Δευτέρα 18 Φεβρουαρίου 2019 στις 9.30 πμ

2 καλέσματα : 1 2

Συνεχίζεται η δίκη για την απόπειρα απόδρασης πολιτικών κρατουμένων με ελικόπτερο

Συνεχίζεται η δίκη για την απόπειρα απόδρασης πολιτικών κρατουμένων με ελικόπτερο καθώς και απαλλοτριώσεις τραπεζών.

Δευτέρα 18/2 , στις 9.30 π.μ. στη δικαστική αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίζεται η δίκη για την απόπειρα απόδρασης πολιτικών κρατούμενων από τις φυλακές Κορυδαλλού που επιχείρησε η Πόλα Ρούπα μέλος του Επαναστατικού Αγώνα με ελικόπτερο. Εκτός της συντρόφισσας κατηγορούμενοι για την ίδια υπόθεση (ηθική αυτουργία) είναι ο Νίκος Μαζιώτης μέλος του Επαναστατικού Αγώνα και τα μέλη της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς Όλγα Οικονομίδου, Γιώργος Πολύδωρος, Γεράσιμος Τσάκαλος και Χρήστος Τσάκαλος. Στην ίδια δίκη εκδικάζονται οι απαλλοτριώσεις τραπεζών στο νοσοκομείο Σωτηρία και στη Μαλεσίνα καθώς και η κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Επίσης κατηγορούμενοι είναι η αναρχικιά Κωνσταντίνα Αθανασοπούλου καθώς και ο Γιώργος Χαραλαμπίδης με κατηγορίες που εμπίπτουν στην αντιτρομοκρατική νομοθεσία.

Η αλληλεγγύη στους φυλακισμένους και στους διωκόμενους συντρόφους/ισσες είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τον αγώνα για την επανάσταση, για μια κοινωνία ισότητας και ελευθερίας, για την αναρχία.

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/78367/


5η δίκη του Ε.Α. για την απόπειρα απόδρασης του Ν.Μαζιώτη & άλλων κρατουμένων που επιχείρησε με ελικόπτερο η Π.Ρούπα (21/2/16).

από Νίκος Μαζιώτης-Πόλα Ρούπα

5η δίκη του Ε.Α. για την απόπειρα απόδρασης του Νίκου Μαζιώτη & άλλων κρατουμένων που επιχείρησε με ελικόπτερο η Πόλα Ρούπα στις 21/2/16

Απόσπασμα από το κείμενο της Πόλας Ρούπα μέλος του Επαναστατικού Αγώνα με τίτλο ''Η ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΑΠΟΔΡΑΣΗΣ ΜΕ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΡΧΙΣΕ ΣΤΙΣ 12/10/2018 (Βλέπε: https://athens.indymedia.org/post/1591850/)

''Στο δικαστήριο αυτό θα έπρεπε να δικάζομαι μόνη μου. Η κατηγορία περί ηθικής αυτουργίας που προσάπτεται στον Ν. Μαζιώτη και στους υπόλοιπους κατηγορούμενους είναι γελοία αφού συνυπάρχει με την κατηγορία της ''διεύθυνσης τρομοκρατικής οργάνωσης'' με την οποία έρχομαι για μια ακόμη φορά αντιμέτωπη. Πέραν δηλαδή του άτοπου και άστοχου της απόπειρας των δικαστικών αρχών να προσάψουν σε άλλους την ευθύνη για την απόφασή μου να επιχειρήσω την απόδραση, γεγονός που είναι εντελώς ασυμβίβαστο με τα πολιτικά και προσωπικά χαρακτηριστικά μου, είναι πράγματι, αστείο να επικαλείται το κατηγορητήριο ''ηθικό αυτουργό'' για την ''διευθύντρια''.

Η αγωνία για ''φούσκωμα'' των κατηγορητηρίων, έχει φθάσει δικαστές και εισαγγελείς σε σημείο να συντάσσουν κατηγορητήρια - ιλαροτραγωδίες .....'' Στο ίδιο δικαστήριο θα εκδικαστεί η απαλλοτρίωση της τράπεζας Πειραιώς στο νοσοκομείο ''Σωτηρία'' την οποία ανέλαβα με το κείμενο που είχα αναλάβει την ευθύνη για την απόπειρα απόδρασης. Επίσης, θα εκδικαστεί η απαλλοτρίωση της Εθνικής τράπεζας στην Μαλεσίνα Φθιώτιδας, μία από τις τέσσερις απαλλοτριώσεις που έχουμε αναλάβει ως Επαναστατικός Αγώνας με δημόσιο κείμενο. Εννοείται πως θα υπερασπιστώ τις παραπάνω ενέργειες μέσα στο δικαστήριο, θα υπερασπιστώ την πρακτική της απαλλοτρίωσης του τραπεζικού κεφαλαίου για τον αγώνα. Θα υπερασπιστώ σε όλο της το φάσμα την επιλογή ζωής και αγώνα που έκανα δρώντας στα πλαίσια του Επαναστατικού Αγώνα''.

Δευτέρα 18/2/2019 στις 9:30 πμ στο δικαστήριο των φυλακών Κορυδαλλού συνεχίζεται η 5η δίκη ενάντια στον Επαναστατικό Αγώνα. Επόμενη δικάσιμος στις 26/2/19.(Οι αναγγελίες των δικών, τα ηχητικά και κείμενα που δεν φέρουν την υπογραφή των συντρόφων δημοσιοποιούνται από αλληλέγγυους/ες στον Ε.Α)