Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στις 11.30

12 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

[Αθήνα] Εργατική διαδήλωση

Ως εργατικά σωματεία, σε συνέχεια της προσπάθειάς μας για κοινή, οριζόντια συντονισμένη και οργανωμένη από τα κάτω δράση, με βασικό σταθμό την όλη κίνησή μας για τη διακλαδική απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018, προχωράμε στην οργάνωση εργατικής διαδήλωσης το Σάββατο 16/2/19 στο κέντρο της Αθήνας, με αρχική συγκέντρωση στις 11.30πμ στην πλατεία Κοραή.

Κύριες αιχμές της διαδήλωσης, όπως και της προαναφερόμενης απεργίας μας (1/11/18), αποτελούν το αίτημα για αυξήσεις στους μισθούς και τις αμοιβές μας και η διαχρονική μάχη μας για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Επίσης, στις βασικές αιχμές περιλαμβάνονται και η εναντίωσή μας στις απολύσεις και την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία. Βέβαια, σημειώνουμε και πάλι ότι είναι ανοιχτό για όλα τα σωματεία που θα συμμετέχουμε να εμπλουτίσουμε την κίνηση αυτή και με τα όποια άλλα περιεχόμενα προκρίνουμε.

Για την οργάνωση της διαδήλωσης αυτής έχουμε προχωρήσει ήδη σε μια σειρά συσκέψεων σωματείων. Και παραμένει ανοιχτό το κάλεσμά μας στο σύνολο των εργατικών σωματείων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα να συμμετέχουν στη διαδήλωση. Είτε ως κομμάτι της συλλογικής διεργασίας των σωματείων μας με συνυπογραφή της σχετικής αφίσας και ανακοίνωσής μας, είτε καλώντας στη διαδήλωση με δική τους σχετική ανακοίνωση. Σε κάθε περίπτωση τα σωματεία μπορούν να έρχονται σε επικοινωνία μαζί μας για κάθε αναγκαία διευκρίνιση-συνεννόηση.

Στο πλαίσιο της οργάνωσης της διαδήλωσης αυτής απευθύνουμε κάλεσμα και σε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες από κάθε εργασιακό κλάδο και χώρο δουλειάς, τις συλλογικότητες εργαζομένων και ανέργων, τα συλλογικά εγχειρήματα αγώνα σε γειτονιές και όλες τις δυνάμεις του ταξικού-κοινωνικού κινήματος. Τους καλούμε τη Δευτέρα 28/1/19 στις 7.30μμ στα γραφεία των ΣΥΒΧΨΑ, ΣΕΦΚ και ΣΒΕΜΚΟ (Λόντου 6, Εξάρχεια) για να συζητήσουμε για το περιεχόμενο της διαδηλωσης, για τις κινήσεις που οργανώνουμε για την προπαγάνδισή της, καθώς και για τη δυνατότητα-επιλογή τους να συμμετέχουν στη διαδήλωση. Ενδεικτικά σημειώνουμε ότι αναμένουμε και σχετική ενημέρωση από όσους-όσες ενδιαφέρονται να κολλήσουν την κοινή αφίσα της διαδήλωσης σε χώρους δουλειάς και γειτονιές, ώστε να ληφθεί υπόψη στο τελικό τιράζ που θα εκτυπωθεί.

Επίσης, σημειώνουμε και πάλι ότι παράλληλα με την προσπάθειά μας για την οργάνωση εργατικής διαδήλωσης στην Αθήνα στις 16/2/19, απευθύνουμε κάλεσμα και σε εργατικά σωματεία, εργατικές-κοινωνικές συλλογικότητες και συναδέλφους-συναδέλφισσες από άλλες πόλεις της Ελλάδας να προχωρήσουν στην οργάνωση αντίστοιχων κινητοποιήσεων την ίδια μέρα.

Να δώσουμε μια δυναμική συνέχεια στους κοινούς αγώνες μας για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα, για τις ανάγκες, τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.

Σύλλογος Εργαζόμενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών (ΣΕΦΚ)
Σύλλογος Μεταφραστών Επιμελητών Διορθωτών (ΣΜΕΔ)
Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής (ΣΥΒΧΨΑ)
Σωματείο Βάσης Εργαζομένων στις ΜΚΟ (ΣΒΕΜΚΟ)

πηγή : https://bookworker.wordpress.com/2019/01/22/e…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Eργατική διαδήλωση - Σάββατο 16/2 11:30 πλ Κοραή

Στηρίζουμε την εργατική διαδήλωση το Σάββατο 16/2

Σωματείο Σερβιτόρων Μαγείρων και λοιπών εργαζομένων στο χώρο του επισιτισμού (ΣΣΜ)

πηγή : http://somateioserbitoronmageiron.blogspot.co…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Να αγωνιστούμε όλοι και όλες μαζί και ορθώσουμε αναχώματα απέναντι στην επίθεση που δεχόμαστε.

Να σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη και να σπάσουμε τους επίπλαστους διαχωρισμούς που μας καθιστούν απομονωμένους, αδύναμους και ηττημένους.

Να παλέψουμε συλλογικά και αυτοοργανωμένα ενάντια στους γραφειοκρατικούς συνδικαλιστικούς φορείς που ξεπουλάνε τους αγώνες.

Να πάρουμε την τύχη της ζωής μας στα χέρια μας.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην εργατική διαδήλωση που καλούνε τα πρωτοβάθμια σωματεία

Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου - Χάρτου - Ψηφιακών Μέσων Αττικής

Σωµατείο Εργαζόµενων στην εταιρεία Πλαίσιο Νοµού Αττικής

Σύλλογος Εργαζόµενων στα Φροντιστήρια Καθηγητών

Σύλλογος Μεταφραστών Επιµελητών Διορθωτών

Σωµατείο Βάσης Εργαζοµένων στις ΜΚΟ

το Σάββατο 16 Φλεβάρη 2019 στις 11:30πμ στην πλ. Κοραή.

Ούτε απογοήτευση - ούτε υπομονή οργάνωση στη βάση και πάλη ταξική

Ανοιχτή Συνέλευση Κατοίκων Πετραλώνων-Θησείου-Κουκακίου

κάθε Κυριακή 6μμ συνέλευση στην κατάληψη πρώην ΠΙΚΠΑ, Τιμοδήμου και Αντωνιάδου, Άνω Πετράλωνα - askpthk.espivblogs.net


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Κάλεσμα διαδήλωσης 16/2: συνδέουμε τον αγώνα για ελεύθερη μετακίνηση με τη διεκδίκηση ΣΣΕ, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες

