Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 στις 20.30

Εκδήλωση για τη σωτηρία τον Αγράφων από τις αιολικές εγκαταστάσεις & bar

Τα Άγραφα, μια από τις πιο παρθένες και άγριες περιοχές της χώρας, τόπος απίστευτου φυσικού πλούτου και βιοποικιλότητας (ενταγμένος στο δίκτυο NATURA 2000) κινδυνεύουν άμεσα να ισοπεδωθούν, από την εγκατάσταση έως και 650 ανεμογεννητριών στις κορυφογραμμές τους.

Την ίδια απειλή αντιμετωπίζουν και πολλά ακόμα ελληνικά βουνά και νησιά (αυτήν τη στιγμή ισοπεδώνονται για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών τα βουνά της Καρυστίας, της Μάνης, της Μονεμβασιάς, της Αιτωλοακαρνανίας, της Ιεράπετρας, της Τήνου και αρκετών ακόμα περιοχών).

To ελληνικό κράτος έχοντας υποεκτιμήσει ή αδιαφορήσει πλήρως για τις περιβαλλοντικές/οικολογικές συνέπειες της εγκατάστασης βιομηχανικού τύπου ανεμογεννητριών στις κορυφές των Αγράφων τα έχει χαρακτηρίσει ως "περιοχή αιολικής προτεραιότητας".

Κάτοικοι της περιοχής και όχι μόνο, στην προσπάθειά να αποτραπεί η εγκατάσταση των πρώτων δύο αιολικών συστοιχιών (από είκοσι ανεμογεννήτριες η κάθε μία), έχουν ήδη προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και η εκδίκαση της υπόθεσης πρόκειται να γίνει στις 30 Ιανουαρίου.Tα δικαστικά έξοδα είναι υπέρογκα και γι'αυτό το λόγο πραγματοποιούνται ποικίλες δράσεις οικονομικής ενίσχυσης.

Σας καλούμε στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στον αυτοδιαχειριζόμενο κοινωνικό χώρο Μπερντέ για να συζητήσουμε από κοντά για το ζήτημα της ανεξέλεγκτης αδειοδότησης και εγκατάστασης αιολικών σταθμών σε ολόκληρη τη χώρα.

Θα ακολουθήσει μπαρ oικονομικής ενίσχυσης για την προσφυγή στο ΣΤΕ.