Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2019 στις 12.00

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας από 14/01 Σ. Χριστοδούλου

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας από 14/01 Σπύρο Χριστοδούλου

Σάββατο 23/02, στις 12:00 - Μοναστηράκι

"Σήμερα στις 14/1/19 και ώρα 10:00π.μ. ξεκίνησα την απεργία πείνας που είχα προαναγγείλει ότι θα προβώ και σας υπόσχομαι ότι θα το φτάσω μέχρι τέλους, και όποιο και αν είναι το κόστος για την υγεία μου δεν μου καίγεται καρφί. Άλλωστε όλοι οι πραγματικοί αγώνες κερδίζονται με θυσίες. Θέλω να ξέρετε όλες και όλοι ότι σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και θα μάχομαι πάντα για ένα ονειρεμένο αύριο, με γνώμονα το δίκαιο αψηφώντας το οποιαδήποτε κόστος. Άλλωστε η ζωή με τον θάνατο έχουν ένα κοινό σημείο με όλους μας, το πραγματικό, αληθινό και τίμιο αγώνα."

Άμεση συγχώνευση των ποινών

Λευτεριά στον αγωνιστή Σπύρο Χριστοδούλου

Συνέλευση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595781/


1 2 3 4 5 6 7

Αλληλεγγύη στον αγωνιστή κοινωνικό κρατούμενο Σπύρο Χριστοδούλου (πορεία Σάββατο 23/02)

Ο αγωνιστής κρατούμενος Σπύρος Χριστοδούλου βρίσκεται από τις 14/1 σε απεργία πείνας, αντιστεκόμενος με το έσχατο αυτό μέσο, στην επιχειρούμενη εξόντωση του από το αστυνομικό δικαστικό σύμπλεγμα. Συγκεκριμένα, διεκδικεί το νομικά κατοχυρωμένο δικαίωμα τηςσυγχώνευσης των ποινών, η παραβίαση του οποίου στην περίπτωση του πρακτικά σημαίνει, ότι τα δώδεκα χρόνια φυλάκισης που έχει ήδη εκτίσει από προηγούμενες καταδίκες του δεν θα προσμετρηθούν ως χρόνος κράτησης στις νέες ποινές που του επιβλήθηκαν ύστερα από τη σύλληψη του τον Μάη του 2015. Στη βάση των εισηγήσεων της Εισαγγελίας Αθηνών, και σε καταφανή αντίθεση με τις διατάξεις του ποινικού κώδικα, ο Σ. Χριστοδούλου είναι πλέον υποχρεωμένος να εκτίσει τις ποινές του ξεχωριστά, γεγονός που ισοδυναμεί με πολυετή παραμονή του στη φυλακή κι ενώ εκκρεμούν σε βάρος του σειρά δικαστικών αποφάσεων.

Η τελευταία αυτή μεθόδευση, λίγο πριν εκπνεύσουν τα νόμιμα χρονικά όρια παραμονής του στη φυλακή, αποτελεί την κορύφωση των κατασταλτικών κινήσεων εναντίον του που ξεκίνησαν αμέσως μετά τη σύλληψη του το Μάη του 2015. Θυμίζουμε ότι ο Χριστοδούλου, βρισκόμενος σε συνθήκη παρανομίας από το 2007 συνελήφθη μαζί με τον αναρχικό αγωνιστή Γ. Τσιρώνη- φυγόδικο από το 2006 για την υπόθεση «των ληστών με τα μαύρα» - και τον σύντροφο του και επίσης «παράνομο» Σ. Δραβίλα που αυτοκτόνησε λίγο πριν τη σύλληψη τους. Στη βάση αστυνομικών και δικαστικών σεναρίων που εξυφαίνονταν χρόνια, ο Χριστοδούλου θα θεωρηθεί μαζί με το Δραβίλα ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε «ποινικούς, ληστές τραπεζών και τρομοκράτες» και θα του αποδοθεί -παρά τη χαρακτηριστική ένδεια στοιχείων εις βάρος του, τα οποία ως επί το πλείστων στηρίζονται στα παραπεμπτικά της αντιτρομοκρατικής και σε αλληλοαντικρουόμενες καταθέσεις μαρτύρων- πρωταγωνιστικός ρόλος σε μια δαιδαλώδη σειρά υποθέσεων που περιλαμβάνει ληστείες τραπεζών, απαγωγές, ένταξη και συμμετοχή σε ένοπλες οργανώσεις, που έγινε γνωστή ως «υπόθεση των ληστών του Διστόμου».

