Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2019 στις 13.30

Πανεκπαιδευτική πορεία

Παρασκευή 1/2 καλούμε στην πανεκπαιδευτική πορεία στις 13:30 στο άγαλμα Βενιζέλου.
Μέσα σ ένα κλίμα εθνικιστικού παροξυσμού, όπως το βιώσαμε με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, βλέπουμε να θρέφονται, μέσα σ όλα, και μαθητικές εθνικιστικές καταλήψεις. Μάλιστα έχουν καλεστεί ακόμα κι αυτή τη βδομάδα καταλήψεις που αφορούν την Μακεδονία. Το γεγονός αυτό δεν είναι καθόλου τυχαίο, καθώς την ίδια στιγμή το Υπουργείο Παιδείας φέρνει ένα νέο νομοσχέδιο που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς ακόμα παραπάνω, μεταμορφώνει την εκπαίδευση κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα και αποκλείει μαθητ(ρι)ές από την δευτεροβάθμια ακόμα και από την τριτοβάθμια εκπαίδευση. Βλέπουμε επίσης τους/τις εκπαιδευτικούς μας, και κυρίως τους/τις αναπληρωτ(ρι)ές να δέχονται επίθεση από την κυβερνητική πολιτική, φέρνοντας τους σε εξουθενωτικά σημεία. Την ίδια στιγμή λοιπόν που όλη η εκπαίδευση δέχεται επίθεση, και αποδυναμώνεται θέτοντας την σε πλαίσια ελεύθερης αγοράς και κοινωνικής εξουθένωσης, οι μαθητ(ρι)ές βρισκόμαστε αδύναμοι/ες απέναντι στις συνθήκες που επικρατούν, καθώς αποπροσανατολιζόμαστε από τον αγώνα μας για μια παιδεία που μας αξίζει, για ένα σχολείο που να μορφώνει κι όχι να εξοντώνει.
Εμείς ως αναρχικοί/ες μαθητ(ρι)ες επιλέγουμε να καταδείξουμε τόσο τα προβλήματα που φέρνει το νέο νομοσχέδιο αλλά και τα προβλήματα που υπήρχαν ήδη στην εκπαίδευση όσο και να συνολικοποιήσουμε τον αγώνα μας για ζωή με αξιοπρέπεια. Μένουμε πιστοί/ες στην απόφαση μας, να διεκδικήσουμε τις αληθινές μας ανάγκες, να παλέψουμε για μόρφωση και πρόσβαση στην εκπαίδευση για όλους/ες καθώς επίσης στεκόμαστε αλληλέγγυοι/ες απέναντι στους καθηγητ(ρι)ές μας, και θα παλέψουμε στο πλάι τους. Να δομήσουμε ένα πανεκπαιδευτικό κίνημα μαθητ(ρι)ών, φοιτητ(ρι)ών, εκπαιδευτικών για την διεκδίκηση των όσων μας αξίζουν.
Να οργανώσουμε τις κοινωνικές αντιστάσεις μέσα από τα σχολεία, τις σχολές, τις γειτονιές, τους χώρους εργασίας και να διεκδικήσουμε ότι μας αξίζει.

Ούτε βήμα πίσω στις διεκδικήσεις μας.

Κανένας άλλος κόσμος δεν είναι εφικτός όσο υπάρχει κράτος και καπιταλισμός

Μαθητική αντίσταση σε όλα τα σχολεία οργάνωση και αγώνας για την αναρχία.

Αναρχική Μαθητική Ομάδα Αταξία