Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2019 στις 21.00

Θεατρική παράσταση: Ο ήχος της απουσίας

23,24/2 21:00 "Ο ήχος της απουσίας" Τσιριτσάντσουλες

23,24/2 21:00 "Ο ήχος της απουσίας" Τσιριτσάντσουλες

Οι Τσιριτσάντσουλες παρουσιάζουν τη θεατρική παράσταση

Ο ήχος της απουσίας

Δύο μονόπρακτα του Σταύρου Τσιώλη

«Η δημοπρασία» και «Η γυναίκα του αστροναύτη»

Σκηνοθέται-ερμηνευταί: Μαρίνος Μουζάκης, Ντίνα Μαυρίδου

Χειριστής ψηφιακών οπτικοακουστικών συστημάτων-Αστροναύτης: Γιώργος Πετρόπουλος

Σκηνικός διάκοσμος-κοστούμια: Μαρία Μαρκοπούλου

Κινησιολογία: Ηρώ Κατσιφλώρου

Επεξεργασία και σύνθεση μαγνητοσκοπημένου υλικού: Μαρίνος Μουζάκης

Επεξεργασία ήχου: Νίκος Γιούσεφ

Φωτογραφίες: Θεοφάνης Καραγεώργος

Υπεύθυνη παραγωγής: Ντίνα Μαυρίδου

Παραγωγή: Τσιριτσάντσουλες 2018

Ευχαριστούμε τον Σταύρο Τσιώλη, την ομάδα Πείρα(γ)μα, τον Κώστα Δεσποινιάδη, τον Αντώνη Τσιοτσιόπουλο και όλους όσους βοήθησαν στην παραγωγή αυτής της παράστασης.

Υπόθεση:

Η δημοπρασία. Ο Αριστείδης επιχειρεί να φέρει σε πέρας μία μεταμεσονύκτια εκπομπή δημοπρασίας σε ένα τηλεοπτικό κανάλι που βρίσκεται στο χείλος της καταστροφής.

Η γυναίκα του αστροναύτη. Η Γωγώ είναι η γυναίκα του μοναδικού αστροναύτη της Ελληνικής Διαστημικής Υπηρεσίας. Η απροσδόκητη εμφάνιση ενός πλασιέ, την ημέρα της αναχώρησης του άντρα της για την πιο επικίνδυνη αποστολή του, θα αποτελέσει αφορμή για να εκφράσει τις αγωνίες και τους πόνους της.

Για την παράσταση:

Φέτος έχουμε την τιμή και τη χαρά να παρουσιάζουμε δύο μονόλογους του Σταύρου Τσιώλη: «Η δημοπρασία» και «Η γυναίκα του αστροναύτη». Δύο κείμενα σπαρταριστά αλλά συγχρόνως γεμάτα απόγνωση, που αναφέρονται στον κύριο Αριστείδη και τη Γωγώ, δηλαδή τους ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που έρχονται αντιμέτωποι με τα αδιέξοδα που προκύπτουν από τις επιλογές που έκαναν στη ζωή τους. Δύο σύγχρονοι μονόλογοι γραμμένοι στο απαράμιλλο ύφος του Σταύρου Τσιώλη, καταιγιστικοί, περίτεχνα κλιμακούμενοι, αστείοι μα και απελπισμένοι. Δύο ιστορίες ανθρώπων, που ενώ δεν έχουν τίποτα φαινομενικά κοινό, εξελίσσονται με φόντο την ίδια μουσική υπόκρουση: Τον ήχο της απουσίας.

Εμείς πήραμε αυτά τα έργα και προσπαθήσαμε να εξερευνήσουμε τα όριά τους. Συνομιλήσαμε με τους ήρωες και προσπαθήσαμε να τους κατανοήσουμε, ακόμα και να τους αγαπήσουμε. Όπου μπορέσαμε κρατήσαμε τις σκηνοθετικές οδηγίες που παραθέτει ο ίδιος ο Τσιώλης στο βιβλίο του (Σταύρος Τσιώλης «Θεατρικά» εκδ. Πανοπτικόν 2016) εκτός από τις περιπτώσεις που αυτό ήταν πρακτικά αδύνατο λόγω των ειδικών συνθηκών της δικής μας παραγωγής. Το ίδιο έγινε και με τις περισσότερες από τις μουσικές επιλογές του. Αφεθήκαμε στον ρυθμό των κειμένων κι έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας παρουσιάζουμε τον «ήχο της απουσίας», μια παράσταση με αρκετά διαφορετικές προκλήσεις από αυτές που αντιμετωπίζαμε στις έως τώρα παραστάσεις μας.

πηγή : https://www.embros.gr/2324-2-o-hchos-ths-apoy…