Συνδέουμε τον αγώνα για ελεύθερη μετακίνηση με τη διεκδίκηση ΣΣΕ, βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Η διοργάνωση εργατικής διαδήλωσης στο κέντρο της Αθήνας, το Σάββατο 16 Φλεβάρη, βάζει ξανά στο επίκεντρο, μετά τη διακλαδική απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018, τη διεκδίκηση αυξήσεων στους μισθούς και Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας σύμφωνα με τις ανάγκες μας. Κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα κράτους και κεφαλαίου για "αντοχές της οικονομίας" και δήθεν "παραχωρήσεις" αφεντικών και κυβερνήσεων. Το κάλεσμα προέκυψε μέσα από μια οριζόντια διεργασία συντονισμού που βασίστηκε στις διαδικασίες βάσης των εργατικών σωματείων που συμμετέχουν. Αποτελεί συνέχεια της προσπάθειας για κοινή δράση με ξεκάθαρη αναφορά στον βασικό σταθμό της 1ης Νοέμβρη και τη σημαντική παρακαταθήκη που άφησε στην κατεύθυνση διεύρυνσης των δυνατοτήτων σύνδεσης των αγώνων που οργανώνονται ακηδεμόνευτα και από τα κάτω. Με αυτό το σκεπτικό είχαμε συμμετάσχει στην επιτυχημένη απεργιακή συγκέντρωση και πορεία τότε και είχαμε έρθει σε επαφή με το πλήθος των διαδηλωτών από διαφορετικούς κλάδους και εργασιακούς χώρους. Η ταυτόχρονη κήρυξη απεργίας στα αντίστοιχα σωματεία είχε πραγματοποιηθεί επίσης με διαδικασίες βάσης, δηλαδή με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων μέσα από μια πολύμηνη διεργασία οριζόντιου συντονισμού τους.

Αυτά είναι τα χαρακτηριστικά που και εμείς, ως Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση, υιοθετούμε και προτάσσουμε στον αγώνα που δίνουμε στο πεδίο των συγκοινωνιών. Εργατικά, κοινωνικά και φοιτητικά σχήματα παλεύουμε από τα κάτω συγκροτώντας μία οριζόντια συντονισμένη μετωπική δομή, υπερασπιζόμενοι μια βασική κοινωνική ανάγκη. Στην κίνηση των σωματείων αναγνωρίζουμε μία αντίστοιχη προσπάθεια εργαζομένων από διαφορετικούς κλάδους και χώρους δουλειάς να προασπίσουν τα συμφέροντα και δικαιώματα, τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους. Απέναντι στον κρατικό, κυβερνητικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό. Κόντρα στην ανάθεση για δήθεν "λύσεις" που θα έρθουν από "ειδικούς" και "σωτήρες". Μακριά από εκλογικές αυταπάτες για επίλυση των προβλημάτων μας μέσα από το ίδιο το σύστημα που τα παράγει και τα διαιωνίζει, "ελπίδες" που εδράζονται σε αλλαγές συσχετισμών σε κοινοβούλια, καλέσματα από γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες για "ταξική συνεργασία" -δηλαδή ταξική υποταγή- και κάθε λογής "αγωνιστικές" διαμεσολαβήσεις.

Αλλά και το ίδιο το πρόταγμα της ελεύθερης μετακίνησης συνδέεται με τη στόχευση της εργατικής διαδήλωσης της 16ης Φλεβάρη. Συμπυκνώνει την αντίληψη ότι μια βασική ανάγκη όλων μας δεν μπορεί να κοστολογείται ανάλογα με τις προθέσεις κράτους και αφεντικών. Δεν μπορεί να λειτουργεί με όρους κέρδους και ζημιών, με όρους αποκλεισμού για όσους δεν έχουν ή επιλέγουν να μην πληρώνουν εισιτήριο. Η υποχρεωτική καταβολή όλο και μεγαλύτερου τμήματος του μισθού για μετακίνηση, πόσο μάλλον για να πηγαίνουμε από το σπίτι στη δουλειά, αποτελεί οικονομικό βαρίδι από το οποίο πρέπει να απαλλαγούμε. Επαναπροσδιορίζει έτσι με τον ρεαλιστικότερο τρόπο τον δημόσιο χαρακτήρα των συγκοινωνιών και αποτελεί σημείο σύμπλευσης όλων όσοι αγωνίζονται για ΜΜΜ που θα καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες, εργαζομένων και ανέργων, ντόπιων, προσφύγων και μεταναστών. Όλων αυτών που ανήκουμε στο ίδιο στρατόπεδο, των εκμεταλλευόμενων και των καταπιεσμένων.

Επιδιώκουμε τη σύνδεσή μας με τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας και προς την κατεύθυνση αυτή εντάσσεται η κοινή μας παρουσία σε συγκεντρώσεις, διαδηλώσεις, εκδηλώσεις, σε κάθε πεδίο αγώνα. Αναγνωρίζοντας τη συνολική και ολομέτωπη επίθεση κράτους και κεφαλαίου, αναζητάμε τη συμπόρευση με άλλα μετωπικά σχήματα στην κατεύθυνση ενίσχυσης των αντιστάσεων σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας, σε χώρους εργασίας, γειτονιές, σχολεία, σχολές και παντού.

Εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες και επιβάτες αντιστεκόμαστε από κοινού στην εφαρμογή του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και του κλεισίματος των μπαρών. Απέναντι στην επιδίωξη διαμόρφωσης όρων "ζούγκλας" στην κοινωνία, συνεχίζουμε την κοινή πορεία ενάντια στον έλεγχο που θέλουν να επιβάλουν σε κάθε μας βήμα, ενάντια στους αποκλεισμούς, στους διαχωρισμούς και στον κοινωνικό κανιβαλισμό, ενάντια στην αναδιάρθρωση και στην περαιτέρω εμπορευματοποίηση των ΜΜΜ. Σπάμε τον φόβο, την αδράνεια, την εξατομίκευση, την υποταγή και δυναμώνουμε τις εκδηλώσεις κοινωνικής ανυπακοής. Αντιστεκόμαστε συλλογικά και αλληλέγγυα στον οποιοδήποτε περιορισμό της ελεύθερης μετακίνησης μας!

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΗ ΤΩΝ ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΪΟΝ

ΓΙΑ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΥΣΙΕΣ, ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΟΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ

Συμμετέχουμε στην εργατική διαδήλωση το Σάββατο 16 Φλεβάρη

Συγκέντρωση στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Κοραή - Αθήνα

Προπαγανδιστική συγκέντρωση - παρέμβαση: Τρίτη 12 Φλεβάρη, 6 μ.μ., σταθμός Ομόνοια

