Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019 στις 18.00

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Αντιφασιστική συγκέντρωση

Σήμερα τα ξημερώματα στην περιοχή της Νεάπολης, έγινε επίθεση με μολότωφ σε διαμέρισμα που μένει οικογένεια Ιρακινών. Ευτυχώς με την βοήθεια των γειτόνων η φωτιά σβήστηκε, όμως η οικογένεια και τα μικρά παιδιά της έζησαν έναν εφιάλτη. Η επίθεση των θρασύδειλων φασιστοειδών είναι συνέχεια των επιθέσεων που ζήσαμε με τα μακεδονικά συλλαλητήρια και αποτέλεσμα του κλίματος εθνικισμού και μίσους που καλλιεργούν με την πολιτική τους όλοι οι μνημονιακοί και το εκμεταλλεύονται οι κάθε είδους ναζιστές που σήκωσαν κεφάλι.

Ούτε στις γειτονιές μας ούτε πουθενά, φασίστες και ναζιστές.

Καμία ανοχή στις δολοφονικές επιθέσεις.

Αλληλεγγύη στους πρόσφυγες των πολέμων και των χωρών που κατέστρεψαν οι ιμπεριαλιστές με τις επεμβάσεις τους.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους και την νεολαία να συμμετέχουν

την Τετάρτη 20/2 στην αντιφασιστική συγκέντρωση 6μμ στο ρολόι Νεάπολης.

κάλεσμα : Επιτροπή Δράσης Δυτικών Συνοικιών

πηγή : email που λάβαμε στις 19 Φεβρουάριος 22h


1 2 3 4 5 6

'Όταν ο φασισμός σηκώνει κεφάλι και στοχοποιεί ανθρώπους

Τα ξημερώματα της 19 Φεβρουαρίου, σπίτι στην περιοχή της Νεάπολης δέχεται επίθεση με μολότοφ. Να επισημάνουμε ότι στο συγκεκριμένο διαμέρισμα μένει οικογένεια από το Ιρακ τα τελευταία δύο χρόνια και την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν μέσα στο σπίτι. Τα φασιστικά καθίκια επέλεξαν με αυτό τον τρόπο να εκφοβίσουν και να στείλουν ένα μήνυμα προς όλους τους μετανάστες ότι είναι οι επόμενοι.

Για άλλη μια φορά βλέπουμε ότι ο φασισμός στοχοποιεί τους πιο αδύναμους , τους οικονομικά ασθενέστερους τους φτωχοδιάβολους. Αυτός έτσι και αλλιώς είναι ο διαχρονικός του ρόλος σαν ο καλύτερος σύμμαχος του κεφαλαίου που αναλαμβάνει να κάνει τη βρώμικη δουλειά θέτοντας τις υπηρεσίες του στα αφεντικά και στην οικονομική ελίτ. Αυτή είναι και η βασικά αιτία που οι φασίστες επιτίθενται στις απεργίες ,σε συνδικαλιστές/στριες ,σε καταλήψεις, σε μετανάστες/ριες σε καθετί διαφορετικό που αμφισβητεί την παντοδυναμία του κεφαλαίου και βγαίνει έξω από τη φασιστική νόρμα πατρίδα θρησκεία και οικογένεια (επιθέσεις σε ανθρώπους λόγω καταγωγής, σεξουαλικής προτίμησης ,ή λόγω εμφάνισης.)

Από την πλευρά μας δεν μπορούμε να ανεχτούμε φασιστικά μορφώματα να προσπαθούν να πάρουν σάρκα και μορφή στις γειτονιές μας .Εκεί που μεγαλώνουμε ,συναντιόμαστε δουλεύουμε και ζούμε όλοι μαζί, ντόπιοι και μετανάστες, ο φασισμός δεν έχει καμία θέση. Σε κάθε πλατεία, σε κάθε σχολείο, σε κάθε δρόμο, σε κάθε προσπάθεια δημόσιας εμφάνισης του φασισμού θα πρέπει να παίρνει την απάντηση που του αξίζει ξαναγυρνώντας τους φασίστες στη φυσική τους θέση στις τρύπες τους. Η αλληλεγγύη μας προς τους μετανάστες/ριες είναι δεδομένη και θα περάσει πάνω από κάθε χιτλερικό νοσταλγό.

