Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου 2019 στις 18.30

Εργατική συγκέντρωση διαμαρτυρίας

Καμία ατομική σύμβαση με 9 ώρες καθημερινή δουλειά - Ενάντια στον εργασιακό μεσαίωνα της εταιρείας Leroy Merlin- Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 11/02 στις 18.30 στο κατάστημα της Leroy Merlin στο Μαρούσι (Λεωφ. Κηφισίας 73).

Η πολυεθνική εταιρεία Leroy Merlin ανακοίνωσε στους εργαζόμενους της νέες ατομικές συμβάσεις εργασίας με επέκταση ωραρίου σε 9 ώρες και υποχρεωτικό ωριαίο διάλειμμα. Η απόφαση της εταιρείας ήρθε μετά από επίσκεψη κλιμακίου της επιθεώρησης εργασίας σε κατάστημα κατά την οποία βρέθηκαν δεκάδες εργαζόμενοι να δουλεύουν παράνομα εκτός 8ώρου.

Φυσικά, η εργοδοσία προσπαθεί να πείσει τους εργαζόμενους ότι αποτελεί επιλογή και όχι επιβολή η νέα ατομική σύμβαση, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως οποιοσδήποτε εργάτης δεν υπογράψει στιγματίζεται και μπαίνει στην μαύρη λίστα των απολύσεων ως απρόθυμος και μη συνεργάσιμος. Η πολιτική «εθελοντικής συνεργασίας» αποτελεί πάγια τακτική των αφεντικών όταν θέλουν να περάσουν μέτρα επιβάρυνσης των εργαζομένων, ενώ παράλληλα επιτυγχάνουν να διώξουν τους ανυπάκουους και να ανανεώσουν το εργατικό δυναμικό με φθηνότερα χέρια. Την ανακύκλωση του εργατικού δυναμικού έχει αναλάβει η δουλεμπορική εταιρεία MAN POWER, η οποία βρίσκει κατευθείαν ανθρώπους σε ανάγκη να καλύψουν τις νέες άθλιες θέσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι στο Leroy Merlin διαμαρτύρονται πολλά χρόνια για τις επισφαλείς συνθήκες εργασίας, όπως υποχρεωτική μείωση ωρών σε όποιον δεν θεωρείται ικανός ή υπερεντατικοποίηση διαφορετικά, αμέτρητες αδήλωτες και απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστη εργασία. Δεν μπορούμε παρά να σταθούμε στο πλάι των ανθρώπων της τάξης μας που αντιστέκονται στις επιταγές του Κεφαλαίου και αγωνίζονται για καλύτερες συνθήκες εργασίας και ζωής, γιατί καμία κυβέρνηση δεν πρόκειται να το κάνει καλύτερα από εμάς: τους ίδιους τους εργαζόμενους. Μαζί θα παλέψουμε για κλαδικές και συλλογικές συμβάσεις εργασίας και θα πετάξουμε τις ατομικές συμβάσεις εκεί που ανήκουν, στα σκουπίδια.

H Αναρχοσυνδικαλιστική πρωτοβουλία Ροσινάντε καλεί στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Δευτέρα 11/02 στις 18.30 στο κατάστημα της Leroy Merlin στο Μαρούσι (Λεωφ. Κηφισίας 73).

-Καμία ελαστικοποίηση και απορρύθμιση των ωραρίων
-Οργάνωση στους χώρους δουλειάς για την ανάκτηση κλαδικών και συλλογικών συμβάσεων στο ύψος των αναγκών μας.
-Μείωση των ωρών εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς, δουλειά για όλους/ες.

-Συγκροτούμε ένα άλλο συνδικαλιστικό κίνημα, μακριά από τη λογική της ήττας και της υποταγής.

πηγή : http://rocinante.gr/kamia-atomiki-simvasi-me-…