τι; : συγκέντρωση θεματική : Rojava

Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στις 12.00

DefendRojava | Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στη Ροζάβα

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στον αγώνα της Βόρειας Συρίας για αυτοδιάθεση και Δημοκρατική Αυτονομία, ως ελάχιστη απάντηση στο διεθνές κάλεσμα για Παγκόσμια Δράση (27 & 28 Γενάρη '18) από τη Διεθνιστική Κομμούνα της Ροζάβα.

# RiseUp4Rojava-Μαζί θα υπερασπίστουμε την επανάσταση

Κάλεσμα για παγκόσμια δράση στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2018

Η επανάσταση που διεξάγεται στη Ροζάβα αποτελεί μια από τις πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις στο σύγχρονο ολοκληρωτισμό. Ο δύσκολος αγώνας που δίνουν οι κοινότητες και οι διεθνιστ@ς σύντροφ@ στα εδάφη της Βόρειας Συρίας είναι προμετωπίδα του αγώνα ενάντια στον πολιτισμικό σκοταδισμό των ανερχόμενων ανά τον κόσμο φασιστικών μορφωμάτων. Έχουμε φτάσει σε μια εποχή που καλούμαστε να υπερασπιστούμε τα άλλοτε αυτονόητα.

Γι'αυτό αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε πυρήνες που θα καλύψουν σε σταθερή βάση τις ανάγκες που θα προκύψουν για αντιπληροφόρηση και δράσεις αλληλεγγύης με στόχο, να υπάρχει άμεση επαφή και επικοινωνία με τους αγωνιστές και αγωνίστριες εκεί, να διαδοθεί η φωνή και το μήνυμα τους προς τα έξω, να αναδειχθεί μια διαφορετική κουλτούρα μακριά από δογματισμούς και σεχταρισμούς και τέλος να έρθουν στο προσκήνιο του πολιτικού γίγνεσθαί οι θεμελιώδεις αρχές της δημοκρατικής αυτονομίας, του κοινοτισμού, της οικολογίας και της γυναικείας χειραφέτησης.

Ο αγώνας αυτός είναι ένα ανοιχτό στοίχημα για όλ@ς μας, στηρίξτε τον.

Hevalên Girîtê σημαίνει

φίλ@/σύντροφ@ από την Kρήτη.

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78092/