Χρέος μας είναι να τον τσακίσουμε…

Ζούμε μαζί, δουλεύουμε μαζί, ντόπιοι μετανάστες τσακίζουμε ναζί

Συγκέντρωση Τετάρτη 20/2 στις 18:30 στο ρολόι της Νεάπολης (Ελευθερίου Βενιζέλου με Ανδρέα Παπανδρέου

Νεάπολη)

κάλεσμα : Ανοιχτή Συνέλευση Δυτικών Συνοικιών

(https://sineleusiditika.wordpress.com/)

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Φεβρουάριος 01h


1 2 3 4 5 6

ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

Τα ξημερώματα της Τρίτης 19 Φλεβάρη στην περιοχή της Νεάπολης διαμέρισμα προσφύγων από το Ιράκ δέχθηκε επίθεση με μολότωφ, την ίδια στιγμή που μέσα βρίσκονταν και τα 6 ανήλικα παιδιά της οικογένειας. Η επίθεση αυτή δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό αλλά έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά παρακρατικών επιθέσεων και φασιστικών δολοφονιών, όπως η δολοφονία του μετανάστη εργάτη Σ. Λουκμάν στα Πετράλωνα από νεοναζί, η δολοφονία του αντιφασίστα Π. Φύσσα στο Κερατσίνι από τα τάγματα εφόδου της ΧΑ, η δολοφονία του αλβανού εργάτη γης Petrit Zifle στην Λευκίμμη από μέλος και εκλογικό αντιπρόσωπο της ΧΑ, οι εκατοντάδες δολοφονικές επιθέσεις σε μετανάστες, πρόσφυγες, αγωνιστές, όπως επίσης εναντίον κατειλημμένων και αυτοοργανομένων δομών αγώνα.

Η επίθεση αυτή είναι απότοκο της συστηματικής καλλιέργειας της μισαλλοδοξίας, του εθνικισμού και του ρατσισμού, της νομιμοποίησης και αποθράσυνσης των φασιστών στον δημόσιο χώρο και της συστηματικής κρατικής προπαγάνδας με αφορμή την ανακίνηση του μακεδονικού ζητήματος.

Η παρακρατική αυτή επίθεση λαμβάνει χώρα την ίδια στιγμή που ο Νιγηριανός μετανάστης Εμπουκά βρίσκεται νεκρός στο ΑΤ Ομόνοιας, ένα τμήμα γνωστό για τους εκατοντάδες βασανισμούς προσφύγων και μεταναστών και τις δολοφονίες από τους ένστολους δολοφόνους της αστυνομίας.

Ενάντια στην κρατική και παρακρατική τρομοκρατία, στην συνολική επιστράτευση του εθνικισμού, στα επίσημα κρατικά και παρακρατικά τάγματα εφόδου, δεν σταματάμε να αγωνιζόμαστε μαχητικά και από τα κάτω, δίνοντας από κοινού μετανάστες, εργαζόμενοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές, νεολαίοι τις μάχες αυτές που θα συντρίψουν τον φασισμό, τον πόλεμο, την μισαλλοδοξία, τον εθνικισμό, το κράτος και το κεφάλαιο, για την οικοδόμηση μιας κοινωνίας ισότητας, αλληλεγγύης και ελευθερίας μακριά από επίπλαστους και κατευθυνόμενους από τα πάνω διαχωρισμούς.

ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ,

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ- ΔΕΝ ΣΥΓΧΩΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΝΙΓΗΡΙΑΝΟΥ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΕΜΠΟΥΚΑ ΣΤΟ ΑΤ ΟΜΟΝΟΙΑΣ.

ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΚΟΥΛΙΚΙΑ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝ ΣΕ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΕΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ.

Συγκέντρωση : Τετάρτη 20/2 στο ρολόι Νεάπολης, 18.00

κάλεσμα : Συλλογικότητα για τον κοινωνικό αναρχισμό «Μαύρο και Κόκκινο», μέλος ΑΠΟ -ΟΣ


1 2 3 4 5 6

Συγκέντρωση Νεάπολη στο Ρολόι την Τετάρτη 20 Φλεβάρη στις 6μμ .