Συντονισμός Εργαζομένων στις Συγκοινωνίες και Επιβατών για Ελεύθερη Μετακίνηση

επικοινωνία: seseexem@espivex.net

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595556/


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ

ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΠΡΑΞΙΑ ΠΟΥ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΟΙ ΥΠΟΤΑΓΜΕΝΟΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΣΕΕ -ΑΔΕΔΥ ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΜΕ ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ , με την συναίνεση όλων των αστικών κομμάτων κλιμακώνει την αντεργατική επίθεση σε βάρος της κοινωνικής πλειοψηφίας, προς όφελος του ΣΕΒ. Πρόκειται για την πιο «επιτυχημένη» μνημονιακή κυβέρνηση, που εξυπηρετεί πλήρως τα συμφέροντα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ , του ξένου και ντόπιου κεφαλαίου. Η επικοινωνιακή προπαγάνδα της κυβέρνησης έχει ως βασική πλευρά τη δήθεν έξοδο από τα μνημόνια κρατώντας όμως σε ισχύ τους 700 και βάλε νόμους των μέτρων των μνημονίων . Τα χυδαία ψέματα που προβάλλει η Υπ. Εργασίας Αχτσιόγλου και κυβερνητικοί παράγοντες για δήθεν επαναφορά των ΣΣΕ, αποτελούν στην πραγματικότητα τεχνάσματα καθώς η πρωτοβουλία των κινήσεων για το αν μια κλαδική σύμβαση θα επεκταθεί ή όχι δίνεται αποκλειστικά στους εργοδότες

Τα "τυράκια" , όπως η αύξηση του κατώτατου μισθού, δεν αποτελούν δείγμα φιλολαικής πολιτικής αλλά έναν εμπαιγμό από μια ξεκάθαρα αντιλαϊκή και αντεργατική κυβέρνηση που προσπαθεί να επιβεβαιώσει τη σκληρή πολιτική της, αναζητώντας κοινωνικές συμμαχίες. Οι κοροϊδευτικές αυξήσεις στους μισθούς δεν αναιρούν την αφαίμαξη των εκμεταλλευόμενων στρωμάτων. Δεν σηματοδοτούν καλύτερες σχέσεις και συνθήκες εργασίας. Δεν συνιστούν άλλοθι για το θάνατο δεκάδων συναδέλφων και για τα εργατικά ατυχήματα που θα ακολουθήσουν υπό εντατικές συνθήκες εργασίας, υποστελέχωσης και υπερεκμετάλλευσης.

Το ανεξάντλητο οπλοστάσιο μηχανισμών εκμετάλλευσης της εργατικής δύναμης που παρέχει η Ε.Ε οδηγεί στην περεταίρω φτωχοποίηση της εργατικής τάξης και στην ευρύτερη κοινωνική καταβύθιση καταδεικνύοντας ακόμα πιο έντονα τον χαρακτήρα της ΕΕ ως ληστρικής συμμαχίας του κεφαλαίου.

Η παραμονή της Ελλάδας στην ΕΕ προϋποθέτει την διατήρηση των μνημονίων και της ισόβιας επιτροπείας δίνοντας ενέργεια στην λειτουργία της καπιταλιστικής μηχανής

Η ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ «ΑΝΑΠΤΥΞΗ» ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΩΝΥΜΟ ΤΗΣ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ

Η Τουριστική έκρηξη ειδικά των τελευταίων ετών έδωσε αφορμή για να εφαρμοστούν στο κλάδο μας οι σκληρότερες εργασιακές συνθήκες ενώ αποτέλεσε φυτώριο αντεργατικών ρυθμίσεων που εξαπλώθηκαν ταχύτατα μέσω των μηχανισμών του κεφαλαίου . Η κυβέρνηση σιγοντάρει με όλους τους τρόπους την επέλαση του εργασιακού Μεσαίωνα επενδύοντας με επιμονή σε πολιτικές περεταίρω ελαστικοποίησης των εργασιακών σχέσεων , εφαρμόζοντας κατά γράμμα τις επιταγές του κεφαλαίου για κατάργηση της έννοιας της μόνιμης και σταθερής δουλειάς για όλους . Οι άθλιες συνθήκες δουλειάς , η έκρηξη της αδήλωτης ή υποδηλωμένης εργασίας , τα μεροκάματα φτώχιας , η απληρωσιά ,τα εξαντλητικά ωράρια , η εργοδοτική ασυδοσία , η κατακόρυφη αύξηση των εργατικών ατυχημάτων και των εργοδοτικών δολοφονιών αποτελούν θεμέλιο για την ακραία κερδοφορία του κεφαλαίου η οποία βασίζεται στο ξεζούμισμα των εργαζομένων .

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΚΑΙ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

Το εργατικό κίνημα δεν έχει ανάγκη τις συνδικαλιστικές γραφειοκρατίες με τις επίπλαστες πλειοψηφίες που προκύπτουν μέσα από εκλογές παρωδία και σωματεία φαντάσματα που στήνουν οι εργοδοτικοί μηχανισμοί . Τώρα περισσότερο από ποτέ υπάρχει δυνατότητα πραγματικής σύγκρουσης με τους εντεταλμένους των εργοδοτών στην πράξη . Η «Πανελλαδική ημέρα δράσης» της 30 Μάιου στα πλαίσια της «Κοινωνικής Συμμαχίας» των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ-εργοδοτικών οργανώσεων και αστικών επαγγελματικών φορέων σηματοδότησε το γεγονός ότι μεγάλες κρίσιμες ομοσπονδίες και Εργατικά Κέντρα ηγεμονεύονται από την αστική πολιτική και αποτελούν φορείς της μέσα στο εργατικό κίνημα , ότι προωθούν τον κοινωνικό εταιρισμό και την ταξική ειρήνη και τελικά βάζουν την εργατική τάξη κάτω από τα βασικά στρατηγικά συμφέροντα της πολιτικής του κεφαλαίου . Είναι καιρός να αντεπιτεθεί το εργατικό κίνημα για να χάσει ο υποταγμένος συνδικαλισμός των ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ το μονοπώλιο του σχεδιασμού και την δυνατότητα της ακύρωσης των αγώνων.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΧΑΡΑΞΕ Η ΑΠΕΡΓΙΑ της 1ης ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Μπροστά στην ανάγκη να παρθούν πρωτοβουλίες ώστε να μην ξαναγίνουν τα πρωτοβάθμια σωματεία έρμαια των «κοινωνικών συμμαχιών» της ΓΣΕΕ, να μην περιμένουν την επόμενη φιέστα της και να δοκιμάσουν το δρόμο των από τα κάτω συντονισμένων αγώνων για τις διεκδικήσεις τους πραγματοποιήθηκε η επιτυχημένη απεργία της 1ης Νοεμβρίου . Στις 16 Φεβρουαρίου πιάνουμε το νήμα από εκεί που το αφήσαμε τότε προβάλλοντας ξανά τις ανάγκες και τα εργατικά συμφέροντα που θα απαιτούν στην πράξη τις ΣΣΕ βάζοντας σε κίνηση πραγματικό κόσμο για να τις διεκδικήσει. Απαιτείται συντονισμένος και ενιαίος πανεργατικός αγώνας. Οι μικρότερες ή μεγαλύτερες μάχες που δίνουν οι κλάδοι κρίνεται αναγκαίο να συνολικοποιηθούν και να αναβαθμιστούν πολιτικά απέναντι στον κυβερνητικό αντίπαλο. Η υπογραφή και η διευρυμένη ισχύς κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας με τρόπο που δε θα οριοθετούνται σε μηδαμινές μισθολογικές αυξήσεις, αλλά θα συγκεφαλαιώνουν έναν καλύτερο συσχετισμό δύναμης για τους εργαζόμενους και τον τρόπο που διαπραγματεύονται την εργατική τους δύναμη, είναι μια μάχη που πρέπει να δοθεί από και με όλες τις ταξικές δυνάμεις του εργατικού κινήματος.

