Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2019 στις 19.00

Εκδήλωση: Κοινωνική – Αλληλέγγυα οικονομία και πολιτικές των Κοινών

Η Terra Verde σας καλεί στην εκδήλωση / συζήτηση που οργανώνει, με τίτλο "Κοινωνική - Αλληλέγγυα οικονομία και πολιτικές των Κοινών: ανάμεσα στην ενσωμάτωση και την αυτονομία" την ΤΕΤΆΡΤΗ 13/02 ΣΤΙΣ 19:00 στο Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών, Χατζη" Νταλιάνη 5. Βασικός εισηγητής είναι ο ΚΑΘΗΓΗΤΉΣ ΓΙΆΝΝΗΣ ΖΑΪΜΆΚΗΣ, πρόεδρος του τμήματος Κοινωνιολογίας (Πανεπιστήμιο Κρήτης).

Η Κοινωνική και Αλληλέγγυα οικονομία (Κ.ΑΛ.Ο) αποτελεί μια εναλλακτική πρόταση οργάνωσης της κοινωνίας και της οικονομίας, η οποία στηρίζεται σε αξίες όπως: η κοινωνική δικαιοσύνη, η αυτοδιαχείριση, η δημοκρατικότητα (ένα άτομο - μια ψήφος), η προστασία του περιβάλλοντος και η συμμετοχή χωρίς διακρίσεις.

Την ίδια στιγμή που οι πρακτικές Κ.ΑΛ.Ο προσπαθούν να ορίσουν από τα κάτω ένα χώρο αυτονομίας και ένα μέλλον μετα-καπιταλιστικό, οι κίνδυνοι εντέλει η Κ.ΑΛ.Ο να λειτουργήσει ως δεκανίκι του συστήματος μέσω της ενσωμάτωσης σε αυτό, είναι υπαρκτοί.

Σε μια χρονική στιγμή όπου όλα τα σενάρια φαίνονται πιθανά, καθώς το συγκεκριμένο πεδίο στη χώρα βρίσκεται σε αρχικά στάδια ανάπτυξης, _ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΈΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΓΕΊΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΛΆΣΤΙΓΓΑ ΠΡΟΣ ΤΗ ΚΑΤΕΎΘΥΝΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΘΥΜΟΎΜΕ; ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΫΠΟΘΈΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΏΝ ΠΟΥ ΘΑ ΕΝΙΣΧΎΟΥΝ ΤΟ ΠΕΔΊΟ ΑΥΤΌ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΥΤΟΝΟΜΊΑ ΤΟΥ;_

Αυτά, είναι μόνο κάποια από τα πιθανά ερωτήματα που μπορεί να προκύψουν. Στην ανοιχτή συζήτηση που προτείνουμε, θα προσπαθήσουμε συλλογικά, να δώσουμε κάποιες απαντήσεις.

επικοινωνία :

image attachment

attachment: Δελτιο Τυπου _ Terra Verde.docx

πηγή : mail received on 11 Φεβρουάριος 17h