Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

(αναβάλλεται) Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας από 14/01 Σπ. Χριστοδούλου

Αναβολή της πορείας αλληλεγγύης στον Σπύρο Χριστοδούλου

Εξαιτίας των αντίξοων καιρικών συνθηκών, η πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας απο 14/1 Σπύρο Χριστοδούλου, η οποία ηταν καλεσμένη για σήμερα στα Προπύλαια, αναβάλλεται για το Σάββατο 23/2 στο Μοναστηράκι (σύντομα θα ακολουθήσει αφίσα). Σήμερα πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στα Προπύλαια με μικροφωνική, η οποία πλαισιώθηκε από 150 συντρόφους/ισσες.

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΤΟΥ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595714/


post image

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας από 14/01 Σπύρο Χριστοδούλου

Παρασκευή 15/02, στις 18.00, στα Προπύλαια

"Σήμερα στις 14/1/19 και ώρα 10:00π.μ. ξεκίνησα την απεργία πείνας που είχα προαναγγείλει ότι θα προβώ και σας υπόσχομαι ότι θα το φτάσω μέχρι τέλους, και όποιο και αν είναι το κόστος για την υγεία μου δεν μου καίγεται καρφί. Άλλωστε όλοι οι πραγματικοί αγώνες κερδίζονται με θυσίες. Θέλω να ξέρετε όλες και όλοι ότι σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και θα μάχομαι πάντα για ένα ονειρεμένο αύριο, με γνώμονα το δίκαιο αψηφώντας το οποιαδήποτε κόστος. Άλλωστε η ζωή με τον θάνατο έχουν ένα κοινό σημείο με όλους μας, το πραγματικό, αληθινό και τίμιο αγώνα."

Άμεση συγχώνευση των ποινών

Λευτεριά στον αγωνιστή Σπύρο Χριστοδούλου

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου

* Το κάλεσμα για πανελλαδική μέρα δράσεων αλληλεγγύης για τον Σπ. Χριστοδούλου (15/02)

* Το κείμενο αλληλεγγύης που έβγαλε η συνέλευση από Αθήνα

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595476/


1 2 3 4 5 6

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή κοινωνικό κρατούμενο Σπύρο Χριστοδούλου

Ο αγωνιστής κρατούμενος Σπύρος Χριστοδούλου βρίσκεται από τις 14/1 σε απεργία πείνας, αντιστεκόμενος με το έσχατο αυτό μέσο, στην επιχειρούμενη εξόντωση του από το αστυνομικό δικαστικό σύμπλεγμα. Συγκεκριμένα, διεκδικεί το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τηςσυγχώνευσης των ποινών, η παραβίαση του οποίου στην περίπτωση του πρακτικά σημαίνει, ότι τα δώδεκα χρόνια φυλάκισης που έχει ήδη εκτίσει από προηγούμενες καταδίκες του δεν θα προσμετρηθούν ως χρόνος κράτησης στις νέες ποινές που του επιβλήθηκαν ύστερα από τη σύλληψη του τον Μάη του 2015. Στη βάση των εισηγήσεων της Εισαγγελίας Αθηνών, και σε καταφανή αντίθεση με τις διατάξεις του ποινικού κώδικα, ο Σ. Χριστοδούλου είναι πλέον υποχρεωμένος να εκτίσει τις ποινές του ξεχωριστά, γεγονός που ισοδυναμεί με πολυετή παραμονή του στη φυλακή κι ενώ εκκρεμούν σε βάρος του σειρά δικαστικών αποφάσεων.

Η τελευταία αυτή μεθόδευση, λίγο πριν εκπνεύσουν τα νόμιμα χρονικά όρια παραμονής του στη φυλακή, αποτελεί την κορύφωση των κατασταλτικών κινήσεων εναντίον του που ξεκίνησαν αμέσως μετά τη σύλληψη του το Μάη του 2015. Θυμίζουμε ότι ο Χριστοδούλου, βρισκόμενος σε συνθήκη παρανομίας από το 2007 συνελήφθη μαζί με τον αναρχικό αγωνιστή Γ. Τσιρώνη- φυγόδικο από το 2006 για την υπόθεση «των ληστών με τα μαύρα» - και τον σύντροφο του και επίσης «παράνομο» Σ. Δραβίλα που αυτοκτόνησε λίγο πριν τη σύλληψη τους. Στη βάση αστυνομικών και δικαστικών σεναρίων που εξυφαίνονταν χρόνια, ο Χριστοδούλου θα θεωρηθεί μαζί με το Δραβίλα ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε «ποινικούς, ληστές τραπεζών και τρομοκράτες» και θα του αποδοθεί -παρά τη χαρακτηριστική ένδεια στοιχείων εις βάρος του, τα οποία ως επί το πλείστων στηρίζονται στα παραπεμπτικά της αντιτρομοκρατικής και σε αλληλοαντικρουόμενες καταθέσεις μαρτύρων- πρωταγωνιστικός ρόλος σε μια δαιδαλώδη σειρά υποθέσεων που περιλαμβάνει ληστείες τραπεζών, απαγωγές, ένταξη και συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις, που έγινε γνωστή ως «υπόθεση των ληστών του Διστόμου».