Στην πραγματικότητα, το βασικό αποδεικτικό υλικό για την στοιχειοθέτηση της σε βάρος του ενοχής αποτελούν οι δεδομένες επιλογές ρήξης του με την αστική νομιμότητα και την καθεστηκυία ηθική, τις οποίες άλλωστε και αναλαμβάνει: την παρουσία του δίπλα σε έναν επικηρυγμένο αναρχικό αγωνιστή, την αλληλεγγύη του σε ένα «επικίνδυνο κακοποιό» , την αταλάντευτη στάση του απέναντι στις διωκτικές αρχές, την άρνηση του να δεχτεί ως όρο ζωής τη φυλακή, την ανυπότακτη διαδρομή του όλα τα προηγούμενα χρόνια εντός και εκτός των τειχών.

Αυτές ακριβώς τις επιλογές, έρχεται να στοχοποιήσει και να εκδικηθεί η νέα κατασταλτική μεθόδευση εναντίον του Σ. Χριστοδούλου, στέλνοντας παράλληλα ένα τρομοκρατικό μήνυμα σε όσους και όσες κινούνται ή σκέφτονται να κινηθούν σε διαδρομές αντίστοιχες με αυτές που διένυσε ο Σπύρος. Σε διαδρομές δηλαδή κοινωνικής συνειδητοποίησης και πολιτικοποίησης, σε ρήξη τόσο με την αστική δικαιοσύνη όσο και με τις μικρές και μεγάλες μαφίες του κόσμου των φυλακών και της «παρανομίας»· σε διαδρομές σαν αυτές που ακολούθησαν ο Κεχαΐδης, ο Πρέκας και ο Τεμπερεκίδης· σε διαδρομές σαν εκείνες που πορεύτηκαν οι εκατοντάδες φυλακισμένοι των ιταλικών φυλακών τη δεκαετία του 70', που έφτασαν μέσα από μια διεργασία προλεταριακής συνειδητοποίησης, να οπλιστούν ενάντια στον ταξικό εχθρό και να βροντοφωνάξουν «την άρνηση τους στην εκμετάλλευση, τη φτώχεια και την καταπίεση που επιβάλλει η αστική τάξη, την άρνηση τους να συνεχίσουν να αποτελούν το άλλοθι των αστυνομικών και αντιπρολεταριακών δομών του Κράτους».

Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγωνιστή κρατούμενο Σπύρο Χριστοδούλου!

Η νίκη της απεργίας πείνας του θα αποτελέσει νίκη της αγωνιζόμενης κοινωνίας των φυλακών και του κινήματος αλληλεγγύης στους κοινωνικούς και πολιτικούς κρατούμενους και ήττα του σκληρού φασιστικού πυρήνα της αστικής δικαιοσύνης και της αστυνομικής και σωφρονιστικής καταστολής.

