Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2019 στις 18.00

Πορεία αλληλεγγύης με την επανάσταση στη Βόρεια Συρία

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ - Κάλεσμα σε πορεία την Κυριακή 27/01

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΣΥΡΙΑ

Σε μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από μεγάλες οικονομικές, πολιτικές, κοινωνικές και γεωπολιτικές ανακατατάξεις, τα σύγχρονα κράτη είναι αυτά που καταδυναστεύουν τους λαούς επιβάλλοντας τους μέσω της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, την εξουσία τους ως μονόδρομο. Η Επανάσταση στη βόρεια Συρία, γνωστή ως Ροζάβα, είναι ένα εγχείρημα της σύγχρονης ιστορίας των αγώνων για ελευθερία και αυτονομία ενάντια στο έθνος-κράτος και την καπιταλιστική κυριαρχία, όπου έρχεται να διαψεύσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει ένα άλλο μοντέλο οργάνωσης πέρα του καπιταλισμού και του αντιπροσωπευτικού συστήματος.

Η ελευθερία αυτή εφαρμόζεται με την κοινωνική αυτοοργάνωση με την κοινότητα και το σύστημα της άμεσης δημοκρατίας, τις οριζόντιες δομές των λαϊκών Συνελεύσεων - Συμβουλίων, όπου όλο αυτό καταλήγει σε αυτό που ονομάζουν Δημοκρατικό Συνομοσπονδισμό. Στον πυρήνα του εγχειρήματος βρίσκουμε την ειρηνική συνύπαρξη διάφορων εθνικοτήτων και θρησκειών γεγονός το οποίο συντρίβει -εντός των συνθηκών της Μέσης Ανατολής- την ηγεμονία μιας συγκεκριμένης εθνότητας ή θρησκείας, την απελευθέρωση των γυναικών και την δομική κατάργηση της πατριαρχικής βίας. Ένας αγώνας που δεν μπορεί να είναι αποκομμένος από τον αγώνα για την χειραφέτηση όλων των καταπιεσμένων. Την οικολογική αντίληψη της ζωής και τέλος μια οικονομία που αναπτύσσεται σε αρμονία με τη φύση και το περιβάλλον ανταγωνιστικά προς τη φύση του καπιταλιστικού συστήματος.

Η Επανάσταση στη βόρεια Συρία συνδέει το παρελθόν του επαναστατικού κινήματος με το σήμερα: την Παρισινή Κομμούνα, τις κοινότητες των Μεξικανών χωρικών στην επανάσταση, των αδερφών Μαγόν, του Ζαπάτα και του Βίγια, τα σοβιέτ στη Ρωσία του1905 και 1917 καθώς και αυτά της Ν.Α Ουκρανίας πριν τα καταστρέψει η δικτατορία τωνμπολσεβίκων, την Κομμούνα της Κροστάνδης, τα εργοστασιακά συμβούλια και τιςαγροτικές κομμούνες στην αναρχική Ισπανική Επανάσταση του 1936.

Οι Κούρδισες μαχήτριες και οι Κούρδοι μαχητές είχαν ξεκινήσει να οργανώνονται σε πολιτικό-στρατιωτικό επίπεδο πολύ πριν την επανάσταση. Ο ένοπλος αγώνας ήταν αδιαχώριστος με τον ευρύτερο αγώνα τους και είχε ξεκινήσει πολύ πριν την έναρξη της η συζήτηση για το μοντέλο της κοινωνικής-πολιτικής οργάνωσης που πρότειναν ως απάντηση στο υπάρχον σύστημα εξουσίας.

Η ύπαρξη και η εξάπλωση των επαναστατικών προταγμάτων της Ροζάβα αντανακλά τηδύναμη, την αυτονομία και την ελευθερία χιλιάδων γυναικών και αντρών, διάφορωνεθνικοτήτων και θρησκευμάτων στη Μ. Ανατολή και μπορεί πρακτικά να σταματήσει όλοναυτόν τον αιματηρό και παράλογο πόλεμο. H Επανάσταση στη Ροζάβα και το μοντέλο του Δημοκρατικού Συνομοσπονδισμού αναδεικνύει τη σημαντικότητα του εγχειρήματος και δίνει έμπρακτες απαντήσεις σε όλες τις Δυτικές "ανεπτυγμένες" χώρες, οι οποίες κάνουν λόγο ότι το μόνο αποτελεσματικό και κατάλληλο μοντέλο είναι αυτό του αντιπροσωπευτικού πολιτικού συστήματος και στην κυρίαρχη αφήγηση περί τέλους των επαναστάσεων. Μέσα από τη δική μας ανάγκη για την επίτευξη της επανάστασης στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο εγχείρημα της Β. Συρίας.

Το καθήκον μας είναι να δείξουμε την αμέριστη στήριξη μας σε αυτή τη γωνιά της Μ. Ανατολής αναδεικνύοντας τη σπουδαιότητα της Επανάστασης στη Ροζάβα καθώς και να προωθήσουμε τις θέσεις μας για τη ριζοσπαστικοποίηση και οργάνωση όλων των αγωνιζόμενων ανθρώπων.

Για την οικοδόμηση μιας ακρατικής, αταξικής και αλληλέγγυας κοινωνίας χωρίς πατριαρχία και καταστροφή της φύσης.

Στο πλαίσιο του καλέσματος της Διεθνιστικής κομμούνας της Ροζάβα και της Δημοκρατικής ομοσπονδίας της ΒΑ Συρίας για παγκόσμια δράση στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2019 καλούμε σε συγκέντρωση- πορεία αλληλεγγύης στα Προπύλαια την Κυριακή 27 Ιανουαρίου ώρα 6:00μμ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στην Επανάσταση στη βόρεια Συρία

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595142/