Παρασκευή 3 Ιουνίου 2011 στις 20.30

2 καλέσματα : 1 2

(Αναβολή) Προβολή Ταινίας Attenberg

Αναστολή λειτουργίας του Δον Κιχώτη λόγω αγανάκτισης...

Ο Δον Κιχώτης και ο συνοδοιπόρος του Σάντσο Πάντσα γύρισαν πριν 10 μέρες από ολιγοήμερο ταξίδι στη Λα Μάντσα. Γυρίζοντας στη Μαδρίτη για να πάρουν το αεροπλάνο για την Αθήνα έπεσαν πάνω στους χιλιάδες Idignados/αγανακτισμένους της πλατείας Puerta del Sol. Ο ονειροπόλος Δον Κιχώτης τότε συνέλαβε μια σπουδαία ιδέα: να πάρει το μακρύ του κοντάρι και να κυνηγήσει με αδάμαστο πάθος και ανεξάντλητη γενναιότητα τον τεράστιο ανεμόμυλο Μνημόνιο, την Κυβέρνηση φάντασμα και τον Τροϊκανό γίγαντα. Αποφάσισε, λοιπόν, να κατασκηνώσει στις πλατείες και να στήσει καρτέρι στον εχθρό. Μάλιστα, σύμφωνα με δήλωσή του σε τοπικό μέσο «μέχρι να φύγουν με ελικόπτερο από τη Βουλή, θα είμαστε στο δρόμο να κάνουμε γιορτή!».

Ως εκ τούτου η προβολή της ταινίας Attenberg την Παρασκευή 3 Ιουνίου αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας μιας και ο Δον Κιχώτης αναστέλει τη λειτουργία του για το τριήμερο 2,3,4 Ιούνη.

πηγή : http://donquixoteargos.blogspot.com/2011/06/b...


Ο ανοιχτός κοινωνικός χώρος Δον Κιχώτης παρουσιάζει τις επόμενες τρεις Παρασκευές ένα μίνι αφιέρωμα στο σύγχρονο ελληνικό κινηματογράφο των τελευταίων δύο ετών. Από την τρίτη ταινία του Πάνου Κούτρα Στρέλλα με θέμα μια διαφορετική από τα συνηθισμένα σχέση μεταξύ ενός μεσήλικα και μιας νεαρής τρανσέξουαλ, τη Χώρα Προέλευσης του Σύλλα Τζουμέρκα με θέμα μια ενδοοικογενειακή υιοθεσία που αναποδογυρίζει τις ισορροπίες στους κόλπους μιας οικογένειας και τέλος το Attenberg της Αθηνάς Τσαγγάρη το οποίο θέτει προβληματισμούς για κοινωνικά φαινόμενα όπως είναι η ατομική ηθική, το κοινωνικό περιβάλλον και τις αλληλεπιδράσεις τους, σκιαγραφείται μια νέα κινηματογραφική γλώσσα που φιλοδοξεί να παρουσιάσει τη σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και κάποιες από τις αντιθέσεις της.

* Attenberg, Αθηνά-Ραχήλ Τσαγγάρη (2010)

πηγή : http://donquixoteargos.blogspot.com/2011/05/b...