Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2019 στις 13.30

Κινητοποίηση για την κατάργηση "προσοντολογίου"

Κινητοποίηση για την κατάργηση "προσοντολογίου" - Έκτακτη Γενική Συνέλευση Ζ' Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσ/νίκης

Αμπελόκηποι, 20/01/2019

Συνάδελφοι/ισσες

Με τις τελευταίες μαζικές κινητοποιήσεις μας (απεργίες, διαδηλώσεις) αναδείξαμε ότι το «προσοντολόγιο» δεν αποτελεί νέο σύστημα διορισμών, όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, αλλά πέταγμα στην ανεργία χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων, ένα διαρκές κυνήγι αγοράς «προσόντων» από τη βιομηχανία μεταπτυχιακών, σεμιναρίων κ.ά. που έχει στηθεί στα ΑΕΙ για μια επισφαλή θέση εργασίας. Τέλος σημαίνει απαξίωση του πτυχίου και των εργασιακών και επαγγελματικών δικαιωμάτων που κατοχυρώνει.

Η ψήφιση του νόμου στη Βουλή, όσο πιο εσπευσμένα γινόταν, αναδεικνύει την πρεμούρα της κυβέρνησης να περάσει τα μνημονιακά μέτρα του ΟΟΣΑ και της Ε.Ε.. Ταυτόχρονα σε μέρα απεργίας (11/01) το Υπουργείο Παιδείας προχώρησε στη δημοσίευση της Υπουργικής Απόφασης(Υ.Α.) για τους θεματικούς άξονες και τις εκθέσεις αποτίμησης του εκπαιδευτικού έργου των σχολικών μονάδων δηλ. τους δείκτες και τα κριτήρια της αυτοαξιολόγησης. Στην Υ.Α. παρουσιάζονται τα ίδια κριτήρια σε πιο συμπτυγμένη μορφή με την αυτοαξιολόγηση του 2014.

Η ψήφιση του νόμου για το προσοντολόγιο δεν πρέπει να σημάνει και το τέλος του αγώνα μας για την κατάργησή του. Με τις κινητοποιήσεις μας κάναμε ένα δυναμικό ξεκίνημα ενάντια στα μέτρα (προσοντολόγιο, αυτοαξιολόγηση) που προωθούν περαιτέρω την ιδιωτικοποίηση της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Η αναβολή για το Σεπτέμβρη του 2019 της εφαρμογής στη σχολική μονάδα του Ν.4547 για την αυτοαξιολόγηση είναι μια κίνηση της κυβέρνησης, για να κλείσει το μέτωπο που πήγε να ανοίξει με τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών.

Ο αγώνας ενάντια στο «προσοντολόγιο» πρέπει να συνεχιστεί, μαζί με τον αγώνα ενάντια στην εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης.

Καλούμε σε συγκέντρωση-κατάληψη της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτ. Θες/νίκης την Τετάρτη 23/01, ώρα 1:30μμ.

Καλούμε Έκτακτη Γενική Συνέλευση του Συλλόγου την Πέμπτη 24/01,ώρα 6:30μμ., στο 3ο Δ.Σ. Αμπελοκήπων (Φιλιππουπόλεως 58), με θέματα:

  • την συνέχιση των κινητοποιήσεων για την κατάργηση του "προσοντολόγιου"
  • την ενημέρωση-συζήτηση για την Υ.Α. για την αυτοαξιολόγηση και την πίεση προς τη ΔΟΕ να δεσμευτεί για κήρυξη Απεργίας -Αποχής με την εφαρμογή της αυτοαξιολόγησης (καθώς η πλειοψηφία του Δ.Σ. της ΔΟΕ περίμενε την παραπάνω Υ.Α. για να αποφασίσει την κήρυξη Απεργίας-Αποχής)
  • τη στάση μας απέναντι στη δημιουργία τριμελών «ομάδων εκπαιδευτικής υποστήριξης» στη σχολική μονάδα, που προβλέπει ο Ν.4547, με αρμοδιότητες τη διάγνωση και την επεξεργασία Εξατομικευμένων Προγραμμάτων Εκπαίδευσης για μαθητές/τριες.

Ζ' Συλλόγος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης

Για το Δ.Σ.

Η πρόεδρος O γεν. γραμματέας

Σοφία Καρασαρλίδου Ηλίας Σμήλιος

πηγή : http://zsepethess.blogspot.com/2019/01/blog-p…