Η ΛΑΝΤΖΑ Αγωνιστική Εργατική συσπείρωση στον Επισιτισμό Τουρισμό αποτελεί ζωντανό κύτταρο του αριστερού, ριζοσπαστικού, αντικαπιταλιστικού ρεύματος στους χώρους δουλειάς, που χρόνια τώρα δίνει αγώνες με προσήλωση στα συμφέροντα των εργαζομένων του κλάδου και ανεξαρτησία από τον υποταγμένο συνδικαλισμό. Μέχρι σήμερα δίνουμε την μάχη για τις σύγχρονες ανάγκες της τάξης μας θεωρώντας ότι η απεργία της 1ης Νοεμβρίου αποτέλεσε ένα πρώτο βήμα για να περάσουν οι αγώνες στα χέρια των εργατών , για να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας . Με συνέπεια θα στηρίξουμε και την διαδήλωση της 16 Φεβρουαρίου και κάθε οριζόντια συντονισμένη και οργανωμένη από τα κάτω δράση .

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

  • Αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες μας
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας , κατάργηση του αίσχους των δουλεμπορικών .
  • Κλαδική Συλλογική Σύμβαση στον κλάδο του Επισιτισμού
  • Να καταργηθεί η νομοθετική ρύθμιση που επιτρέπει ορισμό του κατώτατου μισθού με κρατική παρέμβαση
  • Επαναφορά των ΒΑΕ όπου καταργήθηκαν και επέκταση τους σε νέες ειδικότητες
  • Επιδόματα ανεργίας στο 80% του μισθού και για όλη τη περίοδο ανεργίας χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Καθολική ισχύ των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που να δεσμεύει όλους τους εργοδότες. Κανένας εργαζόμενος χωρίς συλλογική σύμβαση. Επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων
  • Δραστική μείωση του εργάσιμου χρόνου με άμεση εφαρμογή του 35ωρου, 7ωρου 5ημερου , μείωση των ορίων για πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα, για να αντιμετωπιστεί η ανεργία. Όχι στο μοίρασμα της φτώχειας.
  • Επαναφορά του ΕΦΑΠΑΞ των ξενοδοχοϋπαλλήλων και επέκταση του σε όλο το κλάδο
  • Ρήξη και έξοδο από Ε.Ε και ΝΑΤΟ
  • Καμιά συμμετοχή και στήριξη στους Ιμπεριαλιστικούς πολέμους

lantza

πηγή : https://www.lantza.org.gr/συμμετεχουμε-στην-ε…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Σάββατο 16 Φλεβάρη: Εργατική διαδήλωση

Η Πρωτοβουλία Εργαζομένων & Ανέργων στην ιδιωτική εκπαίδευση στηρίζει την εργατική διαδήλωση που οργανώνουν εργατικά σωματεία το Σάββατο 16 του Φλεβάρη στις 11.30 π.μ. στην πλατεία Κοραή.

160219.jpg

πηγή : https://erganidekp.wordpress.com/2019/02/11/σ…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Στηρίζουμε την εργατική διαδήλωση του Σαββάτου 16 Φλεβάρη 2019 (11.30πμ, πλ. Κοραή - Αθήνα)

Ως Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια στηρίζουμε την εργατική διαδήλωση του Σαββάτου 16 Φλεβάρη 2019 (11.30πμ, πλ. Κοραή - Αθήνα).

Η διαδήλωση αυτή, όπως και η διακλαδική απεργία της 1ης Νοέμβρη 2018, την οποία επίσης στηρίξαμε, αποτελεί ένα αναπόσπαστο κομμάτι του συνολικού αγώνα μας για την προάσπιση των εργατικών συμφερόντων και δικαιωμάτων, της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας. Ενός αγώνα στον οποίον εντάσσουμε άλλωστε και την ίδια τη μάχη που εδώ και αρκετά χρόνια δίνουμε ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.

Βασικές αιχμές της διαδήλωσης αυτής, όπως η διεκδίκηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (ΣΣΕ) και το αίτημα για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας αποτελούν κομβικές εργατικές διεκδικήσεις. Όπως έχουμε σημειώσει σε σχετικές ανακοινώσεις μας, ο αγώνας για τη διεκδίκηση και εφαρμογή των ΣΣΕ σημαίνει οργανωμένη και συλλογική εργατική πάλη, συναδελφική και ταξική αλληλεγγύη. Σημαίνει έμπρακτη εναντίωση στους «μισθούς-ψίχουλα», τα «ωράρια-λάστιχο», την εντατικοποίηση, την επισφαλή εργασία, την εργοδοτική τρομοκρατία και αυθαιρεσία. Σημαίνει σύγκρουση με τα συμφέροντα του κάθε εργοδότη και συνολικά με τον κόσμο του κεφαλαίου, καθώς και των εκάστοτε κυβερνώντων. Όταν μάλιστα ως κριτήριο για τις διεκδικήσεις αυτές μπαίνουν οι πραγματικές ανάγκες μας και όχι οι «αντοχές της οικονομίας και του κάθε αφεντικού», τότε είναι που ο αγώνας αυτός γίνεται ακόμα πιο δυναμικός, αφού έρχεται να αμφισβητήσει και την κυριαρχία του οικονομικο-κοινωνικο-πολιτικού συστήματος στις ζωές μας.

Μάλιστα, η διαδήλωση αυτή πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά τις επίσημες εξαγγελίες της κυβέρνησης περί αύξησης του κατώτερου μισθού και κατάργησης του υποκατώτατου μισθού, ενώ έχουν προηγηθεί και αντίστοιχες ανακοινώσεις περί δήθεν επαναφοράς των ΣΣΕ. Κι όλα αυτά στο πλαίσιο της κυβερνητικής προπαγάνδας περί εξόδου από τα μνημόνια. Προπαγάνδα που συνιστά ξεκάθαρο εμπαιγμό για όλους και όλες εμάς, τον κόσμο της εργασίας, που δεν τσιμπάμε στα «ψίχουλα» που μας πετάνε (και ουσιαστικά δεν πρόκειται -ούτε καν αυτά- να φτάσουν στις τσέπες μας εξαιτίας της επικείμενης μείωσης του αφορολόγητου εισοδήματος) και που βλέπουμε τις ΣΣΕ στην ουσία να μπλοκάρονται μέσα από τις περιοριστικές διατάξεις που έχουν οριστεί προς όφελος των εργοδοτών. Για εμάς που συνεχίζουμε να βιώνουμε καθημερινά τόσο στην εργασία μας όσο και συνολικά στη ζωή μας την επίθεση των μνημονίων (και όλων των σχετικών νόμων που παραμένουν σε ισχύ, όπως άλλωστε και οι νόμοι που έχουν καταργήσει και την Κυριακάτικη αργία) αλλά και τη διαχρονική επίθεση αφεντικών και κράτους.

