Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019 στις 20.30

Προβολή ντοκιμαντέρ για το Δεκέμβρη ‘08 + πολιτικό καφενείο

Η αλήθεια είναι ότι δεν "το έχουμε" ούτε με τις επετείους, ούτε με τα #10_years_challenge, αλλά το ντοκιμαντέρ "Tout seul tu iras plus vite, ensemble on ira plus loin" ("Μόνος σου θα πας πιο γρήγορα, μαζί θα πάμε πιο μακρυά"/2018/διάρκεια 55΄΄) που κυκλοφόρησε τον προηγούμενο μήνα, με συνεντεύξεις συμμετεχόντων στην εξέγερση του 2008, αποτελεί ένα κομμάτι της συλλογικής μας μνήμης που αξίζει της προσοχής και της συν-κίνησης μας στο σήμερα.

Θα το προβάλλουμε λοιπόν στο υπόγειο του αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού Περάσματος την τελευταία μέρα του Γενάρη, 10 χρόνια μετά τον Γενάρη του 2009 που σηματοδότησε την γέννηση πλήθους νέων χώρων αυτοοργάνωσης, συνελεύσεων βάσης και γειτονιάς και συλλογικών εγχειρημάτων όπως και της δικιά μας συνέλευση που έκανε τα πρώτα της βήματα στο έδαφος που σημάδεψε ο Δεκέμβρης του '08.

Επ' αφορμής του κλείσιμου μιας δεκαετίας από εκείνη την εποχή που όλα μοιάζανε ανοιχτά στο τρεμάμενο έδαφος της κρίσης, επανεκδίδουμε και χαρίζουμε την πρώτη μας συλλογική δουλειά, το κείμενο συμπερασμάτων από την μπροσούρα "Remember December '08 - Fight Now!Εμπειρίες και κριτική αποτίμηση μέσα από τις κοινότητες αγώνα του Δεκέμβρη". Ένα κείμενο που επίσης υποστηρίζουμε ότι διατηρεί την αξία του ως "πυξίδα" για τις δυνατότητες και τα όρια των αγώνων του σήμερα.

Ελάτε λοιπόν να θυμηθούμε, να συζητήσουμε, να συγκρίνουμε και να προχωρήσουμε μαζί μακρυά από χειμωνιάτικες μελαγχολίες και συλλογικές καταθλίψεις, έχοντας την αισιόδοξη ματιά μας στραμμένη στο μέλλον. Θα μας βοηθήσουν και τα οινοπνεύματα και οι μουσικοί ήχοι από το bar-dj set που θα ακολουθήσει, τα έσοδα του οποίου θα πάνε στο Ταμείο Αλληλοβοήθειας της Σ.Κυ.Α που χτίζουμε τα τελευταία χρόνια.

Συνέλευση για την Κυκλοφορία των Αγώνων
skya.espiv.net

πηγή : https://steki-perasma.espivblogs.net/2019/01/…