Ενάντια στο φασισμό και το ρατσισμό (απ' όπου κι αν προέρχονται)

Τα ξημερώματα της Τρίτης, 19 Φλεβάρη σημειώθηκε ρατσιστική/φασιστική επίθεση με μολότοφ σε σπίτι οικογένειας Ιρακινών προσφύγων στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης.

Η ακροδεξιά κι ο εκφασισμός συνεχίζουν να βρίσκουν χώρο και να αναπτύσσονται στις γειτονιές των πόλεων. Στην δολοφονική επίθεση στη Νεάπολη ανέλαβε δράση το μακρύ τους χέρι, οι φασιστικές συμμορίες.

Το χέρι αυτό, όμως, βρίσκει νομιμοποίηση και συνεχίζει τη δουλειά του ίδιου του κρατικού/θεσμικού ρατσισμού με τις παράνομες επαναπροωθήσεις στα σύνορα, τις βυθίσεις λέμβων στο Αιγαίο, τους ξυλοδαρμούς μεταναστ(ρι)ών στα αστυνομικά τμήματα, τους νεκρούς στο ΑΤ Ομονοίας.

Το χέρι αυτό θρέφει και δυναμώνει από τον θορυβώδη κοινωνικό (εκ-)φασισμό και ρατσισμό, από την άγρια εκμετάλλευση των μεταναστ(ρι)ών εργατ(ρι)ών, από τον κάθε αλήτη κτηνοτρόφο στην κάθε Λάρισα, Μανωλάδα και Σαλαμίνα αυτής της χώρας που απειλεί και σηκώνει χέρι σε μετανάστ(ρι)ες που ζητούν τα δεδουλευμένα και τα δικαιώματά τους κι από το μισαλλόδοξο και ξενοφοβικό σιγοντάρισμα κομματιού των τοπικών κοινωνιών.

Το χέρι του ρατσισμού και του φασισμού πρέπει να κοπεί. Στις γειτονιές, τους χώρους εργασίας, τα σχολεία, τους δρόμους. Αυτό θα το θυμίσουμε και θα το θυμηθούμε και στο κέντρο και τα στενά της Νεάπολης. Θα είμαστε εκεί, θα σταθούμε δίπλα κι αλληλέγγυα στους πρόσφυγες που δέχτηκαν την επίθεση, θα φωνάξουμε πως οι φασίστες δεν πρέπει και δε θα ξαναβρούν χώρο να χύσουν μίσος και φόβο πουθενά.

Καλούμε στην αντιφασιστική συγκέντρωση στη Νεάπολη Θεσσαλονίκης, την Τετάρτη 20 Φλεβάρη στις 6μμ στο Ρολόι.

Καμία ανοχή στις δολοφονικές επιθέσεις.

Έξω οι φασίστες από τις γειτονιές μας.

κάλεσμα : Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Θεσσαλονίκης


1 2 3 4 5 6

Τα ξημερώματα της Τρίτης, 19 Φλεβάρη, στην Νεάπολη της Θεσσαλονίκης, "Άγνωστοι", φασίστες, επιτέθηκαν με κοκτέιλ μολότωφ σε ανώγειο σπίτι που διαμένει οικογένεια προσφύγων απ'το Ιράκ. Την ώρα εκείνη, μέσα στο σπίτι, υπήρχαν σιμά 10 παιδιά, χώρια οι ενήλικοι, οι οποίοι κατάφεραν να σβήσουν την φλόγα της ρατσιστικής επίθεσης που δέχθηκαν, αφού είχε αρπάξει μόνο το μπαλκόνι -ευτυχώς- του σπιτιού. Της επίθεσης είχαν προηγηθεί απειλές κατά της οικογένειας, οι οποίες μετουσιώθηκαν σε αυτήν, κάτι που καταδεικνύει την σταδιακή ανάπτυξη ενός φασισμού στην περιοχή υψηλής επικινδυνότητας: του βίαιου, τρομοκρατικού φασισμού. Αυτού που στρέφεται ξεκάθαρα πια, με όλο του σχεδόν το είναι κατά της αξίας της ανθρώπινης ζωής. Όπως κάποτε, ζητά αίμα, και μάλιστα μικρών παιδιών, ανθρώπων που η μόνη τους "ένοχη" πράξη είναι η ύπαρξή τους. Μια ύπαρξη που δεν χωρά στον αποστειρωμένο κόσμο που ονειρεύονται, κάποιοι δήθεν "καθαροί".
Από μεριάς θέλουμε να κάνουμε ξεκάθαρο δημόσια πως τέτοιες -ή και οποιουδήποτε είδους- ρατσιστικές πρακτικές δεν χωράνε σε καμία συνοικία, σε καμία πόλη και σε κανένα χωριό, αυτής ή οποιασδήποτε άλλης χώρας, άν δε θέλουμε να ξαναζήσουμε τις φρικαλεότητες του προηγούμενου αιώνα.