Μέσα από τη διαδήλωση αυτή δηλώνουμε επίσης και την έμπρακτη εναντίωσή μας στην εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία. Τρομοκρατία που εκδηλώνεται με εκδικητικές απολύσεις, με εκβιασμούς, ακόμα και ξυλοδαρμούς εργαζομένων που «τολμούν» να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, με επιβολή δυσμενών όρων εργασίας και με αυταρχικές κι απαξιωτικές συμπεριφορές εργοδοτών και προϊστάμενων. Τρομοκρατία που επιβάλλεται στους εργαζόμενους του Leroy Merlin με την υπογραφή συμβάσεων εργασίας με υποχρεωτικό 9ωρο και στο Media Markt και το Jumbo με την 6ημερη εργασία. Τρομοκρατία που τροφοδοτείται από το ίδιο το αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο και την ατιμωρησία που απολαμβάνουν τις περισσότερες φορές τα αφεντικά. Τρομοκρατία που βιώνουμε μέσα από την καταστολή των εργατικών αγώνων και την ποινικοποιήση της συνδικαλιστικής δράσης. Ακόμα και μέσα από αποφάσεις για παράνομες και καταχρηστικές απεργίες και νόμους για περιορισμό της δυνατότητας κήρυξης απεργίας από πρωτοβάθμια σωματεία. Τρομοκρατία που καταδεικνύεται ξεκάθαρα μέσα από την έξαρση των «εργατικών ατυχημάτων», που ουσιαστικά δεν είναι τίποτε άλλο από δολοφονίες του κεφαλαίου και του κράτους που γίνονται στο βωμό της εξασφάλισης μεγαλύτερης κερδοφορίας για τα αφεντικά, που επιδιώκουν με κάθε τρόπο να μην παρέχουν επαρκή μέτρα προστασίας, που δεν τηρούν τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς και που επιβάλλουν συνθήκες υπερεντατικοποίησης. Τρομοκρατία τέλος συνιστούν και οι κάθε είδους και για τον οποιοδήποτε λόγο απολύσεις, με τις όποιες συνάδελφοι-ισσες πετιούνται στο δρόμο δίχως να έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες και να ζήσουν αξιοπρεπώς.

Επίσης, όπως και η διακλαδική απεργία την 1/11/18, έτσι και η εργατική διαδήλωση στις 16/2/19 είναι αποτέλεσμα μιας οριζόντιας διεργασίας συντονισμού σωματείων που βασίζεται με τη σειρά της στις διαδικασίες βάσης των σωματείων αυτών. Στις συνελεύσεις των μελών τους και σε κάθε διαδικασία μέσα από την οποία επιδιώκεται και διασφαλίζεται ότι ο κάθε συνάδελφος και η κάθε συναδέλφισσα γίνεται ενεργό κομμάτι του αγώνα κι όχι ακόλουθος-ακόλουθη των όποιων «σωτήρων» ή «ειδικών του αγώνα». Κι όλο αυτό συνιστά μια βασική πτυχή του πως αντιλαμβανόμαστε την από τα κάτω οργάνωση των αγώνων μας. Ενώ παράλληλα αποτελεί και τον τρόπο με τον οποίο επιδιώκουμε να οργανώνεται, να διεξάγεται και τελικά να πετυχαίνει νίκες και ο ίδιος ο αγώνας για την Κυριακάτικη αργία. Με τους ίδιους τους συναδέλφους-συναδέλφισσές μας από τα μαγαζιά να βγαίνουν μπροστά και από κοινού με όλον τον κόσμο του αγώνα να δίνεται μια δυναμική απάντηση στη συνολική επίθεση των αφεντικών προς την τάξη μας.

Επιπλέον, σχεδόν το σύνολο των κλαδικών και επιχειρησιακών σωματείων που οργανώνουν τη διαδήλωση αυτή -κι αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο- έχουν παίξει σημαντικό ρόλο και στον ίδιο τον αγώνα για την Κυριακάτικη αργία συμμετέχοντας ενεργά στις σχετικές κινητοποιήσεις και στα αντίστοιχα συντονιστικά δράσης.

Σε συνέχεια της όλης αγωνιστικής κίνησής μας κατά τα τελευταία 6 χρόνια πλέον, αλλά και των πιο πρόσφατων κινητοποιήσεων μας ενάντια στο άνοιγμα εμπορικών καταστημάτων σε πανελλαδικό επίπεδο κατά τους τελευταίους μήνες και μπροστά σε ένα νέο κύκλο μαχών κατά το επόμενο διάστημα, τόσο για το ζήτημα της Κυριακάτικης αργίας όσο και για τη συνολική εργασιακή βαρβαρότητα που βιώνουμε, θα συμβάλλουμε με όλες τις δυνάμεις μας στην επιτυχία της εργατικής διαδήλωσης της 16ης Φλεβάρη.

ΤΑ ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΜΠΡΟΣΤΑ
ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΑΝΟΙΧΤΑ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ
ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΜΑΣ

Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας και τα «απελευθερωμένα» ωράρια
syntonistikokyriakes.espivblogs.net - syntexonistikoex_drasis@exespiv.neext

πηγή : https://sineleusiperisteri.espivblogs.net/201…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

ΑΝΑΡΧΙΚΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ - ΑΦΕΝΤΙΚΑ - ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11:30 ΠΛ.ΚΟΡΑΗ | Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΧΡΕΩΚΟΠΗΜΕΝΟ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ

Οκτώ χρόνια μετά την υπαγωγή του κράτους σε καθεστώς διεθνούς οικονομικού ελέγχου, στο πλαίσιο επίτασης της κρατικής και καπιταλιστικής αναδιάρθρωσης, οι συμφωνίες του ελληνικού κράτους με την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, τα μνημόνια και το πλήθος των αντικοινωνικών και αντεργατικών μέτρων είναι πλέον νόμοι του κράτους. Είναι τα νέα εργαλεία εκμετάλλευσης, καταπίεσης και ελέγχου της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας από τα οικονομικά και τα πολιτικά αφεντικά. Η παρούσα συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αποτελεί τον καλύτερο εκπρόσωπο και εκφραστή τόσο αυτής της συνολικής επίθεσης όσο και της κυρίαρχης κρατικής αντίληψης για "ταξική συνεργασία", "κοινωνική ειρήνευση" και "εθνική ανάπτυξη". Μία αντίληψη που σήμερα η πολιτική διαχείριση, και εν όψει εκλογών, την εκφράζει και πάλι μέσα από το χυδαίο εμπόριο ελπίδας περί «ελάφρυνσης των βαρών», καλλιεργώντας αυταπάτες ότι ο επιβαλλόμενος κρατικός και καπιταλιστικός τρόπος οργάνωσης της κοινωνίας μπορεί να εξανθρωπιστεί. Ταυτόχρονα, η προπαγάνδα περί καπιταλιστικής ανάπτυξης και κερδοφορίας είναι αποκαλυπτική για τις στοχεύσεις των αφεντικών, καθώς οικονομική ανάπτυξη του κεφαλαίου σημαίνει για όλους τους από τα κάτω επίταση των κοινωνικών και ταξικών αποκλεισμών, ιδιωτικοποιήσεις, εμπορευματοποίηση αγαθών και κοινωνικών αναγκών, φτηνή εργασία, συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης, αναλώσιμοι εργάτες, καταστροφή και λεηλασία της φύσης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ, ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ, ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Η επίθεση αυτή συντελεί στην εγκαθίδρυση ενός μεσαίωνα στην εργασιακή πραγματικότητα. Οι διαρκώς αυξανόμενες περιπτώσεις εργοδοτικών επιθέσεων και τρομοκρατίας -όπως ο άγριος ξυλοδαρμός του μετανάστη διανομέα Μοχάμεντ Κ.Σ. στο Περιστέρι επειδή τόλμησε να καταγγείλει τον πρώην εργοδότη του στην Επιθεώρηση Εργασίας- σε συνδυασμό με την απελευθέρωση των απολύσεων επιτείνουν την επισφαλή και «μαύρη» εργασία, εντείνουν σε ακραίο βαθμό την εκμετάλλευση χιλιάδων εργαζομένων και θέτουν στο προσκήνιο τον διαρκή εκβιασμό της ανεργίας, την ίδια στιγμή που τα εξαντλητικά ωράρια οδηγούν στην συνεπακόλουθη μείωση ως και εκμηδένιση του ελεύθερου χρόνου όσων εργάζονται. Οι δολοφονίες και το τσάκισμα εργατών/τριών στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς συνεχώς αυξάνονται (με πιο πρόσφατα παραδείγματα τον θάνατο του 27 χρόνου ντελιβερά στα Χανιά , το βράδυ της πρωτοχρονίας , την ώρα που εκτελούσε διανομή και τον θάνατο του 55 χρόνου οικοδόμου που πέθανε στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή γηπέδου της «Δικέφαλος Α.Ε» στη Νέα Φιλαδέλφεια ) στο βωμό της καπιταλιστικής και κρατικής κερδοφορίας και ανάπτυξης, ενώ η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και εργατικών κεκτημένων κατακερματίζει τις ταξικές αντιστάσεις και αποδυναμώνει τις συλλογικές διεκδικήσεις στους χώρους εκμετάλλευσης. Το άνοιγμα των μαγαζιών τις Κυριακές σε εμπορικές ζώνες που χαρακτηρίζονται τουριστικές λειτουργεί ως προθάλαμος για την δημιουργία ενός μοντέλου ευέλικτης και πειθαρχημένης εργασίας. Παράλληλα, η καθιέρωση σε ευρεία κλίμακα του θεσμού της μαθητείας (για παράδειγμα αποφοίτων ΕΠΑΛ στα μέσα μαζικής μεταφοράς), της ενοικιαζόμενης και των υπόλοιπων μορφών ελαστικής-επισφαλούς εργασίας, δημιουργεί μια συνθήκη εργαζόμενων πολλών ταχυτήτων, με αποτέλεσμα την καλλιέργεια συνθηκών κανιβαλισμού στους χώρους δουλειάς και την υποχώρηση της ταξικής αλληλεγγύης.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΩΝ

ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΚΡΑΤΙΕΣ

Βασική προϋπόθεση για το προχώρημα των πολιτικών αναδιάρθρωσης και την εφαρμογή τους είναι ο ίδιος ο κοινωνικός μετασχηματισμός, η αλλαγή της κοινωνικής συνείδησης, η εξουδετέρωση των κοινωνικών και ταξικών αντιστάσεων. Κράτος και κεφάλαιο επιχειρούν είτε να αποσπάσουν την κοινωνική συναίνεση μέσω των πολιτικών ενσωμάτωσης και της ανάθεσης, είτε να καθυποτάξουν κάθε φωνή που αρθρώνεται ενάντια στους επιθετικούς σχεδιασμούς τους μέσω της καταστολής των κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Οι πολιτικοί διαχειριστές της εξουσίας αφενός προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες κοινωνικής ειρήνευσης και ταξικής συνεργασίας και αφετέρου να διαμορφώσουν τους όρους της άγριας κρατικής κατασταλτικής επίθεσης απέναντι στα πληβειακά στρώματα και σε όσους αγωνίζονται ενάντια στην εκμετάλλευση και την υποταγή. Απεργίες κηρύσσονται παράνομες και καταχρηστικές, τα ΜΑΤ χτυπούν διαδηλωτές, απεργούς, συνδικαλιστές, στοχοποιούν και προσαγάγουν εργαζόμενους, εισβάλλουν σε εργοστάσια, χτυπούν μαζί με μπράβους της εργοδοσίας απολυμένους και τους συλλαμβάνουν, ενώ ταυτόχρονα ποινικοποιείται και επιχειρείται να εγκληματοποιηθεί η συνδικαλιστική οργάνωση και δράση (διώξεις περί «εκβιασμού» και «κινδύνου του πολιτεύματος» εναντίον μελών του Σωματείου Σερβιτόρων Μαγείρων). Στην ίδια κατεύθυνση αυτής της κατασταλτικής επίθεσης έρχεται από τη μια να προστεθεί η τροποποίηση διατάξεων σχετικών με την απεργία από την κυβέρνηση τον προηγούμενο Φλεβάρη, δυσχεραίνοντας τους όρους κήρυξής της από τα πρωτοβάθμια σωματεία και τα σωματεία βάσης, και από την άλλη η κήρυξη απεργίας από τους εργατοπατέρες της συνδικαλιστικής ηγεσίας στις 30 Μάη και σε συνεργασία με εργοδοτικούς φορείς. Μία συνθήκη η οποία αποτελεί το όχημα της ΓΣΕΕ να προκηρύσσει απεργίες, όπως και αυτή της 28ης Νοέμβρη, με στόχο την απονοηματοδότηση της απεργίας -που αποτελεί όπλο στα χέρια του παγκόσμιου εργατικού και επαναστατικού κινήματος- μία κατεύθυνση στην οποία κινείται διαχρονικά η κρατική, κυβερνητική και φιλοεργοδοτική ηγεσία της ΓΣΕΕ.

