαστήρια.
Απαίτηση όλων είναι η απαλλαγή των δύο συναγωνιστών από κάθε κατηγορία, και αυτό ζητούν και πλήθος συλλόγων και εργατικών σωματείων με την έκδοση σχετικών ψηφισμάτων.

κάλεσμα : Αγωνιστικές Κινήσεις Θεσσαλονίκης

πηγή : http://resistenciaelotta.blogspot.com/2011/05...