Στην πραγματικότητα, το βασικό αποδεικτικό υλικό για την στοιχειοθέτηση της σε βάρος του ενοχής αποτελούν οι δεδομένες επιλογές ρήξης του με την αστική νομιμότητα και την καθεστηκυία ηθική, τις οποίες άλλωστε και αναλαμβάνει: την παρουσία του δίπλα σε έναν επικηρυγμένο αναρχικό αγωνιστή, την αλληλεγγύη του σε ένα «επικίνδυνο κακοποιό» , την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις διωκτικές αρχές, την άρνηση του να δεχτεί ως όρο ζωής τη φυλακή, την ανυπότακτη διαδρομή του όλα τα προηγούμενα χρόνια εντός και εκτός των τειχών.

Αυτές ακριβώς τις επιλογές, έρχεται να στοχοποιήσει και να εκδικηθεί η νέα κατασταλτική μεθόδευση εναντίον του Σ. Χριστοδούλου, στέλνοντας παράλληλα ένα τρομοκρατικό μήνυμα σε όσους και όσες κινούνται ή σκέφτονται να κινηθούν σε διαδρομές αντίστοιχες με αυτές που διένυσε ο Σπύρος. Σε διαδρομές δηλαδή κοινωνικής συνειδητοποίησης και πολιτικοποίησης, σε ρήξη τόσο με την αστική δικαιοσύνη όσο και με τις μικρές και μεγάλες μαφίες του κόσμου των φυλακών και της «παρανομίας»· σε διαδρομές σαν αυτές που ακολούθησαν ο Κεχαΐδης, ο Πρέκας και ο Τεμπερεκίδης· σε διαδρομές σαν εκείνες που πορεύτηκαν οι εκατοντάδες φυλακισμένοι των ιταλικών φυλακών τη δεκαετία του 70', που έφτασαν μέσα από μια διεργασία προλεταριακής συνειδητοποίησης, να οπλιστούν ενάντια στον ταξικό εχθρό και να βροντοφωνάξουν «την άρνηση τους στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την καταπίεση που επιβάλλει η αστική τάξη, την άρνηση τους να συνεχίσουν να αποτελούν το άλλοθι των αστυνομικών και αντιπρολεταριακών δομών του Κράτους».

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιστή κρατούμενο Σπύρο Χριστοδούλου!

Η νίκη της απεργίας πείνας του θα αποτελέσει νίκη της αγωνιζόμενης κοινωνίας των φυλακών και του κινήματος αλληλεγγύης στους κοινωνικούς και πολιτικούς κρατούμενους και ήττα του σκληρού φασιστικού πυρήνα της αστικής δικαιοσύνης και της αστυνομικής και σωφρονιστικής καταστολής.

Διαδήλωση Αλληλεγγύης, Παρασκευή 15/2, Προπύλαια 18.00

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://taksiki-antepithesi.espivblogs.net/ar…


1 2 3 4 5 6

Συνθήματα, αφισοκόλληση και τρικάκια στα Πατήσια - Αλληλεγγύη στον Σ. Χριστοδούλου

post image

Από 14 Γενάρη του 2019, ο αγωνιστής κοινωνικός κρατούμενος Σπύρος Χριστοδούλου ακολουθεί τον δύσβατο -μα αξιοπρεπέστατο- δρόμο της απεργίας πείνας. Με το ίδιο το σώμα του ως όπλο διεκδικεί τη συγχώνευση των ποινών του -εφόσον έχει λήξει η υποδικία του- όπως ακριβώς ορίζουν οι ίδιοι οι νόμοι της αστικής δικαιοσύνης. Οι δικαστικές μεθοδεύσεις τον κρατούν όμηρο, προσπαθώντας να του επιβάλουν όσο γίνεται μεγαλύτερο χρονικό διάστημα αιχμαλωσίας, με την κατηγορία συμμετοχής σε απαλλοτριώσεις τραπεζών.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του απεργού πείνας Σ. Χριστοδούλου

Ο αγώνας του συντρόφου μας δεν μπορεί παρά να είναι και αγώνας βαθύτατα δικός μας, και θεωρούμε απαραίτητη την πλαισίωση και τη στήριξη των δράσεων και των συνελεύσεων αλληλεγγύης πανελλαδικά. Προσθέτοντας ένα μικρό λιθαράκι στον αγώνα αυτόν, μια πρωτοβουλία συντροφισσών/συντρόφων βγήκαμε στην ευρύτερη περιοχή των Κάτω Πατησίων, ξημερώματα 12/02, βάφοντας συνθήματα, πετώντας τρικάκια, και κολλώντας την αφίσα που καλεί στην πορεία αλληλεγγύης στις 15/02. Θέλαμε να συμβάλουμε στη γειτονική προπαγάνδιση του ζητήματος της απεργίας πείνας, όπως επίσης και της πορείας που καλείται από τη "Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σ. Χριστοδούλου" στην Αθήνα.

