Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2019 στις 11.00

Διεθνιστική αντιφασιστική συγκέντρωση

Όχι στο φασιστικό ''μνημόσυνο'' του Γιαλοψού

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΚΥΡΙΑΚΗ 3 ΦΕΒΡΟΥΑΡΊΟΥ , 11.00 ΠΜ

ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

Για άλλη μία χρονιά, οι φασίστες της Χρυσής Αυγής «θυμούνται» τον Έκτορα Γιαλοψό.

O Γιαλοψός ήταν στρατιωτικός που σκοτώθηκε στα Ίμια, το Γενάρη του 1996, κατά τη διάρκεια επεισοδίου μεταξύ ελληνικών και τουρκικών ενόπλων δυνάμεων.

Γι' αυτό διοργανώνουν «μνημόσυνο» την Κυριακή 3 Φλεβάρη στο κοιμητήριο της Πετρούπολης.

Θα τον «μνημονεύσουν» ειδικά φέτος που έχει ενταθεί η κόντρα μεταξύ Ελλάδας -Τουρκίας.

Η κόντρα αφορά στον έλεγχο ενεργειακών πηγών του Αιγαίου.

Γι' αυτό έχουν αυξηθεί τα μεταξύ τους επεισόδια. Παράλληλα, έχει αναζωπυρωθεί ο ελληνικός εθνικισμός λόγω της υπόθεση του Μακεδονικού.

Μάλιστα την εθνικιστική αναζωπύρωση πυροδοτούν ανοιχτά, όχι μόνο τα δεξιά ΜΜΕ -όπως το '' ΣΚΑΪ'' και το ''Πρώτο Θέμα'' - αλλά εντελώς ξεδιάντροπα και η ίδια η Νέα Δημοκρατία και το τέως ΠΑΣΟΚ (νυν Κίνημα Αλλαγής)...

Έτσι η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί, πλέον, απλά και μόνο μία φασιστική μειοψηφία, απέναντι στα κόμματα του κοινοβουλευτικού δημοκρατικού ΄''τόξου'''.

Διεκδικεί ρόλο της εμπροσθοφυλακής ενός ''εθνικού'' μετώπου στο οποίο συμμετέχουν πλέον τα παραδοσιακά αστικά κόμματα .

Tόσο οι φασίστες ''πατριώτες'', όσο οι δεξιοί ή κεντροαριστεροί ''πατριώτες'' είναι απολύτως εξαρτημένοι από ξένες δυνάμεις.

Και το ίδιο επιχειρούν να κάνουν ακόμα περισσότερο σε σχέση με το λαό αυτής της χώρας. Επιχειρούν να τον προσδέσουν με τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου μπλοκ και πίσω από αυτό με τα συμφέροντα της μίας ή της άλλης μερίδας της ελληνικής αστικής τάξης.

Η κάθε αστική μερίδα επιχειρεί να ''πιασθεί'' από κάποιον ''προστάτη'' για να επιβιώσει στον νέο κυκλώνα της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης.

Από αυτήν την άποψη, η πάλη μας ενάντια στη φασιστική Χρυσή Αυγή είναι όσο ποτέ άρρηκτα δεμένη ενάντια στα αστικά κόμματα.

Είναι δεμένη με την πάλη ενάντια στην αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία και το κράτος της ελληνικής αστικής τάξης. Είναι δεμένη με την πάλη ενάντια στις λυκοσυμμαχίες της, είτε υπαρκτές, είτε μελλοντικές.

Και αυτό γιατί αυτές οι συμμαχίες έχουν και θα έχουν ως θύμα τους το λαό αυτής της χώρας και όλους τους λαούς της περιοχής...

Η Συμφωνία Τσίπρα -Ζάεφ, η οποία εγκρίθηκε και από τα δύο εθνικά κοινοβούλια, δεν αποτελεί απάντηση στον εθνικισμό όπως θέλει να περάσει στην ΄'κοινή γνώμη'' ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αποτελεί, πάνω από όλα, προϊόν πιέσεων του αμερικανικού και ευρωπαϊκού ιμπεριαλισμού. Στις πιέσεις αυτές έχει υποταχθεί ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο στα ''εθνικά'' όσο και σε όλα τα άλλα θέματα.

Αποτελεί, όμως, και προϊόν εκβιασμού της Ελλάδας απέναντι στο λαό της γειτονικής χώρας που ποτέ (ούτε επί ΣΥΡΙΖΑ) δεν του αναγνώρισε πλήρως το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού.

Aπό την άλλη μεριά δεν μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στα επεκτατικά σχέδια του ελληνικού κεφαλαίου ένας όψιμος αντιιμπεριαλισμός που δεν αναγνωρίζει το Μακεδονικό έθνος και το δικαίωμα αυτοπροσδιορισμού του. Ένας «αντιιμπεριαλισμός» που χρησιμοποιεί ως άλλοθι την επέκταση του ΝΑΤΟ στη Βαλκανική για να αποδεχθεί την εθνικιστική αφήγηση και να ταυτιστεί με την επιθετικότητα του ελληνικού καπιταλισμού.

Έτσι βγάζει ''λάδι'' το ελληνικό αστικό κράτος, το οποίο είναι ήδη μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, παίζει νέο επεκτατικό παιχνίδι στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή και καταπιέζει επί δεκαετίες τη μακεδονική και κάθε άλλη μειονότητα στη χώρα, όπως επίσης καταπιέζει και τον ελληνικό λαό.

Τον τελευταίο χρόνο παρακολουθούμε μια επιθετική όξυνση της εθνικιστικής και ρατσιστικής προπαγάνδας. Τα εθνικιστικά συλλαλητήρια και οι μαθητικές «καταλήψεις» μπορεί να μην αγκάλιασαν μαζικά κομμάτια της ελληνικής κοινωνίας αλλά αποτελούν προκλητική επίθεση του ελληνικού αστισμού. Η «δεξιά πολυκατοικία» σηκώνει την ακροδεξιά ατζέντα και προσπαθεί να γιγαντώσει την αντιμεταναστευτική υστερία και την υπεράσπιση της αστυνομοκρατίας. Η εθνική τους «ενότητα» έχει σκοπό την υποταγή των ταξικών εργατικών συμφερόντων στα κέρδη του κεφαλαίου.

Απέναντι σε αυτή την προοπτική ο Διεθνισμός αποτελεί το όχημα της κοινής πάλης εργαζομένων & νεολαίας απέναντι στα σχέδια του κεφαλαίου, όποιας εθνικότητας κι αν είναι.

Διεθνισμός, αν μη τι άλλο, στην προκειμένη περίπτωση σημαίνει αναγνώριση του δικαιώματος αυτοπροσδιορισμού σε κάθε λαό. Αυτό σημαίνει πως η Μακεδονία μπορεί να λέγεται ''Μακεδονία'' ή όπως αλλιώς θέλει.

Διεθνισμός σημαίνει ταυτόχρονα ασυμβίβαστη πάλη ενάντια στους εθνικιστές. Γιατί και αυτοί εργολάβοι του ιμπεριαλισμού είναι!

Σημαίνει ρήξη με τον ιμπεριαλισμό για την έξοδο κάθε χώρας /μέλους από το ΝΑΤΟ και την ΕΕ, για τη συντριβή τους.

"Εθνική ανεξαρτησία" για την Ελλάδα, την Τουρκία, τη Μακεδονία κλπ. δεν θα υπάρξει ποτέ χωρίς την ανεξαρτησία, χωρίς την απεξάρτηση από τον καπιταλισμό, δηλαδή χωρίς την επαναστατική ανατροπή του ελληνικού, του τουρκικού κλπ. καπιταλισμού από την εργατική τάξη και την αναδιοργάνωση της κοινωνίες με βάση τις ανάγκες και τις επιθυμίες της.

Έτσι μόνο μπορεί να πολεμηθεί στ΄αλήθεια ο ιμπεριαλισμός.

Διεθνισμός σημαίνει πάλη για την κοινή επαναστατική δράση των λαών σε Ελλάδα, Τουρκία, Μακεδονία και σε όλα τα Βαλκάνια ενάντια στα κράτη και τις κυβερνήσεις τους , για την ανατροπή και τη συναδέλφωση τους σε μία κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, καταπίεση, εξευτελισμό ανθρώπου από άνθρωπο

Κάλεσμα ανοιχτής πρωτοβουλίας

Στηρίζουν :
Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ)
Οργάνωση Επαναστατικής Νεολαίας (ΟΕΝ)
ΟΡγάνωση Μαχητικού Αντιφασισμού (ΟΡ.Μ.Α.)