Διαδήλωση Αλληλεγγύης, Σάββατο 23/02, στις 12:00 - Μοναστηράκι (Σταθμός ΗΣΑΠ)

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595803/


1 2 3 4 5 6 7

Πορεία αλληλεγγύης στον Σ. Χριστοδούλου - Σάββατο 23/2 Μοναστηράκι

post image

Πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πείνας από 14/01 Σπύρο Χριστοδούλου

Σάββατο 23/02, στις 12.00, στο Μοναστηράκι

Αλληλεγγύη στον απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κράτος μέσω της δικαστικής εξουσίας παραβιάζει τους δικούς του νόμους προκειμένου να κρατήσει στην φυλακή όσο το δυνατόν περισσότερο τους αιχμαλώτους του πολέμου ενάντια στην εξουσία, τους ένοπλους αντάρτες, τους αναρχικούς και τους κομμουνιστές καθώς και τους ανυπότακτους κρατούμενους όπως ο Σπύρος Χριστοδούλου, ο οποίος από τις 14/1 ξεκίνησε απεργία πείνας με αίτημα να συγχωνευτούν οι ποινές του, κάτι που δικαιούται βάσει των άρθρων 107 και 101 του ποινικού κώδικα.

Ο Σπύρος Χριστοδούλου όσο ήταν ακόμα στη φυλακή κατηγορήθηκε ότι σε άδεια που είχε πάρει το 2007 συμμετείχε σε ληστεία τράπεζας στο Ναύπλιο. Για αυτήν την υπόθεση το 2016 καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών. Όμως τα άρθρα 101 και 107 του Π.Κ. είναι ξεκάθαρα ότι αν τελεστεί αδίκημα όσο είσαι ακόμα υπό κράτηση οι ποινές συγχωνεύονται. Αυτό θέλουν να αναιρέσουν οι κρατικοί ιθύνοντες, γιατί αν συγχωνευτούν οι ποινές ως οφείλουν ο Σπύρος Χριστοδούλου πρέπει να αποφυλακιστεί αφού έχουν λήξει τα 18μηνα προφυλάκισης που του είχαν επιβληθεί για άλλες εκκρεμείς υποθέσεις. Για άλλη μια φορά τη βρώμικη δουλειά ανέλαβε ο πάντα πρόθυμος και γνωστός διώκτης των αναρχικών εισαγγελέας Π. Δράκος.

Αν περάσει αυτή η μεθόδευση εκτός της αρνητικής παρακαταθήκης που αφήνει και μπορεί στο μέλλον να τη δούμε να εφαρμόζεται και σε άλλους κρατούμενους, για τον ίδιο τον Σ. Χριστοδούλου σημαίνει δεκαετίες στα κάτεργα της δημοκρατίας κάτι που ισοδυναμεί με ισόβια.

Βλέπουμε ότι για ακόμα μία φορά η δικαστική εξουσία επιχειρεί να λυγίσει και να εξοντώσει έναν ανυπότακτο κρατούμενο όπως ο Σπύρος Χριστοδούλου. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα του.

Άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων του Σπύρου Χριστοδούλου

Κανένας μόνος του απέναντι στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους

Σπύρο γερά ως τη λευτεριά

ΕΝΤΟΣ - ΕΚΤΟΣ

ομάδα αντιπληροφόρησης και αλληλεγγύης για τους πολιτικούς κρατούμενους

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595849/


1 2 3 4 5 6 7

Όλοι/Ες στην πορεία αλληλεγγύης το Σάββατο 23/2 στις 12.00 στο Μοναστηράκι για τον απεργό πείνας από 14/01 Σπύρο Χριστοδούλου.

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Συνέλευσης αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Χριστοδούλου.

Στηρίζουμε τον αγώνα του συντρόφου .

Άμεση συνχώνευση των ποινών του.

Μπουρλότο και φωτιά σε όλα τα κελιά!