Σπύρο γερά, ως τη λευτεριά

Όλες/-οι στην πορεία της 15ης Φλεβάρη, στις 6μμ, στα Προπύλαια

Βαθιά ανάσα, ως τον θάνατο κράτους-κεφαλαίου-πατριαρχίας

Υγ: Τιμή για πάντα στον πεσόντα Σπύρο Δραβίλα

Πρωτοβουλία συντροφισσών/-ων

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595598/


1 2 3 4 5 6

Άμεση ικανοποίηση του αιτήματος του απεργού πείνας Σπύρου Χριστοδούλου. Πορεία αλληλεγγύης: Παρασκευή 15/2, Προπύλαια, 18:00

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

"Σήμερα στις 14/1/19 και ώρα 10:00π.μ. ξεκίνησα την απεργία πείνας που είχα προαναγγείλει ότι θα προβώ και σας υπόσχομαι ότι θα το φτάσω μέχρι τέλους, και όποιο και αν είναι το κόστος για την υγεία μου δεν μου καίγεται καρφί. Άλλωστε όλοι οι πραγματικοί αγώνες κερδίζονται με θυσίες. Θέλω να ξέρετε όλες και όλοι ότι σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και θα μάχομαι πάντα για ένα ονειρεμένο αύριο, με γνώμονα το δίκαιο αψηφώντας το οποιαδήποτε κόστος. Άλλωστε η ζωή με τον θάνατο έχουν ένα κοινό σημείο με όλους μας, το πραγματικό, αληθινό και τίμιο αγώνα." - Απόσπασμα από κείμενο του Σπύρου Χριστοδούλου

Ο κοινωνικός κρατούμενος Σπύρος Χριστοδούλου βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας και από τις 14.1.2019 έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, διεκδικώντας τη συγχώνευση των ποινών του με τα χρόνια που είχε εκτίσει πριν οδηγηθεί στην φυγοδικία. Μια συγχώνευση που δικαιούται βάσει του ποινικού κώδικα και συγκεκριμένα από τα άρθρα 101, 107. Η εφαρμογή του νόμου θα επιτρέψει την αποφυλάκισή του, αφού οι υποδικίες του έχουν λήξει. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνει για περισσότερο από μία δεκαετία στη φυλακή, εκτίοντας συνολικά το άθροισμα των ποινών του.

Οι δικαστικές αυθαιρεσίες δυστυχώς αποτελούν μια ζοφερή πραγματικότητα για το σύνολο των φυλακισμένων στις ελληνικές φυλακές. Τα συμβούλια των φυλακών αλλά και οι εισαγγελείς που αναλαμβάνουν τις εκάστοτε υποθέσεις λειτουργούν, σχεδόν πάντα, με μοναδικό τους κριτήριο την "ταυτότητα" του κρατουμένου. Κάτι που σημαίνει ότι η ερμηνεία στο "γράμμα του νόμου" συνάδει φυσικά με την υπερεξουσία των δικαστικών, οι οποίοι τηρώντας τον πολιτικό/ κοινωνικό τους ρόλο στοχεύουν στην εξόντωση κάθε ανθρώπου που σηκώνει το ανάστημά του.

Ο Σπύρος Χριστοδούλου είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που επί χρόνια έχει αποδείξει ότι βρίσκεται έμπρακτα απέναντι στο κράτος και τους σωφρονιστικούς του μηχανισμούς. Έχει αποδείξει με την πορεία του ότι στέκεται συνειδητά απέναντι σ' ένα σύστημα εξαθλίωσης, ένα σύστημα που του επιφύλασσε πολλά χρόνια εγκλεισμού και επιδιώκει την τελική του εξόντωση.

Ο εισαγγελέας Δράκος έχει άμεση ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του Σπύρου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ : ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15/2, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 18.00

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595576/


1 2 3 4 5 6

Πανό για Σ.Χριστοδούλου Ν.Ηράκλειο

post image

Ανταποκρινόμενοι στο δίκαιο αίτημα του κοινωνικού κρατούμενου Σ.Χριστοδούλου που βρίσκεται σε απεργία πέίνας απο 14/1 βάλαμε πανό στη κεντρική αερογέφυρα στην είσοδο του Ν.Ηρακλείου...Αμεση ικανοποιηση του αιτήματος του απεργού πέινας Σ.Χριστοδούλου για συγχώνευση των ποινών του.

ΟΛΟΙ στη πορεία Παρασκευή 15/2 Προπύλαια 18.00

ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ Ν.ΙΩΝΙΑΣ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595626/


1 2 3 4 5 6

Νίκη στον αγώνα του Σπύρου Χριστοδούλου

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ - ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ

στην

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Παρασκευή 15/2 18.00 Προπύλαια

πηγή : http://pasamontana.blogspot.com/2019/02/blog-…