Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στις 12.00

Θέατρο Κούκλας "Ανάποδα": Όταν ο Σπυρέτο Μο Κοιμήθηκε ΙΙΙ

27/1 - 12:00 "Όταν ο Σπυρέτο Μο Κοιμήθηκε ΙΙΙ" - Θέατρο Κούκλας "Ανάποδα"

Ο Σπυρέτο Μο, ένας αληθινός υπερήρωας ονειρεύεται ώσπου μια μύγα τον απαγάγει! Ένα ποιητικό ταξίδι στο χρόνο του ονείρου, εκεί στην Ραϊσού όπου διαφεντεύει ένας μονόφθαλμος κύκλωπας, ο Τονατομάτ. Ήτανε σαν όνειρο τότε που ο υπερήρωας Σπυρέτο Μο είχε κατατροπώσει με μια λαβή το τέρας με το ένα μάτι και τα δυο πελώρια αυτιά που ήταν σαν αυγά τηγανητά! Μια σπουδαία περιπέτεια στην χώρα της φαντασίας και του ονείρου που θα σας ταξιδέψει…

Η παράσταση κουκλοθεάτρου «Όταν ο Σπυρέτο Μο Κοιμήθηκε», δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου από το Θέατρο Ανάποδα.

Στο κείμενο της παράστασης είναι έντονη η παρουσία του έμμετρου λόγου αλλά και των διαλόγων. Η ιστορία του Σπυρέτο Μο είναι πολύ κοντά στο πνεύμα των παιδιών με την αγάπη τους για τα φανταστικά πλάσματα, με την αγωνία τους για την ελευθερία, τις περιπέτειες και με την πιστότητα στη φιλία. Τα συμφραζόμενα σε μονολόγους και διαλόγους αλλά και τα συνειρμικά ερεθίσματα, συντελούν στη δημιουργία ενός απολαυστικού σύγχρονου κειμένου.

Ο Σπυρέτο Μο καθώς και όλες οι κούκλες που πρωταγωνιστούν στην περιπέτεια μας είναι κατασκευασμένες με μεικτή τεχνική. Μέσα από τον πειραματισμό για την κατασκευή των σκηνικών και της κούκλας, το Θέατρο Ανάποδα μεταφέρει το κουκλοθέατρο του στον εικαστικό χώρο παντρεύοντας διάφορες τεχνικές και μηχανισμούς κίνησης. Κατά τη διάρκεια της παράστασης το σκηνικό μεταμορφώνεται, μεταφέροντας το θεατή στο σκηνικό χώρο που ορίζει η εξέλιξη της ιστορίας.

Κουκλοθεατρική Ομάδα: Θεοδοσιάδης Μιχάλης, Πετρόπουλος Στέλιος, Τσαμάτη Κλωντιάνα, Τριανταφύλλου Μαριάννα

Σκηνοθεσία: Τσαμάτη Κλωντιάνα

Κατασκευή Κούκλας-Σκηνικά : Θεοδοσιάδης Μιχάλης

Μουσική: Θεοδοσιάδης Μιχάλης, Τσαμάτη Κλωντιάνα

Διάρκεια παράστασης: 45΄

Ο Σπυρετο Μο γεννήθηκε πριν από έξι χρόνια και από τότε δεν έχει σταματήσει ούτε μια μέρα να ονειρεύεται και να κατατροπώνει όλα τα θεριά που συναντάει στο διάβα του! Όποιος ονειρεύεται μπορεί να κάνει την πραγματικότητα όνειρο!

III* Ο Αριθμός στον τίτλο δηλώνει τις αλλαγές που έχει υποστεί η παράσταση και οι κούκλες μέσα στο χρόνο.

πηγή : https://www.embros.gr/27-1-otan-o-spyreto-mo-…