Απέναντι στο κράτος, τα αφεντικά και τους εργατοπατέρες, η επιτυχημένη διακλαδική και από τα κάτω απεργία της 1ης Νοέμβρη με κεντρικό αίτημα τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που προκηρύχθηκε σε μια σειρά από κλάδους και επιχειρήσεις με αποφάσεις γενικών συνελεύσεων σωματείων - πρωτοβάθμιων και βάσης - και ως αποτέλεσμα της οριζόντιας διεργασίας συντονισμού τους, ανέδειξε πως ο δρόμος της αυτοοργάνωσης μακρυά από κομματικές καθοδηγήσεις, είναι η μόνη διέξοδος με προοπτική νίκης για τους αγώνες των εκμεταλλευόμενων. Αποτέλεσε ένα πεδίο για να εκφραστεί κινηματικά και στον δρόμο η αλληλεγγύη και η ανάγκη για την διασύνδεση των αγώνων για τα εργατικά συμφέροντα και δικαιώματα με τους από τα κάτω κοινωνικούς, πολιτικούς και ταξικούς αγώνες που ξεσπούν στα σχολεία, τις σχολές και τις γειτονιές απέναντι στη βαρβαρότητα κράτους και καπιταλισμού. Επίσης αποτέλεσε μία ευκαιρία να προπαγανδίσουμε και να διαδηλώσουμε ότι για εμάς η οργάνωση στη βάση, η ταξική αλληλεγγύη και η απεργία είναι όπλα των καταπιεσμένων άρρηκτα συνδεμένα με τον συνολικό αγώνα για την κοινωνική επανάσταση και απελευθέρωση.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΚΟΣΜΟ ΓΕΝΙΚΕΥΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ

Η ιστορία των κοινωνικών και ταξικών κινημάτων που διεκδίκησαν και πάλεψαν για έναν κόσμο χωρίς εκμετάλλευση και καταπίεση μας δείχνει πως οι προλετάριοι δεν έχουν να περιμένουν τίποτα από τους θεσμούς, τα κοινοβούλια, τις εκλογές, τις γραφειοκρατικές συνδικαλιστικές ηγεσίες και τους διαμεσολαβητές της ταξικής πάλης. Ό,τι έχουμε να κερδίσουμε εμείς, οι από τα κάτω του κόσμου, θα είναι αποτέλεσμα των πλατιών, οργανωμένων στη βάση, μαχητικών και ριζοσπαστικών αγώνων μας. Μόνο η συνολική ανατροπή του κράτους και του καπιταλισμού, η κοινωνική απαλλοτρίωση του πλούτου που εμείς οι ίδιοι παράγουμε και απομυζά μία κάστα εξουσιαστών και η παγκόσμια κοινωνική επανάσταση για έναν νέο κόσμο κοινοκτημοσύνης, αλληλεγγύης και ελευθερίας μπορούν να δικαιώσουν τους πόθους και τις πραγματικές κοινωνικές ανάγκες των καταπιεσμένων και εκμεταλλευόμενων. Για όλους εμάς τους εργαζόμενους, άνεργους, νεολαίους, ντόπιους και μετανάστες είναι απαραίτητο το ξεπέρασμα κάθε απογοήτευσης και ηττοπάθειας, είναι απαραίτητη η συμμετοχή και η οργάνωσή μας σε κάθε κοινωνικό χώρο, σε κάθε χώρο εκμετάλλευσης. Η μόνη πραγματική προοπτική για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια ως ίσοι σε μία κοινωνία ίσων είναι να αγωνιστούμε με πίστη στο δίκαιο της ελευθερίας απέναντι στα δεσμά της οργανωμένης εξουσίας κράτους και καπιταλισμού, να οργανώσουμε τον αγώνα από τα κάτω για την ανατροπή τους με βάση τις αξίες του νέου κόσμου για τον οποίο αγωνιζόμαστε, έναν κόσμο της Ελευθερίας, της Ισότητας, της Αλληλεγγύης.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΑΝΑΡΧΙΚΗ - ΤΑΞΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΝΤΙΑ

ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ - ΑΦΕΝΤΙΚΑ - ΕΡΓΑΤΟΠΑΤΕΡΕΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 11:30 ΠΛ.ΚΟΡΑΗ

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Φεβρουάριος 13h


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Σάββατο 16-2-2019 Εργατικό συλλαλητήριο

11:30 π.μ συγκέντρωση στην πλατεία Κοραή

16-2-2019-εργατικό συλλαλητήριο (φυλλάδιο σε μορφή pdf)

πηγή : https://antivaro.espivblogs.net/2019/02/13/16…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Ας κάνουμε το επόμενο βήμα. Για την κοινωνική - ταξική αντεπίθεση

Η απεργία της 1ης Νοέμβρη έδειξε το δρόμο. Η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, από συλλόγους εργαζομένων, σωματεία βάσης και αλληλέγγυους ανέδειξε τη δυνατότητα ανάπτυξης ακηδεμόνευτων και μαχητικών εργατικών αγώνων, κόντρα στο γραφειοκρατικό και εργοδοτικό συνδικαλισμό της "Κοινωνικής Συμμαχίας" (ΓΣΕΕ - ΣΕΒ). Κινήσεις όπως αυτή της απεργίας της 1ης Νοέμβρη και των εργατικών διαδηλώσεων μπορούν να εμπνεύσουν και να πάνε τους ταξικούς μας αγώνες βήματα μπροστά. Βήματα μπροστά για τις δικές μας ανάγκες, για τις ανάγκες των εργατών, των φτωχών και των καταπιεσμένων, αυτών που μάχονται ενάντια στην αδικία και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Μετά από 9 σχεδόν χρόνια σε καθεστώς οικονομικού ελέγχου από την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ., στη διάρκεια των οποίων οι ελληνικές κυβερνήσεις νομοθέτησαν σωρεία αντεργατικών μέτρων, φτωχοποιώντας καθημερινά τις ζωές μας, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και λοιπών φίλων επιχειρεί να στήσει μια νέα αφήγηση. Όμως παρά τη μικρή αύξηση του κατώτατου μισθού και τις εξαγγελίες τους για δήθεν φιλολαϊκά μέτρα, η νέα "μεταμνημονιακή" εποχή είναι απλά η συνέχεια της προηγούμενης. Είναι μια εποχή στην οποία υπουργοί της κυβέρνησης ευθαρσώς ανακοινώνουν την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών με χρήματα του κόσμου της εργασίας. Είναι μια εποχή στην οποία, με πρόσχημα τις πιέσεις των θεσμών και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τα κόκκινα δάνεια των ελληνικών τραπεζών θα πωληθούν σε funds και χιλιάδες κατοικίες θα βγουν στο σφυρί. Ως αποτέλεσμα, το 2019 θα έχουμε 20.000 πλειστηριασμούς κατοικιών και μέχρι το τέλος του 2020 θα φτάσουμε τις 70.000. Είναι μια εποχή που φέρνει νέες περικοπές σε δημόσια υγεία και παιδεία, νέα ματωμένα πλεονάσματα και ιδιωτικοποιήσεις. Έχουμε λοιπόν από τη μια ψίχουλα στον εργαζόμενο λαό και από την άλλη την πλήρη συμπόρευση της κυβέρνησης με την ελληνική αστική τάξη και τους "θεσμούς".

Ο καπιταλισμός δεν εξανθρωπίζεται, ο καπιταλισμός είναι βαρβαρότητα που τη ζούμε και τη βιώνουμε σε κάθε έκφανση της ζωής μας. Ακολουθώντας τον δρόμο της 1ης Νοέμβρη, κύριες αιχμές της εργατικής διαδήλωσης, αποτελούν τα δίκαια αιτήματα για συλλογικές συμβάσεις εργασίας (ΣΣΕ) και αυξήσεις στους μισθούς σύμφωνα με τις ανάγκες των εργατών. Παλεύουμε ενάντια στην απόλυτη κυριαρχία των νόμων της αγοράς στις ζωές όλων μας. Ενάντια στην τρομοκρατία κράτους και κεφαλαίου που επιτίθενται στα κεκτημένα χρόνων για να αντιμετωπίσουν την ίδια τη δομική κρίση του καπιταλισμού, ώστε η αγορά να επιβιώσει χωρίς να λογαριάζει και να λογοδοτεί πουθενά.

Ο εμπαιγμός της κυβέρνησης που μοίρασε προεκλογικά μια πενιχρή αύξηση στους μισθούς με στόχο να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής και ταξικής ειρήνης, δεν μπορεί και δεν πρόκειται να μας ξεγελάσει. Τον πόλεμο που δεχόμαστε τον βιώνουμε εδώ και χρόνια, με τις εκατοντάδες εργατικές δολοφονίες και την άγρια καταστολή κοινωνικών και ταξικών αγώνων. Η όποια αύξηση δοθεί δεν θα φτάσει στις τσέπες των εργαζομένων αλλά θα επιστραφεί στο κράτος μέσω της επικείμενης μείωσης του αφορολόγητου. Άλλο ένα προεκλογικό κόλπο είναι και η κατάργηση του υποκατώτατου μισθού, η οποία συνοδεύεται από την επιδότηση του 50% των ασφαλιστικών εισφορών των εργοδοτών από τον κρατικό προϋπολογισμό έτσι ώστε να "ελαφρύνουν" τα οικονομικά βάρη των αφεντικών. Όσον αφορά τις συλλογικές συμβάσεις, οι μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν θέσει σε εφαρμογή νόμο με τον οποίο ο κατώτατος μισθός οριοθετείται σύμφωνα με τις αντοχές της οικονομίας. Με αυτόν τον τρόπο αφαιρεί από τους εργαζόμενους τη δυνατότητα να διαπραγματευτούν οι ίδιοι, μέσω των σωματείων και των συνδικαλιστικών οργανώσεών τους, τις συμβάσεις με τους εργοδότες. Κλείνει λοιπόν το μάτι για ακόμη μια φορά στην εργοδοσία, καθησυχάζοντάς την ότι σε καμία περίπτωση δεν θα κινδυνεύσουν τα συμφέροντά της.

Τα αφεντικά από μόνα τους δεν θα κάνουν πίσω και τίποτα δεν θα μας χαριστεί. Η εργοδοτική τρομοκρατία αυξάνεται ολοένα και περισσότερο, απαιτώντας εντατικοποίηση της δουλειάς και αύξηση των ωρών εργασίας. Η εντατικοποίηση αυτή συνιστά κυριολεκτικά υποτίμηση της ίδιας της ζωής των εργατών. Οδηγεί στα λεγόμενα "εργατικά ατυχήματα" που στην πραγματικότητα είναι εργοδοτικά εγκλήματα και δολοφονίες, όπως στην περίπτωση του οικοδόμου που έχασε τη ζωή του στις 9 Ιανουαρίου, στο εργοτάξιο του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Σε όποιο κομμάτι του κόσμου της εργασίας αντιστέκεται, τα αφεντικά απαντάνε με ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς και απολύσεις. Οι δυνάμεις καταστολής, χέρι-χέρι με τις φασιστικές συμμορίες, υπό τις ευλογίες του αστικού πολιτικού κόσμου λειτούργησαν και λειτουργούν ως μπράβοι του κεφαλαίου και των αφεντικών ενάντια στα εργατικά κινήματα. Το τελευταίο διάστημα πυκνώνουν τα περιστατικά βίας σε βάρος εργαζομένων. Το Δεκέμβρη που μόλις πέρασε, διανομέας ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης Pizza Mafiozo στη Θεσσαλονίκη, αφού προηγουμένως είχε απειληθεί επειδή δεν μπορούσε να εργαστεί λόγω ασθένειας. Τον ίδιο μήνα, μετανάστης εργαζόμενος στο ψητοπωλείο "Βεάκη 56", ξυλοκοπήθηκε από μπράβους του πρώην εργοδότη του, μετά από εκδικητική απόλυση, επειδή τόλμησε να διεκδικήσει τα δεδουλευμένα του.

Απέναντι σε όλους αυτούς, αφεντικά και μπράβους, εμείς θα στήσουμε τα δικά μας αναχώματα και θα προστατεύσουμε την τάξη μας με όλους τους τρόπους και όλα τα μέσα. Με τη μαχητική μας αντίσταση θα τους καταστήσουμε σαφές ότι κανένας εργάτης και καμιά εργάτρια δεν είναι μόνος του και χέρι που σηκώνεται στην τάξη μας θα κόβεται.

Άλλος δρόμος δεν υπάρχει: για όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους, τις νέες και τους νέους, για όλους εμάς που βλέπουμε το παρόν μας να συνθλίβεται μέσα στις ατελείωτες μορφές ελαστικής εργασίας και τα προγράμματα κατάρτισης, την απλήρωτη εργασία, τους χαμηλούς μισθούς και την εργοδοτική αυθαιρεσία και το μέλλον μας να υποθηκεύεται - ακόμα και ως κρέας για κανόνια- στο όνομα αστικών και ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών, η μαχητική αντίσταση και ο μαζικός ανυποχώρητος ταξικός αγώνα ήταν, είναι και θα είναι η μοναδική ρεαλιστική διέξοδος.

Ενότητα στη δράση οργάνωση στη βάση

Όλοι και όλες στην εργατική διαδήλωση στις 16 Φλεβάρη

Συγκέντρωση 11:30, Πλατεία Κοραή

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12

Κάλεσμα σε Εργατική Διαδήλωση | Σάβ. 16/2, 11:30 | Πλατεία Κοραή [πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια]

Ως Πρωτοβουλία εργαζομένων/ανέργων στα νότια καλούμε στην εργατική διαδήλωση το Σάββατο 16/2 στις 11:30 στην Πλ. Κοραή την οποία διοργανώνουν εργατικά σωματεία με κύριες αιχμές τις αυξήσεις στους μισθούς και τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Εμείς από τη μεριά μας κολλήσαμε σε Δάφνη, Αργυρούπολη και Ελληνικό την κοινή αφίσα καλέσματος και κρεμάσαμε πανό με σύνθημα
Ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία και τις κυβερνητικές αυταπάτες
Οργάνωση από τα κάτω σε χώρους δουλειάς και γειτονιές

prwtovoulia-ergatiki-diadilwsi

Πρωτοβουλία Εργαζομένων/Ανέργων στα νότια

prwtexerganenoextia@espiexv.net

πηγή : https://ypostego.wordpress.com/2019/02/14/κάλ…