ΤΑ ΔΥΤΙΚΑ ΞΕΡΟΥΝ ΑΠΟ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ, ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΆΡΤΗ 20/2 ΣΤΙΣ 18.00 ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΤΗΣ ΝΕΆΠΟΛΗΣ

Libertatia, συλλογικότητα για τον ελευθεριακο κομμουνισμό - μέλος της ΑΠΟ- ΟΣ

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Φεβρουάριος 14h


1 2 3 4 5 6

uploaded document

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Φεβρουάριος 14h

Καταγγελία της Κομματικής Οργάνωσης Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ(μ-λ)

Για την φασιστική επίθεση στην Νεάπολη

Το ΚΚΕ(μ-λ) καταγγέλλει την δολοφονική φασιστική επίθεση με μολότοφ στο μπαλκόνι σπιτιού όπου έμενε οικογένεια Ιρακινών προσφύγων στην Νεάπολη Θεσσαλονίκης. Η οικογένεια με τρία παιδιά έφτασε στην Νεάπολη, μια λαϊκή συνοικία της Θεσσαλονίκης, που οι κάτοικοί της στην μεγάλη πλειοψηφία έχουν σταθεί δίπλα στους πρόσφυγες και πρόσφεραν απλόχερα την αλληλεγγύη τους.

Αυτή η επίθεση είναι συνέχεια των επιθέσεων ενάντια στους πρόσφυγες και μετανάστες και δείχνει πόσο επικίνδυνη είναι η φασιστική ιδεολογία που τροφοδοτείται τελευταία και από τις εθνικιστικές φωνές που καλλιεργούν το μίσος και τον ρατσισμό ακόμη και στα σχολεία.

Είναι αποτέλεσμα της στροφής του σάπιου πολιτικού συστήματος και της πολιτικής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ σε όλο πιο δεξιά αντιδραστική κατεύθυνση. Όσο πιο δεξιά γέρνει το πολιτικό σύστημα τόσο θεριεύουν οι εθνικιστικές φωνές και πρακτικές ενάντια σε πρόσφυγες, μετανάστες, εργαζόμενους και νεολαίους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πλήρως υποταγμένη στις εντολές των ΗΠΑ και της ΕΕ, με την πολιτική στο ζήτημα των προσφύγων και μεταναστών τροφοδοτεί τις ρατσιστικές, εθνικιστικές και φασιστικές φωνές, δίνει πολιτικό χώρο στην εγκληματική φασιστική συμμορία της ΧΑ, αφήνοντας ελεύθερους τους δολοφόνους χωρίς να καμιά απόφαση δικαστηρίου για τις δολοφονίες.

Το πολιτικό σύστημα τόσο επί κυβέρνησης ΝΔ όσο και επί ΠΑΣΟΚ τις εξέθρεψε και τις συντηρεί. Γιατί οι φασιστικές συμμορίες της ΧΑ είναι η εφεδρεία του συστήματος, στηρίζουν το σύστημα εκμετάλλευσης, της καταστολής των αγώνων, της τρομοκράτησης των αγωνιστών και δρουν στο πλαίσιο της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής.

Η απάντηση απέναντι στη φασιστική επιθετικότητα πρέπει να είναι πολιτική και θα δοθεί από ένα λαϊκό μαζικό κίνημα που θα οργανώνεται και θα εκφράζει τις ανάγκες του λαού και θα αγωνίζεται μαζί με τους μετανάστες σε κοινό αγώνα, ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό, ενάντια στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό που γεννά τους πρόσφυγες.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΣΤΙΣ 20-2-2019 στις 6.30 μμ

ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΣΤΗ ΝΕΑΠΟΛΗ!

image