Αναρχικός Μαύρος Σταυρός-Πυρήνας Έμπρακτης Αναρχικής Αλληλεγγύης

πηγή : https://el-gr.facebook.com/pages/category/Com…


1 2 3 4 5 6 7

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ - ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ: ΣΑΒΒΑΤΟ 23/2, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 12:00

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

"Σήμερα στις 14/1/19 και ώρα 10:00π.μ. ξεκίνησα την απεργία πείνας που είχα προαναγγείλει ότι θα προβώ και σας υπόσχομαι ότι θα το φτάσω μέχρι τέλους, και όποιο και αν είναι το κόστος για την υγεία μου δεν μου καίγεται καρφί. Άλλωστε όλοι οι πραγματικοί αγώνες κερδίζονται με θυσίες. Θέλω να ξέρετε όλες και όλοι ότι σας ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου και θα μάχομαι πάντα για ένα ονειρεμένο αύριο, με γνώμονα το δίκαιο αψηφώντας το οποιαδήποτε κόστος. Άλλωστε η ζωή με τον θάνατο έχουν ένα κοινό σημείο με όλους μας, το πραγματικό, αληθινό και τίμιο αγώνα." - Απόσπασμα από κείμενο του Σπύρου Χριστοδούλου

Ο κοινωνικός κρατούμενος Σπύρος Χριστοδούλου βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας και από τις 14.1.2019 έχει ξεκινήσει απεργία πείνας, διεκδικώντας τη συγχώνευση των ποινών του με τα χρόνια που είχε εκτίσει πριν οδηγηθεί στην φυγοδικία. Μια συγχώνευση που δικαιούται βάσει του ποινικού κώδικα και συγκεκριμένα από τα άρθρα 101, 107. Η εφαρμογή του νόμου θα επιτρέψει την αποφυλάκισή του, αφού οι υποδικίες του έχουν λήξει. Σε αντίθετη περίπτωση θα παραμείνει για περισσότερο από μία δεκαετία στη φυλακή, εκτίοντας συνολικά το άθροισμα των ποινών του.

Οι δικαστικές αυθαιρεσίες δυστυχώς αποτελούν μια ζοφερή πραγματικότητα για το σύνολο των φυλακισμένων στις ελληνικές φυλακές. Τα συμβούλια των φυλακών αλλά και οι εισαγγελείς που αναλαμβάνουν τις εκάστοτε υποθέσεις λειτουργούν, σχεδόν πάντα, με μοναδικό τους κριτήριο την "ταυτότητα" του κρατουμένου. Κάτι που σημαίνει ότι η ερμηνεία στο "γράμμα του νόμου" συνάδει φυσικά με την υπερεξουσία των δικαστικών, οι οποίοι τηρώντας τον πολιτικό/ κοινωνικό τους ρόλο στοχεύουν στην εξόντωση κάθε ανθρώπου που σηκώνει το ανάστημά του.

Ο Σπύρος Χριστοδούλου είναι ένας από αυτούς τους ανθρώπους που επί χρόνια έχει αποδείξει ότι βρίσκεται έμπρακτα απέναντι στο κράτος και τους σωφρονιστικούς του μηχανισμούς. Έχει αποδείξει με την πορεία του ότι στέκεται συνειδητά απέναντι σ' ένα σύστημα εξαθλίωσης, ένα σύστημα που του επιφύλασσε πολλά χρόνια εγκλεισμού και επιδιώκει την τελική του εξόντωση.

Ο εισαγγελέας Δράκος έχει άμεση ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του Σπύρου.

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΗ

ΑΜΕΣΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥ ΠΕΙΝΑΣ ΣΠΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ : ΣΑΒΒΑΤΟ 23/2, ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ, 12:00

Ταμείο αλληλεγγύης φυλακισμένων και διωκόμενων αγωνιστών

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595860/


1 2 3 4 5 6 7

Νίκη στον κρατούμενο αγωνιστή και απεργό πείνας από 14/01 Σπ. Χριστοδούλου

Νίκη στον κρατούμενο αγωνιστή και απεργό πείνας απο 14/01 Σπ. Χριστοδούλου

Ο κοινωνικός αγωνιστής Σπύρος Χριστοδούλου, ο οποίος βρίσκεται έγκλειστος στις φυλακές Λάρισας, έχει προχωρήσει από τις 14 Γενάρη σε απεργία πείνας και είναι αποφασισμένος να φτάσει μέχρι τέλους. Έχοντας εκτίσει μεγάλο μέρος της ποινής, διεκδικεί το δικαίωμα που ορίζει ο νόμος σε κάθε κρατούμενο περί συγχώνευσης των ποινών του. Ένα δικαίωμα που του στερεί εκδικητικά η δικαστική αρχή στοχεύοντας στην ηθική, σωματική και ψυχολογική εξόντωση του.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει εξαρχής την εξέταση του αιτήματος του Σπ. Χριστοδούλου, δεν είναι άλλος από τον Περικλή Δράκο. Εντεταλμένο των κρατικών υπηρεσίων, για να υπηρετεί πιστά τους σκοπούς τους, με πλούσιο ιστορικό στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις εναντίον πολιτικών κρατουμένων, στις διώξεις αγωνιστών, υπεύθυνος για πολυετείς επιβληθείσες ποινές, καλείται για άλλη μια φορά να διαδραματίσει τον ρόλο του αποσκοπώντας να διαιωνίσει τον εγκλεισμό του αγωνιστή Σπ. Χριστοδούλου στις φυλακές κολαστήρια του ελληνικού κράτους.

Η αστική δικαιοσύνη χρησιμοποιεί όλα τα μέσα που διαθέτει απ'το κρατικό οπλοστάσιο, παρακάμπτοντας τους ίδιους νόμους που έχει θεσπίσει για να επιτεθεί σε έναν άνθρωπο που δεν έχει σταματήσει να δίνει το παρόν για ζωή και αξιοπρέπεια μέσα στις φυλακές. Γιατί αυτό που πραγματικά ενοχλεί το κράτος είναι οι αγωνιστές που χωρίς φόβο και με πείσμα, τολμούν να αντιπαρατεθούν και να τα βάλουν με όλο το αστυνομικό δικαστικό σύστημα, που το ίδιο έχει ορίσει για να μπορέσει να επιβιώσει.

Ένα κράτος που στοχεύει μέσω του κοινωνικού παραδειγματισμού στην εξουδετέρωση κάθε αντίστασης που πηγάζει από τα κάτω και στην επί της ουσίας εφαρμογή ενός μόνιμου καθεστώτος εξαίρεσης απέναντι σε όσους παλεύουν ενάντια στην καταπίεση και την εκμετάλλευση που το κράτος και το κεφάλαιο επιβάλλουν.

Εμείς από την πλευρά μας, οι από τα κάτω αυτού του κόσμου στεκόμαστε ενάντια στις κατασταλτικές μεθοδεύσεις του κράτους και των μηχανισμών του. Είμαστε αλληλέγγυοι/ες στον αγώνα που δίνει ο κρατούμενος απεργός πείνας Σπύρος Χριστοδούλου για την ανάκτηση της ελευθερίας του και σε κάθε κοινωνικό και ταξικό αγώνα που βάζει αναχώματα ενάντια στην επέλαση της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας μέχρι το γκρέμισμα της κυριαρχίας, μέχρι την κοινωνική απελευθέρωση.

Ανυποχώρητος αγώνας για την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό.

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

Συγκέντρωση-Πορεία Σάββατο 23/02, Μοναστηράκι, 12.00

Συνέλευση Αναρχικών για την Κοινωνική και Ταξική Χειραφέτηση

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595859/


1 2 3 4 5 6 7

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Σ.ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Καλούμε τον κόσμο του ριζοσπαστικού κινήματος και του αγώνα, να στηρίξει τα καλέσματα και την πορεία αλληλεγγύης στον απεργό πεινας (απο 14/1) Σπυρο Χριστοδούλου.

Σάββατο 23/2

12.00 στο μοναστηράκι.

ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΛΙΑ

Αναρχική Συλλογικότητα Καλλιθέας Μοσχάτου

πηγή : https://athens.indymedia